Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 09 01, 16:00)

Aciu Sansara 4u.gif Del baznycios pergyvenu. Na nera ji tokia baznytiska - siolaikine, bet tik tokia lietuvaiciai Londone turi. Tiesa gerai, kad sviesi ji. Bijau, kad uzlipsiu kur prie altoriaus, kur negalima blink.gif doh.gif ar nesuspesiu kokio svarbaus momento pagaut doh.gif Zodziu, kaip ir priklauso, truputi stresuoju biggrin.gif Dar reikia apsisprest kokius objektyvus imt ir melstis, kad oras geras butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 09 01, 18:30)
Paskutines naujienos: su Sansara pasitarem is skelbiam, kad planuojam susitikima su albumu pasklaidymu ir kitu svarbiu klausimu aptarimu rugsejo 6, si sestadieni, 17:00 Oranziniame bare, kuris yra VCUP 5 aukste (Vilniuj smile.gif). Kas turit kokiu pastabu ar pageidavimu - rasykit man.

kas įeina į savoką "kiti svarbūs klausimai"? lotuliukas.gif
mane galit skaičiuot, atsinešiu Adam Ansel albumą arba Elliott Erwitt Dogs ax.gif pastarasis lengvesnis mastau.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 01, 20:10)
Aciu Sansara 4u.gif Del baznycios pergyvenu. Na nera ji tokia baznytiska - siolaikine, bet tik tokia lietuvaiciai Londone turi. Tiesa gerai, kad sviesi ji. Bijau, kad uzlipsiu kur prie altoriaus, kur negalima blink.gif  doh.gif ar nesuspesiu kokio svarbaus momento pagaut doh.gif Zodziu, kaip ir priklauso, truputi stresuoju biggrin.gif Dar reikia apsisprest kokius objektyvus imt ir melstis, kad oras geras butu biggrin.gif

zinok nusiteik, kad visko nenumatysi. oras daug lemia, o UK daznai lyja lotuliukas.gif tevu nuotaika, vaiko pavalgymo ir pailsejimo rezimas irgi nemazai lemia. jei vaikui artes maisto gavimo laikas, tevai tikrai nesivargins pozuoti, negalvos apie foto ir jiems neberupes nieko, kaip tik pamaitinti ji, kol nepradejo verkti. (tas pats su miegu)
jei baznycia sviesi, tai jau pats didziausias pliusas koks tik gali but....... o visa kita tu moki wink.gif objektyvu daug nesiimk. ceremonijos metu nesikeisi vis tiek, nes bekeiciant viska gali praziopsot, rankos dreba, dar ismesi (man vis difuzorius iskrenta lotuliukas.gif). todel imk universalu zooma baznyciai. o po ceremonijos koki su ryskiu piesiniu, kad ir fiksa, kuri gerai valdai. todel manau dvieju - per akis. ten platus kampai, tele ir fisheye ir visokie ribiniai leidziami tik tada, jei salia yra kitas fotografas. o siaip tavo uzduotis iamzinti ceremonija, jei pavyks ka idomesnio pagaut, tai tik bonusas tau wink.gif todel esme atidirbti uz atlyginima kokybe baznycioje, o bonusais krautis gera varda, kad imtu gandas sklisti is lupu i lupas.
xe, rasau kaip profe kokia bigsmile.gif nors mano krikstynu skaicius ant vienos rankos telpa lotuliukas.gif
del uzlipimo ant altoriaus, gali kunigo paklausti wink.gif visada atsakys. ten apie zegnojimusis kertant altoriaus linija, nugaros neatsukima altoriui, reik pamirsti. tikrai negalvosi apie tai. bet apie tai, kur galima lipti ir kiek, pasiklausk kunigo. pvz provoslavu bacnycioje, kiek skaiciau, negalima blykstes naudot. unsure.gif
Atsakyti
Patiko Sea vienišiaus nuotrauka

Sayonaros "Tauras su ledais" - ilgai žiūrėjau thumbup.gif

Purienos6 ramybės irgi žolės nukirpčiau. patiko irgi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 01, 16:14)
Puriena, as buciau maziau zoles ''emus'' ir daugiau pedu, bet kvepia vasaros vakaru.... smile.gif

Oi, kaip faina, kad tau kvepia biggrin.gif
Matai, su tom pėdom. Paėmiau ir daugiau kitam variante. Nesižiūri, nes dar ir blauzdos papuolė,o fotkint iš viršaus jos taip nesubtiliai išstorėjo. ax.gif Tiesiog neestetiškai pasirodė biggrin.gif

QUOTE(BN @ 2008 09 01, 17:30)

Puriena, gera ramybe... as savo gan panasia turiu, reiks paieskot ir prisiminti...

Paieškok ir pasidalink su mumis mirksiukas.gif
QUOTE(Lindra @ 2008 09 01, 20:09)

Purienos6 ramybės irgi žolės nukirpčiau. patiko irgi  thumbup.gif

Ai nekirpsiu, tiek to biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sea, as nemanau, kad tu kirpai; tiesiog paciam kadre susidare lyg kirpimo linija. As nieko neismanau apie klijavimus ir kitus efektus, bet nustebau, kad kazkaip ties suns/seselio linija virsuje net bangeles smulkesnes atrodo. Speju cia, kazkoks mistinis sviesos luzis ar dar kas g.gif
BiteMaja, svarbus klausimai - tai visi tie, kurie bus verti aptarimo. O apie nesvarbius plepet - taigi niekas netrukdys smile.gif Cia siaip, bjauri mano kalbejimo/rasymo maniera. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū labai už komentarus smile.gif
QUOTE(Sea_ @ 2008 09 01, 04:10)
1. Vienisius 4u.gif kritika ir pastabos laukiamos 4u.gif
2. Suolininkas is Long Beach biggrin.gif

1. Visai įdomiai atrodo ta suskilinėjusi žemė. Tik man labai keista, kad panašiu raštu suskilinėjusi ir tvora. Kažkaip priduoda dirbtinumo.
2. Geras trikojo šuns siluetas biggrin.gif Atspindžiai kažkaip įdomiai susidėlioję, man ir atrodo, kaip kokia linija vertikali smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 09 01, 10:32)
Šeimyninio albumo kadras.

Kažką geria skaniai. O ledai tik šiaip smile.gif Graži nuotrauka. Gal tik norėtusi dešinės rankos visos.

QUOTE(sayonara @ 2008 09 01, 16:07)
1/ Dar viena juostinė mano foto kritikai ir komentarams. Mano amžinas modelis Greta biggrin.gif

2. ir dar vienas kadras - man nebūdingas miestas. irgi juosta.

1. Patinka foto. Tik kažkaip apatinis dešinys kampas atitraukia dėmesį.
2. Miestui, man atrodo, visai nereikia dangaus.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 09 01, 16:45)
"Mano Ramybė"

Gražus vandens spindėjimas. Ir kaip kažkas jau sakė, žolės viršuj per daug. Pgl mane, užtektų kelių ornamentinių šakelių. Ir viskas. Ir dar - naikinčiau tą vienišą žolę su atspindžiu kairėje.

QUOTE(BN @ 2008 09 01, 18:30)
Paskutines naujienos: su Sansara pasitarem is skelbiam, kad planuojam susitikima su albumu pasklaidymu ir kitu svarbiu klausimu aptarimu rugsejo 6, si sestadieni, 17:00 Oranziniame bare, kuris yra VCUP 5 aukste (Vilniuj smile.gif). Kas turit kokiu pastabu ar pageidavimu - rasykit man.

Nugi visai smagu būtų prie jūsų prisijungti.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 01, 20:10)
Aciu Sansara 4u.gif Del baznycios pergyvenu. Na nera ji tokia baznytiska - siolaikine, bet tik tokia lietuvaiciai Londone turi. Tiesa gerai, kad sviesi ji. Bijau, kad uzlipsiu kur prie altoriaus, kur negalima blink.gif  doh.gif ar nesuspesiu kokio svarbaus momento pagaut doh.gif Zodziu, kaip ir priklauso, truputi stresuoju biggrin.gif Dar reikia apsisprest kokius objektyvus imt ir melstis, kad oras geras butu biggrin.gif
Wyshnia, nestresuok 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tau tikrai viskas gausis mirksiukas.gif Tiesiog fotografuok kaip sau. Dabar ziuriu vyro padarytas foto is krikstynu blink.gif nu gi tikras profesionalas jis pas mane bigsmile.gif nors pats tik ant migtuko spaude. Tokiu momentu pagavo liuksisku. Tik man dabar apkarpyti reikia ir pakadruoti, pazaisti su PS.
Atsakyti
ziuriu jus jau gerai cia susibendravusios, smagu ax.gif
net nejauku kazkaip jungtis, nedrasu biggrin.gif ir postas mano liko tik kaip seselis, o ten kazko klausiau, o gal patarimu cia nelabai dalijama ax.gif Na nezinau sistemos dar blush2.gif
man tai negaila pasidalint kazkuo, ka as zinau ar moku, tik kad patarimu dar mazai galeciau duot, paciai ju daug reikia biggrin.gif

del baznycios - man irgi kinkos dreba kaskar kai i ja einu fotografuot lotuliukas.gif bet nieko, matyt naturalu jaudintis... visada baisu kad praleisi esminius kadrus, bet nieko, iki siol pavykdavo pagaut. Gal ne taip kaip noretusi, bet vistiek uzfiksuota.
Kriksto metu svarbiausia yra uzfiksuot kaip pila vandenuka ant galvytes, svarbu geroje vietoje atsistoti. Tad akylai stebekit kaip guldo vaikiuka ant ranku ir begit tada gera pozicija uzimt tongue.gif Kad jums nebutu atkista alkune, ir kt. Ir kaip laikas leidzia, bandykit padaryt is keliu kampu ta kadriuka, Man iki siolei pavyksta vis tik is vieno biggrin.gif
Atsakyti
rudaake, norejau atsakyt, bet neprisedau diena.
dek konkretu pavyzdi, kas tau ten nerysku (su nustatymais kokrecios foto). nes neryskumu buna visokiu, tik tada galima bus kokiu hipoteziu iskelti.
tikrai postas neliko nepastebetas 4u.gif
tavo foto perziurejau blog'e. tikrai sugebi daugiau uz mane, todel nedrasu kiek pasidare blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 09 01, 22:43)
rudaake, norejau atsakyt, bet neprisedau diena.
dek konkretu pavyzdi, kas tau ten nerysku (su nustatymais kokrecios foto). nes neryskumu buna visokiu, tik tada galima bus kokiu hipoteziu iskelti.
tikrai postas neliko nepastebetas  4u.gif
tavo foto perziurejau blog'e. tikrai sugebi daugiau uz mane, todel nedrasu kiek pasidare  blush2.gif

smile.gif
zinok gal geriau nedesiu cia viesai as tu isplaukusiu lotuliukas.gif atrodo lygiai taip pat kaip be fokuso.... gal ISO reikejo uzkelt didesni, o as laikiau 100 visur g.gif na man dar sunku su tais nustatymais buna doh.gif
dazniausiai paveiksluoju A rezime 4u.gif
Idomu butu isgirst kaip kas fotografuojate baznycioje, ten apsvietimas daznai sudetingas buna. Pas save labai daug triuksmo matau, na labai mazai kur ryskus svarus vaizdas.... Ir blykste dar sposu prikrecia, kai pridedu seseliu visur lotuliukas.gif tenka tada trint su PS doh.gif
Zodziu zalia kadra paziurejus, liudna kartais pasidaro, bet apdirbus su PS visai geras kadras paskui gaunasi. Tiek kad norisi visda kuo maziau fotoshopint, bet.... 4u.gif

aciu uz ivertinima mano nuotrauku blush2.gif , del sugebejimu tai labai drysciau pasigincyt biggrin.gif arba as labai savikritiska, bet tai ir padeda irtis i prieki ax.gif
i albuma zinoma, sudeti tik sakykim, geriausi kadrai, aisku blush2.gif Bet kartais paziurejus kitu darbus, zinok darosi man labai nedrasu eiti vel i darba su aparatu.... Bet buna kad paziurejus kitu fotografu darbus ( pvz koks buvo mano vestuviu lotuliukas.gif ) tai zinok visos mano nuotraukos atrodo kaip perliukai lotuliukas.gif tai va, matyt dar ir nuo nuotaikos priklauso ir dar visada norisi idealaus tobulumo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudaakė: 01 rugsėjo 2008 - 23:33
Aciu uz padrasinima merginos ir patarimus 4u.gif

QUOTE(Rudaakė @ 2008 09 01, 22:32)
zinok gal geriau nedesiu cia viesai  as tu isplaukusiu  lotuliukas.gif  atrodo lygiai taip pat kaip be fokuso.... gal ISO reikejo uzkelt didesni, o as laikiau 100 visur  g.gif    na man dar sunku su tais nustatymais buna  doh.gif
dazniausiai paveiksluoju A rezime  4u.gif

as visada viena akim islaikyma stebiu - priklausomai nuo to, ka fotografuoju automatiskai ISO ar diafragma reguliuoju g.gif
tu tose isplaukusiose nuotraukose paziurek, koks islaikymas buvo ir gerai butu zinoti, koks zidinio nuotolis, nes f/2.8 ryskumo laukas ant 24mm ir ant 200mm atitinkamai ganetinai skiriasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 01 rugsėjo 2008 - 23:46