Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Dar viena juostinė mano foto kritikai ir komentarams. Mano amžinas modelis Greta biggrin.gif

user posted image

p.s. palyginau neseniai mano darytas jos foto vasario pradžioje ir dabar, tai pirmai toks kūdikis buvo, o va per pusmetį kokia pana užaugo. faina mergička smile.gif
Papildyta:
ir dar vienas kadras - man nebūdingas miestas. irgi juosta.

user posted image
Atsakyti
Degute, tavo krosiukai labai įdomūs. "vasaroje.." gal apačios kiek per daug, bet šiaip patinka permatomas siluetas jūroje thumbup.gif Tai užkibai su juosta, sakai biggrin.gif Aš irgi.. biggrin.gif

Sea, vienišiaus labai įdomi nuotrauka, beveik piešta. Patiko. Na, gal tamsoka šiek tiek g.gif
O antroji nelabai..

Sayonara, eik tu sau... Kokia faina Tauro nuotrauka wub.gif kažkas čia tokio kerinčio joje yra g.gif Nenorėčiau visų medalių sukabinti juostai, bet nemažą dalį žavesio ji duoda. Todėl, kad ji gražiai paryškina kėdės apmušalo su skylute smile.gif ir megztuko faktūras. Todėl, kad viskas taip tikra atrodo. Todėl, kad šešėliai gražūs. Todėl, kad gerai nufotografavai 4u.gif
O ir Gretos nuotrauka puiki, be abejonės. Kapišonas gerai thumbup.gif
Miestas. Apačia labai daug sveria. Gal penktadalį nuotraukos pakirpčiau nuo viršaus g.gif O gal net ir ketvirtadalį g.gif Bet šiaip gražu 4u.gif
Primink, su kokia juosta dabar fotkinai ,pvz. Taurą, ir miestą?
Papildyta:
O aš kaip dėjau tai užsisakiau iš kart tris fotoalbumus :Bressono, Doisneau ir Ronis thumbup.gif Taigi Sayonara, ačiū, vežti iš Londono neprašysiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 rugsėjo 2008 - 15:16
QUOTE(Puriena6 @ 2008 09 01, 15:21)
Sayonara, eik tu sau... Kokia faina Tauro nuotrauka  wub.gif kažkas čia tokio kerinčio joje yra  g.gif Nenorėčiau visų medalių sukabinti juostai, bet nemažą dalį žavesio ji duoda. Todėl, kad ji gražiai paryškina kėdės apmušalo su skylute smile.gif  ir megztuko faktūras. Todėl, kad viskas taip tikra atrodo. Todėl, kad šešėliai gražūs. Todėl, kad gerai nufotografavai  4u.gif
O ir Gretos nuotrauka puiki, be abejonės. Kapišonas gerai thumbup.gif
Miestas. Apačia labai daug sveria. Gal penktadalį nuotraukos pakirpčiau nuo viršaus  g.gif O gal net ir ketvirtadalį  g.gif  Bet šiaip gražu  4u.gif
Primink, su kokia juosta dabar fotkinai ,pvz. Taurą, ir miestą?
Papildyta:
O aš kaip dėjau tai užsisakiau iš kart tris fotoalbumus :Bressono, Doisneau ir Ronis  thumbup.gif Taigi Sayonara, ačiū, vežti iš Londono neprašysiu  4u.gif

šituo konkrečiu atveju kodak 400tx

ačiū. nu myliu myliu aš tą juostą biggrin.gif

sveikinu su albumais. aš irgi Londone ieškosiu papildomai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 09 01, 15:31)
šituo konkrečiu atveju kodak 400tx

Pas mane dabar kodak Tmax 400 fotike įdėta. Pirmąkart bandau jb, įsivaizduoji? Kaip nekantrauju rolleyes.gif Ale kai dedu per daug vilčių, tai šūds gaunas biggrin.gif
Papildyta:
Nežinau, įdedu čia tokią nuotrauką iš paskutinės juostos. Pasimarinavusi biškį (superinis Sansaros terminas), gal ir suasmeninta per daug g.gif Ką manot?

"Mano Ramybė"

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 rugsėjo 2008 - 15:42
QUOTE(Puriena6 @ 2008 09 01, 15:39)
Pas mane dabar kodak Tmax 400 fotike įdėta. Pirmąkart bandau jb, įsivaizduoji? Kaip nekantrauju rolleyes.gif Ale kai dedu per daug vilčių, tai šūds gaunas biggrin.gif

labai faina juosta. sveikinu biggrin.gif viskas Tau gausis, neboisia.. tik nebijok pašarpint ir kontrastą pasukiot paskui smile.gif

aš tai naują meilę turiu, tėtis minoltą seną visiškai mechaninę nupirko, pirmą juostą baigiau, bet nerodau nieko, nes juosta lieva buvo (tėtis įdėjo; spalvos agfos tragiškos biggrin.gif) ir fokusą pratinausi, bet supratau, kad iš akies visai neblogai eksponavau blink.gif ir su fokusu viskas apynormaliai, tai dabar jau normalią dėsiuos ir jį dažniau naudosiu smile.gif

Puriena, koks švarus kadras.
man tokie patinka. lyg ir paprasti, bet turi emocinį užtaisą.. vos ryškesnių kojų norėtųsi, bet visumoje smagu.. noriu dar vasaros sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 rugsėjo 2008 - 15:48
Sayonara, grazus berniukas, grazi foto thumbup.gif Gretos foto patinka, tik veidukas truputi tamsokas atrodo 4u.gif

Aciu labai uz kritika mano foto, jos abi krosintos. Na krosinau tampant curves raudonaji ir zaliaji kanala.
Vienisiaus foto,tai dvi foto sudetos viena ant kitos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 09 01, 15:46)
labai faina juosta. sveikinu biggrin.gif viskas Tau gausis, neboisia.. tik nebijok pašarpint ir kontrastą pasukiot paskui smile.gif

aš tai naują meilę turiu, tėtis minoltą seną visiškai mechaninę nupirko, pirmą juostą baigiau, bet nerodau nieko, nes juosta lieva buvo (tėtis įdėjo; spalvos agfos tragiškos biggrin.gif) ir fokusą pratinausi, bet supratau, kad iš akies visai neblogai eksponavau  blink.gif ir su fokusu viskas apynormaliai, tai dabar jau normalią dėsiuos ir jį dažniau naudosiu smile.gif

Puriena, koks švarus kadras.
man tokie patinka. lyg ir paprasti, bet turi emocinį užtaisą.. vos ryškesnių kojų norėtųsi, bet visumoje smagu.. noriu dar vasaros sad.gif

Sakai faina juosta bigsmile.gif Ech, greičiau ji baigtųsi..

Aš tai turbūt tingėčiau su ekspozicija iš akies žaist g.gif Tai kaip - seki ekraniuke skaičiukus ir dar tuo pat metu kadruoji?

Ačiū 4u.gif Aš jau šiandien pasiilgau vasaros smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Zodziu profeseonalai savo paslapciu neisduoda - is savu klaidu reiks mokytis.... Gerai gerai dry.gif tongue.gif

Opos berniukas - per daug virsaus ir rankyciu man truksta, bet labai atspindys patinka 4u.gif
Sea - nemoku tokiu kadru vertint g.gif Pirmajam man noretusi, kad is kito tasko fotografuota butu, antrojoj judesi gerai pagavai smile.gif
sayonaros Gretos man faina fotografija - grazus modelis auga, o dar ir issitreniruosi thumbup.gif Tauriukas tai savam stiliui - rimtas vyras ir nieko tu cia nei pridesi, nei atimsi smile.gif Miestas tai negaliu vertint - toks vat miestas ir tiek g.gif
Puriena, as buciau maziau zoles ''emus'' ir daugiau pedu, bet kvepia vasaros vakaru.... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 09 01, 15:58)
Sakai faina juosta bigsmile.gif Ech, greičiau ji baigtųsi..

Aš tai turbūt tingėčiau su ekspozicija iš akies žaist  g.gif Tai kaip - seki ekraniuke skaičiukus ir dar tuo pat metu kadruoji?

Ačiū  4u.gif Aš jau šiandien pasiilgau vasaros smile.gif

nu senuose fotikuose nėra jokių ekraniukų. jei ne iš akies, tai pasiimi skaitmeną, jos nustatymus užstatai rankytėmis ant juostinio ir fotkini.. o aš iš akies bandžiau, t.y. nepasitikrinus su skaitmena. aišku, yra nugrybavimų, bet tikrai ne visi, tai sakau, ta akis dar visai nieko biggrin.gif gaila, kad eksponometras jame sugedęs, tai va ir tenka tingint iš akies eksponuoti.. doh.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 09 01, 16:14)

sayonaros Gretos man faina fotografija - grazus modelis auga, o dar ir issitreniruosi thumbup.gif Tauriukas tai savam stiliui - rimtas vyras ir nieko tu cia nei pridesi, nei atimsi smile.gif Miestas tai negaliu vertint - toks vat miestas ir tiek g.gif
Puriena, as buciau maziau zoles ''emus'' ir daugiau pedu, bet kvepia vasaros vakaru.... smile.gif

tai va ir man - miestas ir tiek ax.gif nemoku, nematau ir neįdomu.. neturiu matymo visai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 01, 17:14)
Sveiki. Zodziu profeseonalai savo paslapciu neisduoda - is savu klaidu reiks mokytis.... Gerai gerai  dry.gif  tongue.gif

visa vakara vakar pragalvojau ir neradau kazko, kad butu suprantama ir netiketa. tiesiog esme, neuzsimirsti su nustatymais. ypac su ISO (pas mane jo niekur nepamatysi ekranelyje, kol nepaspausi atitinkamo mygtuko, o prie foto pateikiamo exif tikrai nera laiko tyrinet). cia man sudetingiausia dalis po siai akimirkai. nes kai varai ant tempo, tik lauke atsipeikeju, kad pas mane ISO 800.... nors saule tvieskia ir panasiai.
pasnekek su tevais, ko jie nori: vieni daugiau JB, kiti su efektais. soft fokusais ir panasiai, kiti paliks tavo nuoziura. ko jie nori (pvz jei du vaikai, daznai nori abieju grazios foto, nors krikstija tik viena). padariau pagal save, po to suzinojau, kad jiems JB labai patinka ir mazoka pasirode, tai vat kita karta paklausiu.
pasitark del to, ka po ceremonijos darysit jei nelis, jei lis.
pries ceremonija issiklausinek kur seneliai, kas yra kas, kas svarbiausi asmenys ir t.t. g.gif
ateik anksciau i baznycia, susirask altoriu ar koplycia kur fotkins. nutrauk svento vandens inda (neduok die, kaip per paskutines, tai bus paprastas stiklo bokaliukas blink.gif ) ir kartasi buna spec indas virs kurio pila vandeni (ir neduok die, kaip per paskutines buvo primetyta menesio senumo puvanciu vatyciu i ji verysad.gif )
svarbiausia - pasikrauk akumus visus lotuliukas.gif
siaip pas mane kazko ypac netiketo nebuvo. gal kai po vieno kriksto visi tiesiai i masinas ir isleke, nors buvo grazus oras ir bent 15-20 min tikejaus lauke pagaudyt kadru doh.gif ir nemaloniai netiketa, kai viena kriksto mama pareiske, kad jos nefotografuociau, tik per ceremonija galiu, nes ji nenori.... nesmagu tiesiog buvo, nes pretekstas maziausiai kvailas, o nuotaika sugedo nerealiai.

atsiprasau visu, kad foto nepakomentuoju. kita diena gal.
Atsakyti
Degute, man tavo vasara viena is geresniu paskutiniu metu detu nuotrauku, gal del nuotaikos, gal tiesiog pati nuotrauka puiki. Ech, nostalgija, kazkam praejusiam...
Sea "vienisius", kaip jau sakyta, labai primena piesini, idomi faktura, spalvos, ir man ne per tamsu 4u.gif
O vat suolininkas is Long beacho - nelabai. net nezinau kodel, bet rodos, kad nuotrauka is dvieju suklijuota, lyg kirpimo linija - suo, suns seselis ir toj nuotraukos pusej net bangesles smulkesnes. (arba iziuriu ko nera ax.gif )
Sayonaros tauras - rimtas vaikinas, bet zavi labaiu kokybe, nei pats kadras. O vat greta - visai kitas reikalas - puikus ir kadras, ir modelis. Geras zvilgsnis is po kapiusono... Miesto virsu kirpciau vos ne iki horizonto, man to dangaus per daug.
Puriena, gera ramybe... as savo gan panasia turiu, reiks paieskot ir prisiminti...

Paskutines naujienos: su Sansara pasitarem is skelbiam, kad planuojam susitikima su albumu pasklaidymu ir kitu svarbiu klausimu aptarimu rugsejo 6, si sestadieni, 17:00 Oranziniame bare, kuris yra VCUP 5 aukste (Vilniuj smile.gif). Kas turit kokiu pastabu ar pageidavimu - rasykit man.
Atsakyti
Labai idomu skaityti Sansara, tavo pasakojimus apie krikstynu fotografavima 4u.gif

BN, foto neklijuota cia vienas kadras, kudroje irgi kazkam kilo tas klausimas, as tik foto horizontaliai verciau ir tiek. Jei noresi imesiu nekarpyta foto mirksiukas.gif
Siaip noreciau ismokti klijuoti nuotraukas arba sudeti viena kadra salia kito atskiriant kokia plona juostele, bet nemoku blush2.gif
Atsakyti