Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Kaktuke @ 2008 08 31, 17:50)
BN gal gali man i pasta imesti ta knyga? (raimoona@yahoo.com)

Bandžiau siųst, per Jūsų p. dėžė per maža - vėliau suspausiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 31 rugpjūčio 2008 - 17:10
QUOTE(Opa @ 2008 08 31, 12:52)
Is nuotraukyciu, labiausiai pamenu Californiagirl plaukika (nu ir kaip galeciau pamirst  schmoll.gif ), labai patiko krosintas variantas. Papasakok, kaip krosinai, nes turiu viena kadra, kuriam labai tiktu tokia spalvine gama ir kontrastingumas, bet su action'ais neisgaunu norimo rezultato, dar ir padegina siek tiek, per daug rysku ir kontrastinga gaunasi.

Sveikute 4u.gif
As krosinau su action'u, ytariu tuo paciu kur ir visi krosinam...man Wyshniukas atsiunte ax.gif O, kad nepadegintu... juk ten pastumdyti pati gali "curves" ir kontrasta pareguliuoti pagal skoni. As taip darau. Crossas mano nauja meile biggrin.gif Aisku ne visom foto tinka.
Parodau paskutini varianta, si kart be vinjetes ax.gif
user posted image
Nustatymai- ISO 800, F2.2, islaikymas 1/250s
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 08 31, 15:50)
opa, nežinau, su kuo fotkini. aš žaidžiu su tokiu objektyvu sigmos, ant canon užsimovus. na nieko nieko. ypač po kitinio pasirodė super  lotuliukas.gif tiesa, svoris vargina. kai su juo fotografavau vestuves, po pusvalandžio ranka lyg gerai nutirpus buvo... bet, matyt, pripratimo ir treniruočių reikalas.
tai va, bent jau man patiko. nors dar labiau patiktų daugiau nei 70 (bet čia jau mano poreikiai)

Luoke, fotografuoju su Canon 400d. Siaip, prisiskaitinejau apie tokius objektyvus, tai vat del Sigmos tai pagrindinis klausimas, ar astrumas pakankamas. Nes turiu viena Sigma, tai net ir su stabilizatorium vargstu.Gamtai fotografuot gerai, bet va portretams, nelabai. Gal diapazonas per platus ir del to kencia kokybe.

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 31, 19:10)
Sveikute 4u.gif
As krosinau su action'u, ytariu tuo paciu kur ir visi krosinam...man Wyshniukas atsiunte ax.gif  O, kad nepadegintu... juk ten pastumdyti pati gali "curves" ir kontrasta pareguliuoti pagal skoni.

4u.gif O kaip tas crossas vadinas? (turiu du Lomo cross processing ir Editorial). Viename ju proceso metu isikist visai neleidzia, o kitame tik pacioje pabaigoje, Saturation ir Hue koreguot galima. O jie pakankamai astrus, tuomet iki norimo rezultato reiktu dar smarkiai koreguot g.gif Beje, o siame kadre tu valei triuksmus del auksto iso, ar cia pas tave taip originaliai blink.gif

Va mano bespalvis variantas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 08 29, 10:34)
Antra puiki knyga - Jurijas Gurskio "Skaitmenine fotografija" cia - pades bet kuriam pradedanciajam aiskiau suprasti fotografavima ir pagrindinius principus.

Sophi, tada siulau sita. Labiau elementaraus aiskinimo neisivaizduoju. Beje, man tas vadovelis irgi toks - patys pagrindai...
Nors gal dar kas atsilieps ax.gif
Atsakyti
Opa ir taip ir ne biggrin.gif fotografuoju, bet tik pažįstamiems. tiesiog visi paprašo, visiems sutinku pabūt už fotografą. smile.gif objektyvas - kit'as biggrin.gif neuztenka man jo niekaip, per tamsu, per prastas piešinys, per mažas priartinimas, per daug klystantis autofokusas ir t.t. bet, kadangi tuoj grįžtu į darbą, tai sakau, gal užsidirbsiu kitam iki kito dekreto ir fotografavimų biggrin.gif bent jau sigmai kokiai ar tamronui su pastovia diafragma visame diapazone. o aisku irgi svajoju apie kazką panašaus, kaip tu. bet irgi kaina kosminė.
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 08 31, 20:23)
Sophi, tada siulau sita. Labiau elementaraus aiskinimo neisivaizduoju. Beje, man tas vadovelis irgi toks - patys pagrindai...
Nors gal dar kas atsilieps  ax.gif

Ačiū, turėsiu galvoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 08 31, 19:20)
4u.gif  O kaip tas crossas vadinas? (turiu du Lomo cross processing ir Editorial). Viename ju proceso metu isikist visai neleidzia, o kitame tik pacioje pabaigoje, Saturation ir Hue koreguot galima. O jie pakankamai astrus, tuomet iki norimo rezultato reiktu dar smarkiai koreguot  g.gif  Beje, o siame kadre tu valei triuksmus del auksto iso, ar cia pas tave taip originaliai  blink.gif

As turiu Lomo...Leidzia koreguoti paciai kiekviena zingsni, nesuprantu kodel Tau neina g.gif
Jeigu nori atsiusk man tos nuotraukytes originala e-mailu, padaryiu pagal savo skoni, jei Tau nepatiks bandysim keisti. Jei nepameni mano e-mailo, parasyk AZ priminsiu mirksiukas.gif

Plaukiko nuotraukoj originale nuemiau laseli triuksmo su "reduse noise" filtru smile.gif Bet laaabai nedaug, gal net nesimatytu skirtumo jei nebuciau nuemus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 31 rugpjūčio 2008 - 20:19
Dėkui už sveikinimus smile.gif

QUOTE(Opa @ 2008 08 31, 13:52)

Beje, svajoju savo 50-uka pakeist/papildyt kokiu siek tiek "protingesniu" objektyvu, labiau universalesniu. Ir labai susizavejusi buvau 24-70/2,8 (tik jis nezmoniskai brangus). Bet ilgai ilgai taupant...  biggrin.gif  Ar neteko su juo niekam fotkint?

Esu su tokiu draugės fotkinusis Canon'u, tai dabar svaigstu apie jį. Patiko.

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 31, 19:10)
Crossas mano nauja meile biggrin.gif  Aisku ne visom foto tinka.
Parodau paskutini varianta, si kart be vinjetes ax.gif

Nugi patinka ir toks variantas.
Aš tai užsikabliavau skaidrines juosteles "gadinti" biggrin.gif Jau priprato minilabe biggrin.gif

QUOTE(Opa @ 2008 08 31, 20:20)
Va mano bespalvis variantas

Nugi suspalvis smile.gif Patinka smile.gif Kažkiek blaško virš galvytės esantys neaiškūs objektai. Gal pakirpt reiktų g.gif Ir gaila, kad netilpo rankytė pilnai.

Mano dar vienas mėėėėėėlynas kadras:

vasara jau tik prisiminimuose

user posted image
Atsakyti
Degute, laaabai patinka Tavo nostalgiskas kadras wub.gif Tik nesuprantu kaip toki gauti lotuliukas.gif O kaip Tu tas skaidrines juostas gadini? Idomu pasidare biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 08 31, 20:40)
Degute, laaabai patinka Tavo nostalgiskas kadras wub.gif Tik nesuprantu kaip toki gauti lotuliukas.gif O kaip Tu tas skaidrines juostas gadini? Idomu pasidare biggrin.gif

taigi krosina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 08 31, 21:40)

"gadinu" nes prašau ryškinti kitu būdu. Skaidrei reikia CR-56, E-6 (bent taip aš suprantu ax.gif ), o aš prašau, kad C-41, kaip paprastą negatyvą. Ir ko gero tas :grūdas" tai tiesiog spalvų ribos, nes prie ISO 50 neturėtų matytis jokio grūdelio.
O dvigubą ekspoziciją leidžia fotikas - nustatyti funkciją atitinkamai reikia ir gali 2-9 kadrus suklijuoti į vieną. Tik jau apšviestumą reikia pačiam pasiskaičiuoti, kad nepersišviestų.
Atsakyti
Degute ir man tavoji fotografija labai patiko - ''degutiska'' tokia thumbup.gif

Ir noriu klaust del kriktynu fotografavimo ax.gif Raige, Sansara, Evita ir kam dar teko fotografuoti, gal turit kokiu pastebejimu, kazko, kas atrode savajime suprantama, bet pasirode, kad vis tik nenumatet? Manes laukia pirmosios, lyg ir zinau kas ir kaip, ''ruosiuosi'', bet idomu butu isgirst ir jusu pastebejimus (jei ne cia tai i AZ blush2.gif ) 4u.gif
Atsakyti