Įkraunama...
Įkraunama...

Anglų kalbos mokytojų būrelis

Atsiprashau jei be reikalo isikishiu:
QUOTE(bloga @ 2008 09 28, 11:19)
Because the train was late more than 40 minutes..   cool.gif

negalima pradet su because

As the train was .....
Arba
Due to the train being late more than 40 minutes....

QUOTE(dominique @ 2008 09 28, 12:30)
...they arrived into station after midnight.

po arrive nesivartoja into; turetu buti:

they arrived at the station ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dooovile: 28 rugsėjo 2008 - 20:51
QUOTE(dooovile @ 2008 09 28, 20:47)
Atsiprashau jei be reikalo isikishiu:
negalima pradet su because

As the train was .....
Arba
Due to the train being late more than 40 minutes....

va cia tai mane jau ir suintrigavai ax.gif taigi slinkau gramatiku vartyti ir tokios info neradau, priesingai, radau pilna pvz su because-clauses g.gif
ir va net intike radau apie taip pastabele, pavaziuok gerokai i apacia
http://grammar.ccc.c...onjunctions.htm
Atsakyti
QUOTE(bloga @ 2008 09 28, 22:14)
va cia tai mane jau ir suintrigavai  ax.gif taigi slinkau gramatiku vartyti ir tokios info neradau, priesingai, radau pilna pvz su because-clauses  g.gif
ir va net intike radau apie taip pastabele, pavaziuok gerokai i apacia
http://grammar.ccc.c...onjunctions.htm

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Somehow, the notion that one should not begin a sentence with the subordinating conjunction because retains a mysterious grip on people's sense of writing proprieties.
na galbut labiausiai su situo teiginiu is nuorodos ir siejasi tas mano pasisakymas. nepasakysiu dabar saltiniu nes ir ieskot tingulys ir tiksliai neatsimenu- tiesiog is stilistines puses buvo aiskinta kad teisingiau yra vartoti 'as' kaip "because" pakaitala kai yra sakinio pradzia ax.gif tuo tarpu kai salutinis sakinys eina po pagrindinio tikrai niekam i galva neshautu " because" kritikuoti.
Atsakyti
Gal zinot ir galetumet pasidalinti kokias idmiais zaidineliais kurie padetu itvirtintu zodyna unsure.gif
Atsakyti
Merginos, ką darote su kontrolinių darbų klaidomis? Klaidą tik pabraukiate ar ir nubraukę parašote teisingai?
Atsakyti
[quote=Gule,2008 09 29, 16:46]
Merginos, ką darote su kontrolinių darbų klaidomis? Klaidą tik pabraukiate ar ir nubraukę parašote teisingai?
[/quot

As tai dazniausiai parasau kaip teisingai.. ypac pratimuose kur reikia gramatikos. nubraukiu ir netaisau dazniausiai zodziu atsiskaitymuose.
Atsakyti
[quote=ievuze 2008,2008 09 29, 17:34]
[quote=Gule,2008 09 29, 16:46]
[/quot

As tai dazniausiai parasau kaip teisingai.. ypac pratimuose kur reikia gramatikos. nubraukiu ir netaisau dazniausiai zodziu atsiskaitymuose.
[/quote]

Aš taip pat gramatikos testuose parašydavau teisingą variantą, ar ištaisydavau, po to pradėjau nebetaisyti, tik pabraukti - taisydavo dar patys iš naujo. Tačiau kartą teko sėdėt seminare šalia tokios mokytojos, kuri ne klausė lektoriaus, o taisė sąsiuvinius... Kai pamačiau kaip taiso, vos nenuvirtau lotuliukas.gif per visą lapą ar pratimą du skersus brūkšnius raudonu ir 2.Ten buvo rašto darbai. dabar pati taisydama vis prisimenu... biggrin.gif O iš tiesų tai retai būna kuris kreipia dėmesį į klaidas, svarbiau pažymys. Vis planuoju atlikt tokį eksperimentą: net netaisius parašyt prastesnius pažymius, kažin kaip sureguotų g.gif Kad suprastų, jog reikia mokytis iš klaidų.
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2008 09 29, 18:11)
Aš taip pat gramatikos testuose parašydavau teisingą variantą, ar ištaisydavau, po to pradėjau nebetaisyti, tik pabraukti - taisydavo dar patys iš naujo. Tačiau kartą teko sėdėt seminare šalia tokios mokytojos, kuri ne klausė lektoriaus, o taisė sąsiuvinius... Kai pamačiau kaip taiso, vos nenuvirtau  lotuliukas.gif per visą lapą ar pratimą du skersus brūkšnius raudonu ir 2.Ten buvo rašto darbai. dabar pati taisydama vis prisimenu...  biggrin.gif  O iš tiesų tai retai būna kuris kreipia dėmesį į klaidas, svarbiau pažymys. Vis planuoju atlikt tokį eksperimentą: net netaisius parašyt prastesnius pažymius, kažin kaip sureguotų  g.gif  Kad suprastų, jog reikia mokytis iš klaidų.

As tai gramatikos ar siaip didesniuose testuose netaisau, nes darom corrections ir noriu kad jie patys parasytu teisingai. O kai is zodziu rasom ir kokia klaidele rasybos padaro, tai pataisau smile.gif
Atsakyti
sveikos panytes,turiu klausima-problemele.mano dirike nuolat prikaisioja ko as nedalyvauju visokiose partnerysciu programose( Comenius ir t.t) Tipo-dalyvauk-pakeliausi pasauli pamatysi.nors as puikiai zinau kad tas dalyvavimas -juodas darbas o ne tik keliones.mas didziausias smagumas-keliauti su seima o ne su savo valdzia. blush2.gif tai ir noriu paklaust gal kas zinot kokiu nors programu-projektu,kur nereikia niekur vykti nei nieko kviestis ax.gif -vaikai tiesiog bendrauja internete ar siaip. gal taip "atsifutbolinsiu".ir siaip manau kad tokiose programose reikia dalyvauti su gabiais vaikais o ne su tokiais kaip mano-kaimietukais biggrin.gif
na ir prirasiau,na tikiuosi supratot mano klausima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2008 09 29, 16:46)

as klaida pabraukiu ir parasau kokio pobudzio ta klaida. pvz. gr. - grammar, art. - artikelis, sp. - spelling ir t.t. jei klaidu ne per daugiausiai tuomet prie klaidu nurodau saltini kur ieskoti teisingo ats. pvz. knygos puslapi, gramatine tema ar pan. kol kas veikia! vaikai privalo patys istaisyti klaidas, o tuo pat metu ir pasikartoja, ko neismoko.
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2008 09 29, 15:46)

As tai istaisau nors pastebejau kiek jie to nevertina, tai jauciu nebetaisyt pradesiu. ax.gif
Atsakyti
Kuri moka apskaiciuoti darbo uzmokesti ir galetu man paskaiciuoti?
Atsakyti