Įkraunama...
Įkraunama...

Anglų kalbos mokytojų būrelis

QUOTE(Gule @ 2008 08 27, 12:09)
Šias programas susidaro pats mokytojas. Adaptuota - tai tokia, kurią pritaikai realiems mokinio gebėjimams (neatitinka tos klasės išsilavinimo standartams). Tokiems mokiniams reikia ruošti individualias užduotis, tarkim 6 kl. mokinio žinių lygis atitinka tik 3 kl. O modifikuota - tai tokia programa, kurią tik šiek tiek supaprastini, sumažini apimtį.
Apie tai, kokios programos reikia mokiniui, tave informuos mokykloje.

aciuks.gif aciu labai
Atsakyti
Adaptuotų ir modifikuotų programų formas duos mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2008 08 27, 13:27)

aš nesu  schmoll.gif  kaip įdomu  bigsmile.gif ar esi dirbus lietuvos mokykloj, galėtum palygint kap ten ir čia vyksta mokymo procesas  bigsmile.gif

Esu dirbusi Lietuvoje 4 metus. Viena galiu pasakyti, kad visur yra savi sunkumai.
As daug negaliu pasakyti apie valstybines mokyklas Turkijoje, nes nedirbau ten, mat valstybinese gali dirbti tik TR pilieciai. Bet sako, kad ten labai zemas mokymo ir mokymosi lygis. Nes i valstybines mokyklas mokytojas priimamas visam gyvenimui ir ten tiesa sakant mokytojas yra visada teisus. Is kitos puses, ten reikalaujama gan aukstos kvalifikacijos, bet deja, TR daug ka reiskia bet koks popieriukas ir pazistami, net nebutinai tas popieriukas turi buti tikras ir legalus.

Kitokia situacija yra privaciose mokyklose, kur vienoje is ju dirbu. Cia jau mokytojo pozicija keiciasi, nes pinigus juk vaiku tevai moka, todel jie visada teisus! Mokiniams salygos sudarytos tikrai puikios, nes kiekviena mokykla siekia susikurti gera varda. Vaikai mokosi visko, bureliu ivairiausiu, baseinas kiekvienoje privacioje mokykloje. Ir siaip aplinka graziausia, klasese visos technologijos. Cia yra pliusas! Na bet juk kitaip ir neturetu buti privaciose mokyklose!!!

Kalbant apie mokytojus, tai ten visi suskirstyti i metodinius burelius ir tik metodinio burelio vadovas tiesiogiai bendrauja su direktoriumi ir siaip sprendzia visas iskilusias problemas, tvarko visa popierizma. Paprasti mokytojai su direktoriumi susitinka tik per posedi, kuris buna prasidedant semestrui ir baigiantis. Taip pat mokslo metu pabaigoje, kai vyksta pokalbis del sutarties pratesimo kitiems mokslo metams. Mokytojai siaip raso planus kiekvienai pamokai. Visos savaites planus jau pirmadieni turi pristatyti metodinio burelio vadovui. Per savaite iki ketvirtadienio, pagrindinio kurso mokytojas turi paruosti 2-4 puslapiu namu darbus savarankiskam mokymuisi, kuriuos mokiniai turi atlikti per savaitgali.

Musu mokykloje nuo pat pirmos klases mokiniai turi 7 anglu kalbos pamokas - 3 pagrindinio kurso, 2 - gebejimu kursas (skills), 1 - kalbejimo (speaking) ir 1 pamoka su kompiuterinem programom. Na pas mus naudoja tokia BELT sistema. Nezinau ar esat apie tokia girdeje, bet as apie ja suzinojau tik cia. Siaip atrodo per tiek pamoku viska galima ismokyti!!! Deja, paradoksas toks, kad klases mokina 3 skirtingi mokytojai, tie kursai nelabai suderinti. Mokiniai is labai turtingu seimu, todel dauguma su savais kaprizais. Buvo atveju, kai mokinys liepe mokytojui uzsiciaupti, nes mat jo tevas jam atlyginima moka!!! Ir deja jis teisus! Siaip mokiniai neturi motyvacijos. Tam dar gal ir padeda, nes cia nera jokiu egzaminu! gali baigti mokykla ir nesimokindamas. Bet jei jau nori studijuyoti universitete, tai teks islaikyti jau paciu universitetu egzamina cia vadinama YDS, kuris yra toks bendru gebejimu, cia taip pat ieina ir anglu kalbos dalis. BEt ten tik testas su pateiktais 4 variantais.

Kadangi cia privati mokykla, todel negali buti blogai besimokinanciu, todel net ir visiskai nemotyvuotiems ir nesimokinantiems mokiniams vistiek yra rasomas 3. Na vertinimo sistema yra 5-bale. Jei teste yra simtas klausymu, tai uztenka atsakyti 85% ir jau gausi 5. Todel pagal ivertinimus daugiau nei puse mokyklos yra 5tukininkai. Na LT vertinimo sistema daug grieztesne!

Siaip naudojame beveik tuos pacius vadovelius kaip ir lt. Yra ir enterprise, ir upstream, matrix, Energy. Siaip daznai cia keicia vadovelius. Beja, pliusas tas, kad mokykloje yra didziulis pasirinkimas papildomos medziagos. Kiekvienas burelis turi savo kabineta (didziulis!!!) ir ten turi savo visa biblioteka. Mokykla yra 4 aukstu, plius dar rusyje yra trys aukstai - 1 a valgykla, 2 a sporto sale ir rubine, 3 a baseinas ir valytoju kambareliai. Virsutinis aukstas yra skirtas tik mokytojams, poilsiui ir pasiruosimui. Net yra rukymui skirtas balkonas! (Baisiai cia visi ruko!!! schmoll.gif ) Taip pat yra maldai skirtas kambarelis moterims ir vyrams, nes visgi islamiska salis.

Ir kaip visur, darbas yra sunkus!!!
Atsakyti
QUOTE(tiksius @ 2008 08 27, 13:57)

Kaip tau nuotaikos prieš rugsėjį? Aš tai beveik taip pat jaučiuosi kaip ir pernai, jau panika pradeda imt, atrodo, lyg nebūčiau dirbus prieš tai unsure.gif , nauja mokyka, viskas vėl nauja, o ir pamokų bus nemažai, iš pradžių siūlė 16, šiandien jau pasidarė 24.

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Registras naujoje temeleje bigsmile.gif
Rytoj jau vaziuoju į įvykio vietoje unsure.gif nezinau kodel bet pradedu labai bijot to kas manes ten laukia, nors ir noriu isvaziuot. Turiu klausima per kiek pamoku jus iseinat Enterprise vadovelio viena unita? su vyresnias. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2008 08 27, 19:15)
QUOTE(tiksius @ 2008 08 27, 13:57)

Kaip tau nuotaikos prieš rugsėjį? Aš tai beveik taip pat jaučiuosi kaip ir pernai, jau panika pradeda imt, atrodo, lyg nebūčiau dirbus prieš tai unsure.gif , nauja mokyka, viskas vėl nauja, o ir pamokų bus nemažai, iš pradžių siūlė 16, šiandien jau pasidarė 24.

blink.gif va tokia nuotaika... lotuliukas.gif o siaip tai dar nieko nedarau..snd skaitau bendrasias programas, standartus...ryt bus mokykloj posedis...
o jau klausimu prisirasiau!!!! lotuliukas.gif
bet siaip tai nerimas ima baisus doh.gif man baisiausia kad galiu nesusitvarkyt, ne tiek su klasem kiek su pacia anglu kalba..patirtis maza, ypac mokymo - kad kokiu nesamoniu nepridaryciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2008 08 26, 22:55)
Sveika, o iš kurio tu miesto, su kelintom klasėm dirbsi? Aš irgi dirbsiu su Enterprise su 5 ir 7 klasėm. smile.gif

Aš naujai iškepta vilnietė ax.gif Man irgi viskas nauja ir jau nervas ima. Deja, dirbsiu su 6 ir 9 klasėm.
Atsakyti
[quote=tiksius,2008 08 27, 19:52]
[/quote]

blink.gif va tokia nuotaika... lotuliukas.gif o siaip tai dar nieko nedarau..snd skaitau bendrasias programas, standartus...ryt bus mokykloj posedis...
bet siaip tai nerimas ima baisus doh.gif man baisiausia kad galiu nesusitvarkyt, ne tiek su klasem kiek su pacia anglu kalba..patirtis maza, ypac mokymo - kad kokiu nesamoniu nepridaryciau doh.gif
[/quote]
Pas amne irgi maza ta patirtis ir del to baisoka daros o zinant kokias klases mokysiu tai is viso nors imk ir nusisauk unsure.gif
Kokiu klausimu turi, as tai is viso nesiruosiu tam posedziu, is kur tu emei tuos standartus maz ryt nebus ka veikt ten tai paskaityneciau unsure.gif Bet kazin ar ka ten suprasiu jauciu penktadieni posedi kaip bumbuke pasediu ir pasibaigs blush2.gif
Atsakyti
[/quote]

[/quote]

Aš irgi dar nieko nedariau, nes dar tik penktad. posėdis, tai tik tada ir paaiškės daugiau. O klausimų aš jau irgi pasirašiau. O su kuriom klasėm pernai dirbai, gal nebus taip labai sunku. Mano irgi patirtis maža, bet išsisukau šiaip taip pernai. Ir manau, kad su kiekvienais metais vis tiek kažkiek patobulėji, pasimokai iš savo klaidų, kažką gal darai kitaip.

Nu nežinau aš irgi kaip man seksis toj naujoj mokykloj, bijau fear.gif Laikykimės!
Atsakyti

Nu nežinau aš irgi kaip man seksis toj naujoj mokykloj, bijau fear.gif Laikykimės!
[/quote]

hihihi.gif kaip ten sakoma ir suo kariamas pripranta... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(astorija @ 2008 08 27, 21:11)
Aš naujai iškepta vilnietė ax.gif  Man irgi viskas nauja ir jau nervas ima. Deja, dirbsiu su 6 ir 9 klasėm.

Aišku. Pasirodo, kad aš jau dirbsiu su 5, 6, 7 ir 10 klasėm. O poryt gal sakys, kad dar su kitom, nes žiūriu viskas ten pas juos keičiasi kasdien. Sėkmės tau.
Atsakyti
Kaip gera girdeti kad tokia neismanele ir bailiuke esu ne viena vis drasiau pasidaro.
O kokiu klausimu jus prisiraset? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Herrera @ 2008 08 27, 20:26)
Aišku. Pasirodo, kad aš jau dirbsiu su 5, 6, 7 ir 10 klasėm. O poryt gal sakys, kad dar su kitom, nes žiūriu viskas ten pas juos keičiasi kasdien. Sėkmės tau.

As tai kai ten viena angliste busiu tai bus ramu ir mano valdzia bet bijau kad nesamoniu nepridirbciau unsure.gif blush2.gif
Atsakyti