Įkraunama...
Įkraunama...

Literatūra apie kvepalus

QUOTE(ievshe @ 2008 09 21, 21:41)
labai nustebau pamacius Tommy Girl buteliuka stovinti prie Guerlain ir Chanel gerybiu 

o ką- Tommy girl tau atrodo prastas kvapas? unsure.gif man tikrai žavingas vasarinis kvapas vasaros vakarų pramogoms, diskotekoms gamtoje ir pan biggrin.gif
Atsakyti
Taip nesakiau,sakiau kad nustebau pamatyti toki skirtinga kvapa tarp kitu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2008 09 21, 21:37)
o ką- Tommy girl tau atrodo prastas kvapas? unsure.gif man tikrai žavingas vasarinis kvapas vasaros vakarų pramogoms, diskotekoms gamtoje ir pan biggrin.gif

Man Tommy Girl is tos pacios operos kaip Versace Bright Crystal ir panasiai.. ax.gif

Nors ir seniai beuosciau tongue.gif

Bet kuriuo atveju 5 zvaigzduciu jam neduociau, kaip ir vienos zvaigzdute nuvertinti tokie kvepalai kaip Mona Di Orio Carnation ar Eau du Soir Sisley, ar Chanel Gardenia blink.gif

Kazkodel man toks jausmas, kad Luca isties cia daugiau komerciniu reklamavimu uzsieme nei subjektyviu parfumeriniu vertinimu. Toks jausmas, kad reklamuojami tokie kvepalai kaip Cool Water, Tommy Girl. Apskritai Mona di Orio, Caron gavo daug nepalankiu vertinimu. TF vos vos issilaike viduriuke, taip pat Hermes, bet tarkim Estee Lauder susilauke itin geru atsiliepimu.

O tai, kad taip nuvertina klasiskuosius Tabac Blond (ir kt), man atrodo nera tiek parfumerine nuomone, kiek jo noras pasirodyti, kad jis balta varna tarp juodu ir jis masto "KITAIP". Tarsi tokiu issisokimu maskuoja savo ziniu, galbut patirties, spragas ir vercia suabejoti visuotiniu teigiamu Tabac Blond kvepalu vertinimu ARBA to pacio Lucos ismanymu apie kvepalus. Asmeniskai as abejoju ar Luca visuomet supranta apie ka kalba..
Papildyta:
Turiu pridurti, kad ivadas yra daugiau vertas demesio nei patys kvepalu ivertinimai. Man patiko tai, kad skirtingai nei kitose knygose, jis nenurodineja kokius kvepalus kokiai progai kvepintis ir panasiai. Apskritai siulo meginti tiek vyriskus kvepalus, tiek juos maisyti ir panasiai.

Galbut tas jo ekstremalumas su kvepalu vertinimais taip pat naudingas. Visuomet gali pasitikrinti savo nuostatas ir patirti lyginant so jo nuomone. Gincuose gimsta tiesa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JVana: 22 rugsėjo 2008 - 08:54
Nemanau, kad jis čia reklama užsiėmė, greičiau norėjo truputį pašokiruoti. Ir nesistebiu, kad kai kur "pasiteisinimai" jo nelogiški. Ne visada jie turi būti logiški, juk pačios žinote, koks individualus dalykas yra kvapo vertinimas.
O šiaip, jeigu žiūrėti iš šono (t.y. negalvojant, kad va jis mano mėgiamus kvepalus išdėjo į šuns dienas) daug kur aš su juo sutinku, kai kur absoliučiai nesutinku smile.gif Be to, man patinka, kad jo snobiškumas yra kreivas ir kad ne vien nišinės ir ekskliuzyvinės linijos yra garbinamos. Man patinka, kad jis ne vien patį kvapą aptaria bet ir kontekstą. Sutikite, kad kontekstas yra lygiai tiek pat svarbus, kiek ir pats meno kūrinys smile.gif Visur.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2008 09 22, 11:36)
Nemanau, kad jis čia reklama užsiėmė, greičiau norėjo truputį pašokiruoti.

Vat man tik taip ir atrodo, kad jis to siekė. dėl logiškumo tai jis gal nebūtinas man, tau. bet jeigu jau rašai tokią knygą su vertinimais, tai būk malonus, pasistenk atsiriboti nuo savo simtatijų-antipatijų ir pateik logiškus paaiškinimus, o jeigu ne - tai nafik tas žvaigždutes dėliot kaip visuotinę tiesą rolleyes.gif išvis, ką reiškia geras kvapas? tas kuris man patinka? rolleyes.gif tikrai ne visada. geras kvapas nebūtinai man patiks, kaip ir blogas/banalus nebūtinai nepatiks. o kad ten keliaujama ant subjektyvumo (simpatijų, antipatijų), puikiai parodo frazės, kaip toji apie smegenų donorystę laugh.gif manding, ir sarkazmas turi būti pagrįstas, o ne poza "co to ja" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2008 09 22, 10:08)
Vat man tik taip ir atrodo, kad jis to siekė. dėl logiškumo tai jis gal nebūtinas man, tau. bet jeigu jau rašai tokią knygą su vertinimais, tai būk malonus, pasistenk atsiriboti nuo savo simtatijų-antipatijų ir pateik logiškus paaiškinimus, o jeigu ne - tai nafik tas žvaigždutes dėliot kaip visuotinę tiesą rolleyes.gif išvis, ką reiškia geras kvapas? tas kuris man patinka? rolleyes.gif tikrai ne visada. geras kvapas nebūtinai man patiks, kaip ir blogas/banalus nebūtinai nepatiks. o kad ten keliaujama ant subjektyvumo (simpatijų, antipatijų), puikiai parodo frazės, kaip toji apie smegenų donorystę laugh.gif manding, ir sarkazmas turi būti pagrįstas, o ne poza "co to ja" rolleyes.gif

Lucos Turin paaiskinimas, kas yra geri kvepalai. Man isties labai patiko jo minciu destymas smile.gif ir tam pritariu. Pati jau geriau susipazinus ypac su selektyvesniais kvepalais, priejau isvados, kad kvepalai gali buti vertinami kaip meno kuriniai, ir nebutinai turi vartojami smile.gif T.y. nebutinai jais kvepintis, galima jais tik zavetis smile.gif Man tokie kvepalai yra pragaro vartai pagal L'Artisan ar tarkim Banditas pagal Robert Piguet. Asmeniskai jais kvepintis turbut negaleciau, bet zaviuosi jais kaip meno kuriniais.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JVana: 22 rugsėjo 2008 - 11:21
katalike, na jau. Kur gi jis dabar teigia, kad jo vertinimas yra visuotinė tiesa? Jeigu imi knygą su vieno ar dviejų asmenų review, visada privalai imti į omeny, kad tai ir yra tik tų asmenų nuomonė, nesvarbu, ar tai blogas, ar knyga. Be to, daug kur jis pagrindžia savo argumentus, o jo poza - asmeninis marketingas. Ir gal kas mums atrodo nelogiška, jam atrodo visiškai logiška. Sunku įsivaizduot parfumeriją be subjektyvaus požiūrio.
Be to, man rodosi, kad tu savotiškai užsigavai dėl mėgiamų kvepalų "suvarymo", kaip pati sakei.
Atsakyti
nu gražiai pašnekėjo, bet jo greats kitam gali būti boring. vat ir išplaukia iš to, kad tie vertinimai nelabai reikalingi...
Atsakyti
O aš manau, kad net labai reikalingi. Tokie išsišokėliai, trypiantys klasiką ir pripažintus etalonus, primena, kad kartais ir nuo savo įsitikinimų reiktų nupūst dulkes ir juos vėl peržiūrėt, pasvert, kiek iš jų yra logiški, o kiek jų sudaryti vien iš eilinių asmeniškumų.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2008 09 22, 12:46)
katalike, na jau. Kur gi jis dabar teigia, kad jo vertinimas yra visuotinė tiesa?

Be to, man rodosi, kad tu savotiškai užsigavai dėl mėgiamų kvepalų "suvarymo", kaip pati sakei.

jis tiesiogiai ir neteigia, bet knygos pavadinimas, jo statusas ir kalbos stilius tai pasako.

jei ir būčiau užsigavusi, tai tą būtų nuplovęs kitų mėgstamų kvepalų pagyrimas, ane mirksiukas.gif ne, tai tiesiog asmeninės antipatijos cinikams ir sarkastikams biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2008 09 22, 12:53)
O aš manau, kad net labai reikalingi. Tokie išsišokėliai, trypiantys klasiką ir pripažintus etalonus, primena, kad kartais ir nuo savo įsitikinimų reiktų nupūst dulkes ir juos vėl peržiūrėt, pasvert, kiek iš jų yra logiški, o kiek jų sudaryti vien iš eilinių asmeniškumų.

ne tiek jau daug ten tos klasikos ir etalonų sutrypė. asmeniškumai asmeniškumai. galima pamanyti, kad jie to išvengė biggrin.gif manrods, toli gražu.
Atsakyti
Eh, man rodos, kad tavo nemeilė Lucai Turin didesnė, nei mano pastangos tau parodyt jo knygą iš kitos pusės, galbūt mažiau šališkos.
Na neišvengė jis tų asmeniškumų, maivėsi per visą knygą, bet aš vis vien nemažai naudos jo apžvalgose randu.
Atsakyti
nemanyk, kad jo knygą matau tik iš blogosios pusės smile.gif žinojau, kad jinai tokia ir planavau pirkti. aš kaip ir tu - kai kam pritariu, kai kam ne, ir šiaip įdomu paskaityti. tai ir išdėsčiau savo nuomonę, kas man joje pasirodė netikę argumentai ir geriau, kad tokių išvis nebūtų rolleyes.gif
Atsakyti