Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės 9-18kg

Sveikos, aš su tokiu klausimėliu. Norim nusipirkti ISOFIX standartinę bazę ir ant jos dėti mūsų autokėdutę, kuri buvo prie vežimuko. Ar vėliau bus galima ant standartinės bazės dėti Maxi Cosi kėdutę nuo 9-18kg? Jei taip, tai kuri dėtųsi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2014 08 05, 20:53)
Sveikos, aš su tokiu klausimėliu. Norim nusipirkti ISOFIX standartinę bazę ir ant jos dėti mūsų autokėdutę, kuri buvo prie vežimuko. Ar vėliau bus galima ant standartinės bazės dėti Maxi Cosi kėdutę nuo 9-18kg? Jei taip, tai kuri dėtųsi? ax.gif

Deja, bet nėra tokio dalyko kaip standartinė ISOFIX bazė... Pas kiekvieną gamintoją ji vis kitokia ir, negana to, net ir to pačio gamintojo kėdutės nėra suderinamos su visomis to gamintojo ISOFIX bazėmis.

O 9-18 kg kėdutės pačios būna su ISOFIX tvirtinimais ir joms bazių nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 08 06, 15:13)
Deja, bet nėra tokio dalyko kaip standartinė ISOFIX bazė... Pas kiekvieną gamintoją ji vis kitokia ir, negana to, net ir to pačio gamintojo kėdutės nėra suderinamos su visomis to gamintojo ISOFIX bazėmis.

Tikrai nėra? g.gif Nes Zippy nedaro savo bazių, o ir parašyta, kad dedasi ant standartinės isofix bazės g.gif PVZ šita nėra standartinė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 08 06, 15:13)

Bet juk būna ir tokių kurioms REIKIA bazių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2014 08 06, 16:46)

Geriausiai nueiti i specializuota parduotuve ir ten pakonsultuos.
Gamintojo rekomendacijose buna parasyta, visada kiekvienai amziaus grupei priklausanti kedute yra saugesne, nei pirkti kelioms amziaus grupems.
Juk kiekvienas musu zino, jei pirksite drabuzi isaugimui, tai jis nepuos vaiko,jei deves ji per dideli ar per maza .
Mano vaikas vazineja savo amziaus grupems skirtose kedutese jau 6 metai ir patikekit, nebuvo jokiu nepatogumu nei su miegu nei su vaziavimu. Ir dabar, jau zino, kad kedute turi padeti , kur reguliuojasi ir aukstis ir plotis, zino, kada paprasyti pakelti atlosus ar praplatinti sonus, kad butu jam paciam saugiau.
Neatradinekite dviracio is naujo, vaiko saugumas svarbesnis nei materialinis nuostuolis.
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2014 08 06, 14:24)
Tikrai nėra? g.gif Nes Zippy nedaro savo bazių, o ir parašyta, kad dedasi ant standartinės isofix bazės g.gif PVZ šita nėra standartinė? g.gif
Ne, nėra. Man ji panaši į suderinama su MaxiCosi 0+ kėdutėmis. Bet vistiek reikėtų konkrečią kėdutę žiūrėti ir tikrinti ar tinka.

Papildyta:
QUOTE(Salt @ 2014 08 06, 14:46)
O kam sau gyvenimą sunkinti, kai pilna 9-18 kg kėdučių, kurios statosi tiesiai į ISOFIX kilpas be jokių papildomų bazių? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JVC @ 2014 08 06, 16:03)
Gamintojo rekomendacijose buna parasyta, visada kiekvienai amziaus grupei priklausanti kedute yra saugesne, nei pirkti kelioms amziaus grupems.

Nesupratau jūsų žinutės, nes aš nei žodžiu neužsiminiau apie vežimą vaikui pagal svorį netinkančioj kėdutei, aš kalbėjau apie BAZES

O gal žinote kur Kaune Maxi Cosi bazes pardavinėja? g.gif arba šiaip kur yra didelis autokėdučių ir jų bazių pasirinkimas?
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2014 08 05, 21:53)

jeigu turit maxi cosi bazę, tuomet galite žiūrėti maxi cosi autokėdutes, kurioms reikalinga bazė. o bazė isofix? babymarket.lt prie maxi cosi autokėdučių parašyta, kurioms reikia/tinka isofix bazė. pvz mazi cosi 2way pearl dedasi ant bazės ax.gif
Atsakyti
O mes išsirinkome Cybex autokėdutę.
Atsakyti
SVeikos,
sakykite kaip cia su tomis kedutemis, noriu pirkti 9-18kg. musu leliukas dabar jau 9kg sveria 5.5men. nebetelpa i ta mazaji krepsiuka.
Taciau tarkim Maxi Cosi priori XP rekomenduoja tik nuo 9menesiu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trauktine @ 2014 09 11, 09:00)
SVeikos,
sakykite kaip cia su tomis kedutemis, noriu pirkti 9-18kg. musu leliukas dabar jau 9kg sveria 5.5men. nebetelpa i ta mazaji krepsiuka.
Taciau tarkim Maxi Cosi priori XP rekomenduoja tik nuo 9menesiu..  g.gif

o ar žinote kodėl? nes ta kėdutė tik veidu į kelią, o tai nėra saugu avarijos atveju, vaiko kakliukas "kentėtų". įsivazduokit kai kertat per stabdžius kaip jūsų galva linkteli į priekį, o vaiko tai daug stipriau nes kakliukas gi dar nelaiko... rekomenduočiau rinktis kad būtų galima dar nugara į kelią vežioti vaiką, tai būtų 0-18kg grupė. beje skandinavai dabar pradėjo rinktis kėdutes kur vaikus iki 4metų galima vežti nugara į kelią.

mes turim maxi cosi milofix. kokie atsiliepimai api maxi cosi milofix? pati kai ieškojau nieko doro neradau. kol vežioju nugarą į kelią tai viskas liux, dabar buvo tokia situacija kad teko apsukti veidu į kelią, vaikas jau 10kg sveria, tai vienai ilgesnei kelionei, bet ką galiu pasakyt. vaikui miegot joje - labai nepatogu, ten kad ir reguliuojasi atseit tos padėtys, bet vaiko galvytė nusvirus buvo kai užmigo unsure.gif deja labai didelis minusas. suksiu kėdutę atgal, tai bent vaikas ramiai miegos...

dar kas priverčia susimastyti, renkantis kėdutę. isofix. tik isofix. mano mašinytė sugedo, detales užsakinėt reikia ir t.t. bet esmė tame, kad mano vyro mašinoj nėra isofix sistemos verysad.gif taigi mes su dukryte važiuoti su mašina negalim tiesiog, nes nėra kaip pritvirtinti kėdytės. tad pagalvokit 4u.gif šiaip man kėtutė labai patinka, bet va tas gulimo padėties nebuvimas tai labai didelis minusas.
Atsakyti
Sveikos mamytes, labai reikia kad padetumet apsispresti del automobilines kedutes. Esu nuziurejusi dvi kedutes t.y. maxi cosi tobi ir maxi cosi priori xp. nuo 9 iki 18 kg. gyvai pamatyti negaliu, nes yra is kito miesto, perku pagal skelbima. Kaip neapsipirkti, kad nesigaileti paskui. Gal kurios mamytes vaikuciai turi ar yra isbande abi sias kedutes, ar ju plotis skiriasi, kaip ziema.... Patarkit. g.gif g.gif g.gif g.gif aciu
Atsakyti