QUOTE(Kuo2kas @ 2014 03 03, 10:50)
!!! Negaliu patikėti, jog tokias kėdutes pardavinėja ir dar šitaip reklamuoja.
Kiek žinau, Kiddy laikomos vienos iš saugiasnių, bet pažiūrėjus šį video- šiurpas pereina...
Esu čiupinėjusi Kiddy kėdutes su staliuku, pabijojau tokią įsigyti, nors ir labai pardavėja įtikinėjo, kad staliukas labai gerai, saugiau ir patogiau vaikui. Pirmiausia, tai man pasirodė, jog vaikui gali būti per karšta vasara sėdėt prispaustam su staliuku. Antras minusas buvo tai, kad jos kažkokios nestabilios, iš putplasčio pagamintos... Ir dabar pamačiusi šį vaizdą, labai džiaugiuosi, jog pirkau ne Kiddy, o Graco.
Ir Jūs tikite? Tai yra tas pats kaip Jūs ar aš pasistatom bėgius ant kelio , įdedam lėlę panašią į manekeną ir suimituojam avariją... na ir nufilmuojam.
Adac testai daromi specialiose patalpose, specialūs manekenai tam tikro svorio atitinkantys atskiras amžiaus grupes su daugybe daviklių. Greitis apkrovos , visus sužalojimus fiksuoja kompiuteriai. Tai yra nepriklausomi testuotojai, kurie neprekiauja nei maxi cosi, nei graco , nei kitais. O čia gi nuorodoje sukasi maxi cosi reklamos....
Beje visos kiddy kėdutės praeina " roll over test" vertimosi testą prieš išleidžiant į rinką " Roll over test" yra dalis homologizacijos, be kurios kėdutės nepatektų į rinką. Kiddy kėdutės yra testuotos ADAC ir DEKRA ( Abu testavimo institutai dirba su homologizacijos institucija)
Ir dar iš to video visai neaišku kokius sužalojimus patyrė vaikas kėdutėje su saugos diržais, įtarimas kad vaikų tikrai negalės suaugęs turėt... o gal ir sužalojimai tokie sunkūs kad išlikt gyvam nėra vilčių...
Taigi netikėkit provikacijomis.
Be to kas dėl graco , gal jau laikas praregėti... http://www.usatoday....recall/5396939/
Atšaukiami 11 modelių, pagaminti tarp 2009-2013 metų. Modeliai: Cozy Cline; ComfortSport; Classic Ride 50; My Ride 65; My Ride with Safety Surround; My Ride 70; Size4Me 70; Smart Seat; Nautilus; Nautilus Elite; and Argos 70.