QUOTE(ermute @ 2008 08 27, 16:53)
susid4ėjau kompe į failus "Reikalinga" ir "Nebereikalinga", bandau sisteminti ką turiu.....ale tai pats didžiausias darbas kokį iki šiol padariau
Nu kol dabar susikomplektuosiu viską......
Beje, kas link piršlio korimo...aš atvirkščiai - nebuvus nė vienose vestuvėse kai jis nebuvo kariamas, o šį kartą manau neteks kart, tai niekaip neįsivaizduoju vestuvių pabaigos
Kai kas pasakojo, kad piršlys tiesiog nusiėmė juostą ir atsisveikino.....nu kokia čia esmė? Tai man netink
o nieko geresnio nebesumąstau...juk neišvažiuos piršlys į kokius Havajus...vėl - kokia prasmė..kažkaip be ryšio gaunas
kodel gi ne, jei tik yra noro i havajus. Juk cia jis savo darba padare, seim,a sukurta, vestuves ivykiusios. O cia gali sakyti, gavau telegrama, kviecia mane ten, vienas vaikinas Havaju papudimyje pamate toookia grazuole, tad laikas lekti ir padeti jam. arba sakyti, kad jaunieji labai laimingi surade vienas kita ir suprasdami pirslio darbo sudetinguma, dovanoja kelione kurnors, jam pailseti. cia man rodos, jei nera noro karti pirslio, tiek tereikia fantazijos... Pas mus isvis antros vestuviu dienos kaip ir neturejo buti, jokiu ten suriu, ataskaitu, ar korimu, bet siaip besedint sugalvojo pirsli kart jaaunimeles. nieko manasis ten nepalikinejo, tik gasvo isgerti paskuti stikliuka, sake noriu isgerti kartu su savo budeliu (linksmai pasirode visiems) ir nuotaka isgelbejo ji. bet toks jausmas, kad tik nutrauke linksma zaidima, mat vaikiams patiko ten stumdytis
Papildyta:
radau pirslio korima, musu vestuvems buvo paruose, bet man toks per ilgas jis apsirode. Bet gal kam to tereikia, uzsikabinimui ir pritaikymui:
Budelis:
Šiandien prie vartų pastebėta graudžiai raudanti jaunoji, dėl sudeginto rūtų vainikėlio ir išmintų rūtų. Jaunikio savijauta gera, jis pikdžiugiškai, kvatojo ir džiaugėsi gavęs nė karto netekėjusią mergelę. Šiuo momentu jis visiškai patenkintas ko nepasakysi apie jaunąją. O piršlys, pritarškėjo prižadėjo, primelavo, kad jaunikis turtingas aukso namuose gyvena, iš jaunystės šulinio geria, o naktimis aukso kalnus verčia ir deimantiniu kirvuku darbuojasi. Patikėjo piršlio melagio pasakomis dora mergaitė Alvyda ir Sigitas Šelmis jaunytę privatizavo. Ir visur čia kaltas melagis piršlys. Gal kas matėte kur jis dingo? Jį nubausti reikia, užkutenti, užbadyti baravykų kotais, o gal šampinjonais užmėtyt. (visi ieško piršlio) kai randa. ( pamergės verkdamos su jaunąja eina iš paskos)
Budelis:
Norėčiau perskaityti kaltinamą, paklausykit pone teisėjau
Visų pirma jis sumelavo ir išviliojo šitą jauną gražią mergaitę tais žodžiais: Eik, jauna mergele į bagotą vietą. Tu rasi: pieno prūdai, grietinės šuliniai, alaus sklepai, tvoros vėdarais tvertos, medaus šaltiniai, lašinių paltimis stogai dengti, vaško pečiai nulipdyti, medaus užpečkiai. O dabar iš to pasigyrimo, kai mes nuvykom į tą vietą, nėr nei už lūpos ką kišt. Tarkit žodį pone teisėjau, ką už šitokią neteisybę reikalinga daryti: Ar į patalus suvynioti, rykštėmis užvanoti, ar už trijų sienų pastačius vilnų kuodeliais užmušti arba galėtume su maišu galvą nukirsti.
Teisėjas:
Suvoksite jūs dabar mano teisybę, kaip iš pečiaus kaktos šviesybę. Dabar, pons piršly, gyvas nebeliksi. Bet prieš tai paskutinę valią norėtume išgirsti. Kam savo turtą nevalyvą paliksi.
Piršlys-
Aš būdamas šviesaus proto ir be galo protingas, nors esu dar jaunas ir nepatyręs, nei vienai mergai kailio nenudyręs, o ant galo mirtį baisią apturėsiu. Už ką gi mane bausite žmonės mielieji? Argi nepadariau malonės? Žiūrėkit, pora kaip du balandėliai, abudu kartu gulė, abudu kartu kėlė. Pats mačiau. oi verkit mergelės, tuoj mane nužudys netekėjusios liksit, o ir jūs pabrolėliai senberniais vaikščiosit. Na, Jeigu jau mano gyvenimas kabo ant plauko ir mane jauną, gražų mirti pasmerkėte, tai leiskite bent jau testamentą perskaityti ir tinkamai savo turtą paskirstyti ( kai vieną perskaito nuplėšia ir duoda pamergėm ašarom valytis)
Taigi,
Tiems, kas beplaukiai, palieku plaukus bagotus, ten kur praplikę, kad gražiai apklotų.
Iš pilvo būgną padarykit, kad šonkauliais mano mušant jis skleistų didelius garsus ir visiems bernams primintų mano kėslus apvesdint juos visus.
Iš ausų lokatorius padirbkite, kad gundančius mergų garsus gaudytų ir bernams koordinates nurodytų.
Liežuvį, per kurį man budeliai paskelbė mirtį, kaimo pletkininkėms prašau paskirti, kad daugiau pletkavotų ir mane geru žodeliu minavotų.
Porą oktavų dantų savo muzikantams palieku, kad vietoj klavišų pakeist galėtų.
Drabužius viršutinius prie bažnyčios sėdintiems ubagams palieku, kad už mano gerą dūšią maldą sukalbėtų.
Apatinius tuoj pat atiduosiu, kad doras mergeles apsaugot galėtų, užsimaukit užsimaukit ant slapčiausios skaistybės. ( maunasi pats šeimyninius ir dalija pamergėms)
Negalvokit pabroliai jūsų be palikimo nepaliksiu, kad jau senberniais liksit bent jau paponešiais pasidžiaukit. ( kiekvienam užsega liemenukus).
Na, o jauniesiems palieku daiktą, vardu nepavadintą, kad vaisingumą neštų ir vaikelių daug pridarytų ( penis dirbtinis).
Mano testamentas įsigalioja tuoj po mano mirties.
Svočia
Mieli, sveteliai, gerbiamas teisėjau, nežudykit piršlio. Tik per piršlio didelę savimonę, šiandien turime tokią ulionę. Jeigu piršlio nebeliks baisių nelaimių daug nutiks. Mergelės rūteles kedens ir netekėjusios pasens. O tie berneliai jaunieji žirgeliai, uliavos, uliavos ir ant galo sukvailios, nes berneliai be žmonelių, kaip mašinos be ratelių. O mergelės be vyrelių, kaip gėlytės be lapelių.
Jeigu ne piršlys, būtumėte ir jūs nė vienas nevedęs ir ant šito margo svieto vaikų niekas neturėtų. Taigi prašom mieli žmonės, pagailėkit piršlio. Jūsų už tai jis nepamirš, o mes kur buvę kur nebuvę vėl veselioj veseliosmos.
Teisėjas:
Viską išklausęs, ir įvertinęs galiu skelbti ir teismo sprendimą.
Nu, piršlys bagotas, turto daug prikaupęs, bet neskūpas, testamentą surašęs ir jį išdalijęs, nusipelnė:
Už jaunų mergelių suvedžiojimą ir laimės ir turtų pažadėjimą, už rūtų ir skaistybės jaunų mergelių sumindžiojimą, bei jaunų bernelių į žmonų tinklą įtraukimą, įsakau, skaudžiai piršlio nebausti ir jo nekarti, kad varnos jo kūno neišnešiotų ir ant svieto jo nesimatytų, neskausmingai paskandinti.
Piršlys-
Sudie, jaunieji, sudie sveteliai, sudie mano brangiausia žmonele, sudie pasauli toks neteisingas.
Gerai gyvenkite, naktimis netingėkite, bent vienam savo vaikeliui mano vardą uždėkite.
( veda piršlį skandinti, o jaunoji jį išgelbėja)
Svočia
Paklausykite brangieji, Palikot mane vieną šiame pasauly vargti, piršlį nuskandinot, jo kraują nuleidot, labai prašau bent jau piršlio atminimui, jį geru žodžiu minėkit, na o mane užjausdami ir su manim gedėdami svočios ašaromis vaišinkitės, kad vėliau jums negailestingieji širdys sopėtų. ( nu ir duodu visiems po stikliuką (SVOČIOS AŠARŲ).