Sveikutes,
Na pagaliau ir as jau po visko
, taigi aprasysiu kaip praejo vestuves.
As labai jaudinausi ir isvis kol nuvaziavome i vieta, autostradoje abu su vyru mokemes zodzius drebanciais balsais, kad maziau reiketu ziureti i lapus ir skaityti kaip pirmokeliams
Bet vistiek neisvengem klaidu per atsisveikinimo ceremonija, man isvis taip drebejo balsas, r raides nebeistariau
Taigi pradzioje jaunieji mus isventino i pirslius, paskui pristateme svita (buvo 5 poros) ir jaunoji isege gelyte jaunikiui i atlapa (jetus, va tai tau, net dabar dar ne viska pamenu
) Tada daviau uzduociu svitai: pabroliai turejo sudeti jaunosios varda is popieriniu raidziu, o pamerges pasirase ant jaunosios batelio pado (beje, paskui pamirsau paziureti, kieno gi vardai labiausiai nusitryne
) Tada uzkandome ir pradejome atsisveikinimo ceremonija, po kurios vaziavome i baznycia.Masinu nepuoseme, nors del to labai gailejausi, kad nesiemiau iniciatyvos: sake, bus papuosta, o kai isejome i lauka, gavosi tikras "balaganas"
Baznycioje ceremonija buvo labai grazi, taip sujaudino mergaiciu choras, kad apsiverkiau
Po jos jaunuju lauke staigmena: jiems nezinant, mes buvome uzsake balandzius, kuriuos paleido.Gereme sampana, saldainiu nedariau su jaunuju foto, bet manau ir nereikejo, nes ir taip buvau per daug pasiruosusi, puse nepanaudojau
Tada vykome i fotostudija, paskui i gamta.Pakeliui sustojome degalineje (pabroliui pritruko degalu, tai isnaudojau proga ir liepiau jauniesiems ten nusipirkti ko nors pirmajai nakciai;jie issirinko Rafaelo).Kai buvome dvare, jaunasis nese jaunaja per tilta, paskui jie mete i vandeni akmenelius su seimynines laimes receptu: netikusius mete i vandeni, o kitus pasiliko sau relikvijai; paskui uzrakino savo vardus sirdeleje ir mete i vandeni, o raktus i kita puse, i giliausia vieta, kad niekas neatrakintu.Paskui uzkandome ir norejau suzaisti zaidima "Agrastai-braskes", bet palikau masinoje lapelius
ir pamateme, kad laiko nebera, skubejome atgal(nes buvome isvaziave uz 40km).
Uzsedimas buvo netradicinis, man labai patiko: lauke susirinko visi sveciai, buvo pastatytas manekenas kaip jaunoji o jaunikis us pirsleliais mus kalbino.Idaviau jaunuju pasa, netikru euru(valgomu), buteliu su etiketem, makaronus is karoliu.Galiausiai ileido, neikyriai kankino
kelias minutes daviau svitai apsitvarkyti ir prasidejo sveciu sveikinimai, paskui sedome uz stalo. Galiu pasiguosti, kad su muzikantais pradzioje visai neradome kalbos: nors daviau ir scenariju jiems, kad zinotu kas po ko, tai matyt isizeide, nes prie stalo isvis tylejo, pagrodavo tik kai paprasydavau garsiai
Svarbiausia, sveciai negere ir galima sakyti net nebuvo isalke, tai as kokias 2 valandas turejau suktis kaip reikiant, jau buvau issigandusi, kad jei taip visas dvi dienas, sakutes bus
Pirslys pristate liudijima,paleidome falsifikata ir visi tylomis snibzdejosi,o mes prunksteme patylomis
Ale visi tokie kulturingi,bijojo sakyti,tik kumsciojo kaimyno pasone,kol viena pamerge isdriso paklausti,ar cia klaida,ar tikrai jaunikis pasieme jaunosios pavarde:super Dainavome ilgiausiu metu,padovanojau isgraviruotas taures.tada teveliai padovanojo seimos zidini, tare sveikinimo zodzius. va paskui viena ponia ikiso trigrasi ir paprase karti karti
Man ir kojos perlinko, galvojau, jeigu visi prades man scenariju maisyti?bet nieko, tik ji viena ir isikiso ne laiku ir ne vietoje. Smagiai buvo su karti karti: jaunieji pasake, kad nemoka, mes su brangiuoju pasakeme, kad geriausiai moka pirmoji pora, tada muzikantai paprase visu poru parodyti pavyzdi ir galiausiai jaunieji pasibuciavo.
Pasiskirsteme pareigas (visi susizavejo tortu
ir savo pasizadejimais jauniesiems), issirinkome valdzia (labai patiko antpeciai komendantams su stikliukais) ir ejome sokiui.jauniesiemes sokant pirmaji soki, aplinkui visi pute muilo burbulus, o pirslys mete juostas, man sakant zodzius( na, balta- tyrumas, istikimybe, saugokit ja, ir .t.t).
Galiu pasakyti, kad daugiau prie stalo ir nebevadinome sveciu, kitas scenarijaus dalis dariau sokiu saleje ir visiems tai patiko.Iteikiau midaus gerima (gal 30 dienu po vestuviu gertu ir ju kunai labiau suliptu
), spec.pirsliu dovana (bilietelius i Vilniu), seimos banka.Paskui rinkome vardus vaikams, iteikiau dovanele nuo vaikucio ir perskaiciau laiska gandrui bei atsakyma nuo jo. paskui teveliai pasidalino pareigas (kas bus aukle, kas dovanos ratus ir gesins jaunuju aistra).
24 valanda padariau zvakuciu taka ir fakelu sirdi, leidome dangaus zibintus (kuom beje kiti nebuvo patenkinti, nes bijojo, kad neuzsidegtu medziai
)
Tada nusegem vainikeli, atidaviau pavarde jaunosios teveliui, uzrisau skarele, prijuoste, o jaunikiui juokinga kepure
Einant miegoti isteikiau dovana pirmajai nakciai.
Antra diena valgeme suri, jaunieji dalinosi darbais(plesydami ramune), rinko centus is ryziu ir
iteikiau jiems diplomus.Galiausiai apdovanojau visus svecius.
Sorry, kad taip issipleciau, tikriausiai jums atsibodo ir skaityti.Dar noriu pridurti, kad zaidima suzaidziau tik viena, nebebuvo laiko ir isvis daug medziagos liko.maloniausia tai, jog visi dekojo ir visiems patiko.tai tiek, jei kas patiko, klauskite, padesiu.