Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką, Kaip elgiatės?

QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 08:37)
jei tokį jūsų nusistatymą nuolat girdi ir jūsų vaikai tada tikrai nieko nekeito.
mūsų mieste šiemet iš vienos gimnazijos buvo išmestas 12, už nepagarbą mokytojams. už tai, kad iš jų viešai tyčiojosi ir t.t. ( buvo įsitikinęs, kad 12 -toko tikrai nelies + mama kitos gimnazijos mokytoja) ir žinot, mokyklos valdžia atkentėjo savo, bet pagarba mokytojams iš kitų mokinių gerokai išaugo. na gerai, gal ne pagarba, gal baimė, bet....

pagrindine mokykla-ne gimnazija.ketvirtoko pasalint neleis VTAT
Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 10:43)
o tai tėvai atėję pasiimt vaiko negirdi kaip jis elgiasi?
oi ne. mano vieną klasioką išmetė (? arba kažkokiu būdu privertė išeit) iš mokyklos už tai, kad į pamokas atsinešė metaxos ir vis vieną mergaitę terorizavo. toli gražu dar mum tada iki 11-tokų buvo.
tada jo močiutė sakė, kad nesusitvarko su vaiku, ir mokykla ėmėsi savų priemonių.

jus moketes ne dabar,nebent butumet nepilnamete mama g.gif mano laikais salindavo daznai-dabar tai misija neimanoma lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 06, 16:34)
pagyvenusi, logine spraga, sakote? Tai turbut smurto mokykloje temoje aprasyta gamtine anomalija: ejo tetis i mokykla sunaus, gi ziuri- musa ji pargriove stipresni berniukai, vienas ju- tas pats, del kurio jau reikejo siuti vaikui trukusi raumeni.  doh.gif ne iki komplimentu tam tevui buvo, as ji labai gerai suprantu.

Šioje situacijoje jokios "anomalijos" nėra. Jei gerai prisimenu, tėvelis nesuvaldė aistrų ir papurtė vieną iš skriaudikų. Lygiai tą patį rašiau ir aš - jei ten būčiau (matyčiau tokią situaciją su mano vaiku), tai arba laikyčiau skriaudikus už pakarpų (jei tai man pagal jėgas), arba jie daužytų mane, o ne mano vaiką (objektyviai vertindama dabartinius pauglius kuo puikiausiai suvokiu, kad stojus tarp jų ir vaiko nuo kokio trylikamečio, mane jau praaugusio, galiu gauti į akį doh.gif ).

Bet tokių situacijų būna vienetai. Dažniausiai vaikai užkliūva aplinkiniams dėl "moralinių kodeksų nesilaikymo" - ne vietoje ar per garsiai kalba, juokiasi, verkia, nemandagūs, ne taip pažiūrėjo, ne taip apsirengė, nekuklus ar per daug drovus, žaidžia, kai reikia pasėdėti, zyzia, kai reikia patylėti, kišasi į suaugusių pokalbius ir panašiai. Štai tokiose situacijose suaugę ir galėtų būti labiau tolerantiški ir geru žodžiu bei pavyzdžiu parodyti vaikams, kaip reikia sugyventi, o ne pykčiu ir kritika naikinti viską, kas jiems nepatinka, svarbu kad tik JAM netrukdytų.

Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 06, 11:58)
netiesa. jei nori, tai nebejėgė (iš vis kas čia per pasakymas - bejėgė? na aš tikrai nevesčiau savo vaikų į m-klą, kuri yra tokia jau bejėgė. 1 - dėl savo vaikų saugumo, 2 - o tai jeigu jie patys taip pasielgtų, aš tikrai norėčiau kad sulauktų savo elgesio pasekmių. ir nemanau, kad nors 1 normali mama norėtų, kad jos vaikui pasielgus taip kaip tie minėtieji su valytoja, jie būtų taip išsisukę).
pati m-kloj dirbau 4 metus. ne tokių dar cirkų prisižiūrėjau ir visus mokytojai vienaip ar kitaip išsprendė. paprastai  1-7 kl vaikams užtenka pokalbio su direktorium ir nuėjimo atsiprašyti nukentėjusiojo. su vyresniais sunkiau, bet jie jau šiek tiek netgi teisiškai atsako už savo elgesį, todėl tokiems galima visuomenės elgesio normas paaiškint kartu su teisinėm pasėkmėm, jei jų nesilaikoma. oagaliau jau mąsto logiškai, todėl įmanoma pasikalbėt kaip su suaugusiu. o jei jau nieks nepadeda, iš m-klos pašalint irgi nėra sudėtinga. tiesiog kai kurie m-klų vadovai prisidengia tuo "negalėjimu pašalint", nes pvz yra mažai mokinių toj įstaigoj, todėl mažai pinigėlių jie gauna ir kiekvieno moksleivio krepšelis jiems yra reikalingas.

musu mokykla perpildyta,o berods iki 16m.VTAT neleidzia salint.siuo metu vaikai nei direktoriaus,nei policijos nebijo."normalios" mamos teigia,kad ju vaikas "geras",cia "smeiztas" arba net nesiteikia ateit i mokykla.dukters klasej yra pastoviai vagiliaujanti mergyte-tevai iskviesti jau metus nesirodo.o mergaite vagia ne tik is bendraklasiu,bet ir valgykloj jau 3(!!!) kartus apsivoge doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 13:26)
žinau  smile.gif  blush2.gif

bet čia buvo sakančių, kad mokyklos administracija yra bejėgė.

Dieve,meduota ar sugebate pasiskaiciuoti,kad ketvirtokui nera 16 metu?
Papildyta:
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 13:33)
niekada nebaru,neauklėju nei svetimo, nei pažystamo vaiko, nei giminaičio nepaklaususi kodėl jis vienaip ar kitaip elgiasi. pomidorai2.gif  pomidorai2.gif  pomidorai2.gif  pomidorai2.gif  pomidorai2.gif

ir dar  blush2.gif
baramas mažametis, kai jo tėvai šalia, tai mano akyse tik rodo, to žmogaus nepasitikėjimą savim. juk vaiką subart lengviau, negu nueit prie jo tėvų ir pasakyt, kad toks ir anoks vaiko elgesys man kelia nepatogumų  4u.gif

buvo pateikta kruva pvz,kad tevai nereaguoja i išsakomas pastabas.o jus trukt uz vadziu ir vel is pradziu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2009 09 06, 15:59)
sena pažįsta, o tai ar ši situacija neparodo, kad vaiko tėvai nėra nei degradai, nei asocialūs, kuriems į savo vaiką nusispjauti. Jūs kovojote visi kolektyviai, o jie dviese (tikiuosi ne viena mama) prieš visus, savo vaikui stengiasi sukurti nors kažkokias galimybes ateityje turėti. Nu nesugeba jie to vaiko išauklėti - gal vaikas per sudėtingas, gal žinių per maža, bet negali sakyti, kad nesistengia dėl vaiko.

Viena iš "smegenų plovimo" taisyklių - norint sumažinti "chuliganiukų" skaičių savo aplinkoje, reikia keisti "kovos taktiką" - kovoti ne prieš "chuliganiukus", o kovoti už tai, kad visi "gerai elgtųsi ir būtų draugiški". Nes nukreipdami "kovos kirvį" prieš kažką, mes verčiame tą "kažką" mobilizuotis gynybai ir tuo pačiu jį stipriname. Todėl ir nereikia stebėtis, kad kurį nors vaiką kolektyviai užsipuolus, jo tėvai (jei ne aoscialūs) nagais ir dantimis jį gins.

zodziu visas mokytojo demesys turi buti nukreiptas i viena vaika (chuligana),o visa likus klase tegu kaip nors gyvalioja.tai tikrai nera normalu
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 09 06, 16:29)
musu mokykla perpildyta,o berods iki 16m.VTAT neleidzia salint.
siuo metu vaikai nei direktoriaus,nei policijos nebijo.

"normalios" mamos teigia,kad ju vaikas "geras",cia "smeiztas" arba net nesiteikia ateit i mokykla.dukters klasej yra pastoviai vagiliaujanti mergyte-tevai iskviesti jau metus nesirodo.o mergaite vagia ne tik is bendraklasiu,bet ir valgykloj jau 3(!!!) kartus apsivoge doh.gif

zodziu visas mokytojo demesys turi buti nukreiptas i viena vaika (chuligana),o visa likus klase tegu kaip nors gyvalioja.tai tikrai nera normalu

leidžia, jei mokykla randa kitą m-klą, kuri tą vaiką priims. ir tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš 1 žvilgsnio.pvz tai gali būt kokia nors specialioji m-kla. arba kaimo m-kla, kur lb trūksta vaikų ir mažas krepšelis. panašu, kad jūsų m-klos atveju, pati administracija nenori šių problemų išspręst. aš jūsų vietoj keisčiau vaiko mokymo įstaigą. kas čia per tvarka, jei direktorius yra toks lepšis, kad vaikai leidžia sau su juo nesiskaityt? blink.gif

nepavadinčiau tokių mamų normaliomis. o šmeižtas ar ne šmeižtas, įrodyt nesunku. tereikia noro. bet panašu, kad pas jus ten kažkokie nemotyvuoti pedagogai. gi ta vagiliaujanti mergaitė gal serga kleptomanija. na tokį vaiką tiesiog būtina nuvest bent pas m-klos psichologą. o gal ir tokio ten nėra?

taip ir būna, kai klasėje yra koks nors pvz hiperaktyvus vaikas. ir tai yra lb blogai, nes kiti vaikai negali dirbt ir nukenčia mokymosi rezultatai. šiaip jau čia pastangas turėtų dėt visi to vaiko pedagogai, tėvai ir psichologas kartu. o tam reikia m-klos vadovo valios.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 09 06, 17:29)
Dieve,meduota ar sugebate pasiskaiciuoti,kad ketvirtokui nera 16 metu?

nebesikartosiu.

QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 09 06, 17:36)
leidžia, jei mokykla randa kitą m-klą, kuri tą vaiką priims. ir tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo iš 1 žvilgsnio.pvz tai gali būt kokia nors specialioji m-kla. arba kaimo m-kla, kur lb trūksta vaikų ir mažas krepšelis. panašu, kad jūsų m-klos atveju, pati administracija nenori šių problemų išspręst. aš jūsų vietoj keisčiau vaiko mokymo įstaigą. kas čia per tvarka, jei direktorius yra toks lepšis, kad vaikai leidžia sau su juo nesiskaityt?  blink.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 06 rugsėjo 2009 - 16:47
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 09 06, 15:04)
O jei su mazesniu kamuoliuku,tai jau galima pagal jus lakstyti ,maisyti visiems pavalgyti,kalbetis! g.gif  O kodel as turiu ieskoti kitu kaviniu...,del neisaukletu vaiku g.gif  ,tai gal tada tokie teveliai patys paiesko tokios vietos,kad netrukdytu aplinkiniams,jei nesugeba susitvarkyti su savo atzala! g.gif  ax.gif O jei ir kavine didele,tai ka galima ant galvu ,po stalais...sokineti! ax.gif  g.gif
Va uzaugina liberaliai isaukletus,o paskui patys verkineja,kad a la tokie vaikuciai tevus is namu veja,musa,net nuzudo... doh.gif Siaubas!!! doh.gif  blush2.gif

Paziurekit i situacija is kitos puses - o gal tai jus trukdet tam vaikui begioti? biggrin.gif Jusu nupasakotoj situacijoj nemaciau nieko blogo to vaiko elgesy - na begiojo ir zaide su kamuoliuku... Kas cia tokio? Jei jus norit ramiai sedet, ar ir vaikas turi noret to pacio ? bent jau man nera nieko baisiau uz "mazuosius senukus" - kurie sedi uz stalo su tingiais suaugusiais ir ne krust, vienas prie vieno... Jei tas vaikas butu renges turnyra "pataikyk su kamuoliuku suaugusiam i galva", tada visai kitas reikalas - jis samoningai kenkia.... Beje, tas begiojantis vaikas visai gali ir nebuti "bezprizornikas", tiesiog tevai negali jo nusodint, tai jei grazus prasymai nustot begiot nepadeda, ko siulytumet imtis jo tevams - 1)jega prispausti vaika prie kedes(juk bus tik blogiau, nes vaikas sauks), 2)uzimti kita veikla (bet gi buna tokiu momentu, kai vaikui norisi butent begioti, o ne spalvinti ir t.t.), 3) iseiti is kavines. Turbut sakysit, kad iseiti - tai bus grizimas prie to, kad jei vaikas neidealus, jo i viesuma vest negalima, lyg tie neidealus vaikai su savo neidealiais tevais butu raupsuotieji...
Niekaip nesuprantu, kodel mums taip truksta tolerancijos... Svarbiausia, kad MAN butu gerai, jei mazametis salia esantis vaikas nenori , kad MAN butu gerai - JIS turi dinkt is MANO akiracio...
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2009 09 06, 16:36)
Taip, manau šiuo atveju vaikui lakstyti toje kavinėje galima. Jei būtų negalima, jūs turėtumėte galimybę iškviesti policiją ir surašyti vaiko tėvams administracinės teisės pažeidimo protokolą. Arba bent jau iškviesti kavinės administratorių ir paprašyti, kad tėvus su vaiku išprašytų iš kavinės.
Ar iškvietus policiją arba kavinės administratorių vaiko tėvai būtų išprašyti iš kavinės? Jei ne - vadinasi jie nepažeidė jokių kavinės taisyklių ar įstatymų ir vaikas elgėsi kavinėje taip, kaip tos kavinės administracija leidžia elgtis.  Kiekvienai iš mūsų reikėtų įsisamoninti per amžius nekintančią auklėjimo tiesą - prieš kirtikuodamos vaiką, turime jį ne mažiau kaip tris kartus pagirti. Taikykite tai kiekvienam vaikui, ir pamatysite, kaip jie mažiau jums trukdys.  4u.gif

Na jus ir naivi! doh.gif Manote ,kad atvaziuos policija tramdyti vaiko ar jo tevu? g.gif Na visur viesoje vietoje lakstyti ,metytis su kamuoliu...negalima,tam yra skirtos zaidimo aiksteles,net ir prie kaviniu,o jei tokiu nera,reiskia lakstyti tuo labiau aplink stalus,po stalais ar dar kitaip negalima! ax.gif O ka ,manote kavines administratore begs aiskintis su tevais? g.gif Paprasciau buvo paciai sudrausminti vaika. ax.gif
Tai jus kai jums trukdys kavineje ,tai jus norite pasakyti,kad girsite,na ir fantazija,manote treju metu bamblys supras jusu "pagyrima" ,tai numanau ,kad ir toliau selios,o ne nusiramins,nes manys ,kad jei giria ,tai reiskia - galima doh.gif Na ar dvylikos metu bernams ,kurie atimineja is mazesnio portfeli,ar pinigus...,pameginkite pagirti ,pasius kuo toliau,ir tiek ziniu! doh.gif
Manau per daug esate prisiskaiciusi pedagogines-psichologines literaturos,nes gyvenimas kitoks nei knygose,nors ta pripazinti tikrai nera malonu! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 09 06, 17:58)
Na jus ir naivi! doh.gif Manote ,kad atvaziuos policija tramdyti vaiko ar jo tevu? g.gif Na visur viesoje vietoje lakstyti ,metytis su kamuoliu...negalima,tam yra skirtos zaidimo aiksteles,net ir prie kaviniu,o jei tokiu nera,reiskia lakstyti tuo labiau aplink stalus,po stalais ar dar kitaip negalima! ax.gif O ka ,manote kavines administratore begs aiskintis su tevais? g.gif Paprasciau buvo paciai sudrausminti vaika. ax.gif
Tai jus kai jums trukdys kavineje ,tai jus norite pasakyti,kad girsite,na ir fantazija,manote treju metu bamblys supras jusu "pagyrima" ,tai numanau ,kad ir toliau selios,o ne nusiramins,nes manys ,kad jei giria ,tai reiskia - galima doh.gif Na ar dvylikos metu bernams ,kurie atimineja is mazesnio portfeli,ar pinigus...,pameginkite pagirti ,pasius kuo toliau,ir tiek ziniu! doh.gif
Manau per daug esate prisiskaiciusi pedagogines-psichologines literaturos,nes gyvenimas kitoks nei knygose,nors ta pripazinti tikrai nera malonu! doh.gif

Nieko jus nematote irnesakyk.gif As visai nesu prisikaiciusi tokios literaturos (galiu saziningai pasakyt, kad tikrai per mazai skaitau tokio pobudzio knygu). Jei norit ramiai pasikalbet , sedekit savo namuose (kuriuose, speju, vaiku nera) , o ne eikit i viesa vieta. Viesa vieta ir yra viesa - vienodai tiek jums, tiek vaikui. Gi kalbam apie paprasta kavine, ar ant jos duru buvo uzrasas, kad "lankytojai su vaikais nepageidaujami"? Jei toj kavinej nera zaidimu aiksteles, arba vaikas nori begiot salia savo tevu?
Ir apie kokias cia mano fantazijas kalbat? man begiojantys ir zaidziantys vaikai visiskai netrukdo, niekam skustis as neiciau, nei kazka girciau. Nepamenu, kad toks vaikas mane butu bent karta gyvenime suerzines. As atejau pasedet kavinej, jo tevai atejo pabut visa seima kartu - kaip ir saket, viesa vieta - jie turi lygiai tokia pacia teise ten buti, kaip ir as...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 09 06, 18:57)
Paziurekit i situacija is kitos puses - o gal tai jus trukdet tam vaikui begioti? biggrin.gif Jusu nupasakotoj situacijoj nemaciau nieko blogo to vaiko elgesy - na begiojo ir zaide su kamuoliuku... Kas cia tokio? Jei jus norit ramiai sedet, ar ir vaikas turi noret to pacio ? bent jau man nera nieko baisiau uz "mazuosius senukus" - kurie sedi uz stalo su tingiais suaugusiais ir ne krust, vienas prie vieno... Jei tas vaikas butu renges turnyra "pataikyk su kamuoliuku suaugusiam i galva", tada visai kitas reikalas - jis samoningai kenkia.... Beje, tas begiojantis vaikas visai gali ir nebuti "bezprizornikas", tiesiog tevai negali jo nusodint, tai jei grazus prasymai nustot begiot nepadeda, ko siulytumet imtis jo tevams - 1)jega prispausti vaika prie kedes(juk bus tik blogiau, nes vaikas sauks), 2)uzimti kita veikla (bet gi buna tokiu momentu, kai vaikui norisi butent begioti, o ne spalvinti ir t.t.), 3) iseiti is kavines. Turbut sakysit, kad iseiti - tai bus grizimas prie to, kad jei vaikas neidealus, jo i viesuma vest negalima, lyg tie neidealus vaikai su savo neidealiais tevais butu raupsuotieji...
Niekaip nesuprantu, kodel mums taip truksta tolerancijos... Svarbiausia, kad MAN butu gerai, jei mazametis salia esantis vaikas nenori , kad MAN butu gerai - JIS turi dinkt is MANO akiracio...

Na , jus matote tik geri,kai vaikas landzioja,metosi kamuoliuku tarp stalu...,tuo labiau,kad buvo zaidimo aikstele(supynes...),tai as nesiruosiu begti kazkur ax.gif O as maciau,kad nesirupina ka vaikas veikia,kad jam neidomu,ir jis bando susieskoti ka veikti,trukdydamas kitiems! doh.gif blush2.gif Sudrausminau,nes jis trukde,jei jis butu landziojes tik tarp savo sedinciu tevu stalo,tai jau ju beda,bet ...,ir vel girdziu,kad tai "normalu",va delto,kad tevai neturi kulturos,tai ir vaikai to nesupranta,nes ju niekas nepamokino kaip elgtis viesoje vietoje ax.gif doh.gif O as nesiruosiu aukleti svetimo vaiko,as ji sudrausminau,ir tiek ax.gif Nes si darba turejo atlikti tevai,kurie buvo uzsieme jiems svarbesniais "darbais" blush2.gif
As ateinu i kavine,restorana...,ar siaip viesa vieta pavalgyti,pabendrauti,pasikalbeti...,o ne ziureti kaip neisaukleti vaikai,ir tuo labiau tevai ,elgiasi lyg butu jie "pasaulio bambos" ar dar kazin kas blush2.gif Jei as savo vaika aukleju kulturingai elgtis,kodel kiti mano ,kad to nereikia daryti ax.gif
Tolerancija gali buti tik kulturingiems zmonems,o ne hamams doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 09 06, 14:55)
Manote cia iseitis,kad vaikui draudziama eiti i mokykla? g.gif Viena paaugli paveiks,o kita gali ir nepaveikti,jis dar apsidziaugs ,kad nereikia eiti i mokykla! ax.gif Bausmes turi buti,bet kad veiktu visus,va cia ir mokyklos reikalas kokias taisykles ivesti,kad butu nepazeistos nei mokinio teises,nei mokytoju!!! mirksiukas.gif

JAV tikrai įdomi sistema bausti vaikus ir nėra jau taip, kad ji visiškai neveiktų. Reikia nepamiršti, kad daugelyje valstijų vaikų iki 12 metų, griežtai negalima palikti vienų namuose be suaugusiųjų preižiūros. Tai reiškia, kad tai dienai tau reiks samdyti auklę arba neiti į darbą, kas sumažina to mėnesio pajamas. Tokiu atveju tėvai nemažai su vaiku pakalbės ir bandys kažką daryti, kad vaikas tokių bausmių neatsineštų į namus. Dar būna, kad tėvams liepia praleisti dieną su vaiku mokykloje. Vėl, tėvai netenka pinigų ir kartu nesmagiai jaučiasi vaikas, nes jis tėvų prižiūrimas kaip labai mažiukas ir nesugebantys pats savarankiškai elgtis.

Jie turi labai daug įvairių bausmių ir kreipia daug daugiau dėmesio į vaiko socializaciją, nei prikrovimo į galvas sausų žinių. Nesakau, kad tai daug geriau, bet yra ko pasimokyti. Tačiau mūsų viuomenės požiūris į vaikų auklėjimą, jų priežiūrą gerokai skiriasi taip pat, todėl daugelis gerų auklėjimo priemonių Lietuvoje tiesiog neveiktų.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 09 06, 19:11)
Nieko jus nematote irnesakyk.gif As visai nesu prisikaiciusi tokios literaturos (galiu saziningai pasakyt, kad tikrai per mazai skaitau tokio pobudzio knygu). Jei norit ramiai pasikalbet , sedekit savo namuose (kuriuose, speju, vaiku nera) , o ne eikit i viesa vieta. Viesa vieta ir yra viesa - vienodai tiek jums, tiek vaikui. Gi kalbam apie paprasta kavine, ar ant jos duru buvo uzrasas, kad "lankytojai su vaikais nepageidaujami"? Jei toj kavinej nera zaidimu aiksteles, arba vaikas nori begiot salia savo tevu?
Ir apie kokias cia mano fantazijas kalbat? man begiojantys ir zaidziantys vaikai visiskai netrukdo, niekam skustis as neiciau, nei kazka girciau. Nepamenu, kad toks vaikas mane butu bent karta gyvenime suerzines. As atejau pasedet kavinej, jo tevai atejo pabut visa seima kartu - kaip ir saket, viesa vieta - jie turi lygiai tokia pacia teise ten buti, kaip ir as...

O jus tokias kavines zinote kur ant duru parasyta: "Su vaikais neileidziama..." g.gif ,ar prilyginate su uzrasu " Su gyvunais neileidziama..." g.gif O kodel tureciau kalbetis namie,o ne kavineje,o gal delto,kad tevai nenori rupintis ,nenori vaiku pamokinti kaip reikia elgtis ? g.gif Juk jei mano ,kad ju vaikas judriukas,tai kazkuriam is tevu reikia aukotis,ir pazaisti su vaiku,o ne isikniaubti i alaus bokala,ir nematyti daugiau nieko ax.gif Ar jus taip nemanote? g.gif Ar geriau paleisti vaika daryti kas saus i galva,trukdydamas aplinkiniams? g.gif Ar manote,kad vaikas turi tureti paprasciausia auklejimo kultura,netrukdyti kitiems?Na vaikai pas mus ,Lietuvoje ir taip turi per daug TEISIU,o va PAREIGU nezino,nes va taip auklejame,kad skaitome,kad MANO VAIKAS_ MANO TVIRTOVE! doh.gif O paskui isauga,va kaip toje laidoje rode "Pokalbis su Ruta",kaip issityciojo is mergaites,ir ta neiskentusi ,nusizude doh.gif Jus tokios savo vaikui ateities norite? g.gif As ne!!! :mirksiukas:Todel ir drausminsiu tokius vaikus,o jei neuzteks to,ir tevus!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 06 rugsėjo 2009 - 17:34
tik jau nereikia čia persūdyt. a tai nematau nieko blogo, kai trimetis kavinėj tarp stalų bėgioja ir žaidžia su kamuoliuku. tai tikrai nereiškia, kad nedraudžiamas jis užaugs kažkokiu blogiečiu. aišku kavinė kavinei nelygu, yra vietų kur mažiukų geriau nesivest. bet ten kaip supratau kavinė buvo tinkama vaikams, nes buvo įrengta žaidimų aikštelė. taip kad vaikas turėjo toj kavinėj pilną teisę būt ir žaist. gi specialiai to kamuolio į lėkštes žmonėms nemėtė. o jei aplinkiniams nepatinka, na gi galima neit į tokias kavines, kur yra sūpynės, žaidimų kampeliai. gi natūralu, kad tokioj vietoj bus vaikų.
Atsakyti