Įkraunama...
Įkraunama...

Netikusios dovanos

QUOTE(Enija @ 2006 09 21, 17:53)
Esu kažkada nuo vienos giminaitės gavusi eilę bjaurių dovanų, Išsprendžiau tą klausimą labai paprastai. Pasirėdžiau į giminės balių tais... rūbais ir pasidažiusi man dovanota kosmetika išėjau pas giminaičius. Visi peikė mano aprangą, o aš atsakinėjau:"na, ką jūs, juk man tai padovanojo pati X. Negi jinai man dovanotų netikusius daiktus." Aišku, reikėjo moralinio pasiruošimo tokiam paradui-karnavalui, bet sulig tuom keistos dovanos mano gyvenime baigės. O pati X paprašė  manęs daugiau tuom daiktu pas gimines pasipuošusiai nesirodyt ir paprašė gražint.

Taip kad viskam yra priešnuodis.

Čia geras. Mane sužavėjo.
Atsakyti
Man nesuprantama tokia situacija. Nesuvokiu kodėl iki šiol nebuvo jai išaiškinta paprastais, nepagražintais žodžiais. Sesuo ji tau, ne prezidentė, kad bijotum žodį tarti. Jei taip tylėsit visi ( tėvai irgi) kartėlis ir nuoskaudos tik auks, o tai kenkia santykiams.
Negi ji visiška kvaiša ir nemato kad rūbai permaži ???? Dėl skonio galima ginčytis, bet gi akivaizdu kiekvienam kai rūbas permažas arba didelis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 09 20, 15:16)
nu jei padovanosi ką nors vargiai ar supras,geriausią pavyzdį ji jau yra davus,ir manau juo reikėtų naudotis-kai tik padovanos taip ir pasakyk,nu kokį šūdą tu čia dovanoji,nedovanok daugiau.Ir viskas.O ką čia dar sakyt,r išmesk tas dovanas kurių tau nereikia,kurių velnių laikai,maža kad supyks,tegu pyksta,svarbiau gi yra,kad tu šūdu apsikrovus negyventum ir tėvai.Seniai ją laikas buvo į vietą pastatyti ir viskas.

Kiekvienai spynai yra jai tinkamas raktas- su žmogumi reikia kalbėtis jo kalba, nors ir atrodytų nepriimtina, nemandagu, nesinori konfliktuoti ir t.t. Juk blogai jaučiatės dėl tokio sesers elgesio?
Atsakyti
Jei sugalvosi dovanoti rubus- butinai padovanok per MAZUS biggrin.gif ir tada sakyk:"netinka? tai gal sustorejai?" Butu l. faina ja taip panervuot. Bet kol tavo tevukai taip jautriai reaguoja, vargu ar isetu ja deramai pamokyti-gi kiltu tokia isterika, tu ir vel liktum kalta...
Pokalbiai tikrai nepades-apskritai matosi, kad ji didele "zasranka" unsure.gif
kol kas knyga jai neidomia tema- geriausias sprendimas..bent jau man
Atsakyti
Nežinau, man atrodo, kad esminė problema čia ne dovanos...
Aš irgi turiu draugę, kuri man dovanoja pvz. neaiškaus metalo grandinėlę ant kojos (nors man jau seniaaai ne 16-ka), AVON vynuogių kvapo purškiklį (nors visalaik kvėpinuosi Lancome Miracle) ir panašius dalykus. Bet aš ją visvien labai myliu. Ir žinau, kad ji tą dovaną rinko, stengėsi, galvojo apie mane. Tiesiog kai kurie žmonės labai moka išrinkti dovanas, o yra - kurie visiškai nesugeba. Bet mano požiūrio į žmogų tai nekeičia...
Atsakyti
Na, nežinau. Jei problema tik dovanose, spręsčiau taip - artėjant gimtadieniui, tarkim, Tėvo, sakyčiau - o davai susimetam ir geresnį daiktą nuperkam? Tai va, gal aš nupirksiu, o tu sumokėsi, kiek reikia, per pusę, iš karto apspręskim sumą, ir perkam smile.gif O kai mano gimtadienis būtų "užsisakyčiau" tokią dovaną, kurią galima būtų dovanoti tik susimetus, ir smulkiai pasakyčiau, ko noriu, tarkim, mamai, kad jinai pirktų... Mano sesuo dovanoja normalias dovanas, bet ir tai kartais "susimetam", pvz. per kokias Kalėdas sutariam, kad aš perku seneliams, jinai - tėvams ir dovanojam nuo abiejų... Gal ir jūs pabandykit? Motyvai: tu užsiėmus; aš tiksliai žinau, ką reikia, man mama rodė. Galų gale, patikėčiau jai supakuot ir įteikt. Tada tegu jaučiasi išdidi ir kontroliuoja... Jai renkant dovaną iš anksto paklausčiau, ko norėtų gaut. Nu man regis, normaliai turėtų gautis?

O apie sustorėjimą tai šiaip paerzint galima, nebūtinai tam dovanų reikia. Labai, oi, kaip pasitaisei, bet nieko, tai tinka smile.gif
Atsakyti
O man rodos - spjauti reikia i visas dovanas. Nepatinka - prie konteinerio palik, atsiras tokiu, kam to daikto reikia. Tevai ismintingesni - paima, padekoja ir viskas baigiasi. Nes supranta, kad jau velu aukleti suaugusi zmogu.
Turiu patirties su tokiomis dovanomis. Nezinau, man visada labai paprasta jas ismesti. O jei paklausia - kur - negi sunku sugalvoti - suduzo, suplyso, vaikas tusu istepliojo etc.
Ir nesutinku, kad is suaugusio zmogaus dar reikia tyciotis ir aukleti, dovanojant kazkokias auklejamasias dovanas. Jei zmogus nesupratingas - jos nepades. O jei -godus, izulus - taip pat... Nukentes tik santykiai. Ar tokie santykiai reikalingi - jau kitas klausimas.
Atsakyti
O man vis anyta bandė įsiteikti lotuliukas.gif . Kaskart,kai tik atvažiuodavom, ji man būdavo nupirkus "puikių" drabužių lotuliukas.gif , iš antrų rankų... blink.gif . Na aš vis permesdavau akim...., pasakydavau ačiū.... ir galvodavau kur aš juos dėsiu doh.gif . Vyras kiekvieną kartą mirdavo iš juoko lotuliukas.gif , sakydavo :"nu, kada pasipuoši?" Aš jį norėdavau gun_bandana.gif . Na jis sakydavo, gražiai savo mamai,kad nebepirktų, nedovanotų..., o ji sakydavo,kad aš nieko nesakau,tai man gerai, o ko jis čia kišasi lotuliukas.gif . O aš kažkaip negalėjau pasakyti ax.gif , supratau,kad ne iš blogos valios. Nu,bet kai prisikaupė tų "drabužėlių" begalė ir eilinį kartą gavau kelnes per mažas doh.gif (visada dar pasimatuot reikdavo), tai ji užklausė :"ai, pastambėjai, o aš nežinojau, tai va ir per mažos... Nu gal sukūsi, tiks." Nu nusišauk! doh.gif lotuliukas.gif . Taip supykau , trūko tada man paskutinis lašas (nervų) bash.gif ir viską išrėžiau blush2.gif . Ji stovėjo tokia lyg akmeninė, pabalus, o paskui nuėjo nieko nesakius.... bet po kelių minučių grįžo ir pasakė, kad aš šaunuolė ax.gif , reikėjo man ankščiau pasakyti .
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 09 22, 00:56)
Man nesuprantama tokia situacija. Nesuvokiu kodėl iki šiol nebuvo jai išaiškinta paprastais, nepagražintais žodžiais. Sesuo ji tau, ne prezidentė, kad bijotum žodį tarti. Jei taip tylėsit visi ( tėvai irgi) kartėlis ir nuoskaudos tik auks, o tai kenkia santykiams.
Negi ji visiška kvaiša ir nemato kad rūbai permaži ???? Dėl skonio galima ginčytis, bet gi akivaizdu kiekvienam kai rūbas permažas arba didelis blink.gif
Sutinku.
Pasakyčiau tiesiai šviesiai, kad netinka/nepatinka/ ir nereikia dovanot tokių daiktų, dėl kurių nesi tikra, ar tiks ir patiks. Rūbai - tai toks dalykas, kad tik pasimatavęs gali pamatyt, ar tau tinka. Nesvarbu, kaip atrodo ant pakabos. Ir juolab, kad dydžių dažnai neatitaiko. Ne, tikrai nereikia čia tylėt. Vieną dieną ryžkitės ir pasakykit tiesiai šviesiai. Kiek galima tyčiotis (kad ir netiesiogiai) iš artimų žmonių? schmoll.gif
Atsakyti
Vis užeinu, pasiskaitau... Dėkui už nuomones 4u.gif
Žinau vieną dalyką - man gaila ir pinigų, ir laiko ieškoti tas "pamokančias" dovanas. Nesugebėsiu aš. Per daug gerai pažįstu sesę... Kažkaip atrodo, kad ji man "akis iškabintų" tongue.gif , jei paklausčiau: "tai ką, sustorėėėėjai?" tongue.gif

Kuo dar gali ją pamokyt, jei ji gavus 80 litų vertės čekių, "pagrasina" mamai į akis tokius čekius suplėšyti, jei tėvai ir kitą kartą tokių dovanos doh.gif O priežastis tam - tarpušventy parduotuvės kaip iššluotos laugh.gif O čekiai galioja iki gegužės 31 d hihihi.gif

Žodžiu, aš jai pirksiu Kalėdoms butelį brendžio ir ką nors saldaus, o vaikams - jau atskira tema. Bet jeigu ponia ir vėl ateis su kokiu "asmeninio derinimo" daiktu, tai tada jau ir pasisakysiu. Gana erzintis ploja.gif

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 09 25, 21:17)
Nežinau, man atrodo, kad esminė problema čia ne dovanos...
Aš irgi turiu draugę, kuri man dovanoja pvz. neaiškaus metalo grandinėlę ant kojos (nors man jau seniaaai ne 16-ka), AVON vynuogių kvapo purškiklį (nors visalaik kvėpinuosi Lancome Miracle) ir panašius dalykus. Bet aš ją visvien labai myliu. Ir žinau, kad ji tą dovaną rinko, stengėsi, galvojo apie mane. Tiesiog kai kurie žmonės labai moka išrinkti dovanas, o yra - kurie visiškai nesugeba. Bet mano požiūrio į žmogų tai nekeičia...

Čia panašu į mane. blush2.gif Visada stengiuosi, renku, bet matau, kad nepataikau ko žmogus norėtų. Bet tikrai netyčia rolleyes.gif Aišku man niekas to nesako. Taigi išsprendžiau problemą- dovanoju pinigais. mirksiukas.gif Tik va sesė pastoviai perspėja: "man bet kokią smulkmeną, tik NEPINIGAIS" Tai vis tenka man dėl jos sukti galvą doh.gif
O, Jūs teisingai ir padarysit- tolerancija geriausiai. thumbup.gif
Atsakyti
Islepinta mergyte.
Strakdina tevus, o per tevus (gal netgi ir tiesiogiai) tave.
Tetorizuoja jus savo nepasitenkinimu, gasdinimais kad iseis.
Tevai tevais, jiems dukra sava, miela ir labai reikalinga, jie bijo kad ji prades dar reciau lankytis, todel ir soka pagal jos dudele. Jei tau tavo sesuo irgi ant tiek brangi ir reikalinga, kad gali zemintis, puiku, palik viska kaip yra. Jei nepatinka kaip yra ir tai parodysi sesei - busi skaudziai nubausta jos nemeile ir ignoravimu.

Labai abejoju kad kazkokiu pasikalbejimu gali kanors pakeisi nes sesute pripratus visa gyvenima kitus sokdinti.

As deje seses neturiu ir tikrai nezinau kas tie seseriski jausmai, bet taikrai parodyciau tai lepunelei ka apie ja galvoju ir maziausiai klausyciau jos nurodymu. Nepatikusias dovanas ismesciau, o i klausimus kur dingo tas ar anas pasakyciau kad tai buvo niekam tike daiktai ir tikrai nenesiojami. Greiciausiai po viso to ji su manim nebebendrautu, bet atvirai kalbant nelabai tikiu kad tai yra pilnavertis seseriskas bendravimas.
4u.gif
Atsakyti