Įkraunama...
Įkraunama...

Netikusios dovanos

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 09 20, 16:24)
o ką jūs jai dovanojat? ar ji patenkinta dovanom?  g.gif

per paskutines Kalėdas supakavau brendžio butelį ir saldainių dėžę jai su vyru, o sūnui jų vaikišką enciklopediją, dukrai - barbišką kuprinę (nu labai norėjo vaikas). Berniukas džiaugėsi nerealiai irgi... O tėvai tai ką - butelaitį gali "sudoroti" ir darbe, ir su kaimynais, ir ... čia pat, su mumis ax.gif

Nu va, o jos 30-mečiui padovanojau GIVANCHY rinkinį dėžėj: 50ml tualet vandens, 7ml lyg ir kvepalų ir dar vienas butelaitis kažkokio "mist". Viskas raudonam aksome suguldyta.. Nu nedariau aš jai nesąmonių...iki šiol ax.gif

Kalėdoms jos dukrytei jau dovaną turiu - princesės muzikinė dėžutė. Manau, patiks. Toks jos amžius dabar..
Atsakyti
gal ji savo elgesiu nori parodyti, kaip norėtų, kad su ja būtų elgiamasi? gal jūs ne tokias dovanas dovanojat, o ji pabrėžtinai bando parodyt pavyzdį?
kaip ten sako- elkis su kitu taip, kaip norėtum, kad su tavim elgtųsi unsure.gif
Atsakyti
Jau keli metai iš eilės gaunu puikias dovanas:knyga apie kaktusų auginimą,kambarinius augalus ir t.t.Ir pati stengiuosi nudžiuginti savo drauges ar artimuosius tokiais dalykais,kuriuos ir pati su malonumu norėčiau turėti.Pavyzdžiui,savo draugei,kuri tikrai turi visko,dovanoju orchidėjas.Jos pas ją auga,žydi,o draugė labai džiaugiasi.Kitai giminaitei padovanojau originalų padėklą tortui.Pasirodo pataikiau į dešimtuką.Sakė seniai svajojo įsigyt,bet vis pinigų nelieka,ar atsiranda svarbesnių pirkinių.Mes net eidami pas krikštasūnį į gimtadienį pasidomim ko šiuo momentu vaikui reikia:striukytės,batukų ar šiltos kepurės.Žaislas būna tik priedas.
O tokios "dovanėlės" kaip rašė naitas,tai ką žinau.Rankinė,švarkas tai labai individualu,sunku pritaikyt,arba gali dovanot jei žmogus pats tą daikčiuką nužiūrėjo ir labai jo nori.
Sesers neturiu,ką daryčiau tokiu atveju-nežinau.Tikriausiai išbambėčiau,kad geriau nieko nedovanotų,jeigu jos toks prastas skonis.O už keturis dovanų čekius,jeigu jau lėlės neradai,tai galima kažką kitą rast.
Na stiprybės jums ir kantrybės su tokia dovanotoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2006 09 20, 14:31)
Patariu padovanoti knygą apie kvantinę fiziką ar ką nors panašaus. Arba dar yra gerų knygų, tokių kaip "Diferencialinis ir integralinis skaičiavimas", "C++ programavimas". Arba kokią nors labai sudėtingą ir siaurą filosofijos sritį. Jeigu nustebs ar ims priekaištauti, galima pasakyti, kad čia jos pačios labui, kad lavintųsi ir mąstymas, ne tik skonis drabužiams.

Svarbu po to kiekvieną kartą susitikus nepamiršti paklausti "Kaip sekasi skaityti, kiek jau perskaitei?". jeigu atsakys, kad neskaitė, išreikšti pasipiktinimą dėl šių dalykų:
1) kad nevertina dovanos;
2) kad nenori lavinti savo mąstymo.

QUOTE(lotute @ 2006 09 20, 14:39)
naitai, geriau nepirk jai nieko, o jei papriekaistaus tau tai atsakyk , kad nezinojai ka nupirkti jai, o š... nupirkti irgi nenorėjai  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Kaip ten bebūtų, leisti taip poniutei visus šantažuoti savom isterikom tikrai kvaila. Jos pačios labui tai reikia užbaigti. Ir gal tikrai dar kartą pabandyt viską (jau nieko nenutylint dėl nepatogumo) išaiškinti ir pavyzdžiais pagrįsti.
Atsakyti
O pas man vyro sesuo (kuri manęs dar nebuvo mačiusi, nes gyvena Anglijoj) atsiuntė tokį.... net nežinau kaip pavadint - gal megztuką. Sakyčiau gan drąsu dovanot rūba žmogui, kurio akyse nematęs g.gif ir dar, ar tuo metu jau laukiaus gal kokiam 5 mėn nestuke.gif
Įdėsiu ir nuotraukas, kaip tas dalykas atrodo:
user posted image
o ant manęs:
user posted image
Na sakyčiau čia toks gan drąsus rūbelis ir kad jį nešiot, tiesiog turi mėgt visokias įdomybes, o aš nemėgstu jokių kailiukų, jokių blizgučių schmoll.gif

O pas tave Naitas, taisesuo ryškiai isterikė ir jau užlipus visai šeimai ant galvos.... ir jau tokio amžiaus, kad sunkoka ir pakeist.... yra tik 2 išeitys, arba toliau tylėt ir kentėt, arba apsišarvuot kantrybe ir bandyt jai paaiškint (kas iš pirmo karto nemanau, kad pavyks)... taigi teks ne vieną kartą dar matyt užsitrenkiančias duris.
Ir geriau to nedaryt tėvų namuose.
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 09 21, 11:53)
O pas man vyro sesuo (kuri manęs dar nebuvo mačiusi, nes gyvena Anglijoj) atsiuntė tokį.... net nežinau kaip pavadint - gal megztuką.

bet ant tavęs jis tikrai labai neblogai atrodo bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2006 09 21, 14:21)
bet ant tavęs jis tikrai labai neblogai atrodo bigsmile.gif  thumbup.gif

nu ačiū blush2.gif , bet jis labai nepraktiškas, toks kaip ir kailiukas - taigi vasarai netinka, o žiemai.... g.gif nu nebent ant kokio juodo golfo. Nu žodziu turiu jį jau kokie metai, bet taip ir nebuvau užsidėjus (tiksliau užsidėjau, kai parsinešiau namo - pasižiūrėt kaip atrodo ir dabar, kad nufotkint photo.gif )
Atsakyti
Gal kiek per jautriai reaguoji...Visgi sesuo...Beja- internetas vieša vieta- gali ir sesuo čia pasiskaityti. Pagal išvardintus daiktus- atpažint save. Kodėl viso to, ką parašei forume, negali tiesiai pasakyt sesei, jei gali mums, visai svetimoms moteriškėms?
O jei jau vistik jau taip smarkai knisa- tai siūlau surinkt visus tuos dovanotus tau nemielus daiktus ir padovanot kokia nors proga atgal. Ir žodžių nereiks. Tik klausimas- kokie bus tolimesni santykiai g.gif
Atsakyti
Pasikalbėk su ja, bet tik ne tėvų namuose. Mano visi artimieji žino, ko aš nenoriu gaut dovanų, tai šlamšto negaunu, o jei nežino, ką dovanot, tai juk liežuvį turi, gali paklaust, neviduramžiais gyvenam, yra mobilūs telefonai ir pan. O ko tu jos dovanotų daiktų lauk nemeti? Jauti pareiga laikyt, nes tai dovana? Bet jei ji jūsų negerbia šituo atžvilgiu, tai kodėl jūs turėtumėt gerbt? Mesčiau lauk be jokios sąžinės graužaties cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 09 21, 14:58)
nu ačiū  blush2.gif , bet jis labai nepraktiškas, toks kaip ir kailiukas - taigi vasarai netinka, o žiemai....  g.gif  nu nebent ant kokio juodo golfo. Nu žodziu turiu jį jau kokie metai, bet taip ir nebuvau užsidėjus (tiksliau užsidėjau, kai parsinešiau namo - pasižiūrėt kaip atrodo ir dabar, kad nufotkint  photo.gif  )

nu žinok ant juodo golfuko atrodytų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 09 20, 16:02)
per paskutines Kalėdas .....

Labas

. O kodėl pas jus toksai daiktų kultas. Kodėl dėmesys rodomas daikto brangumu. Juk svarbiausia dėmesys svarbiau nei auksai, kvepalai ir dar bala žino kas. Šaltoki jūsų santykiai, bet juk galite kažką keisti.
O kaip reaguotų sesuo, jei jos gimtadieniui padovanotum kažką sunkiai buityje pritaikomą; meno kūrinį, dar geriau savų pagamintą. Čia gal būtų ir mažytis kerštas ir didaktika.
Įsivaizduok, taip imat su mama ir iškepat didelį meduolį ir apipaišote spalvotu glajumi su palinkėjimais. Gal ji ir supyktų, bet daugelyje šeimų tai visai normali dėmesio rodymo forma.

Tiesą pasakius, man atrodo kad pas jus problema glūdi ne dovanose, o kažkur giliau. Gal jausmuose. Sesuo tarsi konkuruoja su jos aplinkos moteriškėmis.

Esu kažkada nuo vienos giminaitės gavusi eilę bjaurių dovanų, Išsprendžiau tą klausimą labai paprastai. Pasirėdžiau į giminės balių tais... rūbais ir pasidažiusi man dovanota kosmetika išėjau pas giminaičius. Visi peikė mano aprangą, o aš atsakinėjau:"na, ką jūs, juk man tai padovanojo pati X. Negi jinai man dovanotų netikusius daiktus." Aišku, reikėjo moralinio pasiruošimo tokiam paradui-karnavalui, bet sulig tuom keistos dovanos mano gyvenime baigės. O pati X paprašė manęs daugiau tuom daiktu pas gimines pasipuošusiai nesirodyt ir paprašė gražint.

Taip kad viskam yra priešnuodis.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 09 21, 18:53)
Labas

. O kodėl pas jus toksai daiktų kultas. Kodėl dėmesys rodomas daikto brangumu. Juk svarbiausia dėmesys svarbiau nei auksai, kvepalai ir dar bala žino kas. Šaltoki jūsų santykiai, bet juk galite kažką keisti.

O kaip reaguotų sesuo, jei jos gimtadieniui padovanotum kažką sunkiai buityje pritaikomą; meno kūrinį, dar geriau savų pagamintą. Čia gal būtų ir mažytis kerštas ir didaktika.
Įsivaizduok, taip imat su mama ir iškepat didelį meduolį ir apipaišote spalvotu glajumi su palinkėjimais. Gal ji ir supyktų, bet daugelyje šeimų tai visai normali dėmesio rodymo forma.

Tiesą pasakius, man atrodo kad pas jus problema glūdi ne dovanose, o kažkur giliau. Gal jausmuose. Sesuo tarsi konkuruoja su jos aplinkos moteriškėmis.
Esu kažkada nuo vienos giminaitės gavusi eilę bjaurių dovanų, Išsprendžiau tą klausimą labai paprastai. Pasirėdžiau į giminės balių tais... rūbais ir pasidažiusi man dovanota kosmetika išėjau pas giminaičius. Visi peikė mano aprangą, o aš atsakinėjau:"na, ką jūs, juk man tai padovanojo pati X. Negi jinai man dovanotų netikusius daiktus." Aišku, reikėjo moralinio pasiruošimo tokiam paradui-karnavalui, bet sulig tuom keistos dovanos mano gyvenime baigės. O pati X paprašė  manęs daugiau tuom daiktu pas gimines pasipuošusiai nesirodyt ir paprašė gražint.

Taip kad viskam yra priešnuodis.

Aš negalėčiau apsirėdyti schmoll.gif Švarką dar buvau apsivilkusi porą kartų, bet daugiau...
Nu kažkaip ne taip arba parašiau, arba neatidžiai skaitei... Nereikia gi nei pigių, nei brangių dovanų. Ypač per šv.Kalėdas. Juk tiek daug žmonių norisi pasveikint (o kartais ir "reikia" pasveikint), kad tikrai negaliu daug sau leisti.
Tik jau niekada neatėjo į galvą ateiti į namus pas tuos žmones ir kontroliuoti, kur jie deda mano dovanas doh.gif
O mano sesė taip daro! Ir neradusi savo kokio tai "puodo" pagarboj, pradeda iškalbėti - tai pasikėlus, tai per prasta, tai nemyli tu manęs, tai daugiau iš viso nieko nedovanosiu...
Man dzin, bet va tokios kalbos negyvai užgraužė tėvus. Mama mano prieš kiekvieną didesnę šventę PERGYVENA, kaip jai (60 metų moteriai) reikės užsivilkti kokią baltą bliuzelę, 1 - 2 dydžiais per mažą ir dar širdingai dėkoti, kad vai kaip "aš tokios norėjau", nes antraip kils triukšmas. Bet mama negali dėvėti tos bliuzės, nes ji MAŽA. O dukra atlekia ir kontroliuoja - tai kodėl nesivelki? Ką, per prasta? Nu visi jūs čia pasikėlę!
ir vėl viskas iš naujo...
Ir tėvas va jau kokia savaitė šliopina batais, 2 dydžiais per dideli. Vardan taikos..
Ai, dar kainų būtinai nenuplėšia. Kad visi matytų. Nu kaip man tokie "narciziški" dalykai biesina... karsta.gif

O meduolis man oi kaip patiktų thumbup.gif Kad tik saldus būtų, o ne koks su pipirais tongue.gif Vat su vyro pusės artimais giminaičiais niekada nebūna nesusipratimų. Pabendraujam gerai mėnuo du iki švenčių, atvirai pasikalbam, o daugiausia tai "pašnipinėjam" ir gaunasi good.gif ok.gif Kalėdos. Ir su pyragais pačių keptais, ir su dovanom brangiausiom. Kaip kada.. Kaip ir palepinam vieni kitus, kaip ir padėkojam už pagalbą per metus.
Atsakyti