QUOTE(Enija @ 2006 09 21, 18:53)
Labas
. O kodėl pas jus toksai daiktų kultas. Kodėl dėmesys rodomas daikto brangumu. Juk svarbiausia dėmesys svarbiau nei auksai, kvepalai ir dar bala žino kas. Šaltoki jūsų santykiai, bet juk galite kažką keisti.
O kaip reaguotų sesuo, jei jos gimtadieniui padovanotum kažką sunkiai buityje pritaikomą; meno kūrinį, dar geriau savų pagamintą. Čia gal būtų ir mažytis kerštas ir didaktika.
Įsivaizduok, taip imat su mama ir iškepat didelį meduolį ir apipaišote spalvotu glajumi su palinkėjimais. Gal ji ir supyktų, bet daugelyje šeimų tai visai normali dėmesio rodymo forma.
Tiesą pasakius, man atrodo kad pas jus problema glūdi ne dovanose, o kažkur giliau. Gal jausmuose. Sesuo tarsi konkuruoja su jos aplinkos moteriškėmis.
Esu kažkada nuo vienos giminaitės gavusi eilę bjaurių dovanų, Išsprendžiau tą klausimą labai paprastai. Pasirėdžiau į giminės balių tais... rūbais ir pasidažiusi man dovanota kosmetika išėjau pas giminaičius. Visi peikė mano aprangą, o aš atsakinėjau:"na, ką jūs, juk man tai padovanojo pati X. Negi jinai man dovanotų netikusius daiktus." Aišku, reikėjo moralinio pasiruošimo tokiam paradui-karnavalui, bet sulig tuom keistos dovanos mano gyvenime baigės. O pati X paprašė manęs daugiau tuom daiktu pas gimines pasipuošusiai nesirodyt ir paprašė gražint.
Taip kad viskam yra priešnuodis.
Aš negalėčiau apsirėdyti

Švarką dar buvau apsivilkusi porą kartų, bet daugiau...
Nu kažkaip ne taip arba parašiau, arba neatidžiai skaitei... Nereikia gi nei pigių, nei brangių dovanų. Ypač per šv.Kalėdas. Juk tiek daug žmonių norisi pasveikint (o kartais ir "reikia" pasveikint), kad tikrai negaliu daug sau leisti.
Tik jau niekada neatėjo į galvą ateiti į namus pas tuos žmones ir kontroliuoti, kur jie deda mano dovanas
O mano sesė taip daro! Ir neradusi savo kokio tai "puodo" pagarboj, pradeda iškalbėti - tai pasikėlus, tai per prasta, tai nemyli tu manęs, tai daugiau iš viso nieko nedovanosiu...
Man dzin, bet va tokios kalbos negyvai užgraužė tėvus. Mama mano prieš kiekvieną didesnę šventę PERGYVENA, kaip jai (60 metų moteriai) reikės užsivilkti kokią baltą bliuzelę, 1 - 2 dydžiais per mažą ir dar širdingai dėkoti, kad vai kaip "aš tokios norėjau", nes antraip kils triukšmas. Bet mama negali dėvėti tos bliuzės, nes ji MAŽA. O dukra atlekia ir kontroliuoja - tai kodėl nesivelki? Ką, per prasta? Nu visi jūs čia pasikėlę!
ir vėl viskas iš naujo...
Ir tėvas va jau kokia savaitė šliopina batais, 2 dydžiais per dideli. Vardan taikos..
Ai, dar kainų būtinai nenuplėšia. Kad visi matytų. Nu kaip man tokie "narciziški" dalykai biesina...
O meduolis man oi kaip patiktų

Kad tik saldus būtų, o ne koks su pipirais

Vat su vyro pusės artimais giminaičiais niekada nebūna nesusipratimų. Pabendraujam gerai mėnuo du iki švenčių, atvirai pasikalbam, o daugiausia tai "pašnipinėjam" ir gaunasi

Kalėdos. Ir su pyragais pačių keptais, ir su dovanom brangiausiom. Kaip kada.. Kaip ir palepinam vieni kitus, kaip ir padėkojam už pagalbą per metus.