O vat klausimas, kaip turi pardaveja vaiksciot? Nepradekim apie parandzas ir Irana, o normaliai? Kaip turi atrodyti pardaveja?
Ismetusi nuogus papus ?
QUOTE(Sig @ 2009 10 30, 13:10)
O vat klausimas, kaip turi pardaveja vaiksciot? Nepradekim apie parandzas ir Irana, o normaliai? Kaip turi atrodyti pardaveja?
Ismetusi nuogus papus ?
Ismetusi nuogus papus ?
va butent, neveltui daugelyje istaigu apkritai pardavejos devi uniformas ir yra etiketas pagal kuri rengtis turi darbo vietoje..jei tas darbas striptizo sokeja but tada ir matytis atitinkamai gali, bet jei as einu i parduotuve ar i nuomos punkta einu ne i papus ziuret ar dar i ka..
QUOTE(Sig @ 2009 10 30, 15:10)
Ismetusi nuogus papus ?
Ismetusi nuogus papus ?
Yra nustatytos kažkokios taisyklės ar normos, kaip turi pardavėja vaikščioti ar atrodyti? Jeigu - ne, tai jau jos teisė ir pasirinkimas, o mūsų teisė ir pasirinkimas eiti ir žiūrėti į jos turtus ar ne. Nepatinka kažkas, išeik, niekas juk nelaiko. Bet rėkti ant žmogaus, tik todėl, kad tau tai nepatinka, va to daryti, tai tikrai neturime jokios teisės.
man tai įdomiausia reakcija : "pulti uždengti vyrui akis"... na negi tas vyras gyvenime papų nematęs? garantuoju, pilnas internetas didesnių... o jei toks vyras, kad pamatęs paskui juos ir nubėgtų, gal tada išvis jį namie uždaryt, nes neduok dieve, nenusaugosit? o pradėt rėkt vidury parduotuvės, nesvarbu, kokia situacija tai jau kiekvieno išsilavinimo ir savigarbos (arba viso to nebuvimo ) reikalas.
sory už , nesusilaikiau...
QUOTE(Retisa @ 2009 10 30, 13:41)
man tai įdomiausia reakcija : "pulti uždengti vyrui akis"... na negi tas vyras gyvenime papų nematęs? garantuoju, pilnas internetas didesnių... o jei toks vyras, kad pamatęs paskui juos ir nubėgtų, gal tada išvis jį namie uždaryt, nes neduok dieve, nenusaugosit? o pradėt rėkt vidury parduotuvės, nesvarbu, kokia situacija tai jau kiekvieno išsilavinimo ir savigarbos (arba viso to nebuvimo ) reikalas.
o kas rase kad puole uzdengt vyrui akis?
Papildyta:
QUOTE(Abonentienė @ 2009 10 30, 13:32)
Yra nustatytos kažkokios taisyklės ar normos, kaip turi pardavėja vaikščioti ar atrodyti? Jeigu - ne, tai jau jos teisė ir pasirinkimas, o mūsų teisė ir pasirinkimas eiti ir žiūrėti į jos turtus ar ne. Nepatinka kažkas, išeik, niekas juk nelaiko. Bet rėkti ant žmogaus, tik todėl, kad tau tai nepatinka, va to daryti, tai tikrai neturime jokios teisės.
jei jau taip, tai jus labai neteisi, jei turi kazkas teise rodyt papus kodel kitas neturi teises rekti? jei jau ziurite i tai kad kas kaip nori taip daro tai neturetumet ginti kazkurios puse..
QUOTE(Abonentienė @ 2009 10 30, 13:32)
Pas mus darbe yra nustatytas aprangos kodas (nesu pardavėja, o ir su žmonėm bendrauju tik telefonu), bet pačią pirmą dieną man davė pasirašyti, kad jokių plikų pilvų, subinių, gilių iškirpčių ir miniakų. Nešioju viską ir kelnias, ir sijonus, ir sukneles, ir megztinius ir t. t., bet atsižvelgiu į reikalavimus.
QUOTE(*AJR* @ 2009 10 30, 13:50)
jei jau taip, tai jus labai neteisi, jei turi kazkas teise rodyt papus kodel kitas neturi teises rekti? jei jau ziurite i tai kad kas kaip nori taip daro tai neturetumet ginti kazkurios puse..
O tas, kad pirmasis dalykas gali būti ir netyčinis - gal paprasčiausiai nepagalvojo kaip atrodys jei pasilenks, ir be to niekas nevertė žiūrėti. O antru atveju - tai jau specialus nurodinėjimas pagal savo subjektyvų supratimą kaip kažkam gyventi ar rengtis.
Jei jau labai nepatinka, tai galima ir kultūringai ramiai pasakyt, o ne taip rėkt. Pasirodė kaip isterikė boba ir tiek, kuriai vyras, tik daiktas, neturintis savo nuomonės, negalintis pats nuspręsti ir kurį dar reikia "ginti" nuo jai nepageidaujamų vaizdų...
QUOTE(*AJR* @ 2009 10 30, 15:50)
o kas rase kad puole uzdengt vyrui akis?
Papildyta:
Papildyta:
Nuoga krūtine nei gatvėmis vaikščioti negalima, nei parduotuvėje dirbti. Bet kokio dydžio iškirptė galima, nustatyta nėra. Taigi kiekvienas pasirenka pagal save. Ir jeigu kažkas pasirinko ne taip, kaip man atrodo, kad turėtų būti, tai dar nereiškia, kad aš turiu teisę tą žmogų aprėkti.
QUOTE(Florestina @ 2009 10 30, 16:03)
Pas mus darbe yra nustatytas aprangos kodas (nesu pardavėja, o ir su žmonėm bendrauju tik telefonu), bet pačią pirmą dieną man davė pasirašyti, kad jokių plikų pilvų, subinių, gilių iškirpčių ir miniakų. Nešioju viską ir kelnias, ir sijonus, ir sukneles, ir megztinius ir t. t., bet atsižvelgiu į reikalavimus.
Pas mane darbe irgi yra taisyklės, bet aš klausiu ar jos būna pardavėjoms? Suprantu, kad savininkas gali kontroliuoti savo darbuotojų aprangą, bet ar yra taisyklės bendrai visoms pardavėjoms? Nors jeigu ir yra, tai prašom, rašykite skundą.
QUOTE(alter ego @ 2009 10 30, 14:08)
O tas, kad pirmasis dalykas gali būti ir netyčinis - gal paprasčiausiai nepagalvojo kaip atrodys jei pasilenks, ir be to niekas nevertė žiūrėti. O antru atveju - tai jau specialus nurodinėjimas pagal savo subjektyvų supratimą kaip kažkam gyventi ar rengtis.
Jei jau labai nepatinka, tai galima ir kultūringai ramiai pasakyt, o ne taip rėkt. Pasirodė kaip isterikė boba ir tiek, kuriai vyras, tik daiktas, neturintis savo nuomonės, negalintis pats nuspręsti ir kurį dar reikia "ginti" nuo nepageidaujamų vaizdų...
Jei jau labai nepatinka, tai galima ir kultūringai ramiai pasakyt, o ne taip rėkt. Pasirodė kaip isterikė boba ir tiek, kuriai vyras, tik daiktas, neturintis savo nuomonės, negalintis pats nuspręsti ir kurį dar reikia "ginti" nuo nepageidaujamų vaizdų...
na jei jau taip tai nei vienas negalim zinoti kaip elgsimes vienoj ar kitoj situacijoj, vienas rekia, kitas tyli, trecias bega ir panasiai, taip kad sakyti, kad ji tycia reke negalima, nes tai buvo tiesiog reakcija i situacija, o ne suplanuotas atejimas aprekt..jei niekas neverte vienos ziuret i papus, tai tada niekas neverte kitos klausytis ka apie juos rekia, sako ir panasiai..
o kad vyrui akis dangste as isvis nemaciau parasyta, rase, kad pats vyras jau neturejo kur akiu det ir akcentavo ji ne vyra o situacija..isvis nesuprantu prie ko vyras jai esme buvo situacija ir reakcija i ja..
Papildyta:
QUOTE(Abonentienė @ 2009 10 30, 14:13)
Nuoga krūtine nei gatvėmis vaikščioti negalima, nei parduotuvėje dirbti. Bet kokio dydžio iškirptė galima, nustatyta nėra. Taigi kiekvienas pasirenka pagal save. Ir jeigu kažkas pasirinko ne taip, kaip man atrodo, kad turėtų būti, tai dar nereiškia, kad aš turiu teisę tą žmogų aprėkti.
Pas mane darbe irgi yra taisyklės, bet aš klausiu ar jos būna pardavėjoms? Suprantu, kad savininkas gali kontroliuoti savo darbuotojų aprangą, bet ar yra taisyklės bendrai visoms pardavėjoms? Nors jeigu ir yra, tai prašom, rašykite skundą.
tai butent pardavejoms ir siaip aptarnaujanciam personalui ir yra skirtos taisykles kaip rengtis, kodel idomu maxima pardavejos turi uniformas ir nepamirsta po jomis uzsidet liemeneles, uzeikit i akropolio kokia parduotuve, visos apsirengusios atitinkamai ir vienodai, tai ka tai reiskia..mano darbovietej yra pasakyta aiskiai klientas atejes neturi jaustis nepatogiai, neturi kristi akis i nagus, i makiaza ar juo labiau i nuoga kuna..nes jis ateina ne spoksot, o reikalu tvarkyt..taip kad eidama i maxima, i nuomos punkta ar kur kitur as nesitikiu matyt papu, jei noreciau eiciau tiesiai i striptizo kluba..ir apskritai nemanau kad tas taisykles normaliems zmonems reikia rodyti ir kurti, normalus zmones atskiria kur darbas, o kur pramoga, kur kokioj vietoj ir kaip reikia rengtis..
QUOTE(*AJR* @ 2009 10 30, 16:24)
tai butent pardavejoms ir siaip aptarnaujanciam personalui ir yra skirtos taisykles kaip rengtis, kodel idomu maxima pardavejos turi uniformas ir nepamirsta po jomis uzsidet liemeneles, uzeikit i akropolio kokia parduotuve, visos apsirengusios atitinkamai ir vienodai, tai ka tai reiskia..mano darbovietej yra pasakyta aiskiai klientas atejes neturi jaustis nepatogiai, neturi kristi akis i nagus, i makiaza ar juo labiau i nuoga kuna..nes jis ateina ne spoksot, o reikalu tvarkyt..taip kad eidama i maxima, i nuomos punkta ar kur kitur as nesitikiu matyt papu, jei noreciau eiciau tiesiai i striptizo kluba..ir apskritai nemanau kad tas taisykles normaliems zmonems reikia rodyti ir kurti, normalus zmones atskiria kur darbas, o kur pramoga, kur kokioj vietoj ir kaip reikia rengtis..
Sutinku, kad normalūs žmonės atskiria kur darbas kur pramoga ir pagal tai pasirenka aprangą, bet tie normalūs žmonės, taip pat atskiria situaciją, kada reikia rėkti, o kada ne.
QUOTE(*AJR* @ 2009 10 30, 14:24)
Papildyta:
nebekalbekim apie tuos diedus, kuriuos saugot jus ar nesaugot ir leidziat spoksot ar tyliai kikent drauge...et, sakiau neberasysiu, tiesiog paskaitysiu komentarus...
taciau dabar sumasciau, o jei jus su sunumi paaugliu (jei tokius turit) uzeitumet i parduotuve ir pamatytumet nuogus papus kaip elgtumetes? rasyti skunda? gaisti laika ir ieskot teisybes kazkokios?
et, nezinau, bet apranga aptarnaujanciam personalui turi buti tvarkinga, jei esat issilavinusios, turit tai zinot...
perskaiciau ir jauciu prasides komentarai, kad tas paauglys jau viska zino ir t.t
na, tikrai off topic, bet nors tema atgime
QUOTE(*AJR* @ 2009 10 30, 14:24)
ir apskritai nemanau kad tas taisykles normaliems zmonems reikia rodyti ir kurti, normalus zmones atskiria kur darbas, o kur pramoga, kur kokioj vietoj ir kaip reikia rengtis..
Tai vabūtent, kad aprangos taisykles darbe sukūrė po masinių skundų dėl darbuotojų išvaizdos.
Ir pacituosiu rusų daininką Nikolajevą: kiekvienas žmogus turi turėti daug ir įvairių drabužių, bet jis turi žinoti, kur jie tinka ir nešioti pagal paskirtį. Juk neinam į iškilmingą priėmimą su džinsais, vien dėl to, kad mums taip patogiau ar į parduotuvę su maudymosi kostiumėliu vien tik dėl to, kad karšta.