Įkraunama...
Įkraunama...

Valantis akmuo

QUOTE(nicas @ 2010 08 18, 10:45)
AGI - gal gali paaiškinti kaip tu su tuo actu plauni?

Į purkštuvą prisipilu acto (apie 1/3 tūrio), atskiedžiu šiltu vandeniu ir tiesiog išpurškiu valomą paviršių. Po kiek laiko nuvalau kempinėle, nulieju vandeniu, jei reikia dar pablizginu sausu skudurėliu ir viskas. Kartais tarpus tarp plytelių užpilu tiesiog neskiestu actu ir patrinu kempine. Kvapas neypatingai malonus (geriau valant vėdinti tą patalpą), bet jis greitai išsivėdina. O kaina ir švaros kokybė mane tenkina.
Tiesa, pačią dušo galvą irgi actu galima valyti - pripilu į maišiuką acto ir vandens tirpalo ir užmaunu jį ant dušo galvos, viršuje užrišu ir palaikau 5-10 min. Paskui tik nuimu ir perlieju vandeniu.
Atsakyti
Ojoj, atsargiai su actu ir chromuotais paviršiais. Pati dirbau su santechnikos prekėm, tai teko matyti kaip išgraužia net ir kokybiškus maišytuvo korpusus. Asmeniškai ant brangaus daikto nemėginčiau. Nes tokiu atveju net garantija negalioja.
Atsakyti
Zujka, o kaip su valikliais? Juk juose agresyvių rūgščių irgi yra?
Iš tiesų pas mamą prieš kelis metus sudėti lietuviški maišytuvai jau neblizga, nors ji valo dažniausiai visokiais Cif ir pan.
Na, vonios kambarys buvo mano silpnybė, tai aš ten sukišau viską, ką tuo metu galėjau (kai dabar bildu savo suklerusia ir aprūdijusia mašinyte, tai kartais pagalvoju, kad geriau būčiau už tuos pinigus mašiną pirkusi...). Maišytuvai Hansgrohe, keramika V&B ir kol kas nepastebėjau kokių nors pakitimų, nors su actu jau seniai valau. Parašyk plačiau, ar ta rūgštis pakenkia iš karto, ar per ilgesnį laiką?
Ir su kuo tada geriausia valyti kalkių apnašas?
Atsakyti
Tas pats Hansgrohe nerekomenduoja valyti su rūgštiniais valikliais. Nes gali pakenkti ne tik chromuotoms dalims, bet ir silikoninem. Paieskosiu namie, kazkur turejau issisaugojusi kokius valiklius rekomenduoja gamintojai. Parasyk emailo adresa, persiusiu.
Taip pat pažeidimas paviršiaus gali iškart ir nepasirodyti. Pvz. turejau toki atveji, kai zmogus atveze prakiurusi duso maisytuva. Paaiskejo, kad vale su cilit bang, kuris pazeidzia pavirsiu. As asmeniskai vengiu visu tu stipriu valikliu, tiek del chemijos, tiek del alergijos.
Šiuo metu naudoju bio akmeni ir man geresnio kokybes ir kainos santikyje uz ji kol kas nera smile.gif
Atsakyti
valantis akmuo - rimi parduotuveje. kaina apie 17 lt. o maciau parodoj po 79 lt stumdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*KAJA* @ 2010 08 19, 13:28)
valantis akmuo - rimi parduotuveje. kaina apie 17 lt. o maciau parodoj po 79 lt stumdo biggrin.gif

Nu bet ten juk skirtingi, tai ir valymo kokybe gal skiriasi ax.gif.
Skalbimo milteliai gi irgi ne visi vienodai kainuoja mirksiukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 08 19, 15:18)
Nu bet ten juk skirtingi, tai ir valymo kokybe gal skiriasi ax.gif.
Skalbimo milteliai gi irgi ne visi vienodai kainuoja mirksiukas.gif .

as tik paimformavau. gamina Vokietija. volo super duper. bandykit. as jau pasirinkau.
Atsakyti
rolleyes.gif
QUOTE(Radvyle @ 2008 08 21, 18:44)
Tikrai labai geras daiktas. Yra senukuose pirkti:

Galit pažiūrėti čia

superinis valiklis thumbup.gif ir kvapas geras, kadangi esu jautri kvapams nekenčiu tų aštriai kvepiančių valiklių. To akmens užtenka labai ilgam, na bet kaip kažkuri ten rašėte, kad metams, man neužtenka tikrai schmoll.gif taip 3 mėnesiai ir sunaudoju ta dėžutę, nors žiūrint kiek valai dažnai
Atsakyti
Tikriausiai apie senuku ir kalbi, nes neskalsus. Maniškis ne taip greitai naudojasi. Šiaip dar yra vienas niuansas. Akmenį reikia po panaudojimo palikti atvirai, kad sudžiūtų, tada ilgiau tarnauja.
Atsakyti
QUOTE(žemaitikė @ 2010 08 20, 12:34)
rolleyes.gif
superinis valiklis thumbup.gif ir kvapas geras, kadangi esu jautri kvapams nekenčiu tų aštriai kvepiančių valiklių. To akmens užtenka labai ilgam, na bet kaip kažkuri ten rašėte, kad metams, man neužtenka tikrai schmoll.gif taip 3 mėnesiai ir sunaudoju ta dėžutę, nors žiūrint kiek valai dažnai

ta ir turiu
Atsakyti
As irgi,pasiskaicius sia tema nutariau pabandyt ta lavanti akmeni,iki tol net nebuvau apie toki girdejusi blush2.gif Nusipirkau is senuku pradziai,patiko jis man mirksiukas.gif Bet vis tiek manau,noreciau dar ir ta tikraji isbandyti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 08 28, 14:21)
As irgi,pasiskaicius sia tema nutariau pabandyt ta lavanti akmeni,iki tol net nebuvau apie toki girdejusi blush2.gif Nusipirkau is senuku pradziai,patiko jis man mirksiukas.gif Bet vis tiek manau,noreciau dar ir ta tikraji isbandyti... g.gif

Siandien ta valanti akmeni,kuris buna senukuose maciau maximoj ir net 6 litais pigiau bigsmile.gif
Atsakyti