QUOTE(FedeSperanza @ 2008 09 23, 12:38)
o as tikejausi gal reumatologe pasakys, pas koki giniu varyt....
nes is tikro ir toliau noriu pas ta pacia gine kaip ir anksciau lankytis, ji tikrai gera, bet kad nieko nenutuokia apie AFS tai tikrai...
minejai kad tik pradzioj lankeisi pas R, o paskui poliklininkoj. o kaip su vaistukais - kas tau israso, ar doze paziuri dabar? kaip zinot, ar reikia kokiu papildomu genetiniu ar kitokiu tyr ar ne....
ir siaip labai aciu tau kad vis dar uzskuki, ir padedi dar zalioms AFSiukems...
Na nezinau,gal ir patartu,man tai nepatare.Net pati tokipat gydyma kaip A.ir R.pasake.
As kai lankiausi pas R.-tai jo paprasiau,kad parasytu mano poliklinikos gydytojui kokius vaistus man naudot-tai jis ir parase,nes A.Kaune neparase.O is A.turejau poliklinikos atsakyma,kad 11-14sav.reikalingas genetinis tyrimas,o 32sav.doplerometrija.Zodziu i poliklinika tik nunesiau popieriukus.Tai polikl.ginius jais ir vadovaujasi.Skiria viska pagal A.nurodymus.Dar pasakiau,kad reiktu karts nuo karto kraujo kresejimo rodiklius patikrint-tai geguze skyre,dabar vel reiks primint-manau vel skirs,tikrai neatsakys.O vaistu doze,kaip paskirta(A.ir R.)fraksiparino 0,3ml-taip ir tebenaudoju,iki nestumo pabaigos.Niekas jos nekeicia,recepta vienasyk israse,bet jo vaistinese nepraso.Tromboaspirina irgi 100mg(berods mg eina)iki 36sav.naudosiu,tada nutrauksiu.
Kitos merginos yra pakeite vaistukus is Fraxiparino i Clexane(arba nuopat pradziu naudoja Clexane,dar kitos Fragmin),nes lyg ir alergiskos buvo.Man ir pasireiskia alergija,bet tiesa pasakius neturiu pas ka pasikonsultuot keist ar nekeist vaistus,manau istempt iki galo nepakeitus.
Tai vat.
R.mano,kad genetinis tyrimas(skiria tik PRISCA tyrima,aisku mokamai) ir doplerometrija nera butini.Bet jei tu esi patenkinta savo ginekologe(nezinau ar eini privaciai ar i poliklinika)-tai gali ir pati jai pasakyt,kad reiktu genetini tyr.ir doplerometrija padaryt,tai jei poliklinikoj-tai duos siuntima nemokamai,sutaupysi pinigeliu(tik jau kaip zinai-reikia laiku prisiregistruot).Man tai idomu buvo issitirt pas genetikus.O ir doplerometrija greit darys,man nuo tu tyrimu tik ramiau.Bet cia mano nuomone.Kitos
nori kuo maziau tyrimu,o ir R.yra is tu gydytoju,kuris labai ramiai i viskas reaguoja ir
suteikia ramybe.O man norejosi kazko daugiau,vat butent daugiau tyrimuku-tada as jauciuosi ramesne.
,zodziu mano ir jo biolaukai irgi nevisai sutapo.
.Bet siaip tai jis tikrai geras gydytojas
Tai tiek.Visada klausk,mielai pasidalinsim savo patirtimi