Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(rasiuke29 @ 2008 11 21, 16:27)
Tikrai įdomu g.gif Gal kai pastave nebuvo dideli nuokrypiai, tai aspirinas viską ir pakoregavo, bet per 3 d. tai būtų labai jau greitai? g.gif
Manau, kad ir toliau gerk aspiriną, nes pastojus jau natūraliai kraujukas tirštesnis pasidaro  ax.gif

Na tikrai įdomiai g.gif Šiaip man asmeniškai aspirinas AKA antikūniams jokio poveikio nepadarė,dariausi šį tyr. keletą kartų,kai naudojau aspiriną ir,kai nenaudojau,tai atsakymas buvo beveik toks pat.
Beje iš įdomiosios AFS statistikos : pirmą kartą AFS tyr pasidariau Santariškėse-mažas nuokrypis AKA antikūnių,tada KMUK jų neužskaito ir daro pakartotinus - tyr atsakymas neigiamas,bet kadangi nesivystantys nėštumai,ant kojų išsiplėtusios venos,retkarčiais paskaudantys sąnariai -paskiria aspiriną sekančio nėštumo metu.Deja vėl nesivystantis,Santariškėse AKA antikūniai teigiami,o KMUK paskiria sekančio nėštumo metu aspiriną ir leidžiamus vaistukus.Taigi taip ir tiksliai neaišku pas mane yra AFS ar ne,tik buvo pasakyta,kad kartais būna kažkokios užslėptos formos,taigi gydymas vis tiek tas pats ....
Laimuže 509,man atrodo tikrai nieko blogo,kad gersi aspiriną,juo labiau,kad pas tave tyr buvo teigiami ,nes pas tave ir nuokrypis didesnis ,nei mano
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 11 21, 17:37)
Na tikrai įdomiai  g.gif Šiaip man asmeniškai aspirinas AKA antikūniams  jokio poveikio nepadarė,dariausi šį tyr. keletą kartų,kai naudojau aspiriną ir,kai nenaudojau,tai atsakymas buvo beveik toks pat.
Beje iš įdomiosios AFS statistikos : pirmą kartą AFS tyr pasidariau Santariškėse-mažas nuokrypis AKA antikūnių,tada KMUK jų neužskaito ir daro pakartotinus - tyr atsakymas neigiamas,bet kadangi nesivystantys nėštumai,ant kojų išsiplėtusios venos,retkarčiais paskaudantys sąnariai -paskiria aspiriną sekančio nėštumo metu.Deja vėl nesivystantis,Santariškėse AKA antikūniai teigiami,o KMUK paskiria sekančio nėštumo metu aspiriną ir leidžiamus vaistukus.Taigi taip ir tiksliai neaišku pas mane yra AFS ar ne,tik buvo pasakyta,kad kartais būna kažkokios užslėptos formos,taigi gydymas vis tiek tas pats ....
Laimuže 509,man atrodo tikrai nieko blogo,kad gersi aspiriną,juo labiau,kad pas tave tyr buvo teigiami  ,nes pas tave ir nuokrypis didesnis  ,nei mano

aš irgi nemanau, kad AKA galėjo taip greit pareguliuot, ir iš viso, juk aspirino mažos dozės turi ilgalaikį poveikį, todėl ir skiria kurį laiką prieš pastojant gert, nes negali jis taip tą pačią dieną suveikt.
ir aš irgi besidomėdama kažkur išskaičiau, kad kartais tas AFS būna užslėpta forma ir nediagnozuojamas, bet vis tiek gydymas skiriamas tas pats. tai nesuprantu dėl to gydytoju - koks jums skirtumas, diagnozuota, nediagnozuota, svarbu gi esmė, kad vaikelį sėkmingai išnešiot ir kad tinkami vaistukai būtų paskirti.
Atsakyti
Na man tie tyrimų rezultatai pasirodė kažkokia mistika, kad taip per tris dienas pasiekeistų g.gif ir toj pačioj įstaigoj darant, gal mėnulis veikė ar ne ta koja iš lovos buvau išlipus biggrin.gif o antro tyrimo dėl AKA tai taip ir nesupratau kur normos buvo??
Na aš gersiu toliau aspiriną, nes jaučiuosi jį gerdama tikrai geriau, man nebeskauda galvos, per tris savaites kai gėriau aspiriną, galvą skaudėjo gal pora kartų, o taip tai nuolat. O dabar kaip tik galvoju po sekančių mmm eiti tartis dėl antros dirbtinio apvaisinimo procedūros, tai manau tikrai jis man nepakenks.
Matai gydytojai mane bandė įtikinti kad aš neturiu AFS ir man nereikia vartoti aspirino, o jiem visai dzin kaip aš išnešiosiu vaikelį. Jei bus antras nesivystantis gal tada pradės rimčiau žiūrėti, o dabar sveika ir AFS nėra.
Jie nepagalvoja, kiek nervų, sveikatos ir pinigų kainuoja dirbtinis apvaisinimas o tikimybė pastoti tik 30 proc., ir kai galų gale pastoji turi rizikuot išnešosi ar ne. Aspirino neigimas poveikis manau mažesnis už teigiamą ir galimybę sėkmingai išnešioti vaikelį, bet jie į tai jau nesigilina verysad.gif
Belieka vadovautis nuojauta ir gydytis pačiai verysad.gif

Gero merginos jums savaitgalio. Aš aukštaitijoj, tai yra sniego, truputį šaltuko ir oras geras, man patinka sniegas tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 22 lapkričio 2008 - 09:58
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 22, 09:56)
Na man tie tyrimų rezultatai pasirodė kažkokia mistika, kad taip per tris dienas pasiekeistų  g.gif  ir toj pačioj įstaigoj darant, gal mėnulis veikė ar ne ta koja iš lovos buvau išlipus  biggrin.gif o antro tyrimo dėl AKA tai taip ir nesupratau kur normos buvo??
Na aš gersiu toliau aspiriną, nes jaučiuosi jį gerdama tikrai geriau, man nebeskauda galvos, per tris savaites kai gėriau aspiriną, galvą skaudėjo gal pora kartų, o taip tai nuolat. O dabar kaip tik galvoju po sekančių mmm eiti tartis dėl antros dirbtinio apvaisinimo procedūros, tai manau tikrai jis man nepakenks.
Matai gydytojai mane bandė įtikinti kad aš neturiu AFS ir man nereikia vartoti aspirino, o jiem visai dzin kaip aš išnešiosiu vaikelį. Jei bus antras nesivystantis gal tada pradės rimčiau žiūrėti, o dabar sveika ir AFS nėra.
Jie nepagalvoja, kiek nervų, sveikatos ir pinigų kainuoja dirbtinis apvaisinimas o tikimybė pastoti tik 30 proc., ir kai galų gale pastoji turi rizikuot išnešosi ar ne. Aspirino neigimas poveikis manau mažesnis už teigiamą ir galimybę sėkmingai išnešioti vaikelį, bet jie į tai jau nesigilina  verysad.gif
Belieka vadovautis nuojauta ir gydytis pačiai  verysad.gif

Gero merginos jums savaitgalio. Aš aukštaitijoj, tai yra sniego, truputį šaltuko ir oras geras, man patinka sniegas  tongue.gif  lotuliukas.gif

Manau, kad gerai nusprendei, kad ir toliau gersi aspiriną mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Grazus sestadienis Vilniuje.

Laimuze, o tu nebandei tos hematologes daugiau pasiklausinet, kodel tarkim pirmi rezultatai teigiami ir ka jie rodo, nesakei, kad geri aspirina ir jis galejo tuos rezultatus pakoreguot? O anti beta2 pries glikoproteina dareisi? Ir kaip supratau, tai gydytoja nieko nekomentavo del galimo gydymo..(na jei diagnozavo,kad AFS nera, tai koks cia dar gydymas...). As, tai irgi be diagnozes.....tai galima sakyti siaip sau geriu aspirina ir tiek. O vaistukus ketini leistis?
Gero poilsio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 22 lapkričio 2008 - 12:57
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 21, 15:50)

žiūriu Santarų normos tai ir į kairę ir į dešnę - tai 0.5, tai 0.9 g.gif
bet šiaip manau tikrai nesąmonė yra tas diagnostinis kriterijus - 3 persileidimai... jūsų atveju tai iš viso tolygu visiškai nevilčiai, kodėl diagnozuoti ir gydyti galima, tik jei pereini tie nelaimių?... doh.gif
tikrai gerčiau aspriną ir tikėčiausi paties geriausio. laikykis.
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 22, 12:50)
Sveikutes 4u.gif Grazus sestadienis Vilniuje.

Laimuze, o tu nebandei tos hematologes daugiau pasiklausinet, kodel tarkim pirmi rezultatai teigiami ir ka jie rodo, nesakei, kad geri aspirina ir jis galejo tuos rezultatus pakoreguot? O anti beta2 pries glikoproteina dareisi? Ir kaip supratau, tai gydytoja nieko nekomentavo del galimo gydymo..(na jei diagnozavo,kad AFS nera, tai koks cia dar gydymas...). As, tai irgi be diagnozes.....tai galima sakyti siaip sau geriu aspirina ir tiek. O vaistukus ketini leistis?
Gero poilsio 4u.gif

Na kad nesileido gydytoja visai į kalbas, ten žmonių eilės. Bandžiau klausti, bet atsakymo nesulaukiau. Na ką gersiu toliau aspiriną.
Tiesa, dar rezultatus permečiau draugei medikei, tai ji nusinešė pas savo ligoninės labaratorijos vedėją, pažiūrėjo tyrimus irgi sako AFS nėra, bet kraujas per tirštas g.gif toks neturėtų būti g.gif g.gif
ką toliau daryt nežinau, apart aspirino gėrimo...
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 22, 16:35)
žiūriu Santarų normos tai ir į kairę ir į dešnę - tai 0.5, tai 0.9  g.gif
bet šiaip manau tikrai nesąmonė yra tas diagnostinis kriterijus - 3 persileidimai... jūsų atveju tai iš viso tolygu visiškai nevilčiai, kodėl diagnozuoti ir gydyti galima, tik jei pereini tie nelaimių?...  doh.gif
tikrai gerčiau aspriną ir tikėčiausi paties geriausio. laikykis.

Mūsų atveju tai absurdas laukti tų trijų persileidimų, bet kai bandau aiškinti, kad man labai svarbu užbėgti įvykiams už akių, nes pastoti galiu tik po dirbtinio, tai visi gydytojai pro ausis praleidžia, nulis emocijų... verysad.gif taip ir lieku su savo bėda viena verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 23 lapkričio 2008 - 17:19
Laimuze,as irgi dariausi IVF, o priezasties nerasdavo,kodel neisitvirtina embrionai,paskui kreipiausi i gydytoja ne LT ,tai man pirmo vizitu metu buvo padaryti AFS tyrimai,kuriu nebuvau niekad dariusi ir pasake su tokiais tyrimu atsakymais 3 procentai,kad gali pastot,tai pries IVF menesi leidausi cleksan po 40mg,bet deja ir vel nepavyko ,nes embrionai buvo nekokybiski.O lt apie tokius tyrimus isvis nieks net uzsimine nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(late @ 2008 11 23, 17:49)
Laimuze,as irgi dariausi IVF, o priezasties nerasdavo,kodel neisitvirtina embrionai,paskui  kreipiausi i gydytoja ne LT ,tai man pirmo vizitu metu buvo padaryti AFS tyrimai,kuriu nebuvau niekad dariusi ir pasake su tokiais tyrimu atsakymais 3 procentai,kad gali pastot,tai pries IVF menesi leidausi cleksan po 40mg,bet deja ir vel nepavyko ,nes embrionai buvo nekokybiski.O lt apie tokius tyrimus isvis nieks net uzsimine nebuvo g.gif

Stiprybės jums šitam nelengvam kelyje... ir laimingo finišo linkiu nestuke.gif O neprisimeni kokie buvo tavo tyrimų rezultatai ir kokius rodiklius tyrė? ir kur darė tau šiuos tyrimus?
Aš pirmo IVF metu pastojau, bet nuo 6 sav. nustojo vystytis sad.gif ir neaišku dėl ko taip atsitiko verysad.gif tai pradėjau ieškoti priežasčių, aišku nieks nenorėjo net tirti dėl AFS, nes tik vienas nesivystantis neštumas... taip ir nežinau kaip čia su tuo AFS dabar yra... galvojam apie antrą IVF su šaldytais, noriu kuo greičiau bandyti vėl, bet ir labai bijau, o jei vėl taip pat baigsis verysad.gif nežinau kaip reiks ištvert...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 23 lapkričio 2008 - 17:59
Sveikos,

Paskaitinėju ir baigiu pasibaisėti kokie daktarai nužmogėję...pasidarę...

Laikykitės, aš irgi link savo tikslo einu kryžiaus kelius...
Papildyta:
QUOTE(amir @ 2008 11 20, 07:34)
Gal kas girdejote apie zmogaus papilomaxozes virusa?

Laba,

Žinau tik apie papilomos.....virusą....
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 11 23, 19:00)
Sveikos,

Paskaitinėju ir baigiu pasibaisėti kokie daktarai nužmogėję...pasidarę...

Laikykitės, aš irgi link savo tikslo einu kryžiaus kelius...
Papildyta:
Laba,

Žinau tik apie papilomos.....virusą....

Sveikutes - visoms stiprybes ir kad visdelto butu igyvendinta svajone 4u.gif
O apie nuzmogejima tai ner zdziu, ir tai dar negalas - ar skaitet sio sestadienio Lietuvos ryto prieda - Rytai-Vakarai blink.gif ten apie "Baby P" - apie 1.5 m kudiki, kuri nukankino tevai doh.gif doh.gif verysad.gif siaubas ir medike nenustate kad pries mirti vaiko stuburas sulauzytas doh.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif kur eina tas musu pasaulis ir kas darosi su zmonemis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 23, 18:18)
Na kad nesileido gydytoja visai į kalbas, ten žmonių eilės. Bandžiau klausti, bet atsakymo nesulaukiau. Na ką gersiu toliau aspiriną.
Tiesa, dar rezultatus permečiau draugei medikei, tai ji nusinešė pas savo ligoninės labaratorijos vedėją, pažiūrėjo tyrimus irgi sako AFS nėra, bet kraujas per tirštas  g.gif  toks neturėtų būti   g.gif   g.gif
ką toliau daryt nežinau, apart aspirino gėrimo...

man rodos tau dabar kaip tik laikas apsiraminti - su aspirinu viskas aišku, gerti reikia, o toliau pastosi, tada nueisi pas savo ginę (nepamenu, ar minėjai ką ji žino apie AFS ar ne), nueisi pas R ar A šeštoj savaitėj, kai jau širdutė matysis ir pasakys tau ar leistis vaistukus, ar ne, gal dar tuo metu pasidarysi dar kartą tyrimėlius.

o gydytojai tai teisūs - diagnostinių kriterijų trūksta, nors kraujas per tirštas. tik kodėl jie taip abejingai žiūri į konkrečią situaciją, juk ne diagnozavimui, o gydymui jie dirba.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglynius @ 2008 11 23, 22:05)
Sveikutes - visoms stiprybes ir kad visdelto butu igyvendinta svajone  4u.gif
O apie nuzmogejima tai ner zdziu, ir tai dar negalas - ar skaitet sio sestadienio Lietuvos ryto prieda - Rytai-Vakarai  blink.gif  ten apie "Baby P" - apie 1.5 m kudiki, kuri nukankino tevai  doh.gif  doh.gif  verysad.gif  siaubas ir medike nenustate kad pries mirti vaiko stuburas sulauzytas  doh.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  kur eina tas musu pasaulis ir kas darosi su zmonemis  unsure.gif

kažkokius siaubus tu čia išskaitei... prisimenu prieš kiek laiko irgi rašė apie tėvus veganus, kurie savo kūdikį badu numarino... niu negaliu aš apie tai net skaityt, negaliu suvokti, kad tai iš viso gali būti verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 23 lapkričio 2008 - 21:42