QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 17:35)
Artemide tu teisi, nes kiek praėjau ir A., reumatologė, hematologė aiškina kad nereikia. Beliko tik pas R. nueiti. Įdomu ką tas dar pasakytų, gal bent gydymo schemą surašytų mano giniam. Bet iš tų tyrimų kur darė santariškėse iš keturių jau du teigiami AKA ir APC-R, tai vadinasi tikrai yra. Užkniso mane visi gydytojai juodai ir tai, kad pastoti galiu tik po IVF... pikta ir apima neviltis
O leidžiamiems vaistam dėl Afs (fraksiparinas ar kaip ten jis) reikia recepto, ar be recepto parduoda
O leidžiamiems vaistam dėl Afs (fraksiparinas ar kaip ten jis) reikia recepto, ar be recepto parduoda
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 14, 17:52)
matai, A irgi sake, kad gydymo nereikia, ir nukrypimai yra visai nedideli.
bet va dabar parase, kad ir ACPRas siek tiek nukrypes zemiau normos, tai idomu, kaip hematologe i tai paziures. manau ji teisi, kad paskyre daugiau tyrimu, tikekimes tai pades issiaiskinti daugiau.
o vien kardiolipinai teigiami būna ir su kitais susirgimais. va cia va raso:
http://en.wikipedia....ipin_antibodies
bet kas man istrigo, kad tie kardiolipinai, jei net ne AFS, susije su neaiskios priezasties savaiminiais persileidimais ir tai reiskia... timpt uz vadziu vel is pradziu ....
bet va dabar parase, kad ir ACPRas siek tiek nukrypes zemiau normos, tai idomu, kaip hematologe i tai paziures. manau ji teisi, kad paskyre daugiau tyrimu, tikekimes tai pades issiaiskinti daugiau.
o vien kardiolipinai teigiami būna ir su kitais susirgimais. va cia va raso:
http://en.wikipedia....ipin_antibodies
bet kas man istrigo, kad tie kardiolipinai, jei net ne AFS, susije su neaiskios priezasties savaiminiais persileidimais ir tai reiskia... timpt uz vadziu vel is pradziu ....
A. kaip supratau gydymo nepaskyrė dėl per mažo persileidimų skaičiaus. Nu tai ar čia neapsurdas Tai ką dabar reikia specialiai pastoti tam kad persileistum ir atitikutum statistinį rodiklį? O jūs geriau galvokit taip - kodėl kitoms su bavaik analogiškais tyrimais paskyrė gydymą, juk jokių papildomų tyrimų joms nedarė tik tuos pačius, kai kurioms, kurioms A. skyrė gydymą irgi kadriolipiniai antikūnai vos vos viršijo normas, tai bent aspiriną paskyrė. Aš jau perėjau visą šitą kelią, kai ir A. man aiškino kad Santariškių tyrimai netinkami ir kiti tikrai Lietuvoje žinomi medikai bandė įtikinti kad vaistų nereikia (irgi argumentavo kad tik vienas persileidimas buvo) , nu o man nesinorėjo antro persileidimo nors tu ką, kad pateisinčiau jų statistinius vidurkius Galvojau taip - aš ne laboratorinė žiurkė, pasiskaičiau kad čia SM kitoms merginoms su beveik analogiškais tyimais paskirtas gydymas ir pati pradėjau gydytis. Tik vėliau, kai jau pastojau apsilankiau pas R. kuris patvirtino mano gydymą, bet ir be jo būčiau tęsusi, nes man atrodė apsurdas pastoti vien tam kad persileisti ir jau tada atitikti tipišką AFS sindromo modelį o kardiolipinai tai net neabejoju,kas susiję ir su kitomis ligomis, bet tai nereiškia, kad jų įtakojimas kitoms ligoms sumažina jų reikšmę persileidimams. Tiesiog skaitau jūsų istorijas ir taip man iškyla vaizdas kai daugiau nei prieš metus beviltiškai jaučiausi keliaudama nuo gydytojo prie gydytojo, aplankiau 3 ginekologus (labai žinomus Lietuvoje), reumatologą ir rezultatas buvo nulinis. Dėl to ir nervinuosi dabar kai matau tas pačias pasikartojančias istorijas, praėjo metai, o Lietuvoje vis dar niekas nieko neraukia apie AFS