Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 15:00)
Sveikutes,

visai pasimečiau, kuot toliau tuo daugiau... Buvau šendien pas hematologę Sanatariškėse. Parodžiau KMUK darytus tyrimus, (santariskėse  dėl AFS tyrimų nespėjo nuo antradienio padaryti), tai gydytoja ir sako: jums tik vienas nukrypęs -antikūniai priš kardiolipidus - jums gydymas nereikalingas  g.gif  g.gif  nu dar prirašė krūva ten visokių kraujo tyrimų ir dabar vėl penktadienį reikia pasirodyti....

O pas kokia hematologe tu Santaruose buvai? Tai tu, kaip supratau, jos neklausysi del to, kad gydymo nereikia....O del aspirino nieko nesake....O tuos kitus kraujo tyrimus darysies?
As du menesiukus mazdaug planuoju pagert ir jau kitais metais bandyt tapti nestuke.gif ......nes, kaip matau niekas cia geriau nieko nepatars mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 14 lapkričio 2008 - 14:37
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 14, 15:27)
O pas kokia hematologe tu Santaruose buvai? Tai tu, kaip supratau, jos neklausysi del to, kad gydymo nereikia....O del aspirino nieko nesake....O tuos kitus kraujo tyrimus darysies?

aha įdomu ir preiš kiek laiko užsirašei, nes man tik vasario mėn vizitas rezervavosi, norėjau dėl ramybės nueit, tik kad dar tiek mėnesių laukt... doh.gif

guodžia bent tai, kad iš pasakojimo, bent aišku, kad hematologė žinojo kas tas AFS per daiktas. ir gerai, tyrimus paskyrė, gal tada patikslins, kaip ten iš tikro yra, nes tikrai vienas faktorius gali būti padidėjęs ir dėl kitų priežasčių, ir jei jas išsiaiškins, tai bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 14, 14:27)
As du menesiukus mazdaug planuoju pagert ir jau kitais metais bandyt tapti  nestuke.gif ......nes, kaip matau niekas cia geriau nieko nepatars mirksiukas.gif

Na dėl aspirino tai taip, manęs neklausė o aš ir nesakiau blush2.gif paskyrė daug tyrimų nes net penkis tas tubukes prileido. Pas mane vis limfocitų kažkaip procentaliai per daug tai, dar dėl to sakė pažiūrės. Pridaviau kraują, tai penktadienį važiuosiu atsakymo.
Reiks prisipažinti kad vartojus apiriną blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 14, 14:48)
aha įdomu ir preiš kiek laiko užsirašei, nes man tik vasario mėn vizitas rezervavosi, norėjau dėl ramybės nueit, tik kad dar tiek mėnesių laukt...   doh.gif

guodžia bent tai, kad iš pasakojimo, bent aišku, kad hematologė žinojo kas tas AFS per daiktas. ir gerai, tyrimus paskyrė, gal tada patikslins, kaip ten iš tikro yra, nes tikrai vienas faktorius gali būti padidėjęs ir dėl kitų priežasčių, ir jei jas išsiaiškins, tai bus  thumbup.gif

Dėl užsiregistravimo tai taip, mano pažįstama ( ji medike) susisiekė su gydytoja Pileckyte elektorniniu pastu, ir gydytoja atsake, kad ta ir ta diena galiu atvziuoti, turėti siuntimą. Tai va nuvažiavau, pasakiau sesutei kad suderinta, tada davė tokį lapuką, kad galiu registruotis registratūroje, kai užregistravo ir užvedė kortelę, atnešiau jau kortelę sesutei ir laukiau kol pakvies, paskui pasiuntė kraujo tyrimams. Tai tokia istorija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 14 lapkričio 2008 - 15:03
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 16:01)
Na dėl aspirino tai taip, manęs neklausė o aš ir nesakiau  blush2.gif paskyrė daug tyrimų nes net penkis tas tubukes prileido. Pas mane vis limfocitų kažkaip procentaliai per daug tai, dar dėl to sakė pažiūrės. Pridaviau kraują, tai penktadienį važiuosiu atsakymo.
Reiks prisipažinti kad vartojus apiriną  blush2.gif
Papildyta:
Dėl užsiregistravimo tai taip, mano pažįstama (  ji medike) susisiekė su gydytoja Pileckyte elektorniniu pastu, ir gydytoja atsake, kad ta ir ta diena galiu atvziuoti, turėti siuntimą. Tai va nuvažiavau, pasakiau sesutei kad suderinta, tada davė tokį lapuką, kad galiu registruotis registratūroje, kai užregistravo ir užvedė kortelę, atnešiau jau kortelę sesutei ir laukiau kol pakvies, paskui pasiuntė kraujo tyrimams. Tai tokia istorija

tai viskas aišku... matyt reiks laukti. dar paklausiu savo šeimos gydytojos, ką ji mano, ar man verta pas hematologę eit, anksčiau lyg norėjo siųsti, kažkaip ramybės vardan nepatingėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 16:01)
Na dėl aspirino tai taip, manęs neklausė o aš ir nesakiau  blush2.gif paskyrė daug tyrimų nes net penkis tas tubukes prileido. Pas mane vis limfocitų kažkaip procentaliai per daug tai, dar dėl to sakė pažiūrės. Pridaviau kraują, tai penktadienį važiuosiu atsakymo.
Reiks prisipažinti kad vartojus apiriną  blush2.gif
Papildyta:
Dėl užsiregistravimo tai taip, mano pažįstama (  ji medike) susisiekė su gydytoja Pileckyte elektorniniu pastu, ir gydytoja atsake, kad ta ir ta diena galiu atvziuoti, turėti siuntimą.

Tai tau butinai reikejo pasiklausineti daugiau ir del aspirino, tuo labiau, kad per pazistamus eini, turi galimybe viska greiciau issiaiskinti. Nes taip tai, nesamone laukti bendra tvarka iki vasario men. ir dar neaisku ka pasakys.... g.gif
Tai lauksim is taves vel ziniu....
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 11 14, 15:19)
Vaje,kaip idomiai,tai gal tikrai padaro tyr.del kraujo grupes kai ima is paduko genetiniams tyrimams  g.gif

Kortelej tai nera irasyta,esu ja visa isziurejus  g.gif

taip, mums irgi nustatė grupę kai ėmė iš paduko ligoninėj, bet aš prasta mamytė, neprisimenu vaiko grupės , atrodo akip ir mano blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 14, 14:29)
Aciu, Karvute 4u.gif Tu jau cia mums beveik kaip seimos doctor.gif

biggrin.gif oj dekui, tikrai nepretenduoju blush2.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2008 11 14, 14:46)
Manau,kad neturi,mano pliusas.
O vaikams is pirsto ima?Negi jau ir maziukui spejot padaryt tyrimuka?As savo vaiko nezinau,musu su vyru trecia plius,idomu kokia vaiko. g.gif

ima is virksteles, jeigu neatitinka su motinos krauju, tuomet ima is venos arba kulniuko. vaiko pirstukai dar permazi, kad juos badytu... wub.gif

QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 15:00)
Sveikutes,

visai pasimečiau, kuot toliau tuo daugiau... Buvau šendien pas hematologę Sanatariškėse. Parodžiau KMUK darytus tyrimus, (santariskėse  dėl AFS tyrimų nespėjo nuo antradienio padaryti), tai gydytoja ir sako: jums tik vienas nukrypęs -antikūniai priš kardiolipidus - jums gydymas nereikalingas  g.gif  g.gif  nu dar prirašė krūva ten visokių kraujo tyrimų ir dabar vėl penktadienį reikia pasirodyti....
Aspiriną geriu pusę mėnesio. Tai kaip suprantu prieš pastojant reikia gerti 2-3 mėn ir nėštumo metu, o po gimdymo jau nereikia? ar kaip čia išeina
Na aš natūraliai šansų pastoti turiu lygiai 0 (nebent daktarai klystų ir būtų stebuklas), tai man dabar prieš IVF reiktų kokius 2 mėn pagerti, ar ne taip  g.gif

na ak as sakiau? kol tai nepaliecia asmeniskai, niekam nesauna i galva, kad gydymas aspirinu tikrai reikalingas...
as kai gavau savo tyrima, pagalvojau, kad girta laborante padare ir nemaniau jo gerti, bet gydytoja buvo daug rimtesne. anamnezeje 2 nesivystantys, o sitas labai tiktu i diagnoze. sakyciau jos deka turiu vaikeli. tik dabar susimazciau... g.gif

QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 15:13)
Na gausis pas mane du mėnesiuikai , nes gruodžio pabaigoj galvojam pradėti IVF. O gal įvyks Kalėdų stebuklas ir nereiks IVF  ::  būtų super kalėdoms tokia dovana  newyear.gif
Ir galvos skausmai pradėjus gerti aspiriną beveik dingo, o tai nuolat vargindavo  ::

sveikinu, as tik pastebejau, kad mano mmm pasidare normalios be kresuliu, deja galva skaudedavo, kaip ir anksciau...
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 11 14, 16:30)

ima is virksteles, jeigu neatitinka su motinos krauju, tuomet ima is venos arba kulniuko. vaiko pirstukai dar permazi, kad juos badytu...  wub.gif

blink.gif Na,kad tikrai neime,nebuvo kam ten imti,nukirpo virkstele,padave kudiki ir tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 11 14, 15:11)
Tai tau butinai reikejo pasiklausineti daugiau ir del aspirino, tuo labiau, kad per pazistamus eini, turi galimybe viska greiciau issiaiskinti. Nes taip tai, nesamone laukti bendra tvarka iki vasario men. ir dar neaisku ka pasakys.... g.gif
Tai lauksim is taves  vel ziniu....

Kokie ten pažystami, mano draugė tik kad medikė, o su gydytoja visiškai nepažystama. Sekančio vizito metu būtinai paklausinėsiu ką man toliau daryti ir kaip elgtis kai pastosiu. Va sužinojau AFS atsakymus iš santarisškių, kur buvau kraują pridavusi antradienį. Tai AKA ir vėl teigimas, tiesa sakė nalabai daug viršija normą (gal jau aspirinas turputį pakoregavo) antikūniai prieš beta2glikoproteina - neigiamas (kaip ir anksčiau); LA1 (s) 36.0 ( normoje), o APC-R (s) 117,2 (norma >120, tai kaip suprantu irgi nedaug nukrypę). Palauksim dar kitų rezultatų, bus už savaitės.
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2008 11 14, 15:30)

sveikinu, as tik pastebejau, kad mano mmm pasidare normalios be kresuliu, deja galva skaudedavo, kaip ir anksciau...

Na gal per anksti pasidžiaugiau, bet šendien vėl biškį maudžia, tikiuosi gerit praeis smile.gif

O man tai mmm visą laiką būdavo su krešuliais ir skausmais, be vaistų neapsieidavau, ir tik va po abrazijos, jau trečios mmm be krešulių ir lengvesnės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 11 14, 14:00)
Sveikutes,

visai pasimečiau, kuot toliau tuo daugiau... Buvau šendien pas hematologę Sanatariškėse. Parodžiau KMUK darytus tyrimus, (santariskėse  dėl AFS tyrimų nespėjo nuo antradienio padaryti), tai gydytoja ir sako: jums tik vienas nukrypęs -antikūniai priš kardiolipidus - jums gydymas nereikalingas  g.gif  g.gif 

Nu aš tai kiekvieną kartą susinervinu paskaičiusi apie tokį gydytojų neišprusimą - jiems ką reikia specialiai prieš einant visą literatūrą apie AFS gydymą atspausdinti ir nusnešti kad pasiskaitytų. Tikiuosi nekreipsi dėmesio į tokius paistalus, pas mane irgi tik šis rodiklis buvo teigiamas ir visi pas ką kreipiausi, išskyrus R., sakė tą patį - a\kad gydymo nereikia. Ir žinokit visos, jei atsakymas teigiamas gydymo tikrai reikia, o jei koks medikas nusišnekėjo,tai bėkit greičiau nuo jo neatsisukdamos. Negaliu kokia aš pikta ant tų medikų doh.gif Čia stengiesi, ieškai informacijos, nori susilaukti vaikelio, o ji nesugeba net informacijos pasiskaityti, užsienyje kaip supratau tokių problemų nebūna, ten AFS nėra toks mistinis dalykas kaip pas mus doh.gif

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 11 14, 14:48)
guodžia bent tai, kad iš pasakojimo, bent aišku, kad hematologė žinojo kas tas AFS per daiktas. ir gerai, tyrimus paskyrė, gal tada patikslins, kaip ten iš tikro yra, nes tikrai vienas faktorius gali būti padidėjęs ir dėl kitų priežasčių, ir jei jas išsiaiškins, tai bus  thumbup.gif

Nu radai kuo guostis, aš irgi viena ausim galiu būti kažką girdėjusi, bet jei paisto tokias nesąmones, tai mažiau klausyti tokių medikų reikia. Jūs tikriausiai dar ne per daugiausiai su medikais susidūrę,kad toks didelis pasitikėjimas jais yra doh.gif Nu kokios gi gali būti kitos priežastys - arba AFS yra arba ne, taigi visur aiškiai rašo, ir gydymas aiškus, dėl antikardiolipinių antikūnų, tai tikrai nereikia sukti galvos - gydymas: aspirinas plius leidžiami vaistai. Ir viskas. Ir neklausykit kas bandys jums sakyti kitaip. Durni tie medikai kaip nežinau kas, nu toks vaizdas kad rimtai pas juos einant reikia literatūros nusinešti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 14 lapkričio 2008 - 17:22
QUOTE(Artemidė @ 2008 11 14, 17:21)
Nu aš tai kiekvieną kartą susinervinu paskaičiusi apie tokį gydytojų neišprusimą - jiems ką reikia specialiai prieš einant visą literatūrą apie AFS gydymą atspausdinti ir nusnešti kad pasiskaitytų. Tikiuosi nekreipsi dėmesio į tokius paistalus, pas mane irgi tik šis rodiklis buvo teigiamas ir visi pas ką kreipiausi, išskyrus R., sakė tą patį - a\kad gydymo nereikia. Ir žinokit visos, jei atsakymas teigiamas gydymo tikrai reikia, o jei koks medikas nusišnekėjo,tai bėkit greičiau nuo jo neatsisukdamos. Negaliu kokia aš pikta ant tų medikų  doh.gif  Čia stengiesi, ieškai informacijos, nori susilaukti vaikelio, o ji nesugeba net informacijos pasiskaityti, užsienyje kaip supratau tokių problemų nebūna, ten AFS nėra toks mistinis dalykas kaip pas mus  doh.gif
Nu radai kuo guostis, aš irgi viena ausim galiu būti kažką girdėjusi, bet jei paisto tokias nesąmones, tai mažiau klausyti tokių medikų reikia. Jūs tikriausiai dar ne per daugiausiai su medikais susidūrę,kad toks didelis pasitikėjimas jais yra  doh.gif  Nu kokios gi gali būti kitos priežastys - arba AFS yra arba ne, taigi visur aiškiai rašo, ir gydymas aiškus, dėl antikardiolipinių antikūnų, tai tikrai nereikia sukti galvos - gydymas: aspirinas plius leidžiami vaistai. Ir viskas. Ir neklausykit kas bandys jums sakyti kitaip. Durni tie medikai kaip nežinau kas, nu toks vaizdas kad rimtai pas juos einant reikia literatūros nusinešti  doh.gif

Artemide tu teisi, nes kiek praėjau ir A., reumatologė, hematologė aiškina kad nereikia. Beliko tik pas R. nueiti. Įdomu ką tas dar pasakytų, gal bent gydymo schemą surašytų mano giniam. Bet iš tų tyrimų kur darė santariškėse iš keturių jau du teigiami AKA ir APC-R, tai vadinasi tikrai yra. Užkniso mane visi gydytojai juodai ir tai, kad pastoti galiu tik po IVF... pikta ir apima neviltis mad.gif bash.gif

O leidžiamiems vaistam dėl Afs (fraksiparinas ar kaip ten jis) reikia recepto, ar be recepto parduoda
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 11 14, 18:21)
Nu aš tai kiekvieną kartą susinervinu paskaičiusi apie tokį gydytojų neišprusimą - jiems ką reikia specialiai prieš einant visą literatūrą apie AFS gydymą atspausdinti ir nusnešti kad pasiskaitytų. Tikiuosi nekreipsi dėmesio į tokius paistalus, pas mane irgi tik šis rodiklis buvo teigiamas ir visi pas ką kreipiausi, išskyrus R., sakė tą patį - a\kad gydymo nereikia. Ir žinokit visos, jei atsakymas teigiamas gydymo tikrai reikia, o jei koks medikas nusišnekėjo,tai bėkit greičiau nuo jo neatsisukdamos. Negaliu kokia aš pikta ant tų medikų  doh.gif  Čia stengiesi, ieškai informacijos, nori susilaukti vaikelio, o ji nesugeba net informacijos pasiskaityti, užsienyje kaip supratau tokių problemų nebūna, ten AFS nėra toks mistinis dalykas kaip pas mus  doh.gif
Nu radai kuo guostis, aš irgi viena ausim galiu būti kažką girdėjusi, bet jei paisto tokias nesąmones, tai mažiau klausyti tokių medikų reikia. Jūs tikriausiai dar ne per daugiausiai su medikais susidūrę,kad toks didelis pasitikėjimas jais yra  doh.gif  Nu kokios gi gali būti kitos priežastys - arba AFS yra arba ne, taigi visur aiškiai rašo, ir gydymas aiškus, dėl antikardiolipinių antikūnų, tai tikrai nereikia sukti galvos - gydymas: aspirinas plius leidžiami vaistai. Ir viskas. Ir neklausykit kas bandys jums sakyti kitaip. Durni tie medikai kaip nežinau kas, nu toks vaizdas kad rimtai pas juos einant reikia literatūros nusinešti  doh.gif

matai, A irgi sake, kad gydymo nereikia, ir nukrypimai yra visai nedideli.
bet va dabar parase, kad ir ACPRas siek tiek nukrypes zemiau normos, tai idomu, kaip hematologe i tai paziures. manau ji teisi, kad paskyre daugiau tyrimu, tikekimes tai pades issiaiskinti daugiau.
o vien kardiolipinai teigiami būna ir su kitais susirgimais. va cia va raso:

http://en.wikipedia....ipin_antibodies

bet kas man istrigo, kad tie kardiolipinai, jei net ne AFS, susije su neaiskios priezasties savaiminiais persileidimais ir tai reiskia... timpt uz vadziu vel is pradziu ....
Atsakyti