Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(VaidaI @ 2008 10 03, 16:58)
O tai nieko padaryti neimanoma? čia ne tas pats kaip AFS? skystinti kraują?

Aš tai rankų nenuleidžiu, nes nežinau kas žudo mano vaikus, ar CMV ar dar kas...ar kada dar pavyks, ar ne, bet eisiu, ieškosiu, bandysiu, kol ištversiu....

Laikykis

CMV, ureaplazma, skidliaukes tyrimai (butinai), toksoplazma g.gif visa tai geriausia daryti AIDS centre (manau kaune irgi daro), mokesi minimaliausiai, santariskese dvigubai permokesi uz juos, dar ir konsultacija gausi is infektologo arba ginekologo. jeigu jau dareisi CMV ir turi IgG teigiama - tai gerai, jau turi imuniteta siam virusui, o jeigu IgM teigiama, tai galejo itakoti nelaime. g.gif
Atsakyti
Karvute, IGM pas mane jau 1,5 metų teigiamas..ir nieko nepadaro....
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 03, 20:58)
Karvute, IGM pas mane jau 1,5 metų teigiamas..ir nieko nepadaro....

o infektologas ka sako?
jeigu titras mazeja, tai gerai, IgG turi augti, IgM mazeti g.gif
nu blin, pirma kart girdziu... reikia laukti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 10 03, 20:29)
o infektologas ka sako?
jeigu titras mazeja, tai gerai, IgG turi augti, IgM mazeti g.gif 
nu blin, pirma kart girdziu... reikia laukti.  4u.gif

Karvute, kas įdomiausia IGM stovi toks pats, o IGG neauga.
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 04, 09:56)

na mano durna galva, viskas gerai. svarbu: tai nera "nauja" infekcija ir imuniniai stormai su antikunais jau stabilizavosi. kol susibalansuos tie antikunai gali praeiti dar pora metu. buna tokiu chroniku. (mano draugei su toxo 5 metai stormai buvo, tik dabar nurimo, per ta laika 2 vaikus pasigimde)
dar variantas, pakartoti tuos tyrimus :1. toje pacioje laboratorijoje, ir 2. kitoje. paziureti su kita metodika. aisku kainuos, pinigai, bet... daroma AIDS, Infekcineje, Santariskese (brangiausiai). kiti centrai tik persiuntineja i kitas laboratorijas. bet tai jau exeprimentas, ne daugiau. g.gif labiau mokslinis interesas
pasikalbejus su infektologu, manau gautum "zalia sviesa" planavimui.
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 04, 09:56)

Sveikute,labai užjaučiu dėl netekčių console.gif laikykis mergyt.Kažkaip nesuprantu,kad tau neskiria gydymo dėl to CMV.Galiu tik pasakyt iš savo patirties,kad man tas pats buvo tik su toksoplazmoze,buvo teigiami ir IgG ir IgM,tai taip praėjo du metai,jokio gydymo (veiksmas vyko Klaipėdoje),tai gerai,kad reikėjo pas genetikę nuvykti į KMUK dėl tyrimukų,tai netikėtai prasitarus apie toksoplazmozę,mane tuoj pat nusiuntė pas infektologę,iškarto paskyrė gydymą,po visko dar pakartotini tyrimukai ir viskas susitvarkė,IgG padidėjo,o IgM sumažėjo,nors prieš tai vis laikėsi tie patys skaičiai.Beje buvau pas infektologę Matuzevičienę,super gydytoja,ji tik nesuprato,kodėl kelis metus niekas gydymo neskyrė g.gif .Na gal pravers tai ką parašiau,gal verta nueiti pas kitą infektologą
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 03, 07:45)
Sveikutės,

O kada po paskutinio nesivystančio galima darytis tyrimus dėl AFS, girdėjau, kad tik po 3 mėn. po paskutinio praradimo, ar tai tiesa? nes vakar jau trečią lelių praradau...

Aš dariausi iš karto, o paskui pakartojau po šešių savaičių - abu buvo teigiami, antras gal net dar daugiau, taip kad tiek laukti tikrai nereikia

QUOTE(VaidaI @ 2008 10 04, 08:56)

Pas kokį infektologą buvai? Geriausia infektologė Lietuvoje - Marcinkutė, man buvo panaši situacija, kaip tau, tik ne su CMV, o su toksoplazmoze, po nesivystančio rado toksoplazmozę, tyrimus kartojau du kartus skirtingose laboratorijose (vieną Biomedicinos tyrimų centre, kitą "Baltijos Amerikos centre", kiek žinau, jie siučia į "Aids" centro laboratoriją), o kai nurėjau pas Marcinkutę, ji pasakė, kad čia blogi tyrimai ir pagal kitus požymius man negali būti toksoplazmozės ir tyrimus liepė darytis tik Santariškių klinikoje, nes kitos laboratorijos juos daro netikslius. Tai va - pasidariau Santariškėse ir pasirodė,kad mano tik IgG teigiamas, o IgM neigiamas, nors kitose laboratorijose rodė ir IgM teigiamą. Žodžiu, nenuleisk rankų ir apsilankyk pas Marcinkutę, nes kaip aiškino ir mano tuometinė ginekologė - ji vienintelė Lietuvoje tikrai nusimano apie infekcines ligas.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 10 04, 09:38)
na mano durna galva, viskas gerai. svarbu: tai nera "nauja" infekcija ir imuniniai stormai su antikunais jau stabilizavosi. kol susibalansuos tie antikunai gali praeiti dar pora metu. buna tokiu chroniku. (mano draugei su toxo 5 metai stormai buvo, tik dabar nurimo, per ta laika 2 vaikus pasigimde)
dar variantas, pakartoti tuos tyrimus :1. toje pacioje laboratorijoje, ir 2. kitoje. paziureti su kita metodika. aisku kainuos, pinigai, bet... daroma AIDS, Infekcineje, Santariskese (brangiausiai). kiti centrai tik persiuntineja i kitas laboratorijas. bet tai jau exeprimentas, ne daugiau.  g.gif labiau mokslinis interesas
pasikalbejus su infektologu, manau gautum "zalia sviesa" planavimui.

Nu aš kaip ir gavau tą šviesą planavimui, bet po to ir vėl praradimas, t.y. prieš tris dienas nesivystantis vėl.
Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2008 10 04, 10:25)
Aš dariausi iš karto, o paskui pakartojau po šešių savaičių - abu buvo teigiami, antras gal net dar daugiau, taip kad tiek laukti tikrai nereikia
Pas kokį infektologą buvai? Geriausia infektologė Lietuvoje - Marcinkutė, man buvo panaši situacija, kaip tau, tik ne su CMV, o su toksoplazmoze, po nesivystančio rado toksoplazmozę, tyrimus kartojau du kartus skirtingose laboratorijose (vieną Biomedicinos tyrimų centre, kitą "Baltijos Amerikos centre", kiek žinau, jie siučia į "Aids" centro laboratoriją), o kai nurėjau pas Marcinkutę, ji pasakė, kad čia blogi tyrimai ir pagal kitus požymius man negali būti toksoplazmozės ir tyrimus liepė darytis tik Santariškių klinikoje, nes kitos laboratorijos juos daro netikslius. Tai va - pasidariau Santariškėse ir pasirodė,kad mano tik IgG teigiamas, o IgM neigiamas, nors kitose laboratorijose rodė ir IgM teigiamą. Žodžiu, nenuleisk rankų ir apsilankyk pas Marcinkutę, nes kaip aiškino ir mano tuometinė ginekologė - ji vienintelė Lietuvoje tikrai nusimano apie infekcines ligas.

Lankiausi ir Kauno infekcinėje ir KMUK pas infektologą, bet ir ten ir ten jau 1,5 m. IGM teigiamas, tik KMUK padarė DNR grandininę ir ten nerado, bet IGM vistiek rodo...tada jie davė viltį planuoti, pastojau ir vėl praradau, todėl nebežinau nuo ko tai... Ačiū, kad padedat rasti vilčių....
Atsakyti
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 04, 10:40)
Nu aš kaip ir gavau tą šviesą planavimui, bet po to ir vėl praradimas, t.y. prieš tris dienas nesivystantis vėl.
Papildyta:
Lankiausi ir Kauno infekcinėje ir KMUK pas infektologą, bet ir ten ir ten jau 1,5 m. IGM teigiamas, tik KMUK padarė DNR grandininę ir ten nerado, bet IGM vistiek rodo...tada jie davė viltį planuoti, pastojau ir vėl praradau, todėl nebežinau nuo ko tai... Ačiū, kad padedat rasti vilčių....

Nu pabandyk nuvažiuoti iki Santariškių, pasidarysi ir AFS ir CMV pakartosi, na pinigėlių truputėlį paliksi, bet man labai įtartinai tas tavo IgM teigiamas toks atrodo, man gi irgi darė,atrodė rimčiausios laboratorijos tyrimus, netgi pats AIDS centras, bet visos grybavo, man tada Marcinkutė kažkaip ten aiškino,kad jos visai kitaip daro tuos tyrimus, nes santariškių ir dydžiai ir normos visai kiti negu visų kitų laboratorijų, bet jie yra tiksliausi. Aš tavo vietoje dar pabandyčiau pakaroti tyrimus Santariškėse. O čia SM irgi visos mergaitės iš savo patirties rašo,kad vienintelė tikrai gera infoktologė Lietuvoje - Marcinkutė, tavo vietoje tikrai pas ją apsilankyčiau, jei visgi vėl CMV bus teigiamas, tai kas kad jau lankeisi pas kitus infektologus, Marcinkutė tikrai padeda toms, kurioms jau kiti infektologai padėti nebegali, pasiskaityk ir čia SM, tikrai ne aš viena taip sakau, daug mergaičių tik pas ją papuolę išspredė visas savo bėdas, nors prieš tai per eilę gydytojų buvo perėję.
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 10 04, 09:44)
Sveikute,labai užjaučiu dėl netekčių  console.gif laikykis mergyt.Kažkaip nesuprantu,kad tau neskiria gydymo dėl to CMV.Galiu tik pasakyt iš savo patirties,kad man tas pats buvo tik su toksoplazmoze,buvo teigiami ir IgG ir IgM,tai taip praėjo du metai,jokio gydymo (veiksmas vyko Klaipėdoje),tai gerai,kad reikėjo pas genetikę nuvykti į KMUK dėl tyrimukų,tai netikėtai prasitarus apie toksoplazmozę,mane tuoj pat nusiuntė pas infektologę,iškarto paskyrė gydymą,po visko dar pakartotini tyrimukai ir viskas susitvarkė,IgG padidėjo,o IgM sumažėjo,nors prieš tai vis laikėsi tie patys skaičiai.Beje buvau pas infektologę Matuzevičienę,super gydytoja,ji tik nesuprato,kodėl kelis metus niekas gydymo neskyrė  g.gif .Na gal pravers tai ką parašiau,gal verta nueiti pas kitą infektologą

KMUK gyd. nesisikundziu,ji vienintele padare DNR ir davė viltį pastoti, bet...o gydymo nėra, o jeigu ir yra keli vaistai , labai bjaurūs, tai sakė, jie tik trumpalaikiškai nuslopins, bet negydys.

Bet bandysiu ieškoti dar AFS, gal ten yra bėdų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaidaI: 04 spalio 2008 - 11:51
QUOTE(VaidaI @ 2008 10 03, 16:58)
O tai nieko padaryti neimanoma? čia ne tas pats kaip AFS? skystinti kraują?

Aš tai rankų nenuleidžiu, nes nežinau kas žudo mano vaikus, ar CMV ar dar kas...ar kada dar pavyks, ar ne, bet eisiu, ieškosiu, bandysiu, kol ištversiu....

Net nežinau koks skirtumas tarp trombofilijos ir AFS. g.gif Deja, abi ligos turi tą patį tragišką bendrumą - sukelia persileidimus... verysad.gif Man nėštumas būtų kaip liga, ginekologė prigasdino, sakė, kad net širdies infarktas mane galėtų ištikti. blink.gif Sako, pagalvokit ar verta rizikuoti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sella @ 2008 10 04, 16:13)
Net nežinau koks skirtumas tarp trombofilijos ir AFS. g.gif  Deja, abi ligos turi tą patį tragišką bendrumą - sukelia persileidimus... verysad.gif  Man nėštumas būtų kaip liga, ginekologė prigasdino, sakė, kad net širdies infarktas mane galėtų ištikti. blink.gif  Sako, pagalvokit ar verta rizikuoti... verysad.gif

trombofilija - vadinamos visos ligos, kurios sąlygoja trombų susidarymą. AFS vienas iš jų, neaišku, kuri liga tau. o ar žinai, kokie tyrimai tai parodė, buvo teigiami?
aš matau, tave gydytojai prigąsdino labai, juk visiems yra tokia rizika, tik sergantiems trombofilijomis - didesnė. beje, jei tai būtų AFs, aš skaičiau, kad didesnė rizika venų trombozei, o tokie kaip infarktas ištinka dėl arterijų trompozės, ir nėra įrodyta, kad AFS tai įtakotų.
tu minėjai, tavo močiutė mirė dėl trombo, bet ji gi vaikų susilaukė?
beje, pagal rekomenduotus tyrimus, tau gal dabar daugiau dėl skydliaukės yra kokių problemyčių, o skydliaukė žinau tikrai džnai trukdo pastoti. o kai tik susitvarko (vaistukus gi geri), po to sėkmingai pastojama.

na ir italijos gydytojai, gal ir gydo, bet prigąsdina.... gal nesuvokė, kaip tau svarbu susilaukti vaikų? ....

pasitaisysiu - nebent tau vilkligė, kuri tikrai gali sukelti labai daugelio organų pažeidimus, bet ir tai labai individualiai progresuoja; ši irgi yra autoimuninė liga, dėl kurios gali atsirasti AFS, bet tada tau gal gydytoja nebūtų pavadinus to trombofilija, nes su ja nebūtinai būna AFS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 04 spalio 2008 - 18:16