turiu pilna trilitrini aroniju uogu ir neisivaizduoju ka su jom daryt kad butu skanu man jos kazkokio keisto skonio gal galima jas su kuo nors maisyt verdant uogiene? zinau kad galima daryti sirupa, bet neturiu vysniu lapu (apskritai jokiu lapu neturiu ) padekit jei galit
QUOTE(indria @ 2008 08 20, 16:23)
turiu pilna trilitrini aroniju uogu ir neisivaizduoju ka su jom daryt kad butu skanu man jos kazkokio keisto skonio gal galima jas su kuo nors maisyt verdant uogiene? zinau kad galima daryti sirupa, bet neturiu vysniu lapu (apskritai jokiu lapu neturiu ) padekit jei galit
nebent deti i kompotus obuoliu,ir kaukazo slyvaiciu,del spalvos,arba ta vysniu lapu sirupa esu darius tai visai skanu
o su kuonors sumaisius kaip uogienes virt? tik va su kuo?
bet ten nebent kelios uogos , nes kitaip uogienė bus sprangi( tokia sausa)
Kad ir aroniju tai kiek zinau sirupas skanus buna.Na o siaip jas galima deti i marinuojamus agurkus,i kompotus.
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 20:31)
ta vysniu lapu sirupa esu darius tai visai skanu
O kaip jis daromas? gal galima isduot paslapti
QUOTE(beni @ 2008 09 03, 17:31)
O kaip jis daromas? gal galima isduot paslapti
Mes aronijas taip pat sunkiam per garpuodį. Pirmiausia nuplautas uogas dedu į paprastą puodą, pilu truputį vanden, pašutinu, nes jos yra sausoka uoga. Tada masę - į garpuodį. Sultis išgarintas kaitinu iki virimo, dedu cukraus nemažai, kad gautusi kaip sirupas. Supilstau į mažesnius stiklainiukus, paskui naudoju visur, kur tik reikia gražios ryškiai raudonos spalvos.
Galima pašutintas uogas ir rankomis išsunkti, labai gerai bėga sultys, kol neturėjau garpuodžio, taip ir darydavau...
Turiu tokį seeeeną senučiuką išbandytą receptą
1l vandens
100 uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus
Į vandenį sudedi uogas, lapus ir verdi 5-10min. Nusunkti. Į viralą sudėti cukrų ir dar virti apie 30min, dėti citrinų rūgšties pagal skonį.
Kiek pamenu, naudodavom gaminant gaivą. Dabar jau nebedarom Išmandrėjom, visko parduotuvės pilnos
Jei kam iškils toks klausimas, tai iš karto atsakau: TAIP, uogas ir lapus skaičiuodavom Na toks jau receptas
1l vandens
100 uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus
Į vandenį sudedi uogas, lapus ir verdi 5-10min. Nusunkti. Į viralą sudėti cukrų ir dar virti apie 30min, dėti citrinų rūgšties pagal skonį.
Kiek pamenu, naudodavom gaminant gaivą. Dabar jau nebedarom Išmandrėjom, visko parduotuvės pilnos
Jei kam iškils toks klausimas, tai iš karto atsakau: TAIP, uogas ir lapus skaičiuodavom Na toks jau receptas
siemet aroniju uzderejo,reiktu sirupo padaryti
As ne i tema,bet vakar girdejau kaip viena moteris ,aroniju megeja skundesi,kad kraujo spaudima musa,nepersivalgykite
Aronijos gerai sergantiems mažakraujyste,mažina kraujo spaudimą,bet vyresnio amžiaus žmonės turi turėti omeny,kad aronijos didina kraujo krešamumą. Skanaus
Aronijos gerai sergantiems mažakraujyste,mažina kraujo spaudimą,bet vyresnio amžiaus žmonės turi turėti omeny,kad aronijos didina kraujo krešamumą. Skanaus
Aroniju krumas dar tik deret pas mus eme,tai idejau uogu i obuoliu kompota kuri dariau ziemai.Tai spalva isejo tokia grazi...