Įkraunama...
Įkraunama...

Aronijos

turiu pilna trilitrini aroniju uogu ir neisivaizduoju ka su jom daryt kad butu skanu doh.gif man jos kazkokio keisto skonio g.gif gal galima jas su kuo nors maisyt verdant uogiene? zinau kad galima daryti sirupa, bet neturiu vysniu lapu (apskritai jokiu lapu neturiu doh.gif ) padekit jei galit unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 08 20, 16:23)
turiu pilna trilitrini aroniju uogu ir neisivaizduoju ka su jom daryt kad butu skanu doh.gif  man jos kazkokio keisto skonio g.gif  gal galima jas su kuo nors maisyt verdant uogiene? zinau kad galima daryti sirupa, bet neturiu vysniu lapu (apskritai jokiu lapu neturiu doh.gif ) padekit jei galit unsure.gif  4u.gif

nebent deti i kompotus obuoliu,ir kaukazo slyvaiciu,del spalvos,arba ta vysniu lapu sirupa esu darius tai visai skanu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 20 rugpjūčio 2008 - 19:31
o su kuonors sumaisius kaip uogienes virt? tik va su kuo? doh.gif
Atsakyti
bet ten nebent kelios uogos , nes kitaip uogienė bus sprangi( tokia sausa)
Atsakyti
Kad ir aroniju tai kiek zinau sirupas skanus buna.Na o siaip jas galima deti i marinuojamus agurkus,i kompotus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 20:31)
ta vysniu lapu sirupa esu darius tai visai skanu

O kaip jis daromas? gal galima isduot paslapti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(beni @ 2008 09 03, 17:31)
O kaip jis daromas? gal galima isduot paslapti ax.gif




Mes aronijas taip pat sunkiam per garpuodį. Pirmiausia nuplautas uogas dedu į paprastą puodą, pilu truputį vanden, pašutinu, nes jos yra sausoka uoga. Tada masę - į garpuodį. Sultis išgarintas kaitinu iki virimo, dedu cukraus nemažai, kad gautusi kaip sirupas. Supilstau į mažesnius stiklainiukus, paskui naudoju visur, kur tik reikia gražios ryškiai raudonos spalvos.
Galima pašutintas uogas ir rankomis išsunkti, labai gerai bėga sultys, kol neturėjau garpuodžio, taip ir darydavau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 05 rugsėjo 2008 - 10:41
Turiu tokį seeeeną senučiuką išbandytą receptą biggrin.gif

1l vandens
100 uogų
100 vyšnių lapų
1kg cukraus

Į vandenį sudedi uogas, lapus ir verdi 5-10min. Nusunkti. Į viralą sudėti cukrų ir dar virti apie 30min, dėti citrinų rūgšties pagal skonį.

Kiek pamenu, naudodavom gaminant gaivą. Dabar jau nebedarom irnesakyk.gif Išmandrėjom, visko parduotuvės pilnos cool.gif
Jei kam iškils toks klausimas, tai iš karto atsakau: TAIP, uogas ir lapus skaičiuodavom lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na toks jau receptas rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
siemet aroniju uzderejo,reiktu sirupo padaryti ax.gif
Atsakyti
As ne i tema,bet vakar girdejau kaip viena moteris ,aroniju megeja skundesi,kad kraujo spaudima musa,nepersivalgykite ax.gif
Aronijos gerai sergantiems mažakraujyste,mažina kraujo spaudimą,bet vyresnio amžiaus žmonės turi turėti omeny,kad aronijos didina kraujo krešamumą. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 09 03, 12:29)
As ne i tema,bet vakar girdejau kaip viena moteris ,aroniju megeja skundesi,kad kraujo spaudima musa,nepersivalgykite ax.gif 


Aronijų megėja, pasak Dakoros, visiškai teisi, šias uogas ar jų sirupus reikia vartoti labai saikingai.
Atsakyti
Aroniju krumas dar tik deret pas mus eme,tai idejau uogu i obuoliu kompota kuri dariau ziemai.Tai spalva isejo tokia grazi... bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti