Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(godiuka @ 2009 01 02, 12:24)
AKUSERE LAIMUTE .DEL EPIDURO TAI MAN VISISKAI NESKAUDEJO TIK PO GIMDYMO NUGARA SKAUDA.AS PER NESTUMA PRIAUGAU 13 KG TAI GIMDZIAU NORMALIAI.

Beje,kai laukeisi mergytes ir kai berniuko,buvo koks nors skirtumas? 4u.gif Drauge sake jai labai skaudejo,kai epidura dare g.gif Ir sake reke,kai vandenis jai nuleidinejo daktarai blush2.gif
Atsakyti
man nenuleidinejo vandenu. kai dare epidura, neskaudejo visai. saremiu skausmus epiduras nueme thumbup.gif , tik pykino čiut ir drebulys krete labai. bet vyras buvo šalia, viskas gerai. nugara skaudejo po gimdymo kokias 2 savaites, net šlubavau, nežinau del ko...tepiau tepaliuku ir dariau tempimo pratimus, praejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 11:10)
Nu va,smagu kai kazkam rupi,ar bent jau kazkas tikrai rupinasi biggrin.gif  Jei nepaslaptis kiek tau kainavo susitarti su daktare?Kokie 400 daktarei ir 300 linutei? g.gif O gal brangiau/pigiau? rolleyes.gif

Gimdziau pries daugiau nei 2 metus,tai gyd davem 500o Linutei 100Kadangi ji dar karta vaziavo manes aplankyti ir duoti paskutinius nurodymus del maitinimo,tai nupirkom konjako ir saldainiu uz koki 50-60 litu 4u.gif
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 11:20)
Laimutei ar linutei? rolleyes.gif Girdejau,kad labai skauda kai daro epidura-teisybe? unsure.gif Beje,gal zinot statistika kas lengviau pagimdo kudutes mamytes,ar mamules priaugusios daug svorio?Ytariu kudutes biggrin.gif  Man nepasiseke,per nestuma jau priaugau 26kg! doh.gif  schmoll.gif  verysad.gif

Kai daro epidura neskauda visai,nes pries duri nuskausmina ta vieta,kai vandenis nuleido irgi neskaudejo schmoll.gif Zinai tie visi pasaliniai skausmeliai tai malonus pakutenimas palyginus su saremiu skausmais biggrin.gif
Atsakyti
as gimdziaus pries 3 menesiukus, buvau susitarus.....siaip tikrai nepatariu vaziuoti nesitarus...kam tas papildomas stresas.......o cia atvaziuoji tau pasako, kad tikrai gimdai, pasiskambini savo daktarytei ir veiksmas vyksta....as pagimdziau greitai beveik per 4 valandas....buvo akusere linute......(turiu pastebeti ji nebutinai buna su silkaitiene, nes mano gine kita buvo)...manau cia kaip papuola budejimai....
toms kurioms sunku duoti pinigelius......manau cia ne tas atvejis....dzin tie pinigai....zinau kad issilepinam pacios tuos daktarus, bet tokia dabar padetis,kad pinigai gali viska.....kitu atveju tiek nemokeciau, bet cia ...paskui gali gailetis visa gyvenima........
siaip visi daktarai geri, teko visur pagukleti, tai susipazinau su daugeliu....zinoma yra keli egzemplioriai, kurie nemalonus, bet visi mes zmones...visiems neitiksi....
man ir akusere ir gine labai padejo.....gal del to, kad gine mano sena daktare, as pas ja senai lankausi...o akusere kaip minejau linute.......
pinigus daviau vokelyje visus ginei, ji paskui paskirste.......

man ir neskaudejo, kai nuleidinejo vandenis....kai biski siuvo tai uzsalde, biski jauciau skausma, bet tai jau niekis palyginus su buvusiu.......as be epiduro, naturaliai...

gero laukimo ir gimdymo!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audrita: 02 sausio 2009 - 12:27
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 12:38)
Beje,kai laukeisi mergytes ir kai berniuko,buvo koks nors skirtumas? 4u.gif Drauge sake jai labai skaudejo,kai epidura dare g.gif  Ir sake reke,kai vandenis jai nuleidinejo daktarai blush2.gif

Kai nuleido vandenis nieko neskaudejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 11:38)
Beje,kai laukeisi mergytes ir kai berniuko,buvo koks nors skirtumas? 4u.gif Drauge sake jai labai skaudejo,kai epidura dare g.gif  Ir sake reke,kai vandenis jai nuleidinejo daktarai blush2.gif

Dėl vandenų,tai manau skauda ne dėl to,kad praduria vandenmaišį,bet skauda,kai lenda prie gimdos kaklelio.Jį kažkiek gi praplečia rankom,kad tvarkingai pradurtų vandenmaišį.
Epidūrą kai daro neskauda,nes užmarina tą vietą.Girdisi tik "traškėjimas".Man nebuvo jokio pašalinio poveikio rolleyes.gif
Atsakyti
neskaudėjo nei kai vandenis nuleidinėjo (nesuprantu ko ten rėkti), nei kai darė epidūrą. Per sąrėmius skauda, tada parėki rolleyes.gif
Atsakyti
Nu *****,kaip keista,draugei nebuvo tikslo meluoti,bet sake kad labai labai skaudejo ir kai vandenmaisi plese ir kai epidura dare ziauriai skaudejo.Gal jai nieko nesalde,nes extra reikejo daryt cezari?.. g.gif Nu dabar truputi ramiau,kad kaip jus sakot,neskauda...Kvailiuke pasirodysiu,bet taip jau vis pagalvoju,kaip laukiu savo stebuklelio ir kaip nelaukiu ten visokiu klizmu,lindimo i klyna(net vyrui taip jau absoliuciai atversta knyga niekad nebuvau,o cia-kalnas svetimu...),nelaukiu tu badymu,plysimu,siuvimu,skausmo,kurio neysivaizduoju...Tik numanau,kad jis zveriskas doh.gif Va to momento nelaukiu,nes tex paturet didziuli stresa...laukiu tik dukrytes,kuriai jau viskas suruosta kaip princesei 4u.gif Ir dar,turbut kai jau buvot issikankinusios ir dar nakciai paliko vaikucius,buvo nelengva,nes ligonines aplinka,pati isvargus,o jei dar kudikis neramus,va taip depresijom moterys ir suserga... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 16:25)
Nu *****,kaip keista,draugei nebuvo tikslo meluoti,bet sake kad labai labai skaudejo ir kai vandenmaisi plese ir kai epidura dare ziauriai skaudejo.Gal jai nieko nesalde,nes extra reikejo daryt cezari?.. g.gif Nu  dabar truputi ramiau,kad kaip jus sakot,neskauda...Kvailiuke pasirodysiu,bet taip jau vis pagalvoju,kaip laukiu savo stebuklelio ir kaip nelaukiu ten visokiu klizmu,lindimo i klyna(net vyrui taip jau absoliuciai atversta knyga niekad nebuvau,o cia-kalnas svetimu...),nelaukiu tu badymu,plysimu,siuvimu,skausmo,kurio neysivaizduoju...Tik numanau,kad jis zveriskas doh.gif Va to momento nelaukiu,nes tex paturet didziuli stresa...laukiu tik dukrytes,kuriai jau viskas suruosta kaip princesei 4u.gif Ir dar,turbut kai jau buvot issikankinusios ir dar nakciai paliko vaikucius,buvo nelengva,nes ligonines aplinka,pati isvargus,o jei dar kudikis neramus,va taip depresijom moterys ir suserga... ax.gif

Na kiekviena skausma pernesa skirtingai,bet tikrai nera taip jau zveryskai viskas baisu,aisku kol pati visko nepatirsi tol mes cia galim kalbet ka norim mirksiukas.gif Visus skausmus atperka vaikelis,patikek tikrai per kelias sekundes uzsimirsta viskas beziurint i maziuka stebukla wub.gif Del visu lindimu ten,tai zinok taip giliai nusispjaut i viska buna doh.gif bent jau man buvo viena mintis "darykit viska kad tik viskas maziukei butu gerai ir greiciau visa tai baigtusi".Del nuovargio,tai irgi skirtingai,pagimdziau greitai,bet pasikankinau praktiskai visa nakti ( i ligonine atvaziavau 1.30,o pasigimdziau pries 11),bet jokio nuovargio ar silpnumo nejauciau schmoll.gif Kadangi neplysau ir nekirpo,tai i palata nuejau pati,o emociju ir ispudziu buvo tiek,kad visa diena negalejau galvot apie joki miega,tik gulejau apsikabinus ir vis verkiau ziuredama i savo maziuke wub.gif

Del skausmo nugaros po epiduro,noreciau duot patarima kaip jo isvengt.Man Linute viska susake.Po epidurines nejautros grieztai reikia guleti ir daryti laaabai suletintus judesius.Jokio duso bent jau kelias valandas!Pagimdziau pries 11,o idusa leido tik vakare apie kokia 18-19 valanda ir tai net ne i dusa,o apsipraust ant bide.Aisku palatine sesute vos ne varu vare dusan,jau buvau ir susiruosus eit,tai gerai kad Linute sutikau tarpdury doh.gif Sake mars staigiai i lova ir gulek,nenumirsi nesiprausus blush2.gif Tai taip ir pragulejau ir tikrai nenumiriau.Toliau,grieztai negalima lankstytis,paimti vaikiuka nuo lovos reikia nesilenkiant,o pritupiant.Jokiu staigiu liemens posukiu,vienzo viska daryt is leto.Durio vieta turis graziai uzsitraukti,o vaistai issivaikscioti.Dar ir keleta savaiciu negalima lankstytis arba vystyti vaika susilenkus,reikia isirengti vystymo stala taip kad nereiktu lenktis,nes kol gryzta kaulai i vieta gali labai pakenkti.Viska dariau kaip liepe ir zinokit tikrai jokio nugaros ar strenu skausmo thumbup.gif Jau po keliu dienu nejauciau kad buvo darytas epiduras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Spegle @ 2009 01 02, 17:50)
Na kiekviena skausma pernesa skirtingai,bet tikrai nera taip jau zveryskai viskas baisu,aisku kol pati visko nepatirsi tol mes cia galim kalbet ka norim mirksiukas.gif Visus skausmus atperka vaikelis,patikek tikrai per kelias sekundes uzsimirsta viskas beziurint i maziuka stebukla  wub.gif Del visu lindimu ten,tai zinok taip giliai nusispjaut i viska buna  doh.gif bent jau man buvo viena mintis "darykit viska kad tik viskas maziukei butu gerai ir greiciau visa tai baigtusi".Del nuovargio,tai irgi skirtingai,pagimdziau greitai,bet pasikankinau praktiskai visa nakti ( i ligonine atvaziavau 1.30,o pasigimdziau pries 11),bet jokio nuovargio ar silpnumo nejauciau  schmoll.gif Kadangi neplysau ir nekirpo,tai i palata nuejau pati,o emociju ir ispudziu buvo tiek,kad visa diena negalejau galvot apie joki miega,tik gulejau apsikabinus ir vis verkiau ziuredama i savo maziuke  wub.gif

Del skausmo nugaros po epiduro,noreciau duot patarima kaip jo isvengt.Man Linute viska susake.Po epidurines nejautros grieztai reikia guleti ir daryti laaabai suletintus judesius.Jokio duso bent jau kelias valandas!Pagimdziau pries 11,o  idusa leido tik vakare apie kokia 18-19 valanda ir tai net ne i dusa,o apsipraust ant bide.Aisku palatine sesute vos ne varu vare dusan,jau buvau ir susiruosus eit,tai gerai kad Linute sutikau tarpdury  doh.gif Sake mars staigiai i lova ir gulek,nenumirsi nesiprausus  blush2.gif Tai taip ir pragulejau ir tikrai nenumiriau.Toliau,grieztai negalima lankstytis,paimti vaikiuka nuo lovos reikia nesilenkiant,o pritupiant.Jokiu staigiu liemens posukiu,vienzo viska daryt is leto.Durio vieta turis graziai uzsitraukti,o vaistai issivaikscioti.Dar ir keleta savaiciu negalima lankstytis arba vystyti vaika susilenkus,reikia isirengti vystymo stala taip kad nereiktu lenktis,nes kol gryzta kaulai i vieta gali labai pakenkti.Viska dariau kaip liepe ir zinokit tikrai jokio nugaros ar strenu skausmo  thumbup.gif Jau po keliu dienu nejauciau kad buvo darytas epiduras  ax.gif

Oj dekui,taip graziai ir issamiai papasakojai 4u.gif Zinai,as ir jauciu zliumsiu kaip mazas vaikas,kai dukryte paduos(o ja paduoda iskarto,tiesa??) ax.gif Taip graziai papasakojai,visai kitaip,nei as isivaizduoju db,likus menesiukui su trupuciu iki gimdymo smile.gif Jei nepaslaptis,kiek priaugai su dukryte?Kiek nukrito?Aisku,cia ir smulkmena palyginus su vaikucio sveikatyte smile.gif Beje,gal pasirodysiu abzora,bet ydomu butu zinoti,kokiu dovanyciu gavote? ax.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 17:00)
Oj dekui,taip graziai ir issamiai papasakojai 4u.gif  Zinai,as ir jauciu zliumsiu kaip mazas vaikas,kai dukryte paduos(o ja paduoda iskarto,tiesa??) ax.gif Taip graziai papasakojai,visai kitaip,nei as isivaizduoju db,likus menesiukui su trupuciu iki gimdymo smile.gif  Jei nepaslaptis,kiek priaugai su dukryte?Kiek nukrito?Aisku,cia ir smulkmena palyginus su vaikucio sveikatyte smile.gif  Beje,gal pasirodysiu abzora,bet ydomu butu zinoti,kokiu dovanyciu gavote? ax.gif  tongue.gif

Tikrai kiekvienos patirtis kitokia,man buvo viskas thumbup.gif kitom gal kitaip buna ax.gif O priaugau 10 kg,po gimdymo liko keli kg,bet maitinant numeciau juos ir dar kelis papildomus pries tai buvusius ax.gif Aisku metai po gimdymo priaugau atgal nemazai,bet cia jau del kitu bedu,ne del nestumo doh.gif O gimdziau kaip minejau pries 2 metus,tai dovanu negavau nieko schmoll.gif tik viena pampersa,kuri uzdejo is kart gimdykloj.Man dukryte padave is karto,tik gimusia apvale ir uzdejo ant krutines,taip ir nesiskyrem pora valandu,nuo gimdymo stalo abi perkele i lova,parode kaip maitinti,taip pragulejom pora valandu,paskui jau atejo vaiku gydytoja,tada apziurejo,pasvere ir perkele mus i palata.
Atsakyti
QUOTE(teiserskiene @ 2009 01 02, 18:00)
Oj dekui,taip graziai ir issamiai papasakojai 4u.gif  Zinai,as ir jauciu zliumsiu kaip mazas vaikas,kai dukryte paduos(o ja paduoda iskarto,tiesa??) ax.gif Taip graziai papasakojai,visai kitaip,nei as isivaizduoju db,likus menesiukui su trupuciu iki gimdymo smile.gif  Jei nepaslaptis,kiek priaugai su dukryte?Kiek nukrito?Aisku,cia ir smulkmena palyginus su vaikucio sveikatyte smile.gif  Beje,gal pasirodysiu abzora,bet ydomu butu zinoti,kokiu dovanyciu gavote? ax.gif  tongue.gif

Gimdymo nereikia bijoti, reikia nusiteikti kad viskas bus gerai, ir viska darysi ka gydytoja lieps, nepanikuosi, o stipriai dirbsi, tada viskas bus gerai mirksiukas.gif

as gimdziau pries 3 menesius, tai dovanu ligonineje gavau nemaza maisiuka, buvo visokiu megineliu, daug lankstinuku, knygute (zurnaliukas) su daug naudingu patarimu, pora pampersu, mazytes kojinytes mirksiukas.gif
Atsakyti