Pas mus buvo su pelėsiu problemų namusoe, kuo puikiausiai susitvarkaiu su actu. Paprastu maistiniu 9 proc, is maisto prekių parduotuves. vistuvej spintele po kraiukle buvo vamzdis prakiriues ir ilgai siena dreko. sutvarke o tada aisku liko DRAUGAS PELĖSIS.tai per tirs kart as ji ir pribaigaiu. aisku dar reikia nepamirsti, kad namuose pakankamai sausa, nera dregna, net vorai nesiveisia pakampiuose, kuo džiaugiusoi spintele plovaiu tuo actu grynai. kempinele mirkiau ir tryniau. ir taip per men tris kart. nes po pirmo karto mazdaug po 2 av ataugo, bet ne taip gausiai, tada vel as actu vsiak isplovaiu ir tadda po svaites darkarta. taip darau ir spintele kur indu dziovuyjkle tuos padeklius paplaunu actu ir is ten neikada nesmirda.ir neauga pelesiai.
Oi, kaip man baisu jau darosi Laukiusi antro vaikelio, o pirmagimes rubelius laikiau rusy, kol viena diena ji uzpyle Dabar atsirinkau leliukiskus rubelius, supelijusius ismeciau, bet kadangi visi buvo vienoj patalpoj, tai prisisgere to baisaus kvapo Nelabai jis stiprus, bet jauciasi Db galvoju pasiskaicisu sia tema, gal man viska mesti lauk ir pirkti naujus rubelius, kad neivaryciau vaikeliui kokios alergijos, kaip jus manote ?? Ar nuo kvapo gali kas nutikti? Tiesa, esu pries metus atsinesusi is rusio maikute savo mergaitei su pelesiuku, bet ten buvo ne tik kvapas, bet ir kelios mazos demeles, isskalbiau, demes issiskalbe, bet kvapas liko. Kadangi jis buvo labai nestiprus, aprengiau mergaite ta maikute ir panesiojus tas kvapas dingo. Bet dabar kankinu save abejonemis - jau beveik metai, kai vaikui yra bedos su kvepavimo takais, issiaiskinom, jog jai alergija namu dulkems ir pelesiui Ar galejau as pradzia padaryti su ta nelemta maikute ???
QUOTE(laimutte @ 2009 09 17, 16:18)
Oi, kaip man baisu jau darosi Laukiusi antro vaikelio, o pirmagimes rubelius laikiau rusy, kol viena diena ji uzpyle Dabar atsirinkau leliukiskus rubelius, supelijusius ismeciau, bet kadangi visi buvo vienoj patalpoj, tai prisisgere to baisaus kvapo Nelabai jis stiprus, bet jauciasi Db galvoju pasiskaicisu sia tema, gal man viska mesti lauk ir pirkti naujus rubelius, kad neivaryciau vaikeliui kokios alergijos, kaip jus manote ?? Ar nuo kvapo gali kas nutikti? Tiesa, esu pries metus atsinesusi is rusio maikute savo mergaitei su pelesiuku, bet ten buvo ne tik kvapas, bet ir kelios mazos demeles, isskalbiau, demes issiskalbe, bet kvapas liko. Kadangi jis buvo labai nestiprus, aprengiau mergaite ta maikute ir panesiojus tas kvapas dingo. Bet dabar kankinu save abejonemis - jau beveik metai, kai vaikui yra bedos su kvepavimo takais, issiaiskinom, jog jai alergija namu dulkems ir pelesiui Ar galejau as pradzia padaryti su ta nelemta maikute ???
Manau bet kas patars geriau pirkti naujus rūbelius Jei tik leidžia galimybės. Na dar koks geresnis jei yra išskalbk kad ir po pora kartų ir išvėdink gerai manau ir kvapas dings. O geriausia manau būtų skalbti milteliais alergiškiems. Na bent jau aš visus pirmus rūbus iki kokių 3 mėn skalbiau arba ūkišku muilu ar spec. plovikliu.
O dėl vaiko nekankink savęs, dėl vienos maikutė manau negalėjo taip atsitikti, gi ne ją vieną visą pusmetį dėvėjot, manau paprasčiausia namie gal daugiau pelėsio ir dulkių yra ir kitur
QUOTE(Meila @ 2009 09 18, 14:16)
Manau bet kas patars geriau pirkti naujus rūbelius Jei tik leidžia galimybės. Na dar koks geresnis jei yra išskalbk kad ir po pora kartų ir išvėdink gerai manau ir kvapas dings. O geriausia manau būtų skalbti milteliais alergiškiems. Na bent jau aš visus pirmus rūbus iki kokių 3 mėn skalbiau arba ūkišku muilu ar spec. plovikliu.
O dėl vaiko nekankink savęs, dėl vienos maikutė manau negalėjo taip atsitikti, gi ne ją vieną visą pusmetį dėvėjot, manau paprasčiausia namie gal daugiau pelėsio ir dulkių yra ir kitur
Aciu uz nuraminima Skalbiau snd viena partija su Neutral milteliais, uosciau gal 10min, kol buvo dregni - nestipriai, bet pelesis jautesi . Dabar sumerkiau kita partija i vandeni su actu soda ir dar truputi demiu isemejo ipyliau. Kol drabuziai vandeny su actu - jokio pelesio kvapo, o kai isskalbiau su Neutral, pelesio kvapas gryzo. Gal reik pradzioj su kokiais Ariel isskalbt, sie milteliai juk atominiai, o po to su Neutral Nu bandysiu Nevargciau tiek , jei tie rubeliai nebutu labai geri, su aptrintais taip nesikamuociau, bet tikrai labai gaila - l.faini rubeliukai, jei tiek reiktu pirkt is naujo, nemazai simtu tektu aukot
QUOTE(safara @ 2009 08 30, 18:44)
Jei kalba eina apie ta pati purskala tai jis vadinas "Pufas" ( berods taip), bet is tikro tinka ir paprastas drabuziu baliklis ACE (man taip patare vieni statybininkai), tiesiog isipilti reikia i koki purkiama talpa ir ispurksti vietas kur yra pelesio.
Man tą patį pasakė meistrai - kad visos super priemonės nuo pelėsio, tai iš esmės tas pats ACE. Aš seniau su juo ir valiau iš intuicijos. Dar actu.
Dabar pasidarėm kapitalinį. Su siaubu laukiu rudens. Nes stebuklais netikiu. Baisu būtų vėl pamatyti juodas sienas.
Bet kai buvo užpuolęs mus pelėsis, tai viską tiesiog metėm lauk - baldus, drabužius. Tik naujesnių baldų gaila buvo, tai valėm kiek galėjom. Vat skalbimo mašiną užpuolė, tai jau nebežinau ką daryt. Atsivežėm į naują remontą, nauji baldai ir dabar baisu, kad vėl neišplistų cholera šita.
Sanosil S010 Ag ( pirkau Kaune, prie žaliakalnio turgaus kažkokia parduotuvėlė-ofisas )
Pas save purškiau šitą nuo pelėsio- tfu tfu tfu- metai laiko nieko neatsirado. Svarbiausia kas patiko- jokio chloro kvapo, nes ten peroksido ir sidabro jonų pagrindu gaminta. Valiau ir plastikinio lango pakraščius, nes rūpužė ir ten buvo pradėjęs veistis, mat po nakties langai užrasoję . Tai ir čia metai laiko nors langai ir toliau rasoja- nėra.
Pas save purškiau šitą nuo pelėsio- tfu tfu tfu- metai laiko nieko neatsirado. Svarbiausia kas patiko- jokio chloro kvapo, nes ten peroksido ir sidabro jonų pagrindu gaminta. Valiau ir plastikinio lango pakraščius, nes rūpužė ir ten buvo pradėjęs veistis, mat po nakties langai užrasoję . Tai ir čia metai laiko nors langai ir toliau rasoja- nėra.
yra tokie drėgmės sugertuvai panašūs - dėžutėje toks muilo pavidalo daiktas. Jis geria drėgmę ir tirpsta, kai ištirpsta, reikia naujo. O pelėsio dėmes nuo tapetų kampe išvaliau - nepatikėsit - langų spiritiniu valikliu panašiui šitą
QUOTE(laimutte @ 2009 09 18, 19:52)
Aciu uz nuraminima Skalbiau snd viena partija su Neutral milteliais, uosciau gal 10min, kol buvo dregni - nestipriai, bet pelesis jautesi . Dabar sumerkiau kita partija i vandeni su actu soda ir dar truputi demiu isemejo ipyliau. Kol drabuziai vandeny su actu - jokio pelesio kvapo, o kai isskalbiau su Neutral, pelesio kvapas gryzo. Gal reik pradzioj su kokiais Ariel isskalbt, sie milteliai juk atominiai, o po to su Neutral Nu bandysiu Nevargciau tiek , jei tie rubeliai nebutu labai geri, su aptrintais taip nesikamuociau, bet tikrai labai gaila - l.faini rubeliukai, jei tiek reiktu pirkt is naujo, nemazai simtu tektu aukot
Bandyciau rubelius gelbeti, pamerkusi juos i stiproka acto tirpala. Ir palaikyciau ilgeliau. Bet nevisi rubai gali atlaikyti tai. Nors medvilnei tai nekenkia. Plius dazus fiksuoja. O ko negalima, su dideliu % spiritu. Spiritas ir actas tikrai padeda. Tik didesniu procentu.
Sekmes.
QUOTE(Pasakyte @ 2009 09 27, 19:47)
yra tokie drėgmės sugertuvai panašūs - dėžutėje toks muilo pavidalo daiktas. Jis geria drėgmę ir tirpsta, kai ištirpsta, reikia naujo. O pelėsio dėmes nuo tapetų kampe išvaliau - nepatikėsit - langų spiritiniu valikliu panašiui šitą
Tokius surinkėjus turim ir virtuvėj ir abiejuose kambariuose- kažkiek padeda, bet ne kažin kas, o valiklį reiks pabandyti.
Papildyta:
QUOTE(dianiuke @ 2009 09 08, 10:37)
Iš savo patirties galiu pasakyti taip: kovoti su pelėsiu reikia visų pirma išnaikinant jau esančias kambaryje pelėsio bakterijas, o poto imtis prevencinių priemonių (apie kurias čia jau buvo daug prišnekėta (geras vėdinimas ir t.t.). Nes pelėsio atsiradimo šaltinis visų pirma yra tos sąlygos, dėl jų ir atsiranda ši problema. Bet visų pirma išnaikinkite bakterijas kurios jau yra jūsų namuose, kad neleistumėte pelėsiui po kurio laiko atsistatyti. Man su šita užduotim labai puikiai susitvarkė tokia priemonė su sidabro jonais http://remava.lt/lt/...nes-nuo-pelesio.
Reklama ?
QUOTE(jblmami @ 2009 09 28, 21:46)
Bandyciau rubelius gelbeti, pamerkusi juos i stiproka acto tirpala. Ir palaikyciau ilgeliau. Bet nevisi rubai gali atlaikyti tai. Nors medvilnei tai nekenkia. Plius dazus fiksuoja. O ko negalima, su dideliu % spiritu. Spiritas ir actas tikrai padeda. Tik didesniu procentu.
Sekmes.
Sekmes.
aciu uz patarima Bandziau ir su actu, nezinau, gal pers silpna tirpala padariau, bet kol jie buvo tame tirpale - jokio pelesio kvapo, isskalbus, taip pat nesijaute, bet isdziuvus - vel atsirado Gal dar ir mano uosle supe jautri nestumo metu, bet kvapa panaikinau tik su Domestos, paiskaicius sioj temelej Tik, deja, keletas rubeliu nukentejo - dazai neatlaike tokio koncentrato Bet kita karta zinosiu, jog reikia atsargiau, svarbiausia, kad buda radau Dar vyras uzpyle Domestos ant vonios krasto, kur silikonas uzpurkstas, nes ten lyg buvo pradejes rinktis pelesis - pradingo