Įkraunama...
Įkraunama...

mokinamės norvegų kalbą savarankiškai

Sveikos, ir as labai noriu ismokti norvegu kalba savarankiskai ,seip as jau cia norvegijoje 4 men su dukryte ,salis tikrai grazi, bet beda ta kalba,negera kai nesupranti ka jie ten aplink tave burbuliuoja ir aisku galimybes mazesnes kai nemoki sneketi.Bukit geros apsvieskit ir mane su ta pauksciu kalba blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba, na ziurek tema nuo pradzios ir po truputi svieskis mirksiukas.gif

Visiems (atrodo doh.gif ) issiunciau, kolkas, kita zodyna kuri turiu, nes anas, geresnis, atrodo liko lietuvoj kompe, jeigu rasiu, tai po to dar issiusiu ta. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 05 01, 17:30)
Graziai nepasakysiu, bet tai yra testas parodantis kalbos ziniu lygi. Pries ji bar galima laikyti paprastesnius, bet jo reikia studijuojant ir dirbant kvalifikuota darba. Aisku nevisada

Siaip as noreciau si testa issilaikyti, nors, pagal mano specialybe jis man nelabai padetu gauti darba, bet koki kita darbeli ar del studiju, tai tikrai butu labai gerai ji issilaikyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesve @ 2009 05 03, 22:56)
Sveikos, ir as labai noriu ismokti norvegu kalba savarankiskai ,seip as jau cia norvegijoje 4 men su dukryte ,salis tikrai grazi, bet beda ta kalba,negera kai nesupranti ka jie ten aplink tave burbuliuoja ir aisku galimybes mazesnes kai nemoki sneketi.Bukit geros apsvieskit ir mane su ta pauksciu kalba  blush2.gif  4u.gif

sveika, na jei anglu kalbos nemoki tai tikrai greiciau ismoksi biggrin.gif nes kai kalbi angliskai (o jie ten anglu beveik visi moka) tai ir noris kalbet ta kalba kuria moki blush2.gif

QUOTE(artemide23 @ 2009 05 04, 16:27)
Siaip as noreciau si testa issilaikyti, nors, pagal mano specialybe jis man nelabai padetu gauti darba, bet koki kita darbeli ar del studiju, tai tikrai butu labai gerai ji issilaikyti  smile.gif

artemide23 o kokia tavo specialybe? blush2.gif as tai ateiti jei nuspresiu ten ilgiau pasilikti ir normaliai kalba ismoksiu, tai tikiuosi pagal specialybe kazka dirbti blush2.gif
Atsakyti
Na as irgi labai noreciau pagal specialybe dirbti, bet tam man reikes is naujo mokintis, nes teise kiekvienoj saly specifine biggrin.gif as turiu teises bakalaura, tai bandziau bent i magistratura norvegijoj istoti. siais metais nepavyko, tai bandysiu kitais smile.gif arba, jeigu kalba ismoksiu, stosiu i bakalaura norvegijoj ax.gif
Atsakyti
labai idomu! As baigiau medicina ir noriu i podiplomines stot Norgej. O gal patartum, nuo ko pradet rinkt info, kur kreiptis, kam laiskus rasyti????????? Pradzioj galvojau rasyti i NOKUT'a, gal ten ka gero suzinosiu.
Atsakyti
Na, as kai norejau istoti i magistrantura i Oslo universiteta, tai pradziai parasiau laiska jiems, pasiklausiau ar mano issilavinimas tinka, jie atsake, kad tinka, tai tada ju internetiniame puslapyje uzpildziau anketa, tada gavau ju laiska su paaiskinimais ka daryti toliau, o tada jau pagal ju atsiusta sarasa rinkau visus dokumentus LT ir po to issiunciau jiems. tik pretendavau i tartautine teise, o ji beveik pati izymiausia, o priima tik 20 zmoniu, tai neistojau, dabar jau bandysiu i visus imanomus universitetus siusti dokumentus, bus daugiau sansu gal. g.gif
Atsakyti
O kaip su kalba? Magistratura, kiek suprantu- angliskai.... Jie raikalauja kokio nors egzo? Kiek maciau Bergeno univera praso TOEFEL'o.
Atsakyti
Taip, reikalingas TOEFL, arba jo nereikia, jeigu mokykloje anglu kalba buvo pirmoji uzsienio kalba ir mokinaisu ja meziausiai 7 metus, plius dar, kad universitete anglu kalba taip pat butu pirmoji uzsienio kalba. tada tik reikia pasiimti pazymas is mokyklos ir universiteto.
Atsakyti
o diplomai, atestatai ne irodimas?
Beje, o kaip su norvegu? Kada praso Bergeno testo?
Atsakyti
Ne, diplomu ir atestatu neuztenka, nes ten neparasyta kiek laiko mokinaisi anglu kalba, butinai reikia prideti pazymas. O bergeno testas reikalingas norint studijuoti bakalaura arba magistrantura norvegu kalba. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 05 gegužės 2009 - 14:45
QUOTE(artemide23 @ 2009 05 05, 00:28)
Na as irgi labai noreciau pagal specialybe dirbti, bet tam man reikes is naujo mokintis, nes teise kiekvienoj saly specifine  biggrin.gif as turiu teises bakalaura, tai bandziau bent i magistratura norvegijoj istoti. siais metais nepavyko, tai bandysiu kitais  smile.gif arba, jeigu kalba ismoksiu, stosiu i bakalaura norvegijoj  ax.gif

Jo teisini darba jei nori dirbti kitoj saly tai zinoma turi ismanyti ju istatymu visas vingrybes biggrin.gif o as tai VU ekonomikos magistranturoj mokausi ir dar mokinausi neakivaizdziai VU teise, bet teko sustabdyti nes nebespejau suderinti doh.gif O siap asmeniskai as noreciau pabandyt ten stot mokytis kai pabaigsiu LT magistra biggrin.gif vat ir Bergenas man netoli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justina_r: 05 gegužės 2009 - 20:40
Labukas smile.gif Gal gaėltumėt užpildyti šią anketą: http://www.apklausa.....php?form=19242
Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti