pvz. as is pradziu pasiklausiau tuos dialogus kur atsiunciau (beje ner uz ka ), o po to visa laika mokiausi is På vei vadovelio. perskaitau teksta, tada issirenku zodzius kuriu nezinau, issiverciu, tada vel perskaitau teksta, isnagrineju taisykles ir tada darau uzduotis.
na as ir bandysiu pradeti mokytis savarankiskai artemide23 o koki vadoveli tu rekomenduotum pradedanciai?
artemide23 jei per daug neapsunkinciau gal galetum pakartot visa norvegu abecele su patikslinimu kaip ir kokios raides turi but tariamos???
QUOTE(justina_r @ 2009 02 04, 17:51)
na as ir bandysiu pradeti mokytis savarankiskai artemide23 o koki vadoveli tu rekomenduotum pradedanciai?
man labiausiai patinka På vei, bet jeigu supranti rusikai, labai gera knygute pradedantiems ucebnik norvezhskogo jazyka Karpushina, Uskov
Papildyta:
QUOTE(luna83 @ 2009 02 04, 19:20)
artemide23 jei per daug neapsunkinciau gal galetum pakartot visa norvegu abecele su patikslinimu kaip ir kokios raides turi but tariamos???
sveika, pasistengsiu parasyti, kazkur turejau visas tarimo taisykles
QUOTE(artemide23 @ 2009 02 04, 21:19)
man labiausiai patinka På vei, bet jeigu supranti rusikai, labai gera knygute pradedantiems ucebnik norvezhskogo jazyka Karpushina, Uskov
Moku ir rusu, bet labiau noretus anglu kalba, kad tuopaciu ir anglu iguziai stipretu o kur tu ta "På vei" knyga pirkai?
ja nusipirkti galima tik norvegijoje, as ja atsikopijavau LT galima nusipirkti tik rusu kalba vadovelius ir tai ju yra labai mazai. anglu dar yra Norwegian (teach yourself book) Margaretha Danbolt Simons. Neseniai cia pardavinejau vadovelius, tik mano tema istryne ten buvo gan daug vadoveliu. siaip dar kaip pradziai galima pasinauduoti EuroTalk - WorldTalk - Learn Norwegian. Ten ir paveiksliuku yra, ir igarsina viska
QUOTE(artemide23 @ 2009 02 04, 23:44)
ja nusipirkti galima tik norvegijoje, as ja atsikopijavau LT galima nusipirkti tik rusu kalba vadovelius ir tai ju yra labai mazai. anglu dar yra Norwegian (teach yourself book) Margaretha Danbolt Simons. Neseniai cia pardavinejau vadovelius, tik mano tema istryne ten buvo gan daug vadoveliu. siaip dar kaip pradziai galima pasinauduoti EuroTalk - WorldTalk - Learn Norwegian. Ten ir paveiksliuku yra, ir igarsina viska
reiks bandyt amazon.co.uk paziuret ten nemazai knygu yra, arba norvegijoj nusipirksiu o kodel cia jusu tema istryne (buciau uzejus pasidairyt)
turbut buvo panasus i komercini nes pas mane knygos kompiutery, skanuotos. http://www.skelbiu.lt/5783207.html
pas mane tarimas paimtas is http://norskklassen.....biz/uttale.htm
dar sita radau:
a - a
e - ė ar ie
i - ilgai arba trumpai
o - [u] ar [o]
u - u (su umliautu),kartais u:
y - i
æ - ia
ø - o (su umliautu)
å - o
d - zodziu galia netariamas.
junginiai id ir nd tariasi [LL] ir [nn]
g - galune -ig-(budvar.) nesitaria
Pries i,y ir ei tariasi kaip [j]
gj,hj - [j]
eg - [æi]
øg - [øy] (ø-su umliautu)
h - netariamas pries v zodzio pradzioje
kj,tj - [ch]
k - pries i ir y tariasi kaip [ch]
lv - [LL]
ng - [n]
rs,sj,skj - [š]
t - galia nesitaria
rd - r
rd,rl,rn,rt - r nesitaria,o tik d,l,n,t ( apacioje d raides -.- (taskas))
Abecele :
a [a] , b [be] , c [se] , d [de] , e [e] , f [ef] , g [ge] , h [hå] , i [i] , j [je] , k [kå] , l [el] , m [em] , n [en] , o [o] , p [pe] , q [ku] , r [ær] , s [es] , t [te] , u [u] , v [ve] , w [dåbelt-ve] , x [eks] , y [y] , z [set] , æ [æ] , ø [ø] , å [å]
a - a
e - ė ar ie
i - ilgai arba trumpai
o - [u] ar [o]
u - u (su umliautu),kartais u:
y - i
æ - ia
ø - o (su umliautu)
å - o
d - zodziu galia netariamas.
junginiai id ir nd tariasi [LL] ir [nn]
g - galune -ig-(budvar.) nesitaria
Pries i,y ir ei tariasi kaip [j]
gj,hj - [j]
eg - [æi]
øg - [øy] (ø-su umliautu)
h - netariamas pries v zodzio pradzioje
kj,tj - [ch]
k - pries i ir y tariasi kaip [ch]
lv - [LL]
ng - [n]
rs,sj,skj - [š]
t - galia nesitaria
rd - r
rd,rl,rn,rt - r nesitaria,o tik d,l,n,t ( apacioje d raides -.- (taskas))
Abecele :
a [a] , b [be] , c [se] , d [de] , e [e] , f [ef] , g [ge] , h [hå] , i [i] , j [je] , k [kå] , l [el] , m [em] , n [en] , o [o] , p [pe] , q [ku] , r [ær] , s [es] , t [te] , u [u] , v [ve] , w [dåbelt-ve] , x [eks] , y [y] , z [set] , æ [æ] , ø [ø] , å [å]
yra gyvu?