I Oslo, bet på Lillehammer - i "sostine", i "isorinis miestas, prie juros", på "vidinis miestas, viduj salies"
i byen, bet ir på byen - i "viduje miesto", på "mieste pramogaujant"
i barnehage, på skolen - i "istaigoje ne savo noru (i fengselet)", på "pramogine ar vieta savo noru - bar, restaurant, skole, biblioteket, museet)"
i Island, på Island - i "valstybeje", på "saloje, zemes plote"
i landet - valstybeje, salyje, på landet - kaime, laukuose
i norsk - jei kalbama apie norvegu kalbos moksla, kaip disciplina (plan i norsk - norvegu kalbos dalyko mokymo planas)
på norsk - parasytas, istartas ta kalba (plan på norsk - planas, parasytas norvegiskai)
jei "norsk" yra budvardis, tai i ir på nusprendzia daiktavardis - i norsk butikk, på norske kysten
pagaliau issamus atsakymas aciu man patiko norvego atsakymas ir kad pats pradejo juoktis
na, man jau rasyti uzduotis?
sveika o per kursus jus nesinaudojat ta knyga (ny i norge)? beje kaip sekasi mokintis?
QUOTE(artemide23 @ 2008 11 02, 16:39)
na, man jau rasyti uzduotis?
Sveikutė
Aš tai jau sakau, kad rašyk, užduotis Bet, žiūriu, kad čia tik aš tokia viena trokštanti informacijos belikau , matyt visos kitos savarankiškai intensyviai mokos, kad neturi laiko ir čia užsukti Tada, aš viena Tave, artemide, kankinsiu
kankink, kankink, visada prasom
rytoj parasysiu uzduotis, siandien logika bandau perkasti, suktas dalykas, idomu ar iki egzamino ismoksiu
rytoj parasysiu uzduotis, siandien logika bandau perkasti, suktas dalykas, idomu ar iki egzamino ismoksiu
QUOTE(rugilytes @ 2008 11 03, 21:49)
Sveikutė
Aš tai jau sakau, kad rašyk, užduotis Bet, žiūriu, kad čia tik aš tokia viena trokštanti informacijos belikau , matyt visos kitos savarankiškai intensyviai mokos, kad neturi laiko ir čia užsukti Tada, aš viena Tave, artemide, kankinsiu
tai kad ziniu trokstanti tikrai nesi viena - palaikysi ir as tau kompanija
Tai šaunu,ziwa, mūsų jau daugėja
QUOTE(Wim @ 2008 11 03, 19:55)
Ne, mes naudojamės Norsk for utlendinger. Mokytis nieko, gal tik kiek lėtokas tempas, nes grupėje yra ir dirbančių, ir šiaip užsiėmusių (o gal ir pritinginčių, ką aš žinau) žmonių, kuriems, kaip dėstytojas kartą pasakė, niekada nebus per lėtai.
o tau reikia knygos ar mp3 ny i norsk? siaip as siunciu visoms norincioms knygute su dialogais ir tu dialogu igarsinimu, manau visai neblogas budas mokintis kalba. bent jau man prisiminti padeda
labutis artemide, kaip tau sekasi toj norvegijoj - kokie ispudziai bendraujant su paciais norvegais?