Įkraunama...
Įkraunama...

mokinamės norvegų kalbą savarankiškai

I Oslo, bet på Lillehammer - i "sostine", i "isorinis miestas, prie juros", på "vidinis miestas, viduj salies"
i byen, bet ir på byen - i "viduje miesto", på "mieste pramogaujant"
i barnehage, på skolen - i "istaigoje ne savo noru (i fengselet)", på "pramogine ar vieta savo noru - bar, restaurant, skole, biblioteket, museet)"
i Island, på Island - i "valstybeje", på "saloje, zemes plote"
i landet - valstybeje, salyje, på landet - kaime, laukuose

i norsk - jei kalbama apie norvegu kalbos moksla, kaip disciplina (plan i norsk - norvegu kalbos dalyko mokymo planas)
på norsk - parasytas, istartas ta kalba (plan på norsk - planas, parasytas norvegiskai)

jei "norsk" yra budvardis, tai i ir på nusprendzia daiktavardis - i norsk butikk, på norske kysten

Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif pagaliau issamus atsakymas biggrin.gif aciu thumb_yello.gif aciuks.gif man patiko norvego atsakymas ir kad pats pradejo juoktis biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
na, man jau rasyti uzduotis? g.gif
Atsakyti
Labas, aš irgi mokausi norvegų, nuo rugsėjo går på norskkurs, taip sakant. smile.gif Mačiau, kad dalinatės medžiaga, gal nebūtų per daug nekuklu paprašyti pasidalinti ir su manim? smile.gif Būt smagu gauti tą knygą Ny i Norge, mp3 pamokas. Pati naudojuosi viskuo, kas yra puslapy kurs.lt, bet norėtųsi daugiau.
Atsakyti
sveika 4u.gif o per kursus jus nesinaudojat ta knyga (ny i norge)? beje kaip sekasi mokintis? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2008 11 02, 16:39)
na, man jau rasyti uzduotis?  g.gif

Sveikutė mirksiukas.gif
Aš tai jau sakau, kad rašyk, užduotis blush2.gif Bet, žiūriu, kad čia tik aš tokia viena trokštanti informacijos belikau blush2.gif , matyt visos kitos savarankiškai intensyviai mokos, kad neturi laiko ir čia užsukti g.gif Tada, aš viena Tave, artemide, kankinsiu blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif kankink, kankink, visada prasom mirksiukas.gif
rytoj parasysiu uzduotis, siandien logika bandau perkasti, suktas dalykas, idomu ar iki egzamino ismoksiu blink.gif doh.gif
Atsakyti
Ne, mes naudojamės Norsk for utlendinger. Mokytis nieko, gal tik kiek lėtokas tempas, nes grupėje yra ir dirbančių, ir šiaip užsiėmusių (o gal ir pritinginčių, ką aš žinau) žmonių, kuriems, kaip dėstytojas kartą pasakė, niekada nebus per lėtai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugilytes @ 2008 11 03, 21:49)
Sveikutė mirksiukas.gif
Aš tai jau sakau, kad rašyk, užduotis blush2.gif  Bet, žiūriu, kad čia tik aš tokia viena trokštanti informacijos belikau blush2.gif , matyt visos kitos savarankiškai intensyviai mokos, kad neturi laiko ir čia užsukti g.gif  Tada, aš viena Tave, artemide, kankinsiu blush2.gif  mirksiukas.gif

tai kad ziniu trokstanti tikrai nesi viena - palaikysi ir as tau kompanija ax.gif
Atsakyti
Tai šaunu,ziwa, mūsų jau daugėja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2008 11 03, 19:55)
Ne, mes naudojamės Norsk for utlendinger. Mokytis nieko, gal tik kiek lėtokas tempas, nes grupėje yra ir dirbančių, ir šiaip užsiėmusių (o gal ir pritinginčių, ką aš žinau) žmonių, kuriems, kaip dėstytojas kartą pasakė, niekada nebus per lėtai. smile.gif

o tau reikia knygos ar mp3 ny i norsk? smile.gif siaip as siunciu visoms norincioms knygute su dialogais ir tu dialogu igarsinimu, manau visai neblogas budas mokintis kalba. mirksiukas.gif bent jau man prisiminti padeda
Atsakyti
labutis artemide, kaip tau sekasi toj norvegijoj - kokie ispudziai bendraujant su paciais norvegais? ax.gif
Atsakyti