QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 20, 23:37)
tai jau nelaikyk paslaptyje, pasigirk grobiu
gal užmatei ermitaže ko nors įdomaus nupiginto?
5 ivairiu sp./formu silokai [po3lt], 2eraicinai, 1zole
imperata, 1viksva garbanota [visi po 4], 1virzis gelt.pagr./bordozied. [7lt]. kainos, gal netikslios, bet viskas 42lt.
Yra daugiameciu augaliuku po 3-5lt nemazai
, o iki 10lt juo labiau.
sudomino zieme margais lapais [juk viszale turi but],
meta su lapais baltu pakrasteliu
ypac dekoratyvi, siaip nemazai prieskoniniu, ir augaliukai geros formos.
I medelius nesigilinau, neismanau
, kazkokie nuvarge pasirode.
QUOTE(Tina* @ 2008 08 21, 08:50)
Gal galit man kokia virziu prekyvietes nuoroda mesteleti. Uzsikabainau dabar jau.
Vln siaures miestely prie Rimi [berods ''jusu sodui'']
ypac didelis virziu pasirinkimas, lauke ir po stogine. po
9lt.
vos nenusigrauziau nagu, kad per anksti kitur nusipirkau
QUOTE(Melynake:) @ 2008 08 21, 13:32)
Turiu tokius vilkdalgius kurie siemet nezydejo, bet nezinau ar todel kad pavasari persodinau (gelbejau is pievos, kad nesuartu, nes vejai ruosem zeme) ar todel, kad per tankiai. Kadangi paskaiciau, kad dabar tinkamas laikas persodint, tai bandyciau, jei cia per tanku, jei ne tai palikciau ir kita vasara laukciau ziedu...
reikejo menesiu anksciau, bet nieko baisaus, jei kuo greiciau tai padarysi. mano nuom per tanku. sodink negiliai, ant sakniastiebiu ne daugiau 5cm zemes.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 21, 15:36)
salvia oficinalis - daugiametis
jau beveik ikalbejot
, kitiems metams ruosiu vieta darze salia metu ir melisos.
QUOTE(smth1 @ 2008 08 21, 20:43)
Kas galejo nutikti pentiniui ir ka kita karta tokiu atveju daryt? Prazydejo karta birzeli, viskas buvo ciki, nukarpiau ziedkoti. Kai antra syki eme listi- daigas jau buvo praktiskai is karto parudaves, rudavo kol visai sunyko. Dabar nebegyvas.
Kitas pentinis islindo sveikas, dabar ji kazkas apkramte, (as ji insekticidais pavaisinau), bet toks ispudis, kad nuo to pakramtymo sustojo jo augimas. O trecia zali amarai uzpuole
Nu kazkas ryskiai uzkeike man juos siemet..
nzn ka patart
na amarai tikrai neturetu nugalabyti augalo. mano pirmasis pentiniu derlius buvo siaubingai amaruotas, bet ziedams tas itakos neturejo. aisku, purskaiu,bet jau zydincius.
dabar augant naujiems [ziedynkociai jau kyla, metras koks], jau purskiau ir fung., ir insekt. [score ir karate], tai viskas ciki, isskyrus 1 keruka,kuris itariu myroja - maziukas susmulkejes, 10-15cm.
jei pentiniai ''pacific'' grupes [labai tankios ziedu zvakes, sunkios -pas mane dauguma], tai kerai neisskirstyti ir nepersodinti isgyvena ne ilgiau kaip 3-4metus. [pgl knyga]