Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

[quote=rokoko,2008 09 04, 23:48]
Ačiū 4u.gif
ten iš tiesų sodas, juk sodų bendrijoj gyvenam lotuliukas.gif . Na, o laikmetis, kaip žinome, iš tų sodų gyvenamuosius kvartalus išvystė...
Laikui einant, man vis labiau patinka sodai, nes čia pas mus taip žalia, jauku, o jau žydėjimas pavasarį sklypų rolleyes.gif wub.gif
kad sodai ten tai supratau is keliuko kuris matosi blush2.gif o man tai nera skirtumo kur gyventi, ar sodo bendrijoje ar prestiziniam rajone, man svarbu tureti daug geliu, darza, soda...
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 05, 05:13)
1. pirmą kartą lapkričio mėn, antrą kartą - vasario mėn. Svarbu, kad lauke būtų pliusinė temperatūra wink.gif

o ar yra kokia alternatyva tokiems balinimams? Pvz. agroplevele apsukti, kol medeliai jauni? Nes man laaaaabai be ryšio vaizdas balinto sodo (dėl skonio nsiginčijama, aniaaaa? tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 05, 08:11)
gerai, kie yra kažkiek molio dirvoje, bet jo ne per daug. jei daugoka molio, tai tikrai įdžiūvusi žemė kaulu pavirsta. Pas mus irgi užvežinėjo grunto lyginant sklypą, tai kliuvo kai kur molingos žemės - kai stipriau palyja minkšta, o kai įdžiūva tai nepajudinamai. doh.gif Bet vienas privalumas dėl sodo - sakoma, kad vaismedžiai mėgsta molingą dirvą, vistik ji geriau nei koks smėlis. Taigi, tame kampe, kur turi molio, planuok sodą mirksiukas.gif

tai va ta beda ir yra, kad to kaimyno sklypas ribojasi su musu sklypo galu...tai kai darem ta bajeri, galui kliuvo to molio daugiau, o kaip tik gale as jau turiu soda ir ta darza, man jau nera ka keisti...belieka tik uzsivezti geresnes zemeles pavasari
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 05, 08:26)
o ar yra kokia alternatyva tokiems balinimams? Pvz. agroplevele apsukti, kol medeliai jauni? Nes man laaaaabai be ryšio vaizdas balinto sodo (dėl skonio nsiginčijama, aniaaaa?  tongue.gif )

visiškai ekspromtu pasvarstysiu ir pasidalinsiu tuo, ką esu skaičiusi:
1. kol medeliai jauni, netgi teko skaityti, kad balinimas nėra labai jau būtinas (aišku, nekenkia), nes žievė dar elastinga ir nuo temperatūrų skirtumo ji nepleišėja, o tiesiog plečiasi-traukiasi
2. Alternatyvos reikėtų ieškoti senesniems medžiams ir jei galvoti, kad saugoti nuo saulės kaitros, tai reikėtų jų kamienus apsukinėti kažkokia saulę atspindinčia medžiaga. O tada klausimas - ar tai atrodys geriau, nei nubalintas sodas ir ar toklį darbą lengviau padaryti, nei nuibalinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 05, 08:26)
o ar yra kokia alternatyva tokiems balinimams? Pvz. agroplevele apsukti, kol medeliai jauni? Nes man laaaaabai be ryšio vaizdas balinto sodo (dėl skonio nsiginčijama, aniaaaa?  tongue.gif )

jauni medeliai "dusta" po ta sukietėjusia mase wink.gif
Atsakyti
o mano kvaila galva balinimas kaip tik jauniems medeliams tai būtų aktualiau, nes jų žievė dar plona, o senų medžių - stora ir "užsigrūdinusi" g.gif

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 05, 05:40)
2. Alternatyvos reikėtų ieškoti senesniems medžiams ir jei galvoti, kad saugoti nuo saulės kaitros, tai reikėtų jų kamienus apsukinėti kažkokia saulę atspindinčia medžiaga. O tada klausimas - ar tai atrodys geriau, nei nubalintas sodas ir ar toklį darbą lengviau padaryti, nei nuibalinti g.gif

pirma šovusi mintis - kepimo folija lotuliukas.gif vaizdziaaaalis būtų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 rugsėjo 2008 - 07:57
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 05, 08:53)
pirma šovusi mintis - kepimo folija  lotuliukas.gif vaizdziaaaalis būtų  thumbup.gif

ekskursijos šniūrais trauktų originalaus sodo apžiūrėti lotuliukas.gif
Atsakyti
pritariu jolaxus, jaunų medelių žievė tampresnė, o senų kaip tik labai smarkiai skeldėja, o tai padidina virusų, grybų ( ligų) ir kenkėjų didesnį blogąjį poveikį .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 05 rugsėjo 2008 - 07:59
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 05, 05:55)
pritariu jolaxus, jaunų medelių žievė tampresnė, o senų kaip tik labai smarkiai skeldėja, o tai padidina virusų, grybų ( ligų) ir kenkėjų didesnį blogąjį poveikį poveikį.

Gerai, dabar jeigu rimtai... Man tas masinis balinimas atrodo "menas menui", iš kartos į kartą perduodama tradicija. Kažkiek "racijos" tame yra, bet ar tai tikrai taip gyvybiškai svarbu? Gal visgi pakaktų pavasarį medžius (su kamienais) gerai nupurkšti nuo kenkėjų ir pakaktų? g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 05, 05:55)
ekskursijos šniūrais trauktų originalaus sodo apžiūrėti lotuliukas.gif

pinigus imčiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
ni-a, menas-menui, tai kai vėlai pavasarį sugalvoja balinti su mintim "ką žmonės pasakys" biggrin.gif Dar čia taip greit sugalvojau - rudenį nubalint, vasaros pradžioj - nuplaut, fenu pradžiovint ir vualia bigsmile.gif
Atsakyti
na merginos uzdaviau jums cia klausima apie tas lelijas. Knifofija labai jau neisgedink tu senuku nes dar infarkta gaus. Neveltui sakoma yla is maiso islis.
del medeliu balinimo galiu pasakyti toki dalyka. Pas mus buvo pasodintas jaunas sodas. tvora neaptvertas ir per ziema medelius kiskiai labai graziai sudorojo.
Kai atsodinom kelis medelius kitam sezonui ir pabalinom -rezultate visi medeliai po ziemos sveiki. g.gif tai ir nezinau gal tas balinimas daugiau nuo tu kiskiu skirtas. Bijau as cia jus subalamutinti, bet pas mane taip buvo. siemet vel balinsiu nes gaila kiskiams susert augaliukus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 05, 06:10)
ni-a, menas-menui, tai kai vėlai pavasarį sugalvoja balinti su mintim "ką žmonės pasakys"  biggrin.gif Dar čia taip greit sugalvojau - rudenį nubalint, vasaros pradžioj - nuplaut, fenu pradžiovint ir vualia  bigsmile.gif

rolleyes.gif gal norėtum į talką atvažiuot - 'fenu nudžiovint"? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 rugsėjo 2008 - 08:29