QUOTE(troja3030 @ 2008 09 04, 07:11)
o tavo sodas labai grazus, toks grynas sodas as visada apie toki svajojau
Ačiū
ten iš tiesų
sodas, juk sodų bendrijoj gyvenam
. Na, o laikmetis, kaip žinome, iš tų sodų gyvenamuosius kvartalus išvystė...
Laikui einant, man vis labiau patinka
sodai, nes čia pas mus taip žalia, jauku, o jau žydėjimas pavasarį sklypų
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 04, 08:31)
Turiu kvaila klausima. Baisiai nebarkit ir nesijuokit. Prazydejo lelija ir viendienes. Liko ant prazydejusiu stiebu Keli zali tokie gumbeliai. tai ten gal seklos? kaip jas saugoti?
Knifofija labai tiksliai atsakė, tik noriu pridurt - jei nori daugintis augaliuką kokį patikusį - tai iš dukterinių svogūnėliu greičiau bus, arba kero dalimis [ ne svogūninį augalą].
Aš nukerpu praktiškai VISAS užsimezgančias sėklas po žydėjimo.
Išskyrus piliarožes, tagetes, t.y. nedaugiametes.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 09 04, 10:56)
Rokoko, gal gali mane paprotint
kam reikia baltint obelaites ir ar butina tai daryt? Mano obelaite siemet 8 obuoliukus subrandino , bet jau kokie skanus buvo : . Noreciau teisingai ja pasirupint.
Ačiū už pasitikėjimą
, betgi nesu aš sodininkė.
Iš bendro išprusimo galiu pasakyt, kad balinimas saugo vaismedžių žievę nuo skilinėjimo [ko ir telaukia ten norintys ilįsti kenkėjai] plius šiais laikais į tą ''baliklį'' dedami priedai nuo kenkėjų. Čia pavasarį forume sužinojau
, kodėl būtent rudenį svarbiau balinti - žiemą nuo saulės ir šalčio tamsi žievė skyla; balinto kamieno saulė vaiskią dieną taip nekaitins, kaip tamsaus, taigi ir šaltuko kontrastas nebus pavojingas. Pavasarinis balinimas irgi , žinoma, nepakenks, bet jis ne toks naudingas, kaip rudeninis.
Dabar jau aš klausiu:
kada [kokį mėnesį] balinti vaismedžius rudenį?
Mb jau apmokslintas šiuo klausimu, laukia mano šuvio, griebs šepetį... [iki šiol balinom tik pavasarį
]
jei ką suklydau, protingesni lai pataiso
QUOTE(rena @ 2008 09 04, 15:30)
o kada tulpes galima sodint
Spalį.
jei įkiši lapkritį, irgi bus gerai.
Čia paslėpta mintis, kad aš laukiu svogūninių išpardavimų , reikia DAUG krokų [tokie sumedėję augaliniai kenkėjai liemenine šaknim, panašūs į kurklius
]