QUOTE(Ingerele @ 2008 09 04, 09:31)
Turiu kvaila klausima. Baisiai nebarkit ir nesijuokit. Prazydejo lelija ir viendienes. Liko ant prazydejusiu stiebu Keli zali tokie gumbeliai. tai ten gal seklos? kaip jas saugoti?
Sėklos vargina augalą ir atima iš jo energiją, aš visada šalinu joms tik užsimezgus. jei sėklas išsaugosi ir jas pasėsi , sužys jau visai kitokios spalvos , viendienė pražys maždaug trečiais metais, o lelija kokiais 5-6 , bet jau jos bus susikryžminusios.
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 09 04, 09:17)
Ačiū labai visoms už patarimus
Kitą pavasarį pradėsiu genėti
Knifofija, o įdomu kokį aukštį uošvių gyvatvorė pasiekė per 30 metų
Ir įdomu, kaip jie dabar ją apkarpo
Principas turbūt tas pats kaip ir visų gyvatvorių - su gyvatvorinėm žirklėm
Aš čia gal ir kvailai užklausiau
, bet man įdomu ar taip visada reikia saugoti, kad nenukirpti jaunų šakelių, ar tas svarbu tik pirmaisiais metais. Jei Knifofija sako, kad tas sustabdytų augimą keliems metams, tai gal nereiškia, kad būtų visai amen tom eglutėm
Ir dar klausimukas
Vadinasi, galiu nugnybti ir viršūnę? Tada bus tankesnė, bet gal augs lėčiau
Bet ko gero reikėtų negailėti. Geriau lėčiau auganti gyvatvorė, bet tankesnė ir gražesnė
gyvatvorė apie 2 metrus aukščio, dabar ją karpo su krūmapjove ir nesaugo jokių viršūnėlių, kerpa iš peties. Saugoti reikia tol kol pasiekia jums reikiamą aukštį ir plotį. nulaužus ūglį visiškai augalas tikrai nežus, o tik sustos augęs, o sekančiais metais pavarys neprognozuojama kryptimi.
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 04, 09:47)
kalninei suformavai koki kamienuka, kad tas burbulas butu kazkiek nuo zemes pakiles? ar paguldei ant zemes?
del virsuniniu egliu saku kazkaip vistiek neitikinai........reikes pradeti dairytis i gyvatvores eglines
dar klausimuks, jei jau uosviai turi egline gyvatvore. Kaip jie geni, kai jin uzauga iki norimo aukscio ir plocio. Pravaro per visa ilgi neziuredami saku virsuneliu?....ar tuomet neisplinka ?.......gi jos jei daugiau nuvarai gi nebeatsinaujina?.....
Mano kalninė turi daug kamienų, rutulio kraštai guli ant žemės, fotikas sugedęs, tai negaliu parodyti.
jau sakiau, kad dabar gyvatvorę karpo nesaugodami, ir ji tikrai neišplinka, tik pušų šitaip negalima genįti, jos tai tikrai neatsinaujina, na o eglės susitvarko pačios.