Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(Srove @ 2008 09 04, 00:13)
Ai va dar sake reiktu palaistyti su gelezimi, kad butu sodri spalva, kazin, ar reiketu?

manau, kad laistymus su visokiomis trąšomis ir kitais papildais reikėtų atidėti iki kito sezono, kai augalas pilnai įsikabins šaknimis ir tik tada galės įsissavinti duodamą gėrį.
o dėl atstumo iki tvoros ir aš tave pakutensiu - pati pirmoji mintis pamačius foto ir buvo tokia, kad gražu, tačiau laaabai per arti tvoros unsure.gif Eglės iš tiesų auga palyginus greitai, jau po 3-5 metų šita tau atsirems į tvorą, o kas toliau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 09 03, 21:57)
cia jus klystate.. egle visada pakelia viena saka i virsu, vietoj virsunes..

QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 03, 23:49)
Reikėtų ne dabar, o pavasarį, kai išauga jauni ūgliai. Kol jie dar būna nesumedėję, galima nugnybti ar nukirpti trečdalį ūglio.

QUOTE(Knifofija @ 2008 09 03, 17:40)
pavasarį, kai išleis jaunus ūglius nugnypk tik patį viršūnės galiuką, tada ji pradės šakotis ir tankėti, kitą pavasarį, jau nugnybsi maždaud tris keturias viršūnes (tiek jų suformuos augalas),  o toliau jau gnaibyk tiek kiek tau reikia, galima nugnybti paliekant nors 1 cm jauno ūglio, jo negalima visiškai išlaužti, nes tada sustabdysi augimą 2 metams.
Papildyta:

Dar ir kaip perima, likusios viršutinės šakos visos kyla viršun, žinau iš praktikos, pas uošvius 30 metų senumo eglių gyvatvorė.

Ačiū labai visoms už patarimus 4u.gif
Kitą pavasarį pradėsiu genėti rolleyes.gif
Knifofija, o įdomu kokį aukštį uošvių gyvatvorė pasiekė per 30 metų ax.gif Ir įdomu, kaip jie dabar ją apkarpo g.gif Principas turbūt tas pats kaip ir visų gyvatvorių - su gyvatvorinėm žirklėm blush2.gif Aš čia gal ir kvailai užklausiau blush2.gif , bet man įdomu ar taip visada reikia saugoti, kad nenukirpti jaunų šakelių, ar tas svarbu tik pirmaisiais metais. Jei Knifofija sako, kad tas sustabdytų augimą keliems metams, tai gal nereiškia, kad būtų visai amen tom eglutėm g.gif
Ir dar klausimukas 4u.gif Vadinasi, galiu nugnybti ir viršūnę? Tada bus tankesnė, bet gal augs lėčiau g.gif Bet ko gero reikėtų negailėti. Geriau lėčiau auganti gyvatvorė, bet tankesnė ir gražesnė rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu kvaila klausima. Baisiai nebarkit ir nesijuokit. Prazydejo lelija ir viendienes. Liko ant prazydejusiu stiebu Keli zali tokie gumbeliai. tai ten gal seklos? kaip jas saugoti? blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas. Noriu paklausti, gal kas zinote kaip vadinasi slyvos panasios i kaukazines slyvutes, bet ne tokios rugscios, lengviau nuo kauliuko atsiskiria ir melynos? Vakar pavaisino tai tokios skanios man jos pasirode g.gif Zadejau nuo kaimynu ( siukslynine puse ) apsodinti kaukazinem slyvom, bet dabar galvoju gal tokiom mazomis melynomis. Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 03, 16:40)
Kalninę, jai jau 10 metų, o aukščio apie 80 cm daugiau metro neleisiu augt.
Papildyta:

Dar ir kaip perima, likusios viršutinės šakos visos kyla viršun, žinau iš praktikos, pas uošvius 30 metų senumo eglių gyvatvorė.

kalninei suformavai koki kamienuka, kad tas burbulas butu kazkiek nuo zemes pakiles? ar paguldei ant zemes?

del virsuniniu egliu saku kazkaip vistiek neitikinai........reikes pradeti dairytis i gyvatvores eglines mirksiukas.gif

dar klausimuks, jei jau uosviai turi egline gyvatvore. Kaip jie geni, kai jin uzauga iki norimo aukscio ir plocio. Pravaro per visa ilgi neziuredami saku virsuneliu?....ar tuomet neisplinka ?.......gi jos jei daugiau nuvarai gi nebeatsinaujina?.....
Atsakyti
kadangi mano gelynai labai jau nedideli...ju net praktiskai neturiu tai teks siandien veja purksti nuo visokiu piktzoliu g.gif
ir dar klausimelis, gal kuri zinot aplink kauna koki rozyna g.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 04, 09:49)
kadangi mano gelynai labai jau nedideli...ju net praktiskai neturiu tai teks siandien veja purksti nuo visokiu piktzoliu  g.gif
ir dar klausimelis, gal kuri zinot aplink kauna koki rozyna  g.gif

vieni iš profesionaliausių rožininkų yra kainiečiai Elijošiai. jų valdos čia
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 04, 09:54)
vieni iš profesionaliausių rožininkų yra kainiečiai Elijošiai. jų valdos čia

tai va as juos buvau radusi internete bet negirdejau atsiliepimu apie juos g.gif na jei sakai kad geri manau tada verta nesiblaskyti kazkur o pas juos pirkti rozes. labai aciu uz info thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 04, 08:31)
Turiu kvaila klausima. Baisiai nebarkit ir nesijuokit. Prazydejo lelija ir viendienes. Liko ant prazydejusiu stiebu Keli zali tokie gumbeliai. tai ten gal seklos? kaip jas saugoti? blush2.gif

Bent jau viendienių, tai aš nesaugau tų sėklų, nukerpu ir išmetu.. Ganėtinai jų prisidaugina per ūglius...
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2008 09 04, 11:01)
Bent jau viendienių, tai aš nesaugau tų sėklų, nukerpu ir išmetu.. Ganėtinai jų prisidaugina per ūglius...

mirksiukas.gif tai va as vaikstau anlink jas ir nezinau ka cia bedaryt. O ypac man ta lelija knieti. Ji labai grazi siemet pas mane buvo ir jei galima butu tikrai tu seklu issiaugociau
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 04, 10:49)
kadangi mano gelynai labai jau nedideli...ju net praktiskai neturiu tai teks siandien veja purksti nuo visokiu piktzoliu  g.gif
ir dar klausimelis, gal kuri zinot aplink kauna koki rozyna  g.gif

Vejai jau 5 metai purškiu kiekvienais metais banvelu , bet tu piktžoliu tik daugėja o nemažėje, trešiu pavasarį azotinėm trašom, bet mano pieva pasidarė labai šiurkšti, sėta žolės mišinys Sportmaster , ankščiau buvo žymiai gražesnė verysad.gif . Gal reik purkšti kelis kart į metus tuo banvelu g.gif o gal kokių kitų priemonių atsirado nuo piktžolių , gal kas savo patirtim pasidalins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 09 03, 22:33)
Va mano naujoji augintine ir mazuliu ''aleja'', nesugalvojau ka daryti su akmenimis, sumeciau i tarpus, bet kazko man tai nesirisa unsure.gif
user posted image
user posted image

gal patrauk tuos akmenis, kol suzinosi ka su jais daryti. Toks grazus tvarkingas zalias kampas ir augalai sveiki stiprus.
Atsakyti