Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(Muka @ 2008 09 03, 14:57)
Tai problema ta kad noriu is vis viska persodinti  ax.gif ir mazinti pati plota ir kelti siek tiek nu vien radikalius pertvarkymus noriu padaryti  ax.gif

Aš tai turėdama laiko vis dar persodinėju gėles, manau nieko tokio joms neatsitiks smile.gif Rugsėjį šiltą pranašauja, turėtų spėti įsitvirtinti ax.gif
Bet aš tai pradedančioji tongue.gif , tai stipriai nesivadovauk mano patarimais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 03, 14:23)
cia zmogus gyvatvore nori padaryti, o dabar ji tik 20 cm aukscio......

o puši pasiemei paprastaja? ar kokia kitokia? nu smalsumas mano nesvietiskas...........beveik zaidimas - kas?kur?kada?  rolleyes.gif

Kalninę, jai jau 10 metų, o aukščio apie 80 cm daugiau metro neleisiu augt.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2008 09 03, 14:30)
Noriu pasiteirauti kada  geriausia formuoti gėlyną, nes maniškis jau bais suaugęs visas apžėlęs ir dabar sprendžiu dilemą ar kišt nagus rudenį ar laukt pavasario  g.gif

daugiametes gėles galima sodint iki spalio vidurio drasiai, o jei šilta tai ir iki spalio galo.
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 09 03, 14:49)
tai ką man daryti g.gif kirpti ar nekirpti tos viršūnės? Noriu tankios gyvatvorės, bet savaime aišku, kad ne 20 cm aukščio, mažiausiai 1,50 m.
Tai gal jei dabar nukirpsiu viršūnę, tai gal vis tiek augs į viršų, tik ne viršūnė, o šakelės g.gif O jei šakelės, tai gal bus tankesnė blush2.gif
nu aš nelabai patyrusi, bet manau ir dabar galima šį tą padaryti, ypač praretinti per daug sutankėjusias gėles rolleyes.gif

pavasarį, kai išleis jaunus ūglius nugnypk tik patį viršūnės galiuką, tada ji pradės šakotis ir tankėti, kitą pavasarį, jau nugnybsi maždaud tris keturias viršūnes (tiek jų suformuos augalas), o toliau jau gnaibyk tiek kiek tau reikia, galima nugnybti paliekant nors 1 cm jauno ūglio, jo negalima visiškai išlaužti, nes tada sustabdysi augimą 2 metams.
Papildyta:
[quote=apzeldintoja diplomante,2008 09 03, 15:06]
[quote=linuke_,2008 09 03, 13:49]
tai ką man daryti g.gif kirpti ar nekirpti tos viršūnės? Noriu tankios gyvatvorės, bet savaime aišku, kad ne 20 cm aukščio, mažiausiai 1,50 m.
Tai gal jei dabar nukirpsiu viršūnę, tai gal vis tiek augs į viršų, tik ne viršūnė, o šakelės g.gif O jei šakelės, tai gal bus tankesnė blush2.gif
[/quo

mano supratimu dabar virsunes kirpti nereikia, lauk kol uzaugs tiek kiek nori , tada nukirpsi........
nes egle ne tuja, jos sonines sakeles nepasisuka i virsu ir neperima virsunes vaidmens........
[/quote]
Dar ir kaip perima, likusios viršutinės šakos visos kyla viršun, žinau iš praktikos, pas uošvius 30 metų senumo eglių gyvatvorė.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 02, 18:58)
iš principo hortenzija nėra reikli, turėtų įsikabinti. O žiedus gal geriau visai nugnybk, mažiau ji jėgų išnaudos, visvien gi tie žiedai neteks dekoratyvumo, tegul geriau kitais metais pradžiugina.

kad per mazai nepasirodytu ir lapus nugnybau iki pumpuru pazastyse-kazkurioj protingoj knygoj maciau taip parodyta g.gif ,tai dabar bent jau tvarkingai atrodo cool.gif ,duok die prigytu...
Atsakyti
[quote=apzeldintoja diplomante,2008 09 03, 15:06]
[quote=linuke_,2008 09 03, 13:49]
[/quo

mano supratimu dabar virsunes kirpti nereikia, lauk kol uzaugs tiek kiek nori , tada nukirpsi........
nes egle ne tuja, jos sonines sakeles nepasisuka i virsu ir neperima virsunes vaidmens........
[/quote]

cia jus klystate.. egle visada pakelia viena saka i virsu, vietoj virsunes..
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 03, 11:21)
o vaismedziu tai siek tiek turiu, va ten uz zaidimu aiksteles yra mano sodas,  kuria diena issikasiu duobutes, pasiruosiu  g.gif
http://public.fotki....i/dscf0901.html

tankiai atrodo tos duobutes g.gif , bet praktika rodo, kad po 8-10 metu su kirviu pataisysit padeti mirksiukas.gif
Ateity, kai jau su ''tomahauku'' [kirviu] prasinesit lotuliukas.gif , po vaismedziais puikiai auga vaiskrumiai, bent jau serbentai. foto is mano sodo:
user posted image

cia pavasari dar iziureti galima galima kazka smile.gif , nes paskui ten dziungles [foto vakar]

QUOTE(Muka @ 2008 09 03, 13:30)
Noriu pasiteirauti kada  geriausia formuoti gėlyną, nes maniškis jau bais suaugęs visas apžėlęs ir dabar sprendžiu dilemą ar kišt nagus rudenį ar laukt pavasario
Tai problema ta kad noriu is vis viska persodinti  ax.gif ir mazinti pati plota ir kelti siek tiek nu vien radikalius pertvarkymus noriu padaryti

auksciau foto esanti daugiameti gelyna radikaliai persodinejau pernai spalio pirmoj pusej, viskas buvo ciki siemet, net irisai zydejo blink.gif thumbup.gif . tik viendiene viena supyko - nezydejo siemet [taip jau isejo, kad per metus tada ja kilnojau 2 kartus blush2.gif ] Mintys neduoda ramybes, todel pavasari ten viskas vel pasikeis ax.gif
Kita augalyna, spygliuociu sodeli , isskyrus medzius, persodineju dabar.

Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 09 03, 08:06)
Sobieska, kaip planuoji vijoklio per aukštai nepaleist – gal yra koks stebuklingas metodas, ar tik paprastai – nukarpyt reikiamam aukšty ir viskas?

Matai salia tuscia koja, tai laikui begant, kai matysiu, kad jau reikalas pribrendo ir koine bus numegzta, permesiu "akis" ant kitos kojos mirksiukas.gif . Samoningai salia jos nieko nesodinau. O kai pasieks apacia, ka nors sugalvosiu. Vinvytis tikrai puikus augalas norint greito rezultato. O as jau dabar spirgu biggrin.gif Prie kito stulpo esu pasodinusi japonini sausmedi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 09 02, 19:38)
Kokia eglute ten tiksliau parasyk, nes ju yra DAUG. O siaip tai gal as kazko nesuprantu, bet o kam jas karpyt?

Ir dar klausimelis- tu faktines ar praktines info ieskai?
Faktine: auga 90-120cm ir i auksti ir i ploti (pagal nelietuviska info, tai Lietuvoj gali augti mazesnis). Jis 6-8 zonos augalas, o Lietuva kaip zinia- 5, taciau lietuviski saltiniai sako, kad nors ziema Lietuvoj per salta jam, jis 'plinta Lietuvos zeldynuose'.
Del sodinimo- is medelyno pirkai juk, vazonelyje? Kodel jam turetu negalioti taisykle: is vazonu- kiaura sezona?

Tikrai nezinau pavadinimo, maniau, kad jos visos panasiai auga g.gif .Reikejo staiga pasodinti, tai ir informacijos nelabai greit surasi.Pardavejas sake, kad auga iki 2 metru, bet kadangi nedaug vietos jai turiu, todel pagalvojau, jei tos sakos labai jau ilgos bus, tai gal apkarpyti siek tiek bus galima g.gif
Va mano naujoji augintine ir mazuliu ''aleja'', nesugalvojau ka daryti su akmenimis, sumeciau i tarpus, bet kazko man tai nesirisa unsure.gif
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 09 03, 13:49)
tai ką man daryti g.gif kirpti ar nekirpti tos viršūnės?

Reikėtų ne dabar, o pavasarį, kai išauga jauni ūgliai. Kol jie dar būna nesumedėję, galima nugnybti ar nukirpti trečdalį ūglio.
Papildyta:
Srove , per arti tvoros sodini augalus. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 03 rugsėjo 2008 - 22:57
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 03, 23:49)
Papildyta:

Jeigu tos mazules taip augs, kaip tos, kurias pirkau pries 5 metus(paaugo gal 5-6 cm.), tai manau, kad kol uzaugs tos 20cm., nes tiek palikau nuo tvoros, tai i tvora turetu pradeti remtis, po koki 20 metu, o ka veiks anukai? bigsmile.gif
Nu nebent tos greiciau augtu?Va as tik bijau del tos didzkes, todel ir klausiau, kaip ir ka, jusu.
Ai va dar sake reiktu palaistyti su gelezimi, kad butu sodri spalva, kazin, ar reiketu?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 03, 23:49)

drinks_cheers.gif pritariu,SROVE,nedelsiant perkelk,juk vijoklius liepia sodinti 30-40 cm nuo sienos,o cia tau medeliai,ju dar apacios plesis unsure.gif kol maziukai,nelabai pajus,o suaaugusius kankinsi-ir anukai uz tai nepagirs,be to taip arti betono pagrindo,saknims nelabai tokia artima kaimynyste,cia tau ne gelytes su mazom saknytem schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 09 03, 23:33)

Jei atvirai, tai man ten tie akmenukai nu nilabai, nesirisa jie ten ir viskas. Manau, kad rastum gerai pagalvojus jiems tinkamesne vieta. Siaip tai originalu ir perkunrope ten itubdei, bet ne ten jiems ta vieta ax.gif
Nu man kaip grazu jukos patapo tai nigaliu rolleyes.gif , pavasari ir as pirksiu,ant ziemos nesiryztu, stebesiu, kaip jums perziemos
Atsakyti
[quote=rokoko,2008 09 03, 22:48]
tankiai atrodo tos duobutes g.gif , bet praktika rodo, kad po 8-10 metu su kirviu pataisysit padeti mirksiukas.gif
Ateity, kai jau su ''tomahauku'' [kirviu] prasinesit lotuliukas.gif , po vaismedziais puikiai auga vaiskrumiai, bent jau serbentai. foto is mano sodo:
user posted image

labas rytas pirmiausiai 4u.gif
na nezinau ar tankiai, vaismedziai pas mane zemaugiai ir tarp ju palikti apie 4 m tarpai. buvau pas savpo kaimyne kurios soda sodininkas priziuri tai ir tokius tarpus palikes. o ten kur matosi krumeliai, ten yra 2 agrastai ir 2 serbentai ir dar 2 silauoges, as taip mazdaug primeciau kad tarp ju gaunasi apie 2 metrai tarpas...manau g.gif pakaks aisku jei jau bus mazai, ka darysi teks griebtis druzbos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o tavo sodas labai grazus, toks grynas sodas as visada apie toki svajojau
Atsakyti