QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 03, 14:23)
cia zmogus gyvatvore nori padaryti, o dabar ji tik 20 cm aukscio......
o puši pasiemei paprastaja? ar kokia kitokia? nu smalsumas mano nesvietiskas...........beveik zaidimas - kas?kur?kada?
Kalninę, jai jau 10 metų, o aukščio apie 80 cm daugiau metro neleisiu augt.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2008 09 03, 14:30)
Noriu pasiteirauti kada geriausia formuoti gėlyną, nes maniškis jau bais suaugęs visas apžėlęs ir dabar sprendžiu dilemą ar kišt nagus rudenį ar laukt pavasario
daugiametes gėles galima sodint iki spalio vidurio drasiai, o jei šilta tai ir iki spalio galo.
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 09 03, 14:49)
tai ką man daryti
kirpti ar nekirpti tos viršūnės? Noriu tankios gyvatvorės, bet savaime aišku, kad ne 20 cm aukščio, mažiausiai 1,50 m.
Tai gal jei dabar nukirpsiu viršūnę, tai gal vis tiek augs į viršų, tik ne viršūnė, o šakelės
O jei šakelės, tai gal bus tankesnė
nu aš nelabai patyrusi, bet manau ir dabar galima šį tą padaryti, ypač praretinti per daug sutankėjusias gėles
pavasarį, kai išleis jaunus ūglius nugnypk tik patį viršūnės galiuką, tada ji pradės šakotis ir tankėti, kitą pavasarį, jau nugnybsi maždaud tris keturias viršūnes (tiek jų suformuos augalas), o toliau jau gnaibyk tiek kiek tau reikia, galima nugnybti paliekant nors 1 cm jauno ūglio, jo negalima visiškai išlaužti, nes tada sustabdysi augimą 2 metams.
Papildyta:
[quote=apzeldintoja diplomante,2008 09 03, 15:06]
[quote=linuke_,2008 09 03, 13:49]
tai ką man daryti
kirpti ar nekirpti tos viršūnės? Noriu tankios gyvatvorės, bet savaime aišku, kad ne 20 cm aukščio, mažiausiai 1,50 m.
Tai gal jei dabar nukirpsiu viršūnę, tai gal vis tiek augs į viršų, tik ne viršūnė, o šakelės
O jei šakelės, tai gal bus tankesnė
[/quo
mano supratimu dabar virsunes kirpti nereikia, lauk kol uzaugs tiek kiek nori , tada nukirpsi........
nes egle ne tuja, jos sonines sakeles nepasisuka i virsu ir neperima virsunes vaidmens........
[/quote]
Dar ir kaip perima, likusios viršutinės šakos visos kyla viršun, žinau iš praktikos, pas uošvius 30 metų senumo eglių gyvatvorė.