Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(Srove @ 2008 09 02, 18:00)
Sveikos, seniai girdetos 4u.gif
Parsitempiau vel augaliuku, bet nerandu reikiamos informacijos apie kai kuriuos.Gal galetute kuri nupasakoti placiau, kaip sodinti LAVENDELHEIDE(PIERIS JAPONICA ''CARNEVAL''), ar didele auga, ar placiai palikti vietos aplink, ar ne velu sodinti g.gif .Ir dar eglute. kurios sakos svyra zemyn ir dedasi ant zemes, jas bus galima karpyti, ar ne? g.gif Laukiu labai bet kokios informacijos.Aciu iskart 4u.gif

Kokia eglute ten tiksliau parasyk, nes ju yra DAUG. O siaip tai gal as kazko nesuprantu, bet o kam jas karpyt?

Ir dar klausimelis- tu faktines ar praktines info ieskai?
Faktine: auga 90-120cm ir i auksti ir i ploti (pagal nelietuviska info, tai Lietuvoj gali augti mazesnis). Jis 6-8 zonos augalas, o Lietuva kaip zinia- 5, taciau lietuviski saltiniai sako, kad nors ziema Lietuvoj per salta jam, jis 'plinta Lietuvos zeldynuose'.
Del sodinimo- is medelyno pirkai juk, vazonelyje? Kodel jam turetu negalioti taisykle: is vazonu- kiaura sezona?
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 02, 19:01)
tai apie ka sneket sitoj temoj ir apie ka naujoj? blink.gif (blondine unsure.gif )

manyčiau šitoj temoj turėtų likti "Klausimai-atsakymai", be jokių lyrinių nukrypimų, o anoji - mūsų nūdiena, t.y. jau su lyriniais nukrypimais, džiaugsmais, liūdesiais biggrin.gif
( naujokui sunku tarp mūsų plepesių susirasti konkretų ir lakonišką atsakymą. Juk ir senbuvės dažnai patingi paieška pasinaudot ar tiesiog pagooglint )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 02 rugsėjo 2008 - 20:14
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 02, 20:55)
manyčiau šitoj temoj turėtų likti "Klausimai-atsakymai", be jokių lyrinių nukrypimų, o anoji - mūsų nūdiena, t.y. jau su lyriniais nukrypimais, džiaugsmais, liūdesiais biggrin.gif
( naujokui sunku tarp mūsų plepesių susirasti konkretų ir lakonišką atsakymą. Juk ir senbuvės dažnai patingi paieška pasinaudot ar tiesiog pagooglint )

Man rodos, kad tų klausimų visada bus visose temose, nes visi visada nori gatavo produkto, o ne ieškoti, užduoda klausimą ir laukia kol atsakys, tingi paieškoti. matytumėt kiek man klausimų ateina į AŽ ir dar kokių kvailų, kad kartais verkt norisi. Pvz. Kaip pasodinti krokus ? Kodėl vazonuose greit nudžiūsta augalai ? (Nugi nesugalvojo, kad nusipirkus dar ir palaistyt reikia).
Atsakyti
Nesu macius forumo be 'lyriniu nukrypimu', o ir 'kas iesko- tas randa'. Sveika yra informacijos paieskoti. Tuo paciu ir kitu dalyku, kurie kazkada pasidarys aktualus suzinai. Tokia mano nuomone. Bet nesu nusistacius grieztai uz ar pries.
Atsakyti
sveikos augalu myletojos, o kaip ikelti foto g.gif
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2008 09 02, 09:14)
sveikos,gal galit patart ką iki Vėlinių ant kapelių gražaus pasodint?

nieko naujo gal nepasakysiu - chrizantemas. nusipirk vazonėlį žydinčių ir ikišk visą į žemę.
Gali perkelti iš darželio Daugiamečius astrus, jų šaknų sistema paviršinė, nesunkiai išsikasa kerai. mano patirtis rodo, kad nelabai supyksta už ''transportavimą'', netgi prieš zydėjimą.
Gerai kapeliuose turėt kokio visžalio kilimuko, pvz., uolaskėlių, šliaužiančio čiobrelio..

QUOTE(Sraunius @ 2008 09 02, 11:07)
- sukūriau naują temą Bendraminčiuose. 

Vėliau išanalizuosiu buvusias temas ir svarbiausius klausimus/atsakymus pateiksiu kaip nuorodas.

Dėl šito balamūtijuos, žiūrėsim... unsure.gif

Dėl antro būtum tikra šaunuolė 4u.gif

QUOTE(linuke_ @ 2008 09 02, 14:49)
Noriu paklausti auginančių goštautines gaisrenas. Aš jas auginu antri metai. Pražydėjusios jos apdžiūvo, o stiebai prie žemės iš vis nedekoratyvūs atrodo. Ar čia pas mane tik taip, ar čia tokios gėlės?

Taip pat noriu paklausti, ką daryti su Goštautinėm gaisrenom, kai jos nužydi - nupjauti tik žiedus, ar palei žemę?
Aš ir taip, ir taip padariau. Palei žemę jos krūmijasi truputį žemais lapukais, panašiai kaip keturbriaunės nakvišos.
Dekoratyvumo, aišku, nėr iš tų stiebų.

QUOTE(sobieska @ 2008 09 02, 14:53)
O apie tave pagalvojau tik todel, kad daug turi tokiu panasiu augalu ir galvojau, kad pas tave kazka tais buvau uzmaciusi

gal ir galėjai pagalvot iš tos nesenos foto , prie medinuko ten jurginą tokį įkišusi buvau neišsivysčiusį, o tas kai ėmė bujot blink.gif , bet žiedų turbūt nesulauksiu.

QUOTE(jolaxus @ 2008 09 02, 16:43)
koks ten augalas mūsuose minėjote "drugelių medžiu" pravardžiuojamas?

budlėjos ir šiloko hibridas tongue.gif
O pas mane šiloką nuolat bitės nutūpusios [už poros sklypų, 50metrų, aviliai doh.gif ]

QUOTE(rozamunda @ 2008 09 02, 17:54)

siemet susirgau silokiniu sindromu-prisisodinau visokiu rusiu,salia mano viksvu -liuks ziurisi

ne tu viena mirksiukas.gif , prieš dvi sav. pirkau 6 naujus šilokus, dar vieną gavau, dar du turiu, žodžiu beveik visi vazonuose, kol sprendimus susapnuosiu lotuliukas.gif
Panašiai su viksvom..

QUOTE(jolaxus @ 2008 09 02, 18:01)
tai gal trūksta to baltais pakraščiukais, kur pavasarį užsiveisiau - Sedum "Frosty Morn"?
rokoko neleis pameluot, gana prabangiai atrodo šitas šilokas

Uoj... wub.gif rolleyes.gif
Nepakartojami netgi pirmaisiais metais, ypač puošnūs - platūs žiedynai, stori mesingi stiebai ir lapai... iš tolo šviečia, iš jų ir pažinau Jolaxus kiemą lotuliukas.gif
kelinta aš eilėje? lotuliukas.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 09 02, 20:43)
Man rodos, kad tų klausimų visada bus visose temose, nes visi visada nori gatavo produkto,

Kodėl vazonuose greit nudžiūsta augalai ?

drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif kaip prajuokino
Atsakyti

QUOTE(troja3030 @ 2008 09 02, 21:39)
sveikos augalu myletojos, o kaip ikelti foto  g.gif

*prisiregistruok internetiniėse fotoalbumu svetainėse [pvz, photobucket.com, fotki.com, kt.];
*įsikelk ten foto iš savo kompo;
*pagal photobucket.com: prie foto yra eilutes ''IMG code'' ir ''Direct Link'', daryk copy;
*rašydama Atsakymą Supermamose, paste tą eilutę, matysime atitinkamai visą foto [IMG code] arba nuorodą [Direct link]

Pvz:
mano pavasarinė viendienė pražydo antrakart wub.gif

user posted image

arba http://i262.photobuc...eofDSCF9869.jpg

arba manp pavasarinė viendienė pražydo antrakart

Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 01, 08:08)
Va dar noriu parodyt kaip "koines"ant stulpu mezgasi
user posted image

Ne nu aš visai – jau dvi dienas apie tai galvoju doh.gif Pasodinau ir aš palei stulpo kojas vinvytį – tai MB jau dvi savaites burba, kad jis su elektrikais nesipyks ir nuo laidų to mano vijoklio nedraskys. Tuo sakė su rondapu nupurkš ir bus tvarkoj blink.gif Tai nebežinau, raut jį lauk ar apsimest, kad nieko nesupratau ax.gif Sobieska, kaip planuoji vijoklio per aukštai nepaleist – gal yra koks stebuklingas metodas, ar tik paprastai – nukarpyt reikiamam aukšty ir viskas?

Dar, beje, iš pirmo žvilgsnio įsimylėjau tokį krūmą (labai jis man kur nors tikti turėtų lotuliukas.gif ), gal kas nors pavadinimą pasufleruot galėtų blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 03 rugsėjo 2008 - 07:07
QUOTE(kykute @ 2008 09 03, 08:06)
Ne nu aš visai – jau dvi dienas apie tai galvoju  doh.gif Pasodinau ir aš palei stulpo kojas vinvytį – tai MB jau dvi savaites burba, kad jis su elektrikais nesipyks ir nuo laidų to mano vijoklio nedraskys. Tuo sakė su rondapu nupurkš ir bus tvarkoj  blink.gif Tai nebežinau, raut jį lauk ar apsimest, kad nieko nesupratau  ax.gif

vinvytis gerai tada, kai reikia greito rezultato ir nereikia tureti reikalu su elektrikais,prie stulpo gal geriau gebene-leciau auga ir bus zalia ziema vasara 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 02, 23:15)

ne tu viena mirksiukas.gif , prieš dvi sav. pirkau 6 naujus šilokus, dar vieną gavau, dar du turiu,  žodžiu beveik visi vazonuose, kol sprendimus susapnuosiu lotuliukas.gif
Panašiai su viksvom..

as matai sapnuoju kitokio pobudzio sapnus ax.gif......
.... pvz grybus ,jei pagrybauju,uogas jei pauogauju
tai pasistveriu vazonus,isknisu vienoj vietoj duobute,vienur kyst-netinka,kitur kyst-taip ir komponuoju,paskui ir susodinu-vis tiek zinau -ateis pavasaris ir vel po kiema bludinsiu zolalas bekilnodama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 03, 05:47)
vinvytis gerai tada, kai reikia greito rezultato ir nereikia tureti reikalu su elektrikais,prie stulpo gal geriau gebene-leciau auga ir bus zalia ziema vasara 4u.gif

pritariu 4u.gif vinvyti geriau mesk iš ten, nes gajus be proto. Tikrai po metų gali tekti lipti į stulpą ir krapštyti vijoklį nuo laidų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 09 03, 07:06)

Dar, beje, iš pirmo žvilgsnio įsimylėjau tokį krūmą (labai jis man kur nors tikti turėtų  lotuliukas.gif ), gal kas nors pavadinimą pasufleruot galėtų  blush2.gif

user posted image

Ricinmedis
http://www.rojaussod...snis.php?id=120
labai nuodingas, kas augina vaikus nepatariama
Atsakyti
labas rytas visoms ax.gif
bandau ir as pasirodyti savo plotus tongue.gif nors pas mane siai dienai nieko ispudingo nera, tik 25 arai zolytes thumbup.gif kuria bandau puoseleti kas 3 diena. pirmoj nuotraukoj matosi vaizdas stovint terasoje i vidinio kiemo puse, tolumoje paciu daryta vaiku zaidimo aikstele, kuria dar reikia pabaigti. zaidimu aikstele noreciau savotiskai atskirti nuo viso ploto...tik nesugalvoju kuo: gelemis, krumais ar tiesiog tvorele. jei kuri turit ka patarti....labai vertinsiu jusu patarimus
http://public.fotki....i/dscf0861.html
Papildyta:
sone truputi desiniau zaidimu aiksteles-musu baseinas, ten planuojama pirtis su lauko terasa ir lauko zidiniu.
http://public.fotki....i/dscf0879.html

o cia mano terasa...nors dar nebaigta...ir planuojamas rozynas prie jos g.gif
http://public.fotki....i/dscf0881.html

o va sis kampas-man kol kas neblogas rebusas...ilgai mastau ka su juo daryti. siaip noriu ji graziai kampu apsodinti kazkokiais tai medeliais ir siek tiek zydinciu geliu, bet niekais neissirenku augalu...vis mastau ar negrazu butu jei kampa ireminciau ar tai tujos smaragdinem, ar kazkuo panasiai g.gif
http://public.fotki....i/dscf0882.html

tai va tiek mano foto blush2.gif
Atsakyti