Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(Mamce @ 2008 09 01, 11:50)
Klausyk, kodel pas tave melsviu lapai sveiki, kai nera jokios ribos tarp vejos ir ju? Kaip nupjaunat veja nesuzaloje lapu?

Mes zole pjaunam seimynine ranga.As einu pagal pakrascius su zirklemis MB varo isisiepęs paskui zoliapjove.Vat ir siuo atveju, mano pareiga laiku suspet pakelt lapus, kad nepapultu po zoliapjove happy.gif rezultatas-sveiki melsviu lapai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 01, 11:08)
Čia dekoratyvinis dumplainis.

aciu 4u.gif .Jau googlinuosi

o aš va koki skanėsta auginu ax.gif tiesa, uogos bus skanios tik po kokiu 2 savaiciu
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 01 rugsėjo 2008 - 12:55
QUOTE(sobieska @ 2008 09 01, 13:52)
Mes zole pjaunam seimynine ranga.As einu pagal pakrascius su zirklemis MB varo isisiepęs paskui zoliapjove.Vat ir siuo atveju, mano pareiga laiku suspet pakelt lapus, kad nepapultu po zoliapjove happy.gif rezultatas-sveiki melsviu lapai thumbup.gif

Aaaa, sita buda ir mes mokam... irnesakyk.gif Sakau, gal koki nauja isradot... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 31, 18:50)
šitas kaimynas nieko nebijo - siundžiau šunį, mergiotę su draugais ir dziedą, nieko!

cia pas tave "Grandiflora" zieduojasi?

QUOTE(rokoko @ 2008 08 31, 22:44)
Dėl šilingės žinau, ir nesijaudinu, nes ten ir pavėsis, ir saulutė bus – vadinasi, spalvota  biggrin.gif  .
Prie jukos jau nusprendžiau, ką – bus toks smulkutis smulkutis čiobreliukas su katpėde [galiu dar persigalvot] – abu tokie visiškai pažeme. Akmenų takas jau yra [tik dar bus kokybiškiau perdėtas po statybų pabaigos]. Žiūrėsiu, o jei nesižiūrės – tai gal ir pasinaudosiu tavo patarimais. 4u.gif

Įsivaizduoji, tik šiandien įsodinau žemėn tuos krūmiukus, kuriuos man atvežei, nes vietą tik prieš savaitę dvi tik „radau“. O gluosniukas dar vazone [tiesa, didesniame] – bijau, kad sunkiai rasiu jam vietelę sklype. na, bet niekam neatiduosiu, pasodinsiu prie viešo prūdo šalia, ten kaimynas jau baigia statybas, naują veją užsėjo..

kokia tu sazininga biggrin.gif , o as galvojau nepasisakyt, kad irgi tik praeita savaite su viendienem baigiau doh.gif .... Del gluosniuko nesivargink ir dirvonu nekask, o geriau per ziema palaikyk vazone (gal kur darze ikasus - nzn kaip geriau), kad pamatytum ar jis is viso perziemoja, pas mane irgi vazone auga... nepasius, o citrininiui ciobreliui kaput - muset iskepe, nespejes prigyt vargsas (pas mus buvo ziauriai karsta visa laika).
Atsakyti
rokoko, smth1, cituoju knygą: Pentinių ligos:

Juodos dėmės
- ši grybinė liga pasireiškia vasarą ant augalų stiebų, pumpurų, lapkočių ir lapų. Drėgnu oru liga greitai plinta, gali sunaikinti visus lapus. Gydymo priemonių nėra, augalus reikia sunaikinti pastebėjus pirmuosius požymius, nupjauti pakenktus stiebus, kad liga toliau neplistų.

Agurkų mozaika
- lapai tampa geltonai margi, augalas menkai žydi ir lėtai auga. Pakenktus augalus reikia iškasti ir sunaikinti kartu su šaknimis. Naujus pentinius reikėtų sodinti kitoje vietoje.

Suplokštėjimas - (...)

QUOTE(rokoko @ 2008 08 31, 23:44)
šratų nebandei, bet neatrodytų, kad pyktum ant kaimyno labai mirksiukas.gif

jau taip.. nius, jau taip niešti išbandyt Knifofijos metodą blush2.gif laugh.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 09 01, 14:37)
cia pas tave "Grandiflora" zieduojasi?

taaaip biggrin.gif Tik dar reiks pasiieškot info, kodėl nevisa kekė pražysta.
Šiuo metu tokie murzini žiedynai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 01 rugsėjo 2008 - 13:51
QUOTE(jot.ka @ 2008 08 29, 13:49)
o kaip grupuoti ir derinti krumus? nesinori palei tvora vienodos gyvatvores, turiu pusleni, kas salia jo tiktu? kiek isivaizduoju tai grupele turetu but minimum is 3 augalu, ar gali jie but visi skirtingi, o gal geriau du vienos rusies ir vienas kitoks?kaip manot, ar jazminas i kompanija isirasytu?o gal geriau veigela arba lanksva?

o puslenis kokios spalvos lapais?
jei zali, tai kaip ir noretusi kokiu 2 raudonlapiu ar geltonlapiu, ar su baltais pakrasciais.
be to puslenis turi savybe su amzeliu plikti is apacios. tuomet kaip ir dengti gal kokiu viszaliu reiketu.
Nesiulyciau sedulos (labai didelis krumas uzauga, nebent daug vietos yra), o veigeles ar lanksvos visai tiktu, tik su veislemis butu galima pazaisti.
ir dar man noretusi, kad skirtusi puslenio ir naujo augalo zydejimo laikas ....

maciau puslenio ir pilkosios lanksvos kompozicija, labai idomus derinys, didesni puslenio lapai ir siauri pailgesni lanksvos...........seimininke abu netingedavo pageneti pavasari, kad labiau sakotusi ir tankesnis krumas butu.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 01, 14:46)
rokoko, smth1, cituoju knygą: Pentinių ligos:

Juodos dėmės
- ši grybinė liga pasireiškia vasarą ant augalų stiebų, pumpurų, lapkočių ir lapų. Drėgnu oru liga greitai plinta, gali sunaikinti visus lapus. Gydymo priemonių nėra, augalus reikia sunaikinti pastebėjus pirmuosius požymius, nupjauti pakenktus stiebus, kad liga toliau neplistų.

Agurkų mozaika
- lapai tampa geltonai margi, augalas menkai žydi ir lėtai auga. Pakenktus augalus reikia iškasti ir sunaikinti kartu su šaknimis. Naujus pentinius reikėtų sodinti kitoje vietoje.

Suplokštėjimas - (...)
jau taip.. nius, jau taip niešti išbandyt Knifofijos metodą  blush2.gif  laugh.gif
taaaip  biggrin.gif Tik dar reiks pasiieškot info, kodėl nevisa kekė pražysta.
Šiuo metu tokie murzini žiedynai

Nu siaubas, pastebejau tokiu juodu demiu ant vieno pentinio, o jis zydet ruosiasi. Tai ka, pjaut ir viskas? Gaila verysad.gif O kas bus jeigu nenupjausiu?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 09 01, 15:59)
Nu siaubas, pastebejau tokiu juodu demiu ant vieno pentinio, o jis zydet ruosiasi. Tai ka, pjaut ir viskas? Gaila verysad.gif O kas bus jeigu nenupjausiu?

jei vieną nupjausi, išgelbėsi kitus. Kitais metais atžels sveikas.
Atsakyti
o ar ne dekoratyvinio dmplainio kvapo bijo kurmiai?....... kazkur skaiciau ir berods ta pacia nuotrauka maciau. ar as nieko nepainioju?
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 01, 16:08)
o ar ne dekoratyvinio dmplainio kvapo bijo kurmiai?....... kazkur skaiciau ir berods ta pacia nuotrauka maciau. ar as nieko nepainioju?

biggrin.gif mano kurmiai tikrai jo nebijo, nors tiesa pasakius salia jo nepastebejau kurmiarausiu g.gif , o tos pacios nuotraukos matyti negalejai, nes tik pirmi metai kai prie siltnamio pasejau, o sejau tai nezinodama ka seju, remiausi vien tik nuoroda, kad auga kaip krumas
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 01, 12:52)
o aš va koki skanėsta auginu ax.gif tiesa, uogos bus skanios tik po kokiu 2 savaiciu
user posted image

o as čia g.gif medis su uogom dabar, šiuo laiku??? g.gif nesu mačiusi ir girdėjusi ...
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 01, 16:05)
jei vieną nupjausi, išgelbėsi kitus. Kitais metais atžels sveikas.

Tos demes tokios tamsiai pilkos ir kaip kokiom gyslelem issiplete, panasu i pelesi,bet nenusivalo. Ar apie tokias juodas demes kalbama? unsure.gif
Atsakyti
Sobieska, o stai mano derinukas, su pilka spalva smile.gif
Atsakyti