QUOTE(Tina* @ 2008 08 25, 17:21)
Oh, kaip man sunku nepalikti tarpu. Jau dabar man ju tiek daug ten
OH, tiesiog tikras sazalynas ten
, idomu, kaip pas mane sklype pasijaustum
jei rimtai, tai nebijok tu virziu pletimosi
- juk ne medis, israusi kai per daug atrodys [net jei taip issiples kaip smth1 sake], betgi jau ir dabar tau ten dziungles atrodo, ane?
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 17:36)
aš jau du metus sodinau tulpes dideliame keraminiame vazone.
aciu
Sraunius,
darai lygioj vietoj problemą - supurkši lapus vario sulfato ir karbamido tirpalu ir psio.
nugi prisimokiau nenaudoti chemijos kompostinei
ar ta chemija labai nekenksminga? kur jos gaut?
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 21:03)
turi spėti įsišaknyti, tačiau nesudygti,
nugi buvo mergytes, kad sudygo tulpes ir kt. gruodi [ypac uzpernai], ir baigesi viskas gerai, nors ir paspaude sausi saltukas.
QUOTE(shanet @ 2008 08 25, 21:45)
.....tai jus,man durnai bobai ,pasakykit -ar galima tulpeles susodint i vazonus,bet ju niekur nesukast .......tiesiog palikt lauke ,arba siltnamyje .
Nu man norisi tulpeles ir narcizus tiesiog vazonuose turet
juk musu ketinimai - po ziemos ta vazona iskast, nuplaut zemes, ir grozi vazonuose stebet
ikasame perziemojimui naturaliomis salygoms.
Papildyta:
Kaip zadejau, reziumavau musu pasisakymus KOMPOSTO tema.
busiu dekinga uz pastabas, pataisymus, ir atsakymus i man kilusius klausimus
KOMPOSTAS
NEGALIMA mesti:
1. Obuolių [rūgština kompostą, nesveiki vaisiai palieka ten ligas ir kenkėjus, kurie paplis po daržą]
2. Kitų pažeistu, supuvusių vaisių bei daržovių, daugiamečių augalų šakniagumbių [pvz, vilkdalgių]
3. Peržydėjusių piktžolių [subrendusios sėklos gali nesupūti, o peržiemojusios dygti]. Žydinčias piktžoles galima.
4. Sergančių augalų ir jų lapų (įvairios miltligės, rūdligės).
5. Amarais, erkutėmis ir kt. kenkėjais apsikrėtusių augalų.
6. Augalų kurie plinta šakniastiebiais (varputis, daržinė kalistegija, tikroji pienė, usnis ir t.t.) [
kodėl? ar dėl to, kad nesupūva tie šakniastiebiai?]
7. Svogūninių augalų, ypač smulkiasvogūninių, kurie dauginasi smulkiais svogūnėliais (kai kurios dekoratyvinių česnako veislės, sniegžydrių, paukštapienių)
[kodėl?]
8. Amerikinės galinsogos (net žydinčios, nes ji labai greitai plinta, sėklos daigios iki 30 metų, subresta per keletą dienų nuo pražydėjimo, viename žiedelyje iki 100 sėklų).
[paaiškinkit, kas čia parašė, kaip tas augalas atrodo]
9. Termiškai apdorotų vaisiaų/daržovių, mėsos/žuvies, citrusinių žievės.
[kodėl?]
10. Stambių, sumedėjusių augalų stiebų [pvz, saulėgrąžų, vynuogių mano patirtimi, nesupūva bent 3 metus]
11.Perpuvusio komposto negalima dezinfekuoti jokiomis cheminėmis medžiagomis, nes tengyvena dirvožemio grybai, ardantys organines liekanas, formuojantys humusą.
Dar pridesiu, kad mb ''thomas philips''e pirko dezutes su kazkokiomis bakterijomis procesams pagreitinti/pagerinti, kurias jau pyle i kompostines. matyti rezultatas
Kas dar pasakys ka nors apie priedus kompostui?