Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 25, 16:39)
tai čia dar nieko... būtų buvę blogiau, jeigu būtum ėjus batono ir pieno, o grįžus su tulpių sovgūnėliais  lotuliukas.gif

thumbup.gif kaip pirštu į akį lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(sobieska @ 2008 08 25, 17:18)
o svogunelius su puodyne irgi reikia tokiame pat gylyje sodinti kaip rekomenduojama ar kas nors kitaip. Pirma kart taip sodinsiu tai nezinau, gal giliau reik ileist g.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 08 25, 17:25)
as iki krastu puodyne ikisiu. cia pavasari su tokia patirtim kazkas taip dare. as ir taip pirmakart darysiu.
gal pridengt kuo nors? eglesakem? g.gif

aš jau du metus sodinau tulpes dideliame keraminiame vazone. sodinau normaliame gylyje, kaip ir gėlyne sodinčiau, tik kišau tankiai, kad stipresnis įspūdis būtų, kai visos sužydi. O vazoną žemėje darže užkasiau sulig žemės paviršium, bet niekuo nedengiau ir nemulčiavau, tik basliuką ilgesnį greta įsmeigiau, jei žiemą prisnigtų daugiau ir kam nors užsimanius po daržą pasiganyti neužsirioglintų ant mano žiemojančių tulpyčių. ir pavasarį pagal basliuką iš po sniego lengviau rasti ir atkasti, kad greičiau pažadinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 25, 18:21)
Oh, kaip man sunku nepalikti tarpu. Nu natura tokia turbut  lotuliukas.gif Stopir viskas toj vietoj su virziais. Jau dabar man ju tiek daug ten  doh.gif Bet jeimatot koks uzaugo virziukas sone, tai sitie uzauugs - ir neliks tu plotu. Cia tipo noriu, kad man pritartumete

As tik pasakysiu, kad virzis i sonus 35-45cm (nelyginant rusis) auga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 18:36)

aš jau du metus sodinau tulpes dideliame keraminiame vazone. sodinau normaliame gylyje, kaip ir gėlyne sodinčiau, tik kišau tankiai, kad stipresnis įspūdis būtų, kai visos sužydi. O vazoną žemėje darže užkasiau sulig žemės paviršium, bet niekuo nedengiau ir nemulčiavau, tik basliuką ilgesnį greta įsmeigiau, jei žiemą prisnigtų daugiau ir kam nors užsimanius po daržą pasiganyti neužsirioglintų ant mano žiemojančių tulpyčių. ir pavasarį pagal basliuką iš po sniego lengviau rasti ir atkasti, kad greičiau pažadinti. ax.gif

Ot kaip issamiai ir aiskiai 4u.gif , as irgi taip darysiu, i viena puoda sukisiu svoguniukus ir pakavosiu, o kitas sukisiu i zeme palaidas.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 25, 16:32)
Su tais lapais tai nuliudinot mane verysad.gif , kiba paciai reiks ir grebt,  ir i konteinerius maisus vezt doh.gif , nes mb itariu nepasirasys..

darai lygioj vietoj problemą - supurkši lapus vario sulfato ir karbamido tirpalu ir psio. Pas mane tarkim didesnė problema, ne tai, kad savo turėčiau prisižiūrėt, bet dar ir trijų kaimynų kompostines revizuot bei amžinai bumbėt cool.gif Ai, tiesa, pabumbu ir dabar, tik 80metis seneliukas nelabai prigirdi, tai ir nulis emocijų bigsmile.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 08 25, 16:37)
Gal galit patarti, neapsisprendziu - sodinti tiesiai i zeme gumbus ar pirma ikisti i inda, o po to visa i zeme g.gif

aš už "indą" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 25, 15:44)
Tarp kitko galiu patarti kroku megejoms - labai daug ir yvairiu spalvu yra seniuose pirkt. Pvz.siandien maciau Kaune Draugystes seniuose glebiais prijauciancios pirkosi - ir margu, ir vienspalviu ir...
Papildyta:

o siaip ar jos vizualiai graziai ziurisi, ta prasme tvirtai laiko ziedus ax.gif

ziurisi jos nerealiai.. tiesiog nuostabiai, kiti netklausia - kas cia per geles :)Ziedu jura smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2008 08 25, 16:18)
Kiek girdejau ir dabar kur nusipirkau rodo. kad sodinimas prasideda nuo rugpjucio vidurio iki gruodzio, vnz galima sodinti iki kol sniegas iskris ax.gif

o svogunelius su puodyne irgi reikia tokiame pat gylyje sodinti kaip rekomenduojama ar kas nors kitaip. Pirma kart taip sodinsiu tai nezinau, gal giliau reik ileist g.gif

tulpes iki salciu turi speti isisaknyti, todel geriausia sodinti rugsejo vidury - spalio pradzioj. Na keiciantis klimatui tikriausiai ir tas laikas keisis..
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 08 25, 21:45)
tulpes iki salciu turi speti isisaknyti, todel geriausia sodinti rugsejo vidury - spalio pradzioj.  Na keiciantis klimatui tikriausiai ir tas laikas keisis..

turi spėti įsišaknyti, tačiau nesudygti, taigi šiuo metu sodinti tikrai dar per anksti, reikia luktelėti bent rugsėjo antros pusės ir žiūrėti kur juda orai. Man atrodo rekomenduoja tulpes sodinti maždaug 2-3 savaitės iki užšalimo, atseit per tiek laiko įsišaknyja, bet imk ir nuspėk, kad gi užšals...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 19:03)
turi spėti įsišaknyti, tačiau nesudygti, taigi šiuo metu sodinti tikrai dar per anksti, reikia luktelėti bent rugsėjo antros pusės ir žiūrėti kur juda orai. Man atrodo rekomenduoja tulpes sodinti maždaug 2-3 savaitės iki užšalimo, atseit  per tiek laiko įsišaknyja, bet imk ir nuspėk, kad gi užšals...

pastaruoju metu - apie naujus metus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 25, 22:05)
pastaruoju metu - apie naujus metus  lotuliukas.gif

taigi va, bet yra ir kita medalio pusė - neskubant galima svogūnėlių su gera nuolaida nusipirkt, tik asortimentas jau gali būti prarankiotas...
Atsakyti
.....tai jus,man durnai bobai ,pasakykit -ar galima tulpeles susodint i vazonus,bet ju niekur nesukast g.gif .......tiesiog palikt lauke g.gif ,arba siltnamyje rolleyes.gif .
Nu man norisi tulpeles ir narcizus tiesiog vazonuose turet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 25, 17:21)
Oh, kaip man sunku nepalikti tarpu. Jau dabar man ju tiek daug ten

OH, tiesiog tikras sazalynas ten doh.gif lotuliukas.gif , idomu, kaip pas mane sklype pasijaustum cool.gif
jei rimtai, tai nebijok tu virziu pletimosi 4u.gif - juk ne medis, israusi kai per daug atrodys [net jei taip issiples kaip smth1 sake], betgi jau ir dabar tau ten dziungles atrodo, ane? ax.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 17:36)
aš jau du metus sodinau tulpes dideliame keraminiame vazone.

aciu 4u.gif

Sraunius,
darai lygioj vietoj problemą - supurkši lapus vario sulfato ir karbamido tirpalu ir psio.

nugi prisimokiau nenaudoti chemijos kompostinei blush2.gif
ar ta chemija labai nekenksminga? kur jos gaut?

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 25, 21:03)
turi spėti įsišaknyti, tačiau nesudygti,

nugi buvo mergytes, kad sudygo tulpes ir kt. gruodi [ypac uzpernai], ir baigesi viskas gerai, nors ir paspaude sausi saltukas.

QUOTE(shanet @ 2008 08 25, 21:45)
.....tai jus,man durnai bobai ,pasakykit -ar galima tulpeles susodint i vazonus,bet ju niekur nesukast  .......tiesiog palikt lauke  ,arba siltnamyje  .
Nu man norisi tulpeles ir narcizus tiesiog vazonuose turet 

juk musu ketinimai - po ziemos ta vazona iskast, nuplaut zemes, ir grozi vazonuose stebet wub.gif
ikasame perziemojimui naturaliomis salygoms.

Papildyta:

ax.gif
Kaip zadejau, reziumavau musu pasisakymus KOMPOSTO tema. blush2.gif
busiu dekinga uz pastabas, pataisymus, ir atsakymus i man kilusius klausimus
4u.gif

KOMPOSTAS

NEGALIMA mesti:
1. Obuolių [rūgština kompostą, nesveiki vaisiai palieka ten ligas ir kenkėjus, kurie paplis po daržą]
2. Kitų pažeistu, supuvusių vaisių bei daržovių, daugiamečių augalų šakniagumbių [pvz, vilkdalgių]
3. Peržydėjusių piktžolių [subrendusios sėklos gali nesupūti, o peržiemojusios dygti]. Žydinčias piktžoles galima.
4. Sergančių augalų ir jų lapų (įvairios miltligės, rūdligės).
5. Amarais, erkutėmis ir kt. kenkėjais apsikrėtusių augalų.
6. Augalų kurie plinta šakniastiebiais (varputis, daržinė kalistegija, tikroji pienė, usnis ir t.t.) [kodėl? – ar dėl to, kad nesupūva tie šakniastiebiai?]
7. Svogūninių augalų, ypač smulkiasvogūninių, kurie dauginasi smulkiais svogūnėliais (kai kurios dekoratyvinių česnako veislės, sniegžydrių, paukštapienių) [kodėl?]
8. Amerikinės galinsogos (net žydinčios, nes ji labai greitai plinta, sėklos daigios iki 30 metų, subresta per keletą dienų nuo pražydėjimo, viename žiedelyje iki 100 sėklų). [paaiškinkit, kas čia parašė, kaip tas augalas atrodo]
9. Termiškai apdorotų vaisiaų/daržovių, mėsos/žuvies, citrusinių žievės. [kodėl?]
10. Stambių, sumedėjusių augalų stiebų [pvz, saulėgrąžų, vynuogių – mano patirtimi, nesupūva bent 3 metus]

11.Perpuvusio komposto negalima dezinfekuoti jokiomis cheminėmis medžiagomis, nes tengyvena dirvožemio grybai, ardantys organines liekanas, formuojantys humusą.

Dar pridesiu, kad mb ''thomas philips''e pirko dezutes su kazkokiomis bakterijomis procesams pagreitinti/pagerinti, kurias jau pyle i kompostines. matyti rezultatas cool.gif
Kas dar pasakys ka nors apie priedus kompostui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 25 rugpjūčio 2008 - 22:53
QUOTE(rokoko @ 2008 08 25, 23:46)
Kaip zadejau, reziumavau musu pasisakymus KOMPOSTO tema.  blush2.gif
busiu dekinga uz pastabas, pataisymus, ir atsakymus i man kilusius klausimus

Nu va, štai ir vaikas 4u.gif Ale kiek daug "kodėl?" lotuliukas.gif
Atsakyti
kykute, aha, ''pagimdziau'' blush2.gif
o jei tokia protinga, tai ir atsakyk i juos tongue.gif 4u.gif
Atsakyti