QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 08 25, 13:22)
tavo mociute itariu ne be reikalo negali ramiai miegoti, turbut patirtis savo sako.... tik vietoj mociutes as ne medziu bijociau, o nuosliauzos.......
slaito kampas pakankamai didelis, kad po gero lietaus rastumete puse slaito su visom pusim ir tais lapuociais savo ir zemiau esanciu kaimynu sklypuose.......siaip man kaip ir noretusi iskirsti visus tuos lapuocius, paliekant pusis ir kas 5 lapuoti del sviesos, bet logiskai (kadangi dar turiu ir geologini issilavinima) cia tik tie medziai ir sulaiko visa slaita nuo grandiozines nuosliauzos......
o kur pas jus nubega vanduo per didele liuti? yra miesto kanalizacija?
slaito kampas pakankamai didelis, kad po gero lietaus rastumete puse slaito su visom pusim ir tais lapuociais savo ir zemiau esanciu kaimynu sklypuose.......siaip man kaip ir noretusi iskirsti visus tuos lapuocius, paliekant pusis ir kas 5 lapuoti del sviesos, bet logiskai (kadangi dar turiu ir geologini issilavinima) cia tik tie medziai ir sulaiko visa slaita nuo grandiozines nuosliauzos......
o kur pas jus nubega vanduo per didele liuti? yra miesto kanalizacija?
Tai kad mano močiutė vienkiemyje gyvena ir tokias pušis tik šalia mano namų mato, tai jai ir baisu Kažkaip kategoriškai čia apie tas nuošliaužas rašot, ar teko susidurti gyvai? Visų pirma, pušų šaknys sudaro tvirtą pagrindą. Šitas šlaitas jau šimtus metų stovi, nieks nevyksta. Žemė - beveik vien smėlis, praktiškai kiek kasi į kalną, tiek smėliukas - užtat vanduo susigeria puikiai. Ir šitas miškas priskirtas regioniniam parkui - nei vieno medelio be leidimo negali nuleisti. Ir kam kirsti medžius, kurie auga šiaurėje ir užstoja vėją? Va, iš kitos sklypo pusės eina asfaltuota gatvė, tai per liūtis jeigu užpila - tai tik iš gatvės pusės. Pušynas niekada nepadarė jokių siurprizų
p.s. pušys dažniausiai virsta ten, kur įsisuka urbanizacija - nenatūraliai iškirtus laisvus sklypus, įsisuka vėjo gūsiai, o tada vartosi kas kaip nori. Nemenčinės plente Vilniuje tokie fokusai - žmonės pasirūpino sau "švarius ir šviesius" sklypus, o dabar pušys vartosi