aciū už informaciją
Žinai, seni pas mus tie bijūnai, ir laja jų - oi kokia plati/tanki, ten net retas lietus užlyja. Aišku, šalia atokiau prilyja, tai gal ju plačios šaknys tos drėgmes pernelyg daug gavo?..
Na, sunku patikėti, gi kitas gėles šalia [dėl tos pačios priežasties- kad kero sava lapija/šalia esantys aukštesni augalai užstojo lietų] puolė miltligė dėl drėgmės trūkumo. Tiesa, dabar pagalvojau, kad tos dėmės ėmė plist pirmiausia nuo tų bijūnų, šalia kurių kitus augalus gausiai liejau [tradeskantę ir šluot.flioksą] - gal čia tai suveikė... pačių bijūnų visai nelaisčiau, ogi rekomenduojama tai daryt, kai sausra... na čia aš samprotauju iš tuščio į kiaurą, iš kur tas drėgmes perteklius, geriau pult jais pasirūpint
Knifofija, o tų obelų ir kriaušių, kurių vaisiai pažeisti Rudojo puvinio,
lapus galima mesti į komposto dėzę?
[jetus, kaip tikiuos tegiamo atsakymo
, nes neįkalbesiu mb visą rudenį
visus lapus į konteinerį vežiot]
aš dar nieko nepadariau
Klausimas - ar jūsų
bakopų šią vasarą nekankino kažkoks vytulys? [na vėl aš tą patį
]
Man visą vasarą tos bakopos vyto/džiūvo [vaizdas toks pat], vis karpiau tas pažeistas vietas, o jos sėkmingai toliau vyto, kol nukabinau 3 metrus lovelių nuo balkono, likučius persodinau kitur, ir toliau tas procesas nesustoja iki nevilties
pernai tuo pačiu metu turėjau visą metrą svyrantį ''konkolą'', o dabar - štai, net kašio neuždengia, su tuo vytuliu per vidurį
:
Geriau tų lapų nedėti, o bakopai, tai tikriausia vytulys, ją išgenėjus reikia nupurkšti fungicidais ir liga sustoja, jei to nepadarei, tai ji vis atsikartoja. Rudenį to vazono turinio nemesk į kompostinę, o į konteinerį.