Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(index @ 2008 08 23, 18:40)
o aš šiandien kieme besikuisdama pamačiau, kad obelis, iš kurios obuolių jau ne vieną pyragą kepiau vėl pražydo. Kas čia per dyvai. smile.gif
<...>

kaimynų vyšnia taip pat žydi smile.gif
( visai pamiršau apie obuolių pyragus... reiks kept ir daug laugh.gif )
Atsakyti
Pas mane braskes zydi
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2008 08 24, 17:29)
Pas mane braskes zydi

gal jos remontantines?
Atsakyti
[quote=rokoko,2008 08 24, 15:49]
oho bigsmile.gif
tada aisku thumbup.gif , is tolo gali ir nebefotkint, o augaliukus tik is arciau pasirodyk mirksiukas.gif
Butinai, tik teks laukti kol ten nuvyksiu
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 24, 15:49)
oho bigsmile.gif
tada aisku thumbup.gif , is tolo gali ir nebefotkint, o augaliukus tik is arciau pasirodyk mirksiukas.gif
Knifofija, o tas ''botrytis'' - tai puvinys, kaip suprantu? blush2.gif
As cia pasiskaitinejau, tai prie bijunu ligu radau kazkoki vytuli, ir demiu liga kazkokia, tai pas mano bijunus visi pozymiai man vaidenasi doh.gif
Aciu D, ''gydymas'' visur vienodas rekomenduojamas thumbup.gif

pasidalinsiu info:
staipsnis apie bijunus , ypac apie ju persodinima gerai parasyta, juk db laikas tai daryt.
yra ir leidinys apie bijunus

Tikrai ne vytulys, nes nuo vytulio augalas nuvysta per pora parų. Botrytis kitaip kekerinis puvinys, jis pažeidžia šaknis ir dėmės persiduoda į lapus. Lietingomis vasaromis lapus gali pažeisti kekerinis puvinys, tuomet ant pažeistų augalo dalių atsiranda rudos dėmės, kurios plečiasi. Citata iš straipsnio.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 23, 18:26)
Tai po sio darbelio siulau pasidaryt mums sarasiuka, ko negalima mest i kompostine, ka galima, kokie ''priedai'' gerina ten procesus ir tt.
issisaugojau musu postus del sio reikalo, turesiu laiko - reziumuosiu ax.gif 

Nu idėja liuks thumbup.gif Rokoko, tau medalis už tokį darbą garantuotas 4u.gif

QUOTE(index @ 2008 08 23, 18:40)
o aš šiandien kieme besikuisdama pamačiau, kad obelis, iš kurios obuolių jau ne vieną pyragą kepiau vėl pražydo. Kas čia per dyvai. smile.gif

Mano šiemet iš tėvų persodinta obelis visą vasarą žiedus krauna blink.gif Jau skabyt pradėjau, kad jėgas patausotų ir į dirvą normaliai įsikabintų...
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 24, 15:49)

turiu šitą, studijavau book.gif , kai iš mamos bijūną ruošiausi parsivežti ir reikėjo išsiaiškinti kas ir kaip, kad esminių klaidų nepridaryti. Tpfu tpfu tpfu, kad neprikarksėti, tačiau šiemet labai gražiai lapai žaliuoja po žydėjimo, gal dėl to, kad kiaušinių lukštų primaišiau pavasarį aplink šaknis g.gif o tręšiant vejąuniversalių trąšų dozė irgi kliuvo, bet tokia klūva kasmet... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 24, 18:06)
Tikrai ne vytulys, nes nuo vytulio augalas nuvysta per pora parų. Botrytis kitaip kekerinis puvinys, jis pažeidžia šaknis ir dėmės persiduoda į lapus.  Lietingomis vasaromis  lapus gali pažeisti kekerinis puvinys, tuomet ant pažeistų augalo dalių atsiranda rudos dėmės, kurios plečiasi. Citata iš straipsnio.

aciū už informaciją 4u.gif
Žinai, seni pas mus tie bijūnai, ir laja jų - oi kokia plati/tanki, ten net retas lietus užlyja. Aišku, šalia atokiau prilyja, tai gal ju plačios šaknys tos drėgmes pernelyg daug gavo?.. g.gif Na, sunku patikėti, gi kitas gėles šalia [dėl tos pačios priežasties- kad kero sava lapija/šalia esantys aukštesni augalai užstojo lietų] puolė miltligė dėl drėgmės trūkumo. Tiesa, dabar pagalvojau, kad tos dėmės ėmė plist pirmiausia nuo tų bijūnų, šalia kurių kitus augalus gausiai liejau [tradeskantę ir šluot.flioksą] - gal čia tai suveikė... pačių bijūnų visai nelaisčiau, ogi rekomenduojama tai daryt, kai sausra... na čia aš samprotauju iš tuščio į kiaurą, iš kur tas drėgmes perteklius, geriau pult jais pasirūpint doh.gif blush2.gif

Knifofija, o tų obelų ir kriaušių, kurių vaisiai pažeisti Rudojo puvinio, lapus galima mesti į komposto dėzę?
[jetus, kaip tikiuos tegiamo atsakymo rolleyes.gif , nes neįkalbesiu mb visą rudenį visus lapus į konteinerį vežiot]

QUOTE(kykute @ 2008 08 24, 18:20)
Rokoko, tau medalis už tokį darbą garantuotas 

aš dar nieko nepadariau blush2.gif flirt.gif

Klausimas - ar jūsų bakopų šią vasarą nekankino kažkoks vytulys? [na vėl aš tą patį doh.gif lotuliukas.gif ]
Man visą vasarą tos bakopos vyto/džiūvo [vaizdas toks pat], vis karpiau tas pažeistas vietas, o jos sėkmingai toliau vyto, kol nukabinau 3 metrus lovelių nuo balkono, likučius persodinau kitur, ir toliau tas procesas nesustoja iki nevilties verysad.gif
pernai tuo pačiu metu turėjau visą metrą svyrantį ''konkolą'', o dabar - štai, net kašio neuždengia, su tuo vytuliu per vidurį verysad.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 24 rugpjūčio 2008 - 21:33
QUOTE(rokoko @ 2008 08 24, 19:30)
Knifofija, o tų obelų ir kriaušių, kurių vaisiai pažeisti Rudojo puvinio, lapus galima mesti į komposto dėzę?
[jetus, kaip tikiuos tegiamo atsakymo rolleyes.gif , nes neįkalbesiu mb visą rudenį visus lapus į konteinerį vežiot]

bijau, kad negalima 4u.gif
Aš ketinu savo vyriškį prisikalbinti ir specialiai visokių atliekų, rudeninių lapų ir pan. deginimui pasidaryti sklypo gale ugniavietę - išsigrįsti akmenukais apskritą aikštelę, o viduryje iškasti duobę bent metro skersmens ir gal iki kelių gilumo ir ją išbetonuoti g.gif Būtų ne tik šiukšlėms deginti, bet ir mėsytę pasikepti (pasidarius iš metalo tinkamą rėmą) ar šiaip su vaikais laužą pasikurti, dar galima būtų šalia palapinę pasistatyti ir vasarą su vaikais pernakvoti tourist5.gif (arba kaip tik - be jų hihihi.gif), t.t., ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 24, 22:46)
bijau, kad negalima  4u.gif
Aš ketinu savo vyriškį prisikalbinti ir specialiai visokių atliekų, rudeninių lapų ir pan. deginimui pasidaryti sklypo gale ugniavietę - išsigrįsti akmenukais apskritą aikštelę, o viduryje iškasti duobę bent metro skersmens ir gal iki kelių gilumo ir ją išbetonuoti  g.gif  Būtų ne tik šiukšlėms deginti, bet ir mėsytę pasikepti (pasidarius iš metalo tinkamą rėmą) ar šiaip su vaikais laužą pasikurti, dar galima būtų šalia palapinę pasistatyti ir vasarą su vaikais pernakvoti  tourist5.gif  (arba kaip tik - be jų hihihi.gif), t.t., ir pan.  smile.gif

taip idiliškai išvystyta idėja thumbup.gif
bet apskritai labai įdomi mints, nes vis galvojau, kad deginti tai deginti, bet kur ir kaip doh.gif
tačiau... lyg girdėjau, kad yra kažkokie įstatymai, draudžiantys gyvenvietės deginti šiukšles, nors visi tai daro... ar dėl smogo, dėl suodžių tas draudimas, ar dar dėl kažko g.gif o gal čia tik neteisingos nuogirdos... g.gif
štai radau, jei nebus pasikeitę
lyg ir leidžiama deginti, tačiau punktas "augalinės kilmės sąšlavas draudžiama deginti miestuose, miesteliuose, gyvenamosiose vietovėse" ima ir užriša. Vadinasi išvežus kažkur ir padegus nieko nepažeisi, o štai savam kieme jau basta. logikos šiek tiek trūksta...
dar paskaitinėjau ir supratau, kad interpretacijoms vietos tose taisyklėse palikta, tačiau protingai tvarkantis greičiausiai niekas neturėtų prikibti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 rugpjūčio 2008 - 22:03
Būtent, jeigu jau deginti, tai bent civilizuotai 4u.gif
Taisykles interpretuoti tikrai galima įvairiai biggrin.gif Manau, kad jei kaimynams netrukdysi (tarkim deginsi ne savaitgaliais ir ne stipriai vėjuotą dieną, kad į jų pusę dūmų nepūstų), niekas nereikš pretenzijų. Aš pati sunkiai įsivaizduoju, kaip iš mano teritorijos sugrėbtus lapus reiktų į šiukšlinę sugrūsti. Jau ir taip pampersai vos telpa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 24 rugpjūčio 2008 - 22:11
Imesiu keleta foto ka nuveikiau. Tik jau buvo tamsoka kai fotkinau. Pas mus labai jau lijo.

Is virsaus - matosi dalis pasodintu virziu ir raugerskiukas.
http://public.fotki....0824172421.html
Trys naujieji virziukai. Kolkas dar mazi. Bet salia ju jau ugtelejes virzis parodo kokie jie bus. O jau tas pilkasis wub.gif Grazia diena nufotkinsiu atskirai.
http://public.fotki....0824172458.html
Cia vis dar dilema. Labai grazutis raugerskis 'admiration'. Reikia antra pirkt. palikau jam vietos. Bet cia man kazkas dar ne taip g.gif
http://public.fotki....0824172525.html
Atsakyti