QUOTE(Knifofija @ 2008 08 24, 18:06)
Tikrai ne vytulys, nes nuo vytulio augalas nuvysta per pora parų. Botrytis kitaip kekerinis puvinys, jis pažeidžia šaknis ir dėmės persiduoda į lapus.
Lietingomis vasaromis lapus gali pažeisti kekerinis puvinys, tuomet ant pažeistų augalo dalių atsiranda rudos dėmės, kurios plečiasi. Citata iš straipsnio.
aciū už informaciją
Žinai, seni pas mus tie bijūnai, ir laja jų - oi kokia plati/tanki, ten net retas lietus užlyja. Aišku, šalia atokiau prilyja, tai gal ju plačios šaknys tos drėgmes pernelyg daug gavo?..
Na, sunku patikėti, gi kitas gėles šalia [dėl tos pačios priežasties- kad kero sava lapija/šalia esantys aukštesni augalai užstojo lietų] puolė miltligė dėl drėgmės trūkumo. Tiesa, dabar pagalvojau, kad tos dėmės ėmė plist pirmiausia nuo tų bijūnų, šalia kurių kitus augalus gausiai liejau [tradeskantę ir šluot.flioksą] - gal čia tai suveikė... pačių bijūnų visai nelaisčiau, ogi rekomenduojama tai daryt, kai sausra... na čia aš samprotauju iš tuščio į kiaurą, iš kur tas drėgmes perteklius, geriau pult jais pasirūpint
Knifofija, o tų obelų ir kriaušių, kurių vaisiai pažeisti Rudojo puvinio,
lapus galima mesti į komposto dėzę?
[jetus, kaip tikiuos tegiamo atsakymo
, nes neįkalbesiu mb visą rudenį
visus lapus į konteinerį vežiot]
QUOTE(kykute @ 2008 08 24, 18:20)
Rokoko, tau medalis už tokį darbą garantuotas
aš dar nieko nepadariau
Klausimas - ar jūsų
bakopų šią vasarą nekankino kažkoks vytulys? [na vėl aš tą patį
]
Man visą vasarą tos bakopos vyto/džiūvo [vaizdas toks pat], vis karpiau tas pažeistas vietas, o jos sėkmingai toliau vyto, kol nukabinau 3 metrus lovelių nuo balkono, likučius persodinau kitur, ir toliau tas procesas nesustoja iki nevilties
pernai tuo pačiu metu turėjau visą metrą svyrantį ''konkolą'', o dabar - štai, net kašio neuždengia, su tuo vytuliu per vidurį
: