Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(ausrra @ 2008 08 22, 00:36)
Pasėjus pavasarį, daigeliai pakankamai ūgteli, sustiprėja ir sumedėja, juos galima išpikuoti į atskirus vazonėlius (į smėlį, pageidautina miško) ir įkasti į žemę, iš viršaus dar apkaupiant iki viršūnėlių durpėmis. Juk miške pasisėję daigai žiemoja, ar ne? Tai mano asmeninė patirtis. Tavo daigeliai atrodo (o gal tik atrodo?) dar šiek tiek mažoki, gal vėlai sėtos sėklos? Yra du variantai: bandyti daryti kaip aprašiau, o jei galimybės leidžia, galima daigelius patalpinti vėsioje (maždaug kaip šaldytuve, bet ne daugiau kaip +10 - 12 laipsnių), bet šviesioje patalpoje. Jie turi grūdintis kuo artimesnėje gamtai sąlygomis, gyvenamoji patalpa per šilta ir blogiausia per sausa. Man ne kartą taip žiemojo paprastųjų miško pušų ir miškinių eglių sėjinukai, nesu profesionalas, bandžiau tik savo įdomumui, bet pavyko puikiai, daugybę daigų išdalinau ir pasisodinau pati.  smile.gif

aciu tau labai labai 4u.gif , pasitikslinau savo sejos kalendoriuje tai puseles pasejau geguzes 11, gal biskeli velokai, tai daigeliai tikrai dar nesumedeje, o dar vienas islindo pries pora dienu, tai visai jaunutis, kazi ar ne per anksti tokius pikiuot? o jei neissodoneciau dar siemet,o ikasciau su situo vazoneliu, apmulciuociau daigelius, kazi, gal bent keletas perziemotu?nes patalpos vesios ir sviesios tai deja neturiu.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 23, 18:26)
O as isrankiojau/iskrapsciau visus obuolius is 2 kompostiniu, patikekit... doh.gif
...
ne i tema, bet po tu nemaloniu darbu purskiant lietuciui,  esu kaip po kirpyklos su zaviom garbanelem lotuliukas.gif , varysim seimyna i viesuma  flirt.gif  flirt.gif  flirt.gif

ir turėk gi tu man kantrybės tokiai veiklai doh.gif
o su šukuosena saugokis, per daug nesipuikuok, nes TB biudžetą apkarpys, supratęs, kad plunksnas pašiaušti galima ir gerokai pigiau hihihi.gif
Atsakyti
Labai jau velyva, bet ilgai skaiciau jusu atradimus ir isradimus. Atiduodu jusu teismui ka pridirbau, ikvepta jusu minciu:

user posted image

ir dar:
user posted image

Noreciau isgirsti jusu nuomones kas gerai , o kas ne.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 23, 17:14)
nu nors persiplėšk doh.gif bandau vienu užpakaliuku visus kampus ap...t blush2.gif

Mano pastovi busena hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 23, 18:26)

ne i tema, bet po tu nemaloniu darbu purskiant lietuciui,  esu kaip po kirpyklos su zaviom garbanelem lotuliukas.gif , varysim seimyna i viesuma  flirt.gif  flirt.gif  flirt.gif

na ir ko ne pelene? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 08 24, 00:05)
Mano pastovi busena  hihihi.gif

mano irgi lotuliukas.gif todel protingos knygos ir pataria,kad tarkim viena diena reikia dirvona paruost,kita augalus,trecia jau viska sukist,o kai darai viska vienu metu-neigalumas garantuotas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(joju @ 2008 08 23, 23:21)
Labai jau velyva, bet ilgai skaiciau jusu atradimus ir isradimus. Atiduodu jusu teismui ka pridirbau, ikvepta jusu minciu:

user posted image

nu zinai,darbelis thumbup.gif ,tik tas rasta pakeisk kokia raityta didele saka arba kokia seno medzio atplaisa,nesimato kokius ten augaliukus sukisai,jie turetu buti zemi ir besipleciantys-idealiai tiktu snaputis,jis tarsi isibarsto tarp akmenu savo melynomis akutemis,pavasariui dar eleboru po medziu pakisk,bus wub.gif akmenu ir girnu kompozicija wub.gif .labai naturaliai isejo,ir as noreciau taip ax.gif
Atsakyti
Labai smagu, kad patiko.Matai ta saka yra naturaliai auganti, tiesiog nupjauta,tai sajos ir nepanaikinau. O augalu ne visus pavadinimus zinau, tiesiog reiks is arciau nufotkinti.
Po saka tupi du buksmedziai(kazin ar jie ten tinka?), kiek zemiau i apacia - hotrenija (kai kas vadina chameleonu, ta kuri labai plinta. Tik nezinau, ar ji veliau, kai prades plisti, neuzgos kitu).
Atsakyti
QUOTE(joju @ 2008 08 23, 23:21)

žinai tikrai natūraliai atrodantis kampelis gavosi thumbup.gif aišku viskas atsiskleis, kai augalai ūgtelės ir parodys kas yra kas, tačiau šiaip man patinka.
Tikiuosi visas ta gėlynėlis tinka ir prie bendro sodybos fono, nes čia grynai tokių senovinių rakandų kampelis, kuris nelabai derėtų su labai šiuolaikiniu namu ar kokiais skaldos-spygliuočių deriniais. Sėkmės kuriant ir lankykis čia dažniau mirksiukas.gif pažadu, kokios nors gėlės ar medelio virusą tikrai pasigausi, čia neretai visuotinė manija kokiam nors vienam augalui užplaukia biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas norit viržiams į kompaniją pierių?
http://www.rojaussod...=185994#p185994
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 23, 21:20)
ir turėk gi tu man kantrybės tokiai veiklai

nes TB biudžetą apkarpys, supratęs, kad plunksnas pašiaušti galima ir gerokai pigiau hihihi.gif

Turejau, nes supratau, kad kompostines tada netenka prasmes - kitais metais butu svogunams ir braskems kaput, o ir kitkam. unsure.gif

jis nera toks nuovokus lotuliukas.gif

QUOTE(joju @ 2008 08 23, 22:21)

user posted image

ir dar:
user posted image

bendras vaizdas geras thumbup.gif
tik geriau pritrauk ne puodynes, o augalus, fotkink dienos sviesoj. dabartineje nuotraukoje augalu nesimato. butu puiku ir viena foto is dar toliau.
tada del augalu isgirsi nuomones ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
[/QUOTE]Tikiuosi visas ta gėlynėlis tinka ir prie bendro sodybos fono, nes čia grynai tokių senovinių rakandų kampelis, kuris nelabai derėtų su labai šiuolaikiniu namu ar kokiais skaldos-spygliuočių deriniais. Sėkmės kuriant ir lankykis čia dažniau pažadu, kokios nors gėlės ar medelio virusą tikrai pasigausi, čia neretai visuotinė manija kokiam nors vienam augalui užplaukia

Tai yra tikra kaimiska sodyba
Atsakyti
QUOTE(index @ 2008 08 23, 17:40)
pamačiau, kad obelis,  vėl pražydo. Kas čia per dyvai.

oho bigsmile.gif

QUOTE(joju @ 2008 08 24, 14:24)
Tai  yra tikra kaimiska sodyba

tada aisku thumbup.gif , is tolo gali ir nebefotkint, o augaliukus tik is arciau pasirodyk mirksiukas.gif

Knifofija, o tas ''botrytis'' - tai puvinys, kaip suprantu? blush2.gif
As cia pasiskaitinejau, tai prie bijunu ligu radau kazkoki vytuli, ir demiu liga kazkokia, tai pas mano bijunus visi pozymiai man vaidenasi doh.gif
Aciu D, ''gydymas'' visur vienodas rekomenduojamas thumbup.gif

pasidalinsiu info:
staipsnis apie bijunus , ypac apie ju persodinima gerai parasyta, juk db laikas tai daryt.
yra ir leidinys apie bijunus
Atsakyti
QUOTE(joju @ 2008 08 23, 22:21)

user posted image

ir dar:
user posted image

sviestamušei ir setuvei surask kokia sausą vietelę po stogu, juk gaila tokius daiktus pūdyti lietuje doh.gif o ir kultuvė medinė... beje pirmoje foto tai atrodo kaip vištu iškapstyta nera ribos tarp gėlyno ir pievutės... o gal aš ko nesuprantu ar neįžiūriu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytukas04: 24 rugpjūčio 2008 - 15:19