Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 31

QUOTE(Wolke @ 2008 08 22, 19:10)
g.gif pas maniske dar negrazesni  :unsure:kazkokie skyleti,kaip suplesyti- ar gali but kad sraiges apgrauze  g.gif

user posted image

Tai jau taip gaures labai mėgsta sraigės.
Atsakyti
Kiek metų reiktų laukt, kol jos pakiltų iki virš stogo doh.gif .
[/quote]
kol spaliai prades byret,kaip pasakytu mano bobute lotuliukas.gif O siaip pusys,ziurint kokios rusies-tikrai greitai auga-per metus 40-50 cm ( pas mane) ir be trasu.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 22, 19:27)
"ant saulės" ji gali augti, tik laistyt dažniau reikia.

Laistoma ji tikrai kasdien ir gausiai, bet matyt jai ta vieta visai nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(maidana @ 2008 08 22, 09:23)
Laikausi tos nuostatos,kad reikia saugoti gamtą,taigi atliekas vežti į mišką arba mesti nuo šlaito į niekieno teritoriją  doh.gif  nono.gif

drinks_cheers.gif Pas mus aplinkui irgi nekaip žiūrisi, kai kaimynai pjaudami žolę per tvorą švysteli vejapjovių turinį – kažkaip ta nuostata, kad "už mano tvoros, tai jau nebe mano ir gali būti šiukšlynas", nėra labai priimtina. Pilančiam gal ir nieko, bet iš šono žiūrinčiam labai jau negražiai atrodo... Per kelis metus gal ir supūna, bet tais metais tai tokios netvarkos vaizdas būna.

Maidana, dėkui už informaciją dėl komposto dėžės. MB užsispyrusiai nenori nieko pirkti, sakė pats darys doh.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 22, 09:39)
o dar miške tarkim apgedusių daržovių ar vaisių atliekos ir gyvūnams maistu gali būti...

Nu miargos... Gyvūnų skrandžiai irgi pakankamai jautrūs ir apgedęs maistas niekam ne į sveikatą. ax.gif
Atsakyti

na as su graziom ir nelabai nuotraukom.

Kas mano BIJUNAMS - ruduo ar liga?
jei tai Lapu demetlige ir purksiu fungicidu ''score'' - ar nepakanksiu?
user posted image

user posted image

Vakaro darbas - perkeliau si didziuli daugiam. astro kruma desiniau prieky, reikejo atlaisvint vieta kitur. Aisku, kvailoka paciam prieky, galejau apskritai kitur sklype laikinai ikist, betgi noriu panosej matyt ziedus rudeni, kurie iki sniego stovi [tikiuos baisiai nesupyks uz perkelima]. siaip pavasari ji vel perkelsiu - i gelyno centra.
user posted image

pirmasis pilnai issiskleides ratilis ''Janina'' wub.gif
nesu ratiliu gerbeja,bet si rusis man labai zavi del subtilios svelnios spalvos ir ''apvytusio'' efekto:
user posted image
tiesa, matot desinej apacioj gaures lapus, saulej pas mane [pavesis trumpai per pietus], pasodinau daigeli galima sakyt, o kaip bujoja nuostabiai wub.gif lieju, aisku.

cia pas kaimyne ziedu jura, nuostabus derinys wub.gif
user posted image
Papildyta:

QUOTE(Tina* @ 2008 08 22, 17:50)
Noriu dar imest jums pasigrozet tuo kas siuo metu zydi
Cia viena is mano rozyno, po apkarpymo:
Nuostabioji misurine nakvisa :

Maniske violet. roze niekada taip nebujojo.. per sezona isspaudzia kokius 5 ziedus,ir viskas verysad.gif . Dovanosiu kam nors. ax.gif

Jau kaip tikiuos is savo daigeliu kitamet siu gražuoliu nakvisu rolleyes.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 08 22, 18:50)
. Tikra ta zodziu prasme ju kieme- miskas.  Tokia egzotika ir kartu naturalumas... Nei sodint reikejo, nei labai kaip nors priziuret, o grozis wub.gif

wub.gif
Papildyta:

merginos, kas išsikasusios daugiažiedes margutes, laikas jas sodinti. Iš ''rojaus sodų'':
Daugiažiedžių margučių svogūnai laikomi sausoje, gerai vėdinamoje vietoje, į dirvą sodinami rugpjūčio pabaigoje. Jie jau būna išleidę ilgas šaknis ir 1-2 ūglius. Ūglių stenkitės nepažeisti, o šaknis patrumpinkite – augalas nuo to nenukentės, o šaknys sutankės.

Turiu nemažai geltonų margučių svogūnų, mielai dalį išsikeisčiau i oranžines. 4u.gif

taip pat narcizai: ''Į lysvę sodinami 10-20 cm gyliu rugpjūčio mėn. ir rugsėjo pradžioje, kad iki žiemos spėtų įsišaknyti''
Atsakyti
Ieskojau ieskojau savo rozyno foto (prase kazkuri) ir neradau netui tinkamos. Perdaug jau kaimyno viskas matos per tvora, salia kurios rozynas. Tad gerbiu jo privatuma, gal koki kita kampa kada parodysiu smile.gif O siaip viena rozyno kampeli buvau mestelejus cia kazkada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 22, 23:34)
taip pat narcizai:  ''Į lysvę sodinami 10-20 cm gyliu rugpjūčio mėn. ir rugsėjo pradžioje, kad iki žiemos spėtų įsišaknyti''

doh.gif teisingai - narcizai-aciu uz priminima.Begu.iki 4u.gif
Atsakyti

kur visos - dirvonuose g.gif

o man lietutis sutrukde supuvusios obolius is kompostines rankiot, ot darbelis doh.gif fui!
kiek ten ju primetem doh.gif
tai kapstaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 22, 23:34)
na as su graziom ir nelabai nuotraukom.

Kas mano BIJUNAMS - ruduo ar liga?
jei tai Lapu demetlige ir purksiu fungicidu ''score'' - ar nepakanksiu?
user posted image

user posted image

Čia botryčio pažeisti lapai, juos geriau šalink ir sudegink, o likusius nupurkšk fungicidais., žemę pabarstyk medžio pelenais, tik nepadaugink.
Atsakyti
oi mano raumenys šįvakar rūgštimi spjaudysis doh.gif nukasėm ankstyvas bulbikes savo, MB parvežė iš Širvintų grybyno substrato, reiėks dar tą substratą išpilti kur bulvės augo, išlyginti, nes kitąmet ten daržas keliaus, su gėlėm daviausi po visus galus, vilkdalgius tik dabar išskirsčiau...
nu nors persiplėšk doh.gif bandau vienu užpakaliuku visus kampus ap...t blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 23, 15:51)
Čia botryčio pažeisti lapai, juos geriau šalink ir sudegink, o likusius nupurkšk fungicidais., žemę pabarstyk medžio pelenais, tik nepadaugink.

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
palauksiu sausesnio oro, ir iskart vykdysiu. lapus aisku iskart salinsiu.

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 23, 16:14)
oi mano raumenys šįvakar rūgštimi spjaudysis :
nu nors persiplėšk doh.gif bandau vienu užpakaliuku visus kampus ap...t blush2.gif

lotuliukas.gif
nu bet ir saunuole blink.gif thumbup.gif

O as isrankiojau/iskrapsciau visus obuolius is 2 kompostiniu, patikekit... doh.gif
visokiais jau pavidalais tie obuoliai buvo, dirbau be respiratoriaus cool.gif [mb vis sako reiketu turet, kad ir chemijos purskimams], tai mb iskart ta smarve isveze, dar pupa i masina isoko, pilnas universalas kibiru/voniu, dar liko 15l kibiras ir maisas. Oh!

Tai po sio darbelio siulau pasidaryt mums sarasiuka, ko negalima mest i kompostine, ka galima, kokie ''priedai'' gerina ten procesus ir tt. [mb jau krate ten kazkokias bakterijas, tai toje susidariusios juodoj masej ir buvo ''smagiausia'' dirbt].
issisaugojau musu postus del sio reikalo, turesiu laiko - reziumuosiu ax.gif blush2.gif
[cia kaip kazkas padare reziume kaip su katinais kovot lotuliukas.gif ]

Papildyta:

ne i tema, bet po tu nemaloniu darbu purskiant lietuciui, esu kaip po kirpyklos su zaviom garbanelem lotuliukas.gif , varysim seimyna i viesuma flirt.gif flirt.gif flirt.gif
Atsakyti
o aš šiandien kieme besikuisdama pamačiau, kad obelis, iš kurios obuolių jau ne vieną pyragą kepiau vėl pražydo. Kas čia per dyvai. smile.gif

Šiemet buvo mano pirmas bandymas apsodinti kiemą augalais. Kitais metais protingiau darysiu viską, nes dabar vos ne vieni ant kitų auga smile.gif

Tiesa, praretinau, naują darželį patvorį suformavau.
Bet apturėjau geros patirties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 23 rugpjūčio 2008 - 17:40