As ragavau tokiu-tikrai neskanios Net neisivaizduoju ar galima is ju ka nors skanaus padaryti
Labai gražios uogytės nebuvau tokių mačiusi, net nesitiki, kad be skonio. Bet jei to skonio nėra, tai gal bandykit maišyt su kitom uogom (o gal ir ne uogom) kaip cukinija savo skonio per daug neturi tai kur bedėsi visur tinka - ar i uogienę ar i mišrainę
QUOTE(cezi @ 2009 08 15, 22:44)
Labai gražios uogytės nebuvau tokių mačiusi, net nesitiki, kad be skonio. Bet jei to skonio nėra, tai gal bandykit maišyt su kitom uogom (o gal ir ne uogom) kaip cukinija savo skonio per daug neturi tai kur bedėsi visur tinka - ar i uogienę ar i mišrainę
kad jos tikrai visai be skonio, nebent kai jau pacios krenta tai buna ciut ciut saldzios. Atrodo, kad kur bedesi, ta sugadinsi... Nebent siaip praeinant viena kita nusiskint, o jei daugiau priauga - saldyti ir naudoti kaip ledukus. nes atrodo tai tikrai super
:}}
Čia šeriuotoji avietė. Pagrindinai naudojama kulinarijoje tortų puošimui.super sugalvota naudoti užšaldytas kokteiliams
taip taip sompano taureje per naujus metus ...ir ne tik
Pas mus darže irgi tokios auga, o kai pirkome daigus, tai girdėjome visai kitą šių uogų pavadinimą.
Šis augalas - daržo papuošalas, bet sodinti jį reikia į gilesnį indą (mes įkasėme į žemę metalinę nedidelę bačką ir ten pasodinome, bačkos nesimato, o augalai gražios apvalios formos, auga tik šioje bačkoje, netrukdo kitiems augantiems šalia augalams.
Šeimininkė, kuri mums pardavė šį augalą pasakojo, kad gamina skanią uogienę anūkams. Uogienės virimo principas panašus į visas uogienes, bet prideda ne tik cukraus, bet ir citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus. Sakė, kad labai skanu, tačiau mes dar ne bandėme gaminti, nes daug jų neturime, tik puošiame tortus šviežiomis uogomis, valgome su ledais, gaminame su jomis žele.
Šis augalas - daržo papuošalas, bet sodinti jį reikia į gilesnį indą (mes įkasėme į žemę metalinę nedidelę bačką ir ten pasodinome, bačkos nesimato, o augalai gražios apvalios formos, auga tik šioje bačkoje, netrukdo kitiems augantiems šalia augalams.
Šeimininkė, kuri mums pardavė šį augalą pasakojo, kad gamina skanią uogienę anūkams. Uogienės virimo principas panašus į visas uogienes, bet prideda ne tik cukraus, bet ir citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus. Sakė, kad labai skanu, tačiau mes dar ne bandėme gaminti, nes daug jų neturime, tik puošiame tortus šviežiomis uogomis, valgome su ledais, gaminame su jomis žele.
O man visai patinka ju skonis,bet tik kai visiskai prisirpsta Suvalgome net namo neparsinese.
QUOTE(Dakora @ 2009 09 04, 11:12)
O man visai patinka ju skonis,bet tik kai visiskai prisirpsta Suvalgome net namo neparsinese.
pritariu man irgi patinka jos skonis ir turi labai gerai isnokti kad butu siek tiek saldi
QUOTE(dziunka @ 2008 08 19, 18:19)
stai kaip atrodo,
as jas tik saldau,vietoj leduku i sompana...
gal turit kitu pasiulymu???
as jas tik saldau,vietoj leduku i sompana...
gal turit kitu pasiulymu???
O jei jas maišyti su kitomis uogomis
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 21:52)
O jei jas maišyti su kitomis uogomis
Manyčiau, irgi būtų neblogai, bet čia skonio reikalas. Man tai gražiau atrodytų vienos spalvos ledukai šampane (nors į šampaną, kiek man žinoma, apskritai, jokių ledukų nededama, o šampanas tik pats šiek tiek atšaldomas -butelis dedamas į ledukus, ar atšaldomas tiesiog šaltesnėje vietoje). Mes kadaise restorane užsinorėjome šampano su ledukais, tai į mus padavėjas pasižiūrėjo, kaip į įšprotėjusius, aišku, pasakė ir švelnu komentarą šiuo klausimu, tačiau mūsų norą išpildė. Mes tada supykome, bet su laiku supratome, kad tai buvo visiška teisybė. Tuo labiau, kad tuomet, kai gėrėme gerą šampaną, net jo skonio nepajutome dėl tų ledukų, viskas buvo sugadinta.
O ruošiant uogienes, galima, aišku, dėti įvairias uogas, būtų asorti, man visai patiktų, bet čia yra kauliukai ir jei, pvz., sumaišyti su avietėmis, per daug tų kauliukų asorti išeitų.
Dar galima uogas degtine užpilti ir kelias dienas palaikyti,o paskui išimti, kad degtinė atrastų rausvą spalvą ir turėtų šiek tiek kitą skonį.
Turint uogas, fantaziją, ir norą šiais vaisiais galima ne tik puikiai papildyti daržo ,,interjerą" (gražios ne tik uogos, bet ir žiedai, bet sodinti į tam tikrą ,,tarą", užkastą į žemę, kad ,,vaikučiai" paskui netrukdytų gyventi kitiems augalams ), bet sunaudoti kulinarijoje.
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 11, 17:13)
Sublenderiuoti su cukrumi ir i saldikli
Vertinga uoga vitaminu atzvilgiu. O kai sutrinta-tai ir skonis neblogas gaunasi
Vertinga uoga vitaminu atzvilgiu. O kai sutrinta-tai ir skonis neblogas gaunasi
O jei planuojama greitai suvalgyti, tai šaldytuve be šaldymo galima palaikyti.
Mes tai sutrintas su cukrumi šviežių serbentų, aviečių ir kt.uogų uogienes laikome šaldytuve be šaldymo (tik tokiu atveju cukraus daugiau įdedame), laikosi puikiai su popieriniais dangteliais (pora sluoksnių paprasto balto popieriaus).
Pritariu senajai pažįstamai, kad ilgesniam saugojimui, šias sutrintas su cukrumi uogas tikslingiau laikyti šaldymo kameroje,nes ši uoga neturi tiek rūgšties, kiek , pvz., serbentai. Rūgštis - ne tik priduotų beveik beskoniai uogai skonį, papildytų vitaminų C, bet būtų natūralus konservantas, kuris padėtų ilgiau išsilaikyti nepraradus savo naudingų savybių.
O išvirus su cukrumi šių uogų uogienę, pridėjus truputį citrinos sulčių ar rūgšties,ar sumaišius su kitomis rūgščiomis uogomis, galima būtų saugoti ir be šaldytuvo.
Šiu uogų darže turime mažai, tik dėl grožio, nes per mažai vietos, tačiau sužinoti apie jų gaminimą ir pačiai pamąstyti apie tokias galimybes labai malonu.