Paklausiau del E. Mildazytes recepto, bet paciai tenka ir atsakyti Radau ji, tad dalinuosi su kitomis seiminikemis
4 litriniams stiklainiams:
2 kg pomidoru
2 kg isdarinetu saldziuju papriku
2 galvutes cesnaku
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1,5 sauksto druskos
1 ziupsnelis juoduju pipiru
Pomidorus supjaustyti skiltelemis, paprikas - pailgomis juostelemis, cesnakus nulupti.
Pomidorus sutrinti el.trintuvu, galima ir paprasta mesmale sumalti. Supilti i puoda, statyti ant ugnies ir apie 15 min pavirinti, kad sutirstetu. Jei nepatinka putos, jas galima nugriebti.
I tyre sudeti cesnakus, papriku juosteles, dar siek tiek pavirti, kad gabaleliai butu minksti, bet nepervirti. Kas megsta, gali ideti aitriosios paprikos.
I pomidoru ir papriku misini ipilti acto, iberti cukraus, druskos, pipiru. Kai viskas uzverda, supilstyti i stiklainius ir uzsukti.
Nu man jis super duper. As cesnaku netgi daugiau dedu, nes man ju skonis labai patinka
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 12:06)
30 paprikos
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif
gal kas galit placiau apie si receptuka?labai sudomino,bandysim gaminti,bet dar pas mus pomidorai zali,teks palaukti
niekas nebande deti ir geltonus pomidorus i leco?
tai paprikos kubeliais?
kiek laiko pavirti?
aciu
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif
gal kas galit placiau apie si receptuka?labai sudomino,bandysim gaminti,bet dar pas mus pomidorai zali,teks palaukti
niekas nebande deti ir geltonus pomidorus i leco?
tai paprikos kubeliais?
kiek laiko pavirti?
aciu
Jokio skirtumo kokios spalvos pomodorai ,tiesiog geltona spalva bus lecio.
paprika galite kubeliais galite juostelem ( jei kombainu tai yra peiliai fri bulvytem )
pavirti apie 35-40 min.(matosi darzoves nuseda)
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 21, 18:08)
Paklausiau del E. Mildazytes recepto, bet paciai tenka ir atsakyti Radau ji, tad dalinuosi su kitomis seiminikemis
Pasidariau, paragavom ir dar pasidarem Labai skanu, aciu uz receptuka
Lečo su pupelėmis
3.5 kg. pomidorų
1.5 paprikos
500 gr. pupelių
200 ml. aliejaus
200 ml. cukraus
2 šaukštai druskos
230 ml. acto
Pupeles pamerkti, išvirti, viską kaip paprastai ruošiame.
Pomidorus nublanširuoti ir sumalti mėsmalės ar blenderio pagalba. Paprikas išvalyti, supjaustyti kubeliais.
Pomidorų tyrę kaitinti iki užvirimo, tuomet suberti pjaustytą papriką ir maišant virti 15 min. Suberti pupeles, cukrų, druską, aliejų ir dar virti 10 min. Supilti actą ir pavirus 5 min. išjungti ir išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!
3.5 kg. pomidorų
1.5 paprikos
500 gr. pupelių
200 ml. aliejaus
200 ml. cukraus
2 šaukštai druskos
230 ml. acto
Pupeles pamerkti, išvirti, viską kaip paprastai ruošiame.
Pomidorus nublanširuoti ir sumalti mėsmalės ar blenderio pagalba. Paprikas išvalyti, supjaustyti kubeliais.
Pomidorų tyrę kaitinti iki užvirimo, tuomet suberti pjaustytą papriką ir maišant virti 15 min. Suberti pupeles, cukrų, druską, aliejų ir dar virti 10 min. Supilti actą ir pavirus 5 min. išjungti ir išpilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!
QUOTE(satanele @ 2011 09 12, 11:19)
E. Mildazytes
viriau tris partijas , labai visiems patiko, bet aš dar įdedu 1/3 stiklainiuko 0,5 litro pomidorų padažo, gaunasi truputį tirštesnis
viriau tris partijas , labai visiems patiko, bet aš dar įdedu 1/3 stiklainiuko 0,5 litro pomidorų padažo, gaunasi truputį tirštesnis
Aha, man ir nepatiko, kad skystoka, bet apie pomidoru padaza net nepagalvojau
bet pats principas pagal Mildazyte tikrai geras as sekanti karta desiu irgi pom.padzo kad sutirstintu
Sveikos,
na kol prisiruosiau parasyti,tai ir gavau atsakyma i savo klausima Dariau ir as leco,tik ne pagal Mildazytes recepta,man nepatiko tai,kad permalus pomidorus ir pavirus,jie gavosi skysti,noretusi tokio padazo man,o cia skystymelis,gal turite kuri koki kitoki recepta,o gal pomidorus reiktu pjaustyti,o ne malti.Ka manot?
na kol prisiruosiau parasyti,tai ir gavau atsakyma i savo klausima Dariau ir as leco,tik ne pagal Mildazytes recepta,man nepatiko tai,kad permalus pomidorus ir pavirus,jie gavosi skysti,noretusi tokio padazo man,o cia skystymelis,gal turite kuri koki kitoki recepta,o gal pomidorus reiktu pjaustyti,o ne malti.Ka manot?
Labas is ryto
o jus pabandykit pomidorus nesublenderiuoti, o tiesiog supjaustyti gabaliukais ir patroskinti - ir sultys issiskirs, ir tirstimuko liks. O visa kita pagal receptuka
o jus pabandykit pomidorus nesublenderiuoti, o tiesiog supjaustyti gabaliukais ir patroskinti - ir sultys issiskirs, ir tirstimuko liks. O visa kita pagal receptuka
Nepamenu kieno sis receptukas, bet pagal ji jau 3metus darau , mums patinka
Idedu receptuka:
"Lygiom dalim morkas, svogūnus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais. Morkas ir svogūnus apkepinti, paprikas blanširuoti (porai min.įmerkti į verdantį vandenį). Viską dėti į didelį puodą, dėti pomidorų pastos, druskos pagal skonį, kaitinti"ant mažos ugnies" 20 min., sukrėsti į iškaitintus stiklainukus,užsukti iškaitintais dangteliais ir apversti kad atvėstų."
Idedu receptuka:
"Lygiom dalim morkas, svogūnus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais. Morkas ir svogūnus apkepinti, paprikas blanširuoti (porai min.įmerkti į verdantį vandenį). Viską dėti į didelį puodą, dėti pomidorų pastos, druskos pagal skonį, kaitinti"ant mažos ugnies" 20 min., sukrėsti į iškaitintus stiklainukus,užsukti iškaitintais dangteliais ir apversti kad atvėstų."
Aš jau daugel metų lečo verdu taip:
3kg paprikos
0,5l pomidorų padažo
1st. acto
0,5 st. aliejaus
3š. cukraus
2š. druskos
Paprikas pjaustai juostelėm (galima prieš tai jas pakepinti ant laužo), viską supili ir kaitini 10min. Supilstai į stiklainius ir po antklode.
Gaunasi visai neskysta. Kartais, kai turiu daug pomidorų, dedu kokį 1kg (dėl natūralumo ), bet ne daugiau, nes tada man perskysta Pomidorus tiesiog supjaustau, net neblanširuoju, ir nelupu. Vistiek ten viskas suverda
3kg paprikos
0,5l pomidorų padažo
1st. acto
0,5 st. aliejaus
3š. cukraus
2š. druskos
Paprikas pjaustai juostelėm (galima prieš tai jas pakepinti ant laužo), viską supili ir kaitini 10min. Supilstai į stiklainius ir po antklode.
Gaunasi visai neskysta. Kartais, kai turiu daug pomidorų, dedu kokį 1kg (dėl natūralumo ), bet ne daugiau, nes tada man perskysta Pomidorus tiesiog supjaustau, net neblanširuoju, ir nelupu. Vistiek ten viskas suverda
uogienių tirštiklio su pektinu reikia dėt, kad padažai nebūtų skysti