Įkraunama...
Įkraunama...

Lečio

Paklausiau del E. Mildazytes recepto, bet paciai tenka ir atsakyti smile.gif Radau ji, tad dalinuosi su kitomis seiminikemis 4u.gif
4 litriniams stiklainiams:
2 kg pomidoru
2 kg isdarinetu saldziuju papriku
2 galvutes cesnaku
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1,5 sauksto druskos
1 ziupsnelis juoduju pipiru

Pomidorus supjaustyti skiltelemis, paprikas - pailgomis juostelemis, cesnakus nulupti.
Pomidorus sutrinti el.trintuvu, galima ir paprasta mesmale sumalti. Supilti i puoda, statyti ant ugnies ir apie 15 min pavirinti, kad sutirstetu. Jei nepatinka putos, jas galima nugriebti.
I tyre sudeti cesnakus, papriku juosteles, dar siek tiek pavirti, kad gabaleliai butu minksti, bet nepervirti. Kas megsta, gali ideti aitriosios paprikos.
I pomidoru ir papriku misini ipilti acto, iberti cukraus, druskos, pipiru. Kai viskas uzverda, supilstyti i stiklainius ir uzsukti.

Nu man jis super duper. As cesnaku netgi daugiau dedu, nes man ju skonis labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 12:06)
30 paprikos
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif

gal kas galit placiau apie si receptuka?labai sudomino,bandysim gaminti,bet dar pas mus pomidorai zali,teks palaukti ax.gif

niekas nebande deti ir geltonus pomidorus i leco?
tai paprikos kubeliais?
kiek laiko pavirti?
aciu smile.gif

Jokio skirtumo kokios spalvos pomodorai ,tiesiog geltona spalva bus lecio.
paprika galite kubeliais galite juostelem ( jei kombainu tai yra peiliai fri bulvytem )
pavirti apie 35-40 min.(matosi darzoves nuseda)
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 21, 18:08)
Paklausiau del E. Mildazytes recepto, bet paciai tenka ir atsakyti smile.gif Radau ji, tad dalinuosi su kitomis seiminikemis  4u.gif



Pasidariau, paragavom ir dar pasidarem biggrin.gif Labai skanu, aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
Lečo su pupelėmis

user posted image


3.5 kg. pomidorų
1.5 paprikos
500 gr. pupelių
200 ml. aliejaus
200 ml. cukraus
2 šaukštai druskos
230 ml. acto

Pupeles pamerkti, išvirti, viską kaip paprastai ruošiame.
Pomidorus nublanširuoti ir sumalti mėsmalės ar blenderio pagalba. Paprikas išvalyti, supjaustyti kubeliais.

Pomidorų tyrę kaitinti iki užvirimo, tuomet suberti pjaustytą papriką ir maišant virti 15 min. Suberti pupeles, cukrų, druską, aliejų ir dar virti 10 min. Supilti actą ir pavirus 5 min. išjungti ir išpilstyti į iškaitintus stiklainius.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
E. Mildazytes
viriau tris partijas , labai visiems patiko, bet aš dar įdedu 1/3 stiklainiuko 0,5 litro pomidorų padažo, gaunasi truputį tirštesnis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 12 rugsėjo 2011 - 10:20
QUOTE(satanele @ 2011 09 12, 11:19)
E. Mildazytes
viriau tris partijas , labai visiems patiko, bet aš dar įdedu 1/3 stiklainiuko 0,5 litro pomidorų padažo, gaunasi truputį tirštesnis  thumbup.gif


Aha, man ir nepatiko, kad skystoka, bet apie pomidoru padaza net nepagalvojau doh.gif
Atsakyti
bet pats principas pagal Mildazyte tikrai geras as sekanti karta desiu irgi pom.padzo kad sutirstintu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,

na kol prisiruosiau parasyti,tai ir gavau atsakyma i savo klausima smile.gif Dariau ir as leco,tik ne pagal Mildazytes recepta,man nepatiko tai,kad permalus pomidorus ir pavirus,jie gavosi skysti,noretusi tokio padazo man,o cia skystymelis,gal turite kuri koki kitoki recepta,o gal pomidorus reiktu pjaustyti,o ne malti.Ka manot?
Atsakyti
Labas is ryto smile.gif

o jus pabandykit pomidorus nesublenderiuoti, o tiesiog supjaustyti gabaliukais ir patroskinti - ir sultys issiskirs, ir tirstimuko liks. O visa kita pagal receptuka mirksiukas.gif
Atsakyti
Nepamenu kieno sis receptukas, bet pagal ji jau 3metus darau smile.gif , mums patinka smile.gif
Idedu receptuka:
"Lygiom dalim morkas, svogūnus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais. Morkas ir svogūnus apkepinti, paprikas blanširuoti (porai min.įmerkti į verdantį vandenį). Viską dėti į didelį puodą, dėti pomidorų pastos, druskos pagal skonį, kaitinti"ant mažos ugnies" 20 min., sukrėsti į iškaitintus stiklainukus,užsukti iškaitintais dangteliais ir apversti kad atvėstų."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikaa: 13 rugsėjo 2012 - 15:52
Aš jau daugel metų lečo verdu taip:

3kg paprikos
0,5l pomidorų padažo
1st. acto
0,5 st. aliejaus
3š. cukraus
2š. druskos

Paprikas pjaustai juostelėm (galima prieš tai jas pakepinti ant laužo), viską supili ir kaitini 10min. Supilstai į stiklainius ir po antklode.
Gaunasi visai neskysta. Kartais, kai turiu daug pomidorų, dedu kokį 1kg (dėl natūralumo biggrin.gif), bet ne daugiau, nes tada man perskysta schmoll.gif Pomidorus tiesiog supjaustau, net neblanširuoju, ir nelupu. Vistiek ten viskas suverda irnesakyk.gif
Atsakyti
uogienių tirštiklio su pektinu reikia dėt, kad padažai nebūtų skysti
Atsakyti