Įkraunama...
Įkraunama...

Lečio

QUOTE(Nikolle @ 2011 08 02, 09:06)
Mergaites, noriu padaryti Leco pagal dziunkos recepta, tik mano vyras visai jokiu pagrindu nevalgo svogunų. Jeigu ras nors maza gabaliuka nevalgys ir taskas.  doh.gif Ar nepagadynsiu Leco jeigu nedėsiu jų visai? O gal vietoj svogunų galima ką kitką?

1) gali sumalt svogūną su mėsmale arba sutrint su blenderiu, ir svogūnas "pasislėps" tarp pomidorų - jei vyras nematys šios "operacijos", tai neras svogūno...

2) gali nedėt svogūno, bet tada šiek tiek keisis skonis ir recepto proporcijos
Atsakyti

30 paprikos
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif

gal kas galit placiau apie si receptuka?labai sudomino,bandysim gaminti,bet dar pas mus pomidorai zali,teks palaukti ax.gif

niekas nebande deti ir geltonus pomidorus i leco?

tai paprikos kubeliais?
kiek laiko pavirti?
aciu smile.gif
Atsakyti
Oli_vija dėkui už gerą idėją smile.gif
sutrinsiu svogunus blenderiu ir pabandysiu tokiu budu apgauti vyrą. jeigu ir ras, tai manau daug praras, vienu konkurentu bus mažiau ax.gif
Atsakyti
Siūlau lečo su medumi

5kg. paprikų,
marinatas:6-7 svogunai,

2v.š. pomidorų sulčių,
100ml.acto,
1stikline cukraus,
100g.druskos.
5-6 v.š.medaus,
ankštis aitriosios paprikos
200g.aliejaus,

Į verdantį marinatą sudėti paprikas{kiekviena perpjauti į keturias dalis}

Svogūnų žiedus virti dešimt min.nemaišant.

Sudėti į iškaitintus stiklainius.

Užpilti marinatu karštu ir sandariai uždaryti.

Atsakyti
Dar vienas Lečo receptukas
4kg pomidorų
5kg paprikos
1 stiklinė cukraus
2 valg. šaukštai druskos (su kaupu)
1stiklinė aliejaus
2 valg. šaukštai acto
Pomidorus sumalam su mėsmale,paprikas supjaustom į 4-6 dalis. Po midorų masę dedam į puodą , dedam cukrų ir druską. Masę užverdame tada dedame paprikas ir aliejų, vėl užverdam, ir taip 30 min. verdam. Nuėmus puodą nuo ugnies pilti actą. Gautą masę dedam į iškaitintus stikalinius ir uždarome.Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
noreciau paklausti tu, kurios isbande Dziunkos recepta- ar svogunus pakepinat atskirai, ar sumetat kartu i bendra puoda su kitomis darzovemis?
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 12:06)
30 paprikos
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif

gal kas galit placiau apie si receptuka?labai sudomino,bandysim gaminti,bet dar pas mus pomidorai zali,teks palaukti ax.gif

niekas nebande deti ir geltonus pomidorus i leco?
tai paprikos kubeliais?
kiek laiko pavirti?
aciu smile.gif

Merginos, jus man paaiskinkit ka reiskia 30 paprikos. Jos juk visokio dydzio buna. Kiek cia apyksliai ju kg.?
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 11, 17:36)
noreciau paklausti tu, kurios isbande Dziunkos recepta- ar svogunus pakepinat atskirai, ar sumetat kartu i bendra puoda su kitomis darzovemis?

Sveiki, nieko nekepinu viska pjaustau,(as su kombainu kopustams skirtu peiliuku),ir pomidorus sumalu, bet irgi kombainu (mesai malti peiliuku)su rankytem ojaustyti produktai man skaniau.O kombainu greiciau
Papildyta:
QUOTE(sigiukx79 @ 2011 08 12, 15:29)
Merginos, jus man paaiskinkit ka reiskia 30 paprikos. Jos juk visokio dydzio buna. Kiek cia apyksliai ju kg.?

as mazdaug tiek paprikos ir dedu 30 vnt ir net nesveriau. vieninteli acta visada pamazinu ,o po to ragauju jei truksta tai tada ipilu
Atsakyti
kai paprikos prinoks,bandysiu ir aš Dziunkos receptuką su 30 paprikų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 11:55)
taip,kaitinau nors  jos nei verdamos nei sterilizuojamos,,bandyk is puse normos ,jei patiks tada is dar daugiau ,va saldytuve jos puikiai laikosi,o rusi man pora stiklainiu pradejo kilti ,bet tada sriuba viriau ,,labai skani

PERNAI AS DARIAU TAS SALOTAS,TIKRAI LABAI SKANU BUVO,BET LAIKESI NEILGAI,PAPILKEJO,SUGEDO IR ISMECIAU NEMAZAI.AS STIKLAINIU NEKAITINAU,TIK ISPLOVIAU g.gif
Atsakyti
QUOTE(4mamyte @ 2011 08 15, 19:44)
PERNAI AS DARIAU TAS SALOTAS,TIKRAI LABAI SKANU BUVO,BET LAIKESI NEILGAI,PAPILKEJO,SUGEDO IR ISMECIAU NEMAZAI.AS STIKLAINIU NEKAITINAU,TIK ISPLOVIAU g.gif

o gal man nesilaike,kad as ziople plasmasiniais dangteliais buvau uzdengus? blush2.gif
Atsakyti
Gal kuri turit praeitu metu Zmonese publikuoto Mildazytes lecio receptuka? Praeitais metais tiek pridariau, taip skanu buvo, o siemet recepto nerandu doh.gif
Atsakyti