Oi, aš tai ypač šiemet pagavau kablį konservuoti viską, bet man ir iš pirmo karto viskas pavyko puikiai, dar nei vienais metais iekas nėra iššaudę ar surūgę, net nepapeliję niekada. O stiklainius plauti tai vienas juokas - papuršti Cilit Bang visus, su šiurkščia kempine pervalai gerai, ir laaaaabai gerai išskalauji. Tada - į iki beveik 100 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kol verda konservai, tegu "kepa" ir stikliniai. Tada tiesiai į karštus sukrečiu karštą košę - niekas nesuskyla, tik reikia pirštinės išlaikyti karštiems stiklainiams.
O šiaip tai norėjau pasidalinti lečo receptu - super paprastas ir nuostabiai skanus (man bent ir mano chebrai).
3 kg pipirų supjaustom stambiai, galima net į keturias dalis, bet jeigu nori, kad daugiau tilptų į puodą, tai smulkiau šiek tiek.
Užpili ant jų 500 g pigiausio pomidorų padažo (galit ir brangiausio
) arba sudedi kartu 1 kg supjaustytų pomidorų. Su padažu šiek tiek aštriau gaunasi.
Dar užberi 1 šaukštą druskos, 500 g vandens ir po 0,5 stiklinės aliejaus, cukraus ir 2 minutės iki virimo pabaigos - acto.
Troškinti reikia apie 20 min. Į stiklainiukus - ir vualia. Niam niam, man labai skanuuuu.
Mergaites, kodel nuodijat save su visokiais Cilitais.... valykit stiklainius su geriama soda, ir taip jau visokiu tersalu privalgom, tai kodel bent stklainius neisvalyti soda?