Na merginos jūs šaunuolės :brav
Ir laiko ir noro užtenka tokiems dalykams
Aš niekada gyvenime nedariau tokių dalykų, mamai padėdavau vaikystėje, bet pati viena nesu dariusi nusprendžiau pamėginti. Savaitgalį vešiu į sodą močiutę su seneliu ir prisirinksiu visokių gėrybių - agurkėliai, pomidoriukai, paprikos, šparaginės pupelės ir pan.
Žiūrėsim kas čia gausis Turbūt pirmą kartą darant niekada nesigauna gerai?
Man kaip visiškai tundrai šioje srityje, gal galėtumėt parašyti, ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą? Rūsio neturiu
Ačiū
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 15:07)
ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą?
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau
Ačiū. Aš visus savo konservus laikau namo rūsyje, o tas rūsys visas šildomas centralizuotai. Taigi galima sakyt viskas stovi palyginti šiltom sąlygom. Tik raugintus agurkus, kurie uždengti plastmasiniais dangteliais ir grybus laikau šaltam rūsy, kur bulvės ir kt.
Aš tai savo darže visko užsiauginu ir kad gėrybės neprapultų, nes tiek nesuvalgom, kiek priauga, tenka konservuoti. O be to savo daug skaniau, manau.
Sutinku, kad savo daryti žymiai skaniau, sveikiau (mažiau tų visų konservantų ir kitokių blogybių) ir svarbiausia MALONIAU
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni nusišaut gali
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni nusišaut gali
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 16:29)
Sutinku, kad savo daryti žymiai skaniau, sveikiau (mažiau tų visų konservantų ir kitokių blogybių) ir svarbiausia MALONIAU
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni nusišaut gali
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni nusišaut gali
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu
Tai faktas klausyk jei neturi kur ko dėti duok man priimsiu atvažiuočiau pasiimti ypatingai norėčiau paprikų tagis lauksiu žinių
Įdomu labai ar pavyks tau, tikiu tavimi *monikute*
QUOTE(Galvojanti @ 2008 08 29, 18:46)
Tai faktas klausyk jei neturi kur ko dėti duok man priimsiu atvažiuočiau pasiimti ypatingai norėčiau paprikų tagis lauksiu žinių
Įdomu labai ar pavyks tau, tikiu tavimi *monikute*
Įdomu labai ar pavyks tau, tikiu tavimi *monikute*
Aš labai tikiuosi, kad pavyks Šiandien po darbo grįžusi namo imsiuosi marinavimo ir konservavimo darbų Pradėsiu nuo šparaginių pupelių ir pomidorų, o agurkams tikriausiai teks palaukti kitos dienos, nes spėju kad visko per šiandieną nepadarysiu.
Vakar va iš sodo parsivežiau agurkų, pomidorų, morkyčių ir šparaginių pupelių.
Paprikų pati labai labai norėjau, nes man žiauriai skanu marinuotos paprikos bet dėja šiais metais neužderėjo jų derlius
Tai man tada prašom konkrečiau Galvojanti, ko tau parvežti. Klausau tavo pageidavimų
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 16:07)
Na merginos jūs šaunuolės :brav
Ir laiko ir noro užtenka tokiems dalykams
Aš niekada gyvenime nedariau tokių dalykų, mamai padėdavau vaikystėje, bet pati viena nesu dariusi nusprendžiau pamėginti. Savaitgalį vešiu į sodą močiutę su seneliu ir prisirinksiu visokių gėrybių - agurkėliai, pomidoriukai, paprikos, šparaginės pupelės ir pan.
Žiūrėsim kas čia gausis Turbūt pirmą kartą darant niekada nesigauna gerai?
Man kaip visiškai tundrai šioje srityje, gal galėtumėt parašyti, ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą? Rūsio neturiu
Ačiū
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau
Ir laiko ir noro užtenka tokiems dalykams
Aš niekada gyvenime nedariau tokių dalykų, mamai padėdavau vaikystėje, bet pati viena nesu dariusi nusprendžiau pamėginti. Savaitgalį vešiu į sodą močiutę su seneliu ir prisirinksiu visokių gėrybių - agurkėliai, pomidoriukai, paprikos, šparaginės pupelės ir pan.
Žiūrėsim kas čia gausis Turbūt pirmą kartą darant niekada nesigauna gerai?
Man kaip visiškai tundrai šioje srityje, gal galėtumėt parašyti, ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą? Rūsio neturiu
Ačiū
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau
Jeigu tos mišrainės virtos arba sterilizuotos drąsiai gali laikyti kambaryje. Aš labai tingiu nešioti į rūsį, todėl viską laikau tamsiame kambarėlyje.
Tik jeigu darysi tuos kopūstus, kur neverdami, tai laikyk šaldytuve, nes prarugs.
Oi, aš tai ypač šiemet pagavau kablį konservuoti viską, bet man ir iš pirmo karto viskas pavyko puikiai, dar nei vienais metais iekas nėra iššaudę ar surūgę, net nepapeliję niekada. O stiklainius plauti tai vienas juokas - papuršti Cilit Bang visus, su šiurkščia kempine pervalai gerai, ir laaaaabai gerai išskalauji. Tada - į iki beveik 100 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kol verda konservai, tegu "kepa" ir stikliniai. Tada tiesiai į karštus sukrečiu karštą košę - niekas nesuskyla, tik reikia pirštinės išlaikyti karštiems stiklainiams.
O šiaip tai norėjau pasidalinti lečo receptu - super paprastas ir nuostabiai skanus (man bent ir mano chebrai).
3 kg pipirų supjaustom stambiai, galima net į keturias dalis, bet jeigu nori, kad daugiau tilptų į puodą, tai smulkiau šiek tiek.
Užpili ant jų 500 g pigiausio pomidorų padažo (galit ir brangiausio ) arba sudedi kartu 1 kg supjaustytų pomidorų. Su padažu šiek tiek aštriau gaunasi.
Dar užberi 1 šaukštą druskos, 500 g vandens ir po 0,5 stiklinės aliejaus, cukraus ir 2 minutės iki virimo pabaigos - acto.
Troškinti reikia apie 20 min. Į stiklainiukus - ir vualia. Niam niam, man labai skanuuuu.
O šiaip tai norėjau pasidalinti lečo receptu - super paprastas ir nuostabiai skanus (man bent ir mano chebrai).
3 kg pipirų supjaustom stambiai, galima net į keturias dalis, bet jeigu nori, kad daugiau tilptų į puodą, tai smulkiau šiek tiek.
Užpili ant jų 500 g pigiausio pomidorų padažo (galit ir brangiausio ) arba sudedi kartu 1 kg supjaustytų pomidorų. Su padažu šiek tiek aštriau gaunasi.
Dar užberi 1 šaukštą druskos, 500 g vandens ir po 0,5 stiklinės aliejaus, cukraus ir 2 minutės iki virimo pabaigos - acto.
Troškinti reikia apie 20 min. Į stiklainiukus - ir vualia. Niam niam, man labai skanuuuu.
Aš tai dar savojo leco neragavau Šiais metais pirmą kartą dariau viską pati - ir pomidorus, ir agurkus, ir leco, ir adžiką Tai patiko labai. Vaikystėje, kai mama darydavo viską aš sakydavau, kad niekada nieko nedarysiu, nueisiu į parduotuvę ir nusipirksiu, bet va paėmė viskas aukštyn kojom ir apsivertė. Atrodo, kad genuose būtų užprogramuota - ŠEIMININKAUTI Tik va galėtų nebūti tos "sloinikų" plovimo dalies Aš ją mielai praleisčiau
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 08, 14:15)
Aš tai dar savojo leco neragavau Šiais metais pirmą kartą dariau viską pati - ir pomidorus, ir agurkus, ir leco, ir adžiką Tai patiko labai. Vaikystėje, kai mama darydavo viską aš sakydavau, kad niekada nieko nedarysiu, nueisiu į parduotuvę ir nusipirksiu, bet va paėmė viskas aukštyn kojom ir apsivertė. Atrodo, kad genuose būtų užprogramuota - ŠEIMININKAUTI Tik va galėtų nebūti tos "sloinikų" plovimo dalies Aš ją mielai praleisčiau
isigyk indaplove
Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 09 12, 21:52)
isigyk indaplove
maniskiai jau is rusio nesasi ir litrais tvarko ,man jau mintis kyla ,kad kol dar yra turguj paprikos gal reik dar padaryti ,nors padariau 24 litrus
QUOTE(dziunka @ 2008 09 12, 21:55)
isigyk indaplove
Papildyta:
maniskiai jau is rusio nesasi ir litrais tvarko ,man jau mintis kyla ,kad kol dar yra turguj paprikos gal reik dar padaryti ,nors padariau 24 litrus
Papildyta:
maniskiai jau is rusio nesasi ir litrais tvarko ,man jau mintis kyla ,kad kol dar yra turguj paprikos gal reik dar padaryti ,nors padariau 24 litrus
24, ohoooo
Aš tai turiu 8 ir tai labai didžiuojuosi
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 09 13, 00:40)
na pas jus seimyna siek tiek jaunesne nei mano ,ypatingai ja valgo dukra ji gali atsinesti 1 litra ir visa vienu prisedimu.....jei speji sauksta ikisti tai pasiseks jei ne eini dar vieno stiklainio paauglyste....
kol dar yra turguje nebrangiu papriku, pasiulysiu savo Leco: 3 kg. papriku, 1 kg. svogunu, 2 kg. morku, pomidoru 1 kg., pomidoru padazo 0.5 ltr., 2 stiklines aliejaus, 1 stikline cukraus, 1 stikline acto, pipiru, druskos pagal skoni. jei dar nelabai skanu, iberiu vegetos
pirmiausia i alieju dedu sutarkuotas morkas, kepinu, truputi veliau beriu i jas supjaustytus svogunus, toliau kepinu, jei matau truksta aliejaus, tai dapilu. paprikas issivalau, susipjaustau stambokais siaudeliais, nublansiruoju verdanciame vandenyje ir sudedu i morkas su svogunais, tegu toliau troskinasi viskas kol suminksteja. pilu tomata, sumaltus pomidorus, acta, dedu prieskonius. troskinimosi procesas trunka gera valanda( bent jau sito kiekio ). supilame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais. skanaus
pirmiausia i alieju dedu sutarkuotas morkas, kepinu, truputi veliau beriu i jas supjaustytus svogunus, toliau kepinu, jei matau truksta aliejaus, tai dapilu. paprikas issivalau, susipjaustau stambokais siaudeliais, nublansiruoju verdanciame vandenyje ir sudedu i morkas su svogunais, tegu toliau troskinasi viskas kol suminksteja. pilu tomata, sumaltus pomidorus, acta, dedu prieskonius. troskinimosi procesas trunka gera valanda( bent jau sito kiekio ). supilame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais. skanaus