Įkraunama...
Įkraunama...

Lečio

Na merginos jūs šaunuolės :brav
Ir laiko ir noro užtenka tokiems dalykams smile.gif
Aš niekada gyvenime nedariau tokių dalykų, mamai padėdavau vaikystėje, bet pati viena nesu dariusi blush2.gif nusprendžiau pamėginti. Savaitgalį vešiu į sodą močiutę su seneliu ir prisirinksiu visokių gėrybių - agurkėliai, pomidoriukai, paprikos, šparaginės pupelės ir pan.
Žiūrėsim kas čia gausis bigsmile.gif Turbūt pirmą kartą darant niekada nesigauna gerai?
Man kaip visiškai tundrai šioje srityje, gal galėtumėt parašyti, ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą? Rūsio neturiu verysad.gif

Ačiū

PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės thumbup.gif Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 15:07)
ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą?
PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės  thumbup.gif  Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau  blush2.gif


Ačiū. Aš visus savo konservus laikau namo rūsyje, o tas rūsys visas šildomas centralizuotai. Taigi galima sakyt viskas stovi palyginti šiltom sąlygom. Tik raugintus agurkus, kurie uždengti plastmasiniais dangteliais ir grybus laikau šaltam rūsy, kur bulvės ir kt.
Aš tai savo darže visko užsiauginu ir kad gėrybės neprapultų, nes tiek nesuvalgom, kiek priauga, tenka konservuoti. O be to savo daug skaniau, manau. ax.gif
Atsakyti
Sutinku, kad savo daryti žymiai skaniau, sveikiau (mažiau tų visų konservantų ir kitokių blogybių) ir svarbiausia MALONIAU wub.gif
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai cool.gif Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka verysad.gif Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni karsta.gif nusišaut gali gun_bandana.gif
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 16:29)
Sutinku, kad savo daryti žymiai skaniau, sveikiau (mažiau tų visų konservantų ir kitokių blogybių) ir svarbiausia MALONIAU  wub.gif
Aš pati mieste gyvenu daugiabutyje ir neturiu galimybės auginti, bet va tėvai ir seneliai augina ir dabar tas derlius toks gausus, kad nespėjam visko suvalgyti ir kai tenka daug ką išmesti laukan, tai tikrai gaila, todėl ir nusprendžiau pabandyti pasikonservuoti žiemai  cool.gif Tik va bėda, kad ne visada leidžia galimybės ir dažniausiai laiko nelieka, o kiek pamenu tai visas šitas procesas ilgokai užtrunka  verysad.gif  Kol pasiruoši visas daržoves ir ypač stiklainius kol išsiplauni  karsta.gif nusišaut gali gun_bandana.gif
Bet matyt tas visas vargas atsiperka su kaupu  thumbup.gif


Tai faktas drinks_cheers.gif klausyk jei neturi kur ko dėti duok man priimsiu tongue.gif atvažiuočiau pasiimti ypatingai norėčiau paprikų blush2.gif lotuliukas.gif tagis lauksiu žinių 4u.gif
Įdomu labai ar pavyks tau, tikiu tavimi *monikute* wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Galvojanti @ 2008 08 29, 18:46)
Tai faktas  drinks_cheers.gif  klausyk jei neturi kur ko dėti duok man priimsiu  tongue.gif  atvažiuočiau pasiimti ypatingai norėčiau paprikų  blush2.gif   lotuliukas.gif  tagis lauksiu žinių  4u.gif
Įdomu labai ar pavyks tau, tikiu tavimi *monikute*  wub.gif



Aš labai tikiuosi, kad pavyks bigsmile.gif Šiandien po darbo grįžusi namo imsiuosi marinavimo ir konservavimo darbų mirksiukas.gif Pradėsiu nuo šparaginių pupelių ir pomidorų, o agurkams tikriausiai teks palaukti kitos dienos, nes spėju kad visko per šiandieną nepadarysiu.
Vakar va iš sodo parsivežiau agurkų, pomidorų, morkyčių ir šparaginių pupelių.
Paprikų pati labai labai norėjau, nes man žiauriai skanu marinuotos paprikos wub.gif bet dėja šiais metais neužderėjo jų derlius verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Tai man tada prašom konkrečiau Galvojanti, ko tau parvežti. Klausau tavo pageidavimų

listen.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 30 rugpjūčio 2008 - 08:35
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 29, 16:07)
Na merginos jūs šaunuolės  :brav
Ir laiko ir noro užtenka tokiems dalykams  smile.gif
Aš niekada gyvenime nedariau tokių dalykų, mamai padėdavau vaikystėje, bet pati viena nesu dariusi  blush2.gif  nusprendžiau pamėginti. Savaitgalį vešiu į sodą močiutę su seneliu ir prisirinksiu visokių gėrybių - agurkėliai, pomidoriukai, paprikos, šparaginės pupelės ir pan.
Žiūrėsim kas čia gausis  bigsmile.gif Turbūt pirmą kartą darant niekada nesigauna gerai?
Man kaip visiškai tundrai šioje srityje, gal galėtumėt parašyti, ar galima tokias marinuotas mišraines ar tiesiog šviežius pomidorus ar agurkus užmarinuotus laikyti kambaryje paprastai nededant į šaldytuvą? Rūsio neturiu  verysad.gif

Ačiū

PS.: dar kartą noriu pasakyti, kad esat šaunuolės  thumbup.gif  Maniau, kad tik močiutės tokias darbais užsiima ir niekas šiais laikais nebekonservuoja ir nebemarinuoja, o tiesiog nueina į parduotuvę ir nusiperka. Bet aš klydau  blush2.gif



Jeigu tos mišrainės virtos arba sterilizuotos drąsiai gali laikyti kambaryje. Aš labai tingiu nešioti į rūsį, todėl viską laikau tamsiame kambarėlyje.
Tik jeigu darysi tuos kopūstus, kur neverdami, tai laikyk šaldytuve, nes prarugs.
Atsakyti
Oi, aš tai ypač šiemet pagavau kablį konservuoti viską, bet man ir iš pirmo karto viskas pavyko puikiai, dar nei vienais metais iekas nėra iššaudę ar surūgę, net nepapeliję niekada. O stiklainius plauti tai vienas juokas - papuršti Cilit Bang visus, su šiurkščia kempine pervalai gerai, ir laaaaabai gerai išskalauji. Tada - į iki beveik 100 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kol verda konservai, tegu "kepa" ir stikliniai. Tada tiesiai į karštus sukrečiu karštą košę - niekas nesuskyla, tik reikia pirštinės išlaikyti karštiems stiklainiams.

O šiaip tai norėjau pasidalinti lečo receptu - super paprastas ir nuostabiai skanus (man bent ir mano chebrai).

3 kg pipirų supjaustom stambiai, galima net į keturias dalis, bet jeigu nori, kad daugiau tilptų į puodą, tai smulkiau šiek tiek.
Užpili ant jų 500 g pigiausio pomidorų padažo (galit ir brangiausio smile.gif ) arba sudedi kartu 1 kg supjaustytų pomidorų. Su padažu šiek tiek aštriau gaunasi.
Dar užberi 1 šaukštą druskos, 500 g vandens ir po 0,5 stiklinės aliejaus, cukraus ir 2 minutės iki virimo pabaigos - acto.
Troškinti reikia apie 20 min. Į stiklainiukus - ir vualia. Niam niam, man labai skanuuuu.
Atsakyti
Aš tai dar savojo leco neragavau rolleyes.gif Šiais metais pirmą kartą dariau viską pati - ir pomidorus, ir agurkus, ir leco, ir adžiką biggrin.gif Tai patiko labai. Vaikystėje, kai mama darydavo viską aš sakydavau, kad niekada nieko nedarysiu, nueisiu į parduotuvę ir nusipirksiu, bet va paėmė viskas aukštyn kojom ir apsivertė. Atrodo, kad genuose būtų užprogramuota - ŠEIMININKAUTI lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tik va galėtų nebūti tos "sloinikų" plovimo dalies biggrin.gif Aš ją mielai praleisčiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 08, 14:15)
Aš tai dar savojo leco neragavau  rolleyes.gif  Šiais metais pirmą kartą dariau viską pati - ir pomidorus, ir agurkus, ir leco, ir adžiką  biggrin.gif Tai patiko labai. Vaikystėje, kai mama darydavo viską aš sakydavau, kad niekada nieko nedarysiu, nueisiu į parduotuvę ir nusipirksiu, bet va paėmė viskas aukštyn kojom ir apsivertė. Atrodo, kad genuose būtų užprogramuota - ŠEIMININKAUTI  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Tik va galėtų nebūti tos "sloinikų" plovimo dalies  biggrin.gif  Aš ją mielai praleisčiau  tongue.gif

isigyk indaplove lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 09 12, 21:52)
isigyk indaplove lotuliukas.gif

maniskiai jau is rusio nesasi ir litrais tvarko ,man jau mintis kyla ,kad kol dar yra turguj paprikos gal reik dar padaryti ,nors padariau 24 litrus
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 09 12, 21:55)
isigyk indaplove lotuliukas.gif
Papildyta:

maniskiai jau is rusio nesasi ir litrais tvarko ,man jau mintis kyla ,kad kol dar yra turguj paprikos gal reik dar padaryti ,nors padariau 24 litrus

blink.gif 24, ohoooo
Aš tai turiu 8 ir tai labai didžiuojuosi biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 09 13, 00:40)
blink.gif  24, ohoooo
Aš tai turiu 8 ir tai labai didžiuojuosi biggrin.gif

na pas jus seimyna siek tiek jaunesne nei mano ,ypatingai ja valgo dukra ji gali atsinesti 1 litra ir visa vienu prisedimu.....jei speji sauksta ikisti tai pasiseks jei ne eini dar vieno stiklainio ax.gif ax.gif ax.gif paauglyste....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 14 rugsėjo 2008 - 09:37
kol dar yra turguje nebrangiu papriku, pasiulysiu savo Leco: 3 kg. papriku, 1 kg. svogunu, 2 kg. morku, pomidoru 1 kg., pomidoru padazo 0.5 ltr., 2 stiklines aliejaus, 1 stikline cukraus, 1 stikline acto, pipiru, druskos pagal skoni. jei dar nelabai skanu, iberiu vegetos smile.gif
pirmiausia i alieju dedu sutarkuotas morkas, kepinu, truputi veliau beriu i jas supjaustytus svogunus, toliau kepinu, jei matau truksta aliejaus, tai dapilu. paprikas issivalau, susipjaustau stambokais siaudeliais, nublansiruoju verdanciame vandenyje ir sudedu i morkas su svogunais, tegu toliau troskinasi viskas kol suminksteja. pilu tomata, sumaltus pomidorus, acta, dedu prieskonius. troskinimosi procesas trunka gera valanda( bent jau sito kiekio smile.gif ). supilame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais. skanaus essen.gif
Atsakyti