Įkraunama...
Įkraunama...

Lečio

salotos su agurkais:
2kg agurku
2kg pomidoru
1kg svogunu
100gr cukraus
100acto
100 druskos
400gr aliejaus
lauro lapai piprai petrazoleskrapai
visak sumaisau pastovi keleta minuciu, sudedu i stiklainius ir sterilizuoju



salotos su agurkais:
2kg agurku
2kg pomidoru
1kg svogunu

visai pjaustau gabaliukais uzpilu 3 kartus marinatu.
ir greitai ir skanu (marinatas mano agurku)






Papildyta:
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 19, 15:04)
radau kitoj temoj bet mazokas pasirinkimas gal sakyciau  g.gif


siulau padaryti misraine,(labai siulau)


5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus

viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
skanaus
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 18, 18:45)
Turiu receptuka ,labai skanu
30 paprikos
2 litrai sumaltu pomidoru
10 dideliu galvu svogunu
1 stikl.cukraus
1 stikl.aliejaus
0.5 stil.acto
druka pagal skoni
pavirinti i steril.stikl. ir uzdaryti thumbup.gif



o cia 30 vnt. papriku g.gif
Tai kiek litru iseina misraines pagal si recepta?
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2008 08 19, 18:45)
o cia 30 vnt. papriku  g.gif
Tai kiek litru iseina misraines pagal si recepta?


as bijau pameluoti ar12 po 0,5,ar 14 ,neatsimenu ,simet dar nedariau,bet tikrai zadu daryti,o tai jus pabandykit is puse normos,nors jos labai skanios ,pacios pirmos ziema yra suvalgomos
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 19, 20:06)
as bijau pameluoti ar12 po 0,5,ar 14 ,neatsimenu ,simet dar nedariau,bet tikrai zadu daryti,o tai jus pabandykit is puse normos,nors jos labai skanios ,pacios pirmos ziema yra suvalgomos


Reikes pabandyti pasidaryti misraines imant visko po puse mirksiukas.gif
Atsakyti
Dziunka, o man klausimas kilo dėl kopūstų salotų. Ar sudėjus į stiklainius, stiklainių nereikia pakaitint??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmuliux @ 2008 08 20, 11:12)
Dziunka, o man klausimas kilo dėl kopūstų salotų. Ar sudėjus į stiklainius, stiklainių nereikia pakaitint??? g.gif

taip,kaitinau nors jos nei verdamos nei sterilizuojamos,,bandyk is puse normos ,jei patiks tada is dar daugiau ,va saldytuve jos puikiai laikosi,o rusi man pora stiklainiu pradejo kilti ,bet tada sriuba viriau ,,labai skani
Atsakyti
Ačiū, būtinai išmėginsiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmuliux @ 2008 08 20, 12:50)
Ačiū, būtinai išmėginsiu.  4u.gif

prasom pranesti ar ,jums patiko ,nes jas vos po keliu valandu jau valgiau ax.gif
Atsakyti
Aš vakar tokį bandžiau lečo variantą:

3 kg pomidorų;
1 kg svogūnų;
1 kg morkų;
6 paprikos;
stiklinė aliejaus;
1.5 valg. šaukšto druskos;
stiklinė cukraus (manau, reikėtų mažiau, nes man per saldu šiek tiek gavosi. Nors žiemą, kai pastovės, gal bus pats tas smile.gif...

Taigi, nulupam odeles nuo pomidorų, įdedant juos į karštą vandenį. Supjaustom svogūnus, morkas sutarkuojam, paprikas taip pat supjaustom. Įkaitinam aliejų, kepinam svogūnus, vėliau morkas, po to įmetam pomidorus ir paprikas bei druską su cukrum. Taip troškininam 40 min.

Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
stai lecio,cia kazkas manes klause kiek is normos gaunasi ,tai apie 8 litrus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 27 rugpjūčio 2008 - 11:38
QUOTE(saule27 @ 2008 08 20, 10:13)
Reikes pabandyti pasidaryti misraines imant visko po puse  mirksiukas.gif

mums taip skanu ,kad darau is triju normu ,tai panasiai apie 24 litrai
Atsakyti
Vakar pirmą kartą dariau lečo, anksčiau ir ragauti nėra tekę doh.gif Bet gavosi visai skaniai. Išsirinkau receptą iš čia, pavadintą kaip

BALTIJOS LEČO


3 kg prinokusių pomidorų sumalti su mėsmale,
3 kg morkų – plonais šiaudeliais,
3 kg raudonų paprikų – plonais šiaudeliais,
2 kg aguročių (arba 1 kg aguročių + 1 kg baklažanų) – gabaliukais,
petražolių (pora ryšulėlių – supjaustyti).

1 st. aliejaus,
150 g 9% acto,
3 v. š. stambios druskos.
2 st. cukraus.

Viską, išskyrus petražoles, sudėti į didelį puodą. Dedame ant ugnies, verdame 30–40 min. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėti petražoles.
Išdėlioti į sterilius stiklainius ir iškarto užsukti.
Galima patiekti kaip salotas arba įdėti troškinant, pvz., balandėlius.

Aš dariau iš pusės porcijos. Gavosi 10 puslitriukų. Jaučiu, kad persmulkiai viską pjausčiau. Šiek tiek koregavau skonį pagal save, man trūko truputėlį rūgšties, bet labai nedaug. Dėjau peraugusius agurkus (mane glumina tai, kas per daiktas yra aguročiai - ar tai peraugę dideli agurkai ar kas kita, nu visiška tundra doh.gif , tokių dalykų nežinau doh.gif). Bet šiaip labai skaniai gavosi ax.gif

user posted image
Atsakyti