Aš gaminu taip pat su pomidorų padažu. Daug paprasčiau ir greičiau
2 kg. cukinijų,
1 kg. paprikos,
700 gr. morkų,
500 gr. svogūnų,
400 gr. (2 nepilnos stiklinės) cukraus,
2 v.š. druskos,
1 l. pomidorų padažo (naudoju "Daumantų" naturalų),
0.5 stiklinės 9% acto,
0,5 stiklinės aliejaus,
po 6 kvepiančių ir juodų pipirų grūdelius, 3 lauro lapų, jei norite aštriau- truputį smulkinto čili pipiro.
pomidorų padažą pirkti reikia, o šviežių pomidorų kibirą prišniojai ir padarei
Papildyta:
ir man kažkodėl cukinijos visus padažus labai suprastina Masės prideda, o skonį atima. Didelis skirtumas, ar tik prabangūs produktai padaže - baklažanai, pomidorai, paprikos - ar ir cukinijų dėl masės pridėta
Papildyta:
ir man kažkodėl cukinijos visus padažus labai suprastina Masės prideda, o skonį atima. Didelis skirtumas, ar tik prabangūs produktai padaže - baklažanai, pomidorai, paprikos - ar ir cukinijų dėl masės pridėta
QUOTE(Paladė @ 2014 08 18, 15:09)
pomidorų padažą pirkti reikia, o šviežių pomidorų kibirą prišniojai ir padarei
Papildyta:
ir man kažkodėl cukinijos visus padažus labai suprastina Masės prideda, o skonį atima. Didelis skirtumas, ar tik prabangūs produktai padaže - baklažanai, pomidorai, paprikos - ar ir cukinijų dėl masės pridėta
Papildyta:
ir man kažkodėl cukinijos visus padažus labai suprastina Masės prideda, o skonį atima. Didelis skirtumas, ar tik prabangūs produktai padaže - baklažanai, pomidorai, paprikos - ar ir cukinijų dėl masės pridėta
Cukinijos kaip ir moliūgai neturi skonio. Tačiau jie labai gerai "nukopijuoja" kitus skonius. Tad, sugerdamos kitus kvapus (pipirų, lauro lapų, įvairių žolelių) ir skonius (jau troškintų ar keptų daržovių, vaisių) jos patiekalams suteikia švelnumą ir nepasakyčiau, kad sugadina patiekalą. Tačiau, kaip ir visur geriausia saikas. Cukinijų neturi būti per daug, jos neturi būti supjaustytos dideliais gabalais.
Nors dėl skonio nesiginčijama, bet tikrai negalėčiau sakyti, kad cukinijos visus padažus suprastina
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 18, 18:45)
Nors dėl skonio nesiginčijama, bet tikrai negalėčiau sakyti, kad cukinijos visus padažus suprastina
gal greičiau ne skonį suprastina, o faktas, kad tai iš cukinijos pagaminta, nepadidina produkto vertės, nes neprabangi daržovė Kai nepakankamai užsiaugindavau pomidorų, paprikų, baklažanų, tekdavo verstis su cukinija masės priduodant, bet dabar jei lečo tai tik iš paprikų ir pomidorų, jei uncle ben's, tai irgi jokios cukinijos
Manasis:
Agurkai 1kg
Pomidorai 1kg
Paprika 1kg
Svogūnai 1kg
Morkos 1kg
2 šaukštai druskos
300gr cukraus
300gr aliejaus
100gr acto (pilti baigiant virti)
Viską pjaustom šiaudeliais, verdam apie valandą, vandens nereikia, užtenka išsiskiriančių sulčių, iš šios normos gaunasi apie 8-9 0,5 l stiklainiai.
Agurkai 1kg
Pomidorai 1kg
Paprika 1kg
Svogūnai 1kg
Morkos 1kg
2 šaukštai druskos
300gr cukraus
300gr aliejaus
100gr acto (pilti baigiant virti)
Viską pjaustom šiaudeliais, verdam apie valandą, vandens nereikia, užtenka išsiskiriančių sulčių, iš šios normos gaunasi apie 8-9 0,5 l stiklainiai.