Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp gėrio ir blogio

Ojoj, kaip įsivažiavo diskusija...tikri "energijos srautai" čia ėmė vartytis doh.gif doh.gif

Gal pamėginkim sukonkretint? Kokį konkretų asmenį aptart? Pvz. , kaimynų estų Luule Viilma ar kt....? http://www.luuleviilma.ee/?lang=en
Atsakyti
tai, kas bus po mirties, niekaip nepasikeis priklausomai nuo to, ką apie tai manom. Dėl puikybės- tikrai, yra nuo jos kenčiančių tongue.gif Nerašysiu, kad niekam netaikau, nes tavo, hobo, teiginiai ( beje, net ne teiginiai, o miglotos užuominos ir bandymas įsisupt į paslapties šydą) , labai ta puikybe atsiduoda.
Net patikslinčiau ir bandyčiau klasifikuot-
yra "mokslinė" puikybės atmaina, kurios pagrindas formuluojamas maždaug taip :" žmogus-visos kūrinijos viršūnė". Antropocentriška pažiūrų sistema, būdinga tiek marksistam-darvinistam, tiek doriems katalikams. Vienu atveju tikima, kad žmogus-tobulas evoliucijos produktas, kitu- kad Dievo sukurtas "desertui", išmėginus ranką ant visokių skruzdžių bei dramblių.
O antroji atmaina būtų ta, kurią dabar atstovauja hobo- mol, visi šiaip sau, dar yra kvailiai -"blažennyje", apsaugotieji, o ji ir siauras ratelis- pašvęstieji. Tai irgi ne nauja. Žino pasaulis senas šamanizmo tradicijas, žino raganas, kerėtojus, žino ir dabarties politikus, kurie taip pat dedasi ne iš motinos gimę ir turintys teisę žinoti bei galėti daugiau, nei kiti. Tarkim, aristokratija remiasi tuo pačiu "įgimtos dovanos bei galios" principu, ta pačia ideologija vadovaujasi bet kuri rasistinė ar nacionalistinė sąjunga.

Nieko naujo po saule.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 06 birželio 2005 - 13:50
As tai kaip tik manau, kad viska aiskinti moksliskai yra protinga, nes kazkada ir perkunas su zaibu buvo mistiniai dalykai... As visiskai sutinku su mamagitana, kad yra unikumu, geniju ir ypatingu sugebejimu zmoniu. O kas liecia visus kitus, tuos turincius antgamtiniu galiu, tai gal man neteko sutikti "tu tikruju", o siaip tai - sarlatanu pilna.... Pasikartosiu, kad didziule galia daro saviitaiga. As galiu vaikscioti gydytis pas kazkoki asmeni, kuriuo besalygiskai tikiu, ir is tikruju galiu pasveikti, bet lygiai taip pat galiu pasveikti itikejusi, kad mane gydo tarkim kabantis paveikslas... Zmogaus tikejimas ji isgydo siuo atveju... Tie visi, vadinamieji bioenergetikai tik pasiima slove ir dazniausiai zmoniu pinigus...
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 06 06, 13:31)
roof kaip manai kas bus, kai numirsi?
\
"Dulke buvai, dulke pavirsi" sako pati ismintingiausia knyga - Biblija. Ka as galiu bepridurti...
Atsakyti
Luulle Villma galbūtyra toks žmogus apie kurį kalbu, per mažai apie ją žino, bet tiek kiek paskaičiau panašu.
mamagitana kaip visada pilna pykčio. vienu metu turėjau menkutę viltį, kad gali būt ir kitokia, bet ir tada buvo daug abejonių. tau turėtų būt labai sunku gyvent tokiame pyktyje, beje apie mirtį klausiau išskirtinai, roof, nes ji turi savo nuomonę, tvirtą nuomonę, o ne prieštarauja vien dėlto, kad patenkintų savo neigiamas emocijas. beje, mamagitana, pastebėjau, kad mėgsti ateiti į visas man užvestas temas, kad pradėjusi bobų karą jas sužlugdytum, nesitikiu, kad šįkart to nedarysi, bet vistiek prašau.

niekur nesakiau, kad esu pašvęstoji ar pateptoji, tai įžvelgei tik tu. malonu, bet per didelis įvertinimas. esu eilinė dievo tarnaitė...
Atsakyti
biblija kalba apie fizinį kūną. dėl to sutinku, bet biblija kalba ir apie sielą. ir nors man krikščionių religija nepriimtina, bet sutinku, kad biblijoje yra daug tiesos.
Atsakyti
hobo, tu kartojiesi-kai tik parašau ką nors, kas tau nepatinka, tuoj puoli aiškint, kokia aš bloga ir pikta. Dėl priekaišto, kad lankausi tavo temose- neteisi tu, aš skaitau ne tik taviškes mirksiukas.gif . Dėl pykčio, įžvelgto ten, kur jo nėra- ką padarysi, man patinka analizuoti ir sieti faktus tarpusavyje. Tai ir suskirsčiau paplitusias "pasikėlimo", kitaip tariant, puikybės, atmainas, kaip išmaniau. Tavo problema gal ta, kad priimi tik tas nuomones, kurios tiksliai atitinka tavo lūkesčius?

Aš, beje, pakankamai rimtai domiuosi kultūros istorija, papročių, tikėjimų tyrinėjimais. Gaila, kad rašoma taip nerimtai : "galios", "pojūčiai", "poveikiai". Pilstymas ir tiek. Nenoriu, kad tema virstu bobturgiu ( tarp kitko, didžiąją daugumą turgelių pati ir buvai atidarius tongue.gif ), noriu, kad rašytų tie, kurie tikrai kažką patyrė ar gali, ir rašytų konkrečiai, bent jau bandydami įtikint ir paaiškint. Arba paneigt. Nes kitaip-kam iš viso?
Atsakyti
neneigiu tavo proto ir patirties. sakau, kad mano nuomone esi piktas ir per aukštai save vertinantis žmogus.
labai gerai suprantu, kad bandai mane išprovokuot. beje būtent tu ir nepriimi kitokios nuomonės, o ne aš. jei tau ši tema nepriimtina, tai tiesiog čia nesilankyk. aš ją sukūriau kitokiems žmonėms, būčiau dėkinga, kad neskleistum čia agresijos. o priešinga man nuomonė yra pvz.: rooth ar erzebeth. tavo yra pyktis ir agresija. dar kartą prašau, negadinti temos tik todėl, kad ją užvedžiau aš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobo: 06 birželio 2005 - 14:37
mamagitana, siūlau dvikovą pratęsti a.ž., jei dar nori.
Atsakyti
hobo, nesuprantu tavo pasisakymo esmės ir priežasties. Klausi, ar tikiu? Atsakau -taip, tikiu. Sakai, tai mistiniai dalykai? Aš manau, kad jie realūs. Kur nepasitenkinimo šaknys? Kur įžvelgi pyktį? Gal žiūri į veidrodį?

Jei klaustum, ar aš, mamagitana, tikiu tuo, kad tu, hobo, turi stipriau išreikštų gebėjimų bei žinių, atsakyt galėčiau tik taip- aš nežinau. Tačiau manau,kad tai įmanoma. Jei norėtum mane įtikint i-nete, tai prašyčiau šnekėt konkrečiau, jei norėtum, kad pajusčiau-reikėtų vienai kitą pažint.

Kokios mano skepsio, šnekant apie visokios rūšies magijas, priežastys? Ogi nesudėtingos- štai nuoroda į latvės puslapiuką...Ir knygutės reklama... Na, kur paslaptis, kur iniciacija, kur atsirinkimas, kam padėti, kam ne, kur žinių saugojimo bei perteikimo ritualai, kur slaptumas? Kur, galų gale, nuostata nedaryt iš gėrio komercijos? Banaliausioj paskoj sužinom, kad fėja ( tai gėrio jėgos valdytoja) padeda trūkstantiems ir be savanaudiųko tikslo, o ragana ( tai blogio įrankiais ginkluotoji) siekia keršto, turto, neskirtos meilės, prabėgusios jaunystės-žodžiu, visko sau... Na, ar po viso to dar norisi "gėrio" iš moters, kuri jei ir turi kokių galių, bet naudoja jas asmeninio praturtėjimo tikslu, rankų? Ir dar-atkreipčiau dėmesį, kad visų man dabar į galvą šaunančių šaltinių teigimu, bet kuris aukštesnis žinojimas siejosi su įžadų davimu ir dažnbai tai buvo neturto bei tylėjimo įžadai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 06 birželio 2005 - 14:56
mamagitana, nuostabu, kad šitą postą parašei be pykčio. bent jau be tokio ryškaus.
aš gi rašiau, kad temą įvardinau ne visai tiksliai. netraktuoju viso to kaip magijos ir t.t. priešingai teigiu, kad tai realu. kaip ir niekur neklausiu ar tikite, kad turiu antgamtinių galių smile.gif tu tik viena mano postuose įžvelgi tokį klausimą. man to klaust nereikia.
puslapio nuoroda buvo į estės, o ne į latvės. aš neįsigilinau į tai ką ji daro ar sugeba. tie kas turi galią, iš to nesipelno, tai visiškai neįmanoma. tie kas ima pinigus, turi galią tik meluoti ir kenkti. kas dėl įžadų, tai celibatas irgi įžadas. bet sukurtas tik tam, kad apsaugot bažnyčios turtą. tai kaip tada su neturto įžadu?įžadai, pažadai, juos sugalvojo žmonės, kad apsaugot save. įžadai silpnųjų privilegija. dovanos duotos tam, kad pasidalintum jomis su kitais. kitaip jos netektų prasmės.
Atsakyti
Gerai, o dabar toks klausimas visiems isskirtiniams (cia butent turintiems parapsichologiniu galiu) zmonems: kaip jus suzinojote, kad esate isskirtiniai? Gal jus paprasciausiai itikejote tuo? Ka jus realiai padarete, pagydete? Nenoriu nieko izeisti, bet pacituosiu vienos medikes issireiskima: "jei as girdeciau balsus, tai ne galvociau, kad tapau mediume, bet begciau i vizita pas psichiatra"... Tikrai netaikau to nei vienam, kuris jauciasi kitoks... Bet konkreciai, kur tos jusu galios? Asmeniskai nesu maciusi nei vieno stebuklo ar stebuklingo isgijimo. O viskas, ka maciau tebuvo akiu dumimas ir pinigu viliojimas... Ir man gaila tu zmoniu, kurie nesa savo sunkiai uzdirbtus pinigelius visokiems sarlatanams... Gal del to esu tokia skeptiska, kad esu susidurusi tik su apgavikais, kurie savyje anaiptol neturejo nieko antgamtisko...
Atsakyti