Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp gėrio ir blogio

QUOTE(Gytarė @ 2007 11 03, 17:03)
Taip, staigiai, kai mirė pats artimiausias, brangiausias žmogus.



Tada atsakykite sau į klausimus. Ar jus tikinti? Ar jus galvojate, kad jūsų artimas nuėjo tiesiai į pragarą? Ko jus gailitės savęs, ar žmogaus kurio netekote? Ar jus esate vienintelė šioje nuodėmingoje žemėje, kuri patyrė tokį skausmą?

Labai myliu savo šeimą ir su visais mane riša labai stiprūs dvasiniai ryšiai, ir aš žinau, kad jie ne amžinai šioje žemėje, kada nors išeis. Buvo laikas, kai ir aš balansavau, patikėkite man nebaisi mirtis. Svarbiausia neužsisklęsti savyje ir ne gailėtis savęs, nesimėgauti savo skausmu, aukos vaidmeniu, tas skausmas skirtas tik tam, kad atsisveikinti, ir susitaikyti, pereiti kitą lygmenį.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 11 03, 17:19)

Aš jau pasveikau, todėl patarimų, ačiū, nebereikia. Be to, patarti gali tik tas, kas pats tai patyrė.
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 11 03, 17:24)
Aš jau pasveikau, todėl patarimų, ačiū, nebereikia. Be to, patarti gali tik tas, kas pats tai patyrė.



Prašom. Bet tai ne tik jums, o aplamai, apie tai galvojančiam asmeniui. Man 40 ir jus galvojate, kad aš iki šiolei nepatyriau to jausmo?

Tiesiog aš iš tų žmonių, kuris organizuoja laidotuves, tvarko dokumentus, lašina vistus alpstantiems, bet tai nereiškia, kad mažiau gedžiu, nei tie, kurie garsiai rauda. Aš verkiu širdimi, o jos ašarų niekas nemato. Tokia vieša emocijų raiška man yra prabanga, nes aš privalau rūpintis, būti stipri. Pareiga žinote kviečia.

Ir kokiais svertais galima pamatuoti skausmą? Kiekvienam jo skausmas skaudžiausias. Tad nereikia, jų lyginti. Jus nebūsite mano kailyje, o aš jūsų.

O kalbėti apie tai galima ir reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 lapkričio 2007 - 15:52
QUOTE(Staiga @ 2007 11 03, 16:05)

Depresijos priežastys:nepasitikėjimas gyvenimo vyksmu, nepasitikėjimas savimi, vidinė įtampa, nerimas. Ir pyktis, kad neturite to, ką turite teisę turėti, neviltis. Nervų sistema simbolizuoja bendravimą.
keičiant mąstyseną, minties formos panašiai tokios: Aš kuriu savo gyvenimą, aš peržengiu baimes ir suvaržymus, myliu ir pritariu sau.Aš saugi. Bendrauju džiaugsmingai ir lengvai"
Turint galvoje, kad kaip mąstome, ten ir einame, rezultatas turi būti.

Kas bijo susenti ir dėl to depresuoja labai rekomenduoju Susan Kubelka knygą "pagaliau 40"

lotuliukas.gif prie priežasčių - neuromediatorių sutrikimas, išgydomas tik vaistais. deja.
čia iš Lietuvos ryto, bet radau Bitėje.
http://www.biteplius...01-=(1066200496
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 11 03, 19:15)
lotuliukas.gif prie priežasčių - neuromediatorių sutrikimas, išgydomas tik vaistais. deja.
čia iš Lietuvos ryto, bet radau Bitėje.
http://www.biteplius...01-=(1066200496



Tol, kol žmogus nepakeis savo gyvenimo nuostatų, elgesio ar požiūrio į darbą, poilsį, žmones, tol net ir pasveikęs gyvens tarsi ant snaudžiančio ugnikalnio.

Sakinukas iš jūsų pateikto straipsniuko. Tai viena iš prielaidų, aisbergo viršūnė.

Yra posakis, kad kiekvienas mūsų esame potencialus šizofrenikas. Perskaičius straipsniuką, susidaro nuomonė, kad dar linkęs į depresiją. O gal tai todė,l kad nutolstame nuo dvasingumo, nes vis dėl to, tai dvasinės ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 lapkričio 2007 - 17:30
QUOTE(Moonte @ 2007 11 03, 19:29)
O gal tai todė,l kad nutolstame nuo dvasingumo, nes vis dėl to, tai dvasinės ligos.

kiek žinau tėvas Stanislovas sirgo vienu metu g.gif tubūt nedvasingas žmogus buvo irnesakyk.gif ir nuo vėžio mirė - užsidirbo, niekšelis swoon.gif
Papildyta:
Kodėl taip nutinka, iki galo dar nėra aišku, bet mokslininkai pažymi, kad tai lemia daugybė veiksnių: genetinis paveldas, aplinkos sąlygos, stresai, vaikystėje patirtos stiprios emocinės traumos, mąstymo ir elgesio stereotipai.
irgi iš straipsnio...

o internetinė medicinos enciklopedija pateikia priežastis taip : " Ligos priežastys

Depresijai išsivystyti svarbios yra vidinės ir išorinės priežastys. Manoma, kad depresiją sukelia paveldėtas smegenų veiklos biocheminis sutrikimas. Svarbūs depresijos mechanizme yra neuromediatoriai (medžiagos, atsakingos už signalų perdavimą smegenyse) serotoninas, noradrenalinas ir kiti. Depresijai atsirasti rizika padidėja sergant sunkiomis somatinėmis ligomis, ištikus psichologinei traumai, esant ilgai trunkančiam stresui, esant hormonų kiekio kraujyje svyravimams (menstruacinio ciklo metu, klimakteriniu laikotarpiu, po gimdymo) "

http://www.sveikas.l...I...d2=&linkID=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 03 lapkričio 2007 - 18:09
QUOTE(Karusia @ 2007 11 03, 20:08)
kiek žinau tėvas Stanislovas sirgo vienu metu g.gif tubūt nedvasingas žmogus buvo irnesakyk.gif ir nuo vėžio mirė - užsidirbo, niekšelis swoon.gif


Na pirmiausia, tėvas Stanislovas buvo žmogus. Šiaip aš nežinau, kas sirgo kas ne, jums geriau žinoti. Gal po gero 100 metų pasirodys, kad depresija yra ne depresija, o dar kažkas ir t.t. Esu ne medikas tai, todėl diagnozių niekam nenustatinėju. O reiškiu savo subjektyvią nuomonę.

O mane mat nuo vėžio pagydė, bet kaip sakoma nesakyk niekada, gal ir išlys iš naujo, bet ar tame esmė?

O kodėl jūsų manymu niekšelis? Teko su juo bendrauti, labai malonus ir šviesus žmogelis. Kuo jums prasikalto?

Jus norite įrodyti savo teisumą, aš jums pritariu, bet drįstu priminti, kad mano ir kito oponento parašyti veiksniai irgi įeina į jūsų nukopijuoto teksto sąrašą. Kaip jau minėjau aš nei medikas, nei teologas, kaip ir visi čia esantis, mes tik bandom dalintis savo mintimis. Kame jūsų sarkazmo priežastis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 lapkričio 2007 - 18:20
QUOTE(Moonte @ 2007 11 03, 20:13)
1. O kodėl jūsų manymu niekšelis? Teko su juo bendrauti, labai malonus ir šviesus žmogelis. Kuo jums prasikalto?

2. Jus norite įrodyti savo teisumą, aš jums pritariu, bet drįstu priminti, kad mano ir kito oponento parašyti veiksniai irgi įeina į jūsų nukopijuoto teksto sąrašą. Kaip jau minėjau aš nei medikas, nei teologas, kaip ir visi čia esantis, mes tik bandom dalintis savo mintimis. Kame jūsų sarkazmo priežastis?

1. todėl kad vėžiu sirgo. šito forumo - ezoterikų nuomone gali sirgti tik niekšelis... prisišaukė mintimis, užsitarnavo karmą ir ne kitaip.
2. lotuliukas.gif aš bandau kalbėti jūsų kalba. absurdų tautos kalba.

taip, tie kiti vveiksniai įeina, bet ar kitus, be mano žinutės jie niekur nepaminėti. ai vai dievu netikit, užsitarnavot, ai vai nedvasingi užtat depresija lotuliukas.gif įkiekvieną reiškinį man žiūrisi sudėtingiau, gyvenimas - ne vien vaiduoklių ar stebuklų ieškojimas, jis dar ir labai materialus, ir priežastys pirmiausia - būtent įvairiapusės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 03 lapkričio 2007 - 18:31
QUOTE(Karusia @ 2007 11 03, 20:22)
1. todėl kad vėžiu sirgo. šito forumo - ezoterikų nuomone gali sirgti tik niekšelis...  prisišaukė mintimis, užsitarnavo karmą ir ne kitaip.
2.  lotuliukas.gif  aš bandau kalbėti jūsų kalba. absurdų tautos kalba.

taip, tie kiti vveiksniai įeina, bet ar kitus, be mano žinutės jie niekur nepaminėti. ai vai dievu netikit, užsitarnavot, ai vai nedvasingi užtat depresija  lotuliukas.gif įkiekvieną reiškinį man žiūrisi sudėtingiau, gyvenimas - ne vien vaiduoklių ar stebuklų ieškojimas, jis dar ir labai materialus, ir priežastys pirmiausia - būtent įvairiapusės..



Na tada aš irgi niekšelė, nes sirgau vėžiu. Jus mane pažystate? Jus telepatė, skaitote mano mintis? Iš kur jus žinote apie mane tai, ko net aš pati nežinau.

Žinot nesuprantu tokio žmonių klasifikavimo. Man protu nesuvokiama, kaip galima kalbėti apie žmogų, jo nepažinus.

Šiaip esu nekrikštas, nepriklausau nei vienai tikėjimo pakraipai, bet tikiu Dievu, kuri jaučiu. Tai mano subrandintos mintys, žinoma aš jas pasiėmiau, tik skaitydama ne ezoterinę literatūrą, o filosofiją.

Kabinti etiketės nedėkingas darbas, galima ir klysti.

O šiaip linkiu jums pakantumo kitaip mąstantiems, ir sugebėti oponuoti, o ne klasifikuoti oponentus. Diskusija tai menas, ne tik reikšti savo mintis, bet ir klausytis kitą ir gerbti nuomonę, kuriai jus nepritariat, nes ji turi teisę būti, žinoma kaip ir jūsų.

Jus ką nors panašaus skaitėte mano rašliavoje? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 lapkričio 2007 - 18:37
Moonte - tai ką rašiau paskutinėje žinutėje - vėlgi sarkazmas. parodija rašantiems 'ezoterikoje", nustatinėjantiems priežastis ir aiškinantiems kaip pasveikti... Atleisk jei užgavau, tikrai nenorėjau. Mano mama mirusi nuo tos pačios ligos, tėtis serga...
tiesiog manau, kad tas primygtinis vienpusiškumas, peršamas šiame forume yra kraupinantis....
Atsakyti
Nesusipratimas, taip ir galvojau.
Iki kito malonaus pabendravimo.
friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 11 03, 20:36)
Nesusipratimas, taip ir galvojau.
Iki kito malonaus pabendravimo.
friends.gif


Na va kaip grazu - tiesiog "minksta pagalvele" sankryzoje tarp gerio ir blogio.

Well, atrodo uzdanga nusileido, tad ko tiketis?

Visa kas vyksta musu gyvenimuose vyksta ne siaip sau.Kad turim galiu, neabejoju.Kad nesugebam jomis naudotis, dar aiskiau.Kodel? Todel, kad taip lengviau.Nereikia prisiimti atsakomybes uz save ir savus veiksmus.Veiksmai kyla , nes mes mintyjam.Kaip mintyjam, toks musu gyvenimas.Noriu tik pasakyti, kad nera blogio ar gerio - yra musu sugebejimas susidoroti su jausmas mintimis, veiksmais, zodziais , darbais, aspileidimais.Kaip save vertinam, toki gyvenima sutveiam.Praradimas imanomas tik tada, kada esam prisirise ir tikim, jog esam priklausomi vienas kitam arba vienas nuo kito.Kitu atveju - visiska laisve spresti kas, kur , kada , kaip ir su kuo. Visos ligos is neismanymo, tik venerines is meiles...kokios galios begali padeti siuo atveju? Mano skystejanciomis smegenimis ir zilstancia galva darosi aisku, kad esam tuo, kuo tikim esa...galim pilstyti is tuscio i kiaura, bet ka sejam ta ir pjaunam...galit mane uzmetyti akmenimis, esme nuo to nepasikeis.Tikejimas, viltis ir Meile, kur Meile yra visa ko pagrindas, nors ir tai ribotumas, kuri perzengus lieka nusvitimas, uz kurio ko gero lauktu amzinybe... jei tik mes tiketume sad.gif
Atsakyti