Sveika, turiu panasaus amziaus sunu, taip pat dar nekrikstytas. Tai va as galvoju taip: pirma tai del ivedimo i baznycia, manau graziai uz rankos (jei vaikas neprisileidzia, nemanau, kad tie zmones yra tinkami i krikstotevus, tik neisizeiskit!! manau, tevai turi atsizvelgti ne tik kaip gerai "sueina" su zmonem kurie bus krikstotevai, bet ir vaikas juos priima, su jais bendrauja, bet cia jau atskira tema ) aisku, vaikui reikia pries tai papasakoti, supazindinti, kas ten vyks, kad reikia buti geram, klausyti, nelakstyti...
Del dovanu, tai kazkaip dviraciai, paspirtukai ar kiti dideli zaislai ar dovanos, kazkaip nelabai.. cia ne gimtadienis, o krikstas, dovana ir turi buti susijusi su tuom. na manau, tokio amziaus vaikui grazu butu nupirkti grazia dezute(galima vaikiska) ideti vaikiska maldaknyge (sunui prosenele dovanojo, labai grazi, su spalvotais paveiksleliais iliustruota, tiktu komunijai), rozanciu (tiktu taip pat komunijai) ir kokia grazia masinyte (su kuria ir gales zaisti), o mama i ta dezute gales ideti kriksto zvakele, ar rubelius jei tilps...nu va issisakiau
[SIZE=1]
[SIZE=7] nemanau,kad vaikas su tokiu charakteriu tokį dalyką vertins. nors man tai irgi graži mintis
QUOTE(ingulka35 @ 2011 05 02, 15:30)
gal isdekupazuokit su jo nuotraukytemis kokia dezute ar foto remeli nuotraukytes nuo gimimo ir dabarties...
[SIZE=7] nemanau,kad vaikas su tokiu charakteriu tokį dalyką vertins. nors man tai irgi graži mintis
QUOTE(XVXVX @ 2011 05 02, 15:47)
Sveika, turiu panasaus amziaus sunu, taip pat dar nekrikstytas. Tai va as galvoju taip: pirma tai del ivedimo i baznycia, manau graziai uz rankos (jei vaikas neprisileidzia, nemanau, kad tie zmones yra tinkami i krikstotevus, tik neisizeiskit!! manau, tevai turi atsizvelgti ne tik kaip gerai "sueina" su zmonem kurie bus krikstotevai, bet ir vaikas juos priima, su jais bendrauja, bet cia jau atskira tema ) aisku, vaikui reikia pries tai papasakoti, supazindinti, kas ten vyks, kad reikia buti geram, klausyti, nelakstyti...
Del dovanu, tai kazkaip dviraciai, paspirtukai ar kiti dideli zaislai ar dovanos, kazkaip nelabai.. cia ne gimtadienis, o krikstas, dovana ir turi buti susijusi su tuom. na manau, tokio amziaus vaikui grazu butu nupirkti grazia dezute(galima vaikiska) ideti vaikiska maldaknyge (sunui prosenele dovanojo, labai grazi, su spalvotais paveiksleliais iliustruota, tiktu komunijai), rozanciu (tiktu taip pat komunijai) ir kokia grazia masinyte (su kuria ir gales zaisti), o mama i ta dezute gales ideti kriksto zvakele, ar rubelius jei tilps...nu va issisakiau
Tikrai puiki mintis. Aš galvojau jau apie tai, bet nepagalvojau visko apipavidalinti dežutėje Dėl mūsų tinkamumo, tai galiu išsiduoti, kad mes netryškom dideliausiu noriu krikštyti, dėl finansų. Tačiau vyro teta nori jaunų žmonių. Prieš mus buvo prašyta vyro brolio krikštyti, bet nenorėjo, kad jo panelė su juo krikštytu, neva jie išsiskirs(nors su jų vaiku ji sutaria labai gerai, jis ją mėgsta). O su jokia kita panele jis krikštyti nesutiko. Tad mes juos paprašėm savo mažosios krikštynom ir jie mielai sutiko. Na, o staiga išgirdom, kad lyg jau ir mus nori prašyt ir paprašė. Man iš karto pirma mintis buvo-kaip jį reiks nusivest, nes jų giminėje esu dar neseniai, na ir pats vaikas dar manęs nepažįsta, aš jo juk taip pat. Dėl to man ir yra sunkiausias išbandymas dabar
Papildyta:
Šiaip su dovanomis mes vaikui ir jo tėveliams labai įtikdavom,bet dabar tikrai ne tas atvejis kada užteks kokio lavinančio žaisliuko. Nors vienas variantas man patiko http://www.lavinanty...zaidimas_p1.jpg ten tokie žaidimėliai su kauliuku ir mašinėlėm. Šios knygelės kaina bent PC Mada mačiau beveik 57lt. Ką manot?
Gaila, kad vyro teta nenori vaikui grandinėlės, šiandien tokių pasakiškų pakabukų mačiau. Ir šiaip,tai graži dovana, bent jau savo mažajai nupirkau grandinėlę ir pakabuką angeliuką(nors dabar pamačiau dar gražesnį) o krikštatėviams pasakėm,kad gali tiesiog tada nupirkti auskariukus, kuriuos įversime truputį didesniai. Ir problemos iš to nedarom nei jiems nei sau. O norės kažką dar padovanot-padovanos
Apie krikstynas, cia dar priklauso kurioj baznycioj krikstysit. Kiek teko isgirsti is draugiu krikstynu, tai kiekvienoje baznycioje sava tvarka
Man teko krikstyti savo pypli, tai va kaip buvo. Mazus vaikus laike kriksto tevai ant ranku, jei vaikai verke, juos paime mamos ant ranku. Didelius vaikus laike uz rankyciu. Jei ir jiems pasidare nedrasu, teciai pasieme ant rankyciu, na, svoris visgi.
O del dovanu sakyciau vaikams dovanoti vaikiskas dovanas. Maldaknyges, rozanciau jie nesupras. Per mazi. Dabar tikrai pasirinkimas didelis parduotuvese. Ir dviratuku ir kompiuteriuku... pagaliau tie patys Lego. Svarbu juk kad butu smagu
Sekmes galvojant
Man teko krikstyti savo pypli, tai va kaip buvo. Mazus vaikus laike kriksto tevai ant ranku, jei vaikai verke, juos paime mamos ant ranku. Didelius vaikus laike uz rankyciu. Jei ir jiems pasidare nedrasu, teciai pasieme ant rankyciu, na, svoris visgi.
O del dovanu sakyciau vaikams dovanoti vaikiskas dovanas. Maldaknyges, rozanciau jie nesupras. Per mazi. Dabar tikrai pasirinkimas didelis parduotuvese. Ir dviratuku ir kompiuteriuku... pagaliau tie patys Lego. Svarbu juk kad butu smagu
Sekmes galvojant
Krikštysim Molėtuose, kaimo bažnyčioje
Mes dovanu gavom per savasias krikstynas saldainiu medeli, patikekit, puiki dovana Originali, grazi, skani, mazoji mano buvo suzeta kaip ir visi sveciai
Musu mazute irgi krikstyta 2 m. kai buvo, jokios bedos. Stovejo salia per ceremonija, kai reikejo krikstamote paeme ant ranku. Jusu atveju jei berniukas tai krikstatevis ji tures laikyti Bet nezinau ar toki dideli jau teks imti, tiesiog pakaks kad salia pastoves, skraiste uzdes nebijokit, buna kiti po baznycia laksto, kai reikia pasigauna tevai Bet siaip vaikai smalsus, jie ganetinai ilgai ziuri ka veikia kunigas, tad lakstyt nebent jei ilgai krikstynos vyksta pradeda
Musu mazute irgi krikstyta 2 m. kai buvo, jokios bedos. Stovejo salia per ceremonija, kai reikejo krikstamote paeme ant ranku. Jusu atveju jei berniukas tai krikstatevis ji tures laikyti Bet nezinau ar toki dideli jau teks imti, tiesiog pakaks kad salia pastoves, skraiste uzdes nebijokit, buna kiti po baznycia laksto, kai reikia pasigauna tevai Bet siaip vaikai smalsus, jie ganetinai ilgai ziuri ka veikia kunigas, tad lakstyt nebent jei ilgai krikstynos vyksta pradeda
QUOTE(Rijama @ 2011 05 02, 21:19)
Mes dovanu gavom per savasias krikstynas saldainiu medeli, patikekit, puiki dovana Originali, grazi, skani, mazoji mano buvo suzeta kaip ir visi sveciai
O idomu, labai sunku tą saldainių medį padaryt pačiam?
Papildyta:
http://www.saldainiu...edis-krikstynos
su tokiu eičiau net nedvejodama
QUOTE(burbuliukai @ 2011 05 02, 21:32)
O idomu, labai sunku tą saldainių medį padaryt pačiam?
Papildyta:
Papildyta:
[B]Nusprendėm, užsakynėsime tą medelį. Tikėkimės patiks Dėkui už mintį!!!
Bet ką dar prie jo? gal nesupyks labai tėveliai jei padovanotume grandinėlę su pakabuku angeliuku? ar labai jau banalu ta grandinėlė?
QUOTE(burbuliukai @ 2011 05 02, 21:54)
[B]Nusprendėm, užsakynėsime tą medelį. Tikėkimės patiks Dėkui už mintį!!!
Bet ką dar prie jo? gal nesupyks labai tėveliai jei padovanotume grandinėlę su pakabuku angeliuku? ar labai jau banalu ta grandinėlė?
asmeniskai berniukui grandineles nepirkciau, man daugiau mergaitei tinka... as geriau koki sidabrini ar auksini sauksteli, vis gi tai tik simboline dovana, tikrai nemanau, kad tas vaikas nesios grandinele su angeliuku ar valgys su sauksteliu
na man tie šaukštukai, tai nelabai... aš savo vaikui tokios dovanos nenorėčiau. ką vaikas su juo darys? daiktas tik gulės.
O grandinėlę aš norėjau pirkti vyrišką,tik smulkesnę. Vėliau paaugęs jei norės-nešios.
O grandinėlę aš norėjau pirkti vyrišką,tik smulkesnę. Vėliau paaugęs jei norės-nešios.
Planuoju krikstyti savo mazuosius, tai galiu parasyti kokios dovanos noreciau saviskiams - visi lego, dviratukai ir kiti zaislai t.t. aisku puiku, taciau vaikas pazais, atsibos, sulauzys. Tokias dovanas dovanoja eiliniam gimtadieniui
Manau tai turetu buti kazkas turintis isliekamosios vertes, be to kriksto tevai yra tie zmones kurie turetu ivesti mazaji i tikejimo pasauli, tai manau tokia proga puikiai tiktu pvz. vaikiska iliustruota biblija
Manau tai turetu buti kazkas turintis isliekamosios vertes, be to kriksto tevai yra tie zmones kurie turetu ivesti mazaji i tikejimo pasauli, tai manau tokia proga puikiai tiktu pvz. vaikiska iliustruota biblija
QUOTE(coconut @ 2011 05 03, 23:47)
Planuoju krikstyti savo mazuosius, tai galiu parasyti kokios dovanos noreciau saviskiams - visi lego, dviratukai ir kiti zaislai t.t. aisku puiku, taciau vaikas pazais, atsibos, sulauzys. Tokias dovanas dovanoja eiliniam gimtadieniui
dėl žaislų pritariu, bet kažin ar tokiam lepiam vaikui reikš kažką vaikiška biblija, tai labiau gal vertina mergaitės. Bet man tai vaikiška biblija - gražus, simboliškas dalykas. ir šiaip, šiais laikais kaikurie tėveliai nelabai puoselėja vaikučio vertybes, kas yra labai gaila.